23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista
#218878 Ilmoita asiaton viesti

HoLEINONEN kirjoitti: (21.12.2010 8:52:01)

Lipulle kirjoitti: (21.12.2010 7:48:02)
TPI on paras, koska ainoa ns. golf- related.

Tulosvertailun liikkuvuustesteissä lähes on- line opastus ja parhaat reffit maailman
parhaisiin golfareihin. Tietellinen…Kyllä.

Myös Suomessa pääsee ohjelmaan mukaan. Vaatii vain hieman ’surffausta’.

Jos golf- painotteisia ja jo vuosi sitten postattuja linkkejä jaksat scrollata niin…

PGA pelaajan jumppa vinkkejä.

Seuraan säännöllisesti TPI eli MyTPI sivustoa http://www.mytpi.com/default.asp
Siinä on todella monipuolisesti golfin fyysistä puolta. Itse olen yrittänyt ymmärtää omat heikkoudet ja löytää niihin harjoitteet.

Minusta golfarin fyysinen kunto riippuu pelaajan tavoitteista. Jos jaksaa kävellä 5 kilometriä, niin 9 reikää menee ihan mainiosti. Ei se paljoa kuntoa vaadi. Toisaalta lähes jokainen ymmärtää, että väsyneenä pelaaminen heikentää tulosta eli hyvä kunto antaa mahdollisuuden pitää omaa taitotasoa yllä koko turnauksen. Useat ymmärtävät, että notkeus ja voima mahdollistavat pitemmät lyönnit tai riittävän pitkät vähemmällä yrittämisellä:-) Ei siis haittaa, vaikka olisi vähän poweria käytössä, kun koordinaatio on kunnossa.

Nykyisin fyysinen harjoittelu olnee itsestään selvyys edustuspelaajille. Golfari alkaa olla urheilija. Ehkä joskus tuntuu, että fysiikka menee jo lähipelin ohi? Tulosta tehdään kuitenkin pelitaidolla ja fysiikka on kuitenkin vain ’lisätuki’ eli keino saada osaaminen esille ja ylläpitää sitä kierroksen aikana. (Paitsi tietysti itselläni, jolla on selviä puutteita voimassa ja liikkuvuudessa – eli minulle fyysinen harjoittelu on pakollista, jos aion saada siedettävän lyönnin aikaiseksi.)

Tuo nimim. ei anna aihetta kommentointiin.

Try harder or smarter….