Reuna-alueiden siisteys nopeuttaa peliä ja pitää pelaajat tyytyväisinä Kymen Golfissa - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Reuna-alueiden siisteys nopeuttaa peliä ja pitää pelaajat tyytyväisinä Kymen Golfissa

Parantunut pelinautinto näkyy lopulta myös kassassa, uskoo Kymen Golfin toimitusjohtaja Tommi Nousiainen.

Kymen Golfin toimitusjohtaja Tommi Nousiainen muistaa ajan, jolloin kierrokset Kotkan Mussalossa sijaitsevalla kentällä kestivät huomattavasti nykyistä pidempään. Väyliltä sivuun kaartaneita palloja sai jatkuvasti etsiä, ja pelaajilta katosi runsaasti palloja.

”Melkein jokainen väylä vaikutti ahtaan oloiselta”, Nousiainen muistelee.

Viihtyvyyden ja pelin sujuvuuden parantamiseksi Kymen Golfissa tehtiin päätös ryhtyä siistimään reuna-alueita. Pitkäjänteinen työ jatkuu edelleen.

Tänä päivänä Mussalossa pelataan sujuvasti eteneviä kierroksia visuaalisesti viehättävässä ja entistä valoisammassa ympäristössä. Kenttäalueelta on poistettu risukkoa, niitetty heinikkoja ja maaston kuoppia on tasoitettu. Metsiköitä on harvennettu, ja peliin vaikuttavista puista on karsittu alaoksat, jotta pelaaminen on mahdollista myös puiden alta.

”Eihän se voi olla golfkentällä tarkoituksena, että sivuun eksynyt pallo on aina pelaamattomissa”, Nousiainen sanoo.

Peli jatkuu, vaikka välilyöntiin onkin reuna-alueilla usein turvauduttava.

Pelaaja saa reuna-alueille eksymisestä yhä rangaistuksensa joutuessaan turvautumaan usein välilyöntiin, mutta vinonkin lyönnin jälkeen peli jatkuu, eikä pallojen etsimiseen tuhraudu turhauttavasti aikaa.

Yhtenäisenä väylien välissä jatkuva pelattava alue miellyttää silmää ja saattaa pelaajan toisinaan myös mielenkiintoisten haasteiden ja erikoislyöntien eteen. Palkitseville sankarilyönneille avautuu reuna-alueilta usein mahdollisuuksia.

Ympäristön siistimisestä on ollut etunsa myös kentänhoidossa. Nykyisin Kymen Golfissa päästään koneilla alueille, joiden hoitaminen oli ennen mahdollista ainoastaan käsipelillä.

Siistien reuna-alueiden kääntöpuolena kentänhoidossa on se, että hoidettavan kenttäalueen laajuus kasvaa. Vaikka hoidon vaatimustaso onkin reuna-alueilla selvästi varsinaisia pelialueita alhaisempi, niitäkin on silti pidettävä kunnossa, jotta siisteys pysyy yllä ja viihtyvyys säilyy. Lämpiminä ja kosteina jaksoina heinikot kasvavat nopeasti korkeiksi ja metsiköihin alkaa nousta aluskasvillisuutta.

Reuna-alueiden siistiminen on tehnyt kenttäalueesta myös entistä valoisamman.

Kymen Golfissa kenttämestari Kimmo Korttilan apuna häärivät kesäkuukausien ajan niin sanotut piiskapojat, jotka keskittyvät pelkästään reuna-alueisiin.

”Meillä on siimaleikkurilla kesäkuun alusta elokuun puoliväliin asti koko ajan keskimäärin puolitoista miestä, kesäpoikia ja koululaisia. Reuna-alueiden hoitaminen vie kauden aikana noin 400–500 työtuntia, mutta se ehdottomasti kannattaa. Peli nopeutuu ja pelaajat ovat tyytyväisiä”, Korttila sanoo.

”Hoitamiseen kuluu tietysti sekä henkilöstökuluja että polttoainetta, mutta pelinautinto on varmasti parempi, ja uskomme että se näkyy lopulta myös kassassa”, Tommi Nousiainen säestää.

Pelinopeutta on Kotkassa parannettu myös harventamalla lähtövälejä aiemmasta kahdeksasta minuutista kymmeneen minuuttiin. Uusi käytäntö on voimassa nyt toista kautta, ja alkurei’ille aiemmin tyypilliset sumput ovat lähes tyystin kadonneet.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje