30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][9]
KilpailuaSuomalaista

Viheriöetiketistä

Etusivu Foorumit Yleistä Viheriöetiketistä

Esillä 23 viestiä, 1 - 23 (kaikkiaan 23)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #1395842 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Aikaisemmin oli tapana, että viheriöllä koko ryhmä oli aika lähellä huoltamassa lippua, huolehtimalla nostetusta lipputangosta ja tarkkailemalla toisten putteja – ainakin merkkarin velvollisuus. Kentillä, joissa oli cädit huolehtivat lipputangosta, toisten piti jäädä viheriölle tai vähintään sen välittömään läheisyyteen.

    Nyt kun klubipelaajista valtaosa pelaa tanko reiässä, eikä juuri koskaan pyydetä huoltamaan lipputankoa, toisia pelaajia ei juurikaan tarvita reiän läheisyydessä. Merkkarin pitää varmaan edelleen olla lähietäisyydellä. Katsoessani Open Espanja -kisaa, muut pelaajat näyttävät kävelevän omille teilleen ilman, että jäisivät seuraamaan viimeistä puttajaa. Onko nykyisin jokin etiketti koskien sitä, voiko mennä omalle bägilleen tai peräti lähteä kävelemään kohti seuraavaa tiipaikkaa.

    Toinen mielenkiintoinen yksityiskohta oli 18-väylällä, joka oli 296 m. Viheriöllä porukka merkkasi pallonsa ja siirtyivät sivuun odottamaan, että seuraava ryhmä voi avata (mahdollisesti griinille asti). Joissain maissa on näitä ”call hole” merkkejä, mutta Suomessa en ole koskaan nähnyt. Mitä mieltä olette, että pitäisikö seuraavan ryhmä päästää avaamaan vastaavassa tilanteessa?

    #1395847 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Eikös Porvoo Golfissa ole Call Hole vai muistanko väärin? Mielestäni greenille ei tarvitse jäädä, vaan kannattaa valmistautua eteenpäin lähtöön ja samalla seurata jäljellä olevia putteja.

    #1395862 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tuo ammattilaisten käytös tuntuu klubipelaajasta hieman epäkohteliaalta. Omasta puolestani sopii, että yksi ryhmän jäsen jää puttaajalle seuraksi ja toiset voi alkaa valmistautua seuraavaan avaukseen. Puttaus järjestyskin voi olla poikkeava ja peliä nopeuttava, kunhan siitä ei koidu hyötyä toisille pelaajille.

    #1395877 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Etiketti rapautuu koko ajan eikä siitä ole kuin rippeet jäljellä kirjoitetussa tekstissä. Ennen kaikki olivat viheriön läheisyydessä, kunnes viimeinen putti oli reiässä. Nykyään kaikki on toisin…

    Pragmaattisessa lähestymistavassa toiminta riippuu siitä onko ryhmä oikealla paikallaan vai jäänyt edellisestä ryhmästä. Jälkimmäisessä tapauksessa pallonsa reikään jo pelanneet voivat siirtyä seuraavalle tiipaikalle ajan säästämiseksi. Jenkkilässä kansallisessa juniorisarjassa siihen suorastaan käsketään, oli ryhmä perässä tai ei.

    Merkkari voi halutessaan jäädä seuraamaan pelaajansa edesottamuksia, mutta mikään sääntö ei siihen velvoita.

    #1395878 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Nokian Molok (se 200-metrinen par3) taitaa edelleen olla call hole.

    Koko call hole -konseptista on kahta eri mieltä olevaa koulukuntaa. Toinen vannoo sen nimeen, kun taas toisen mielestä ruuhka vain siirtyy seuraavalle tai sitä seuraavalle tiipaikalle. Hyöty tai sen puuttuminen riippunevat paljolti sekä call hole -reiän että seuraavan reiän luonteesta.

    #1395879 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Nokian Molok, ei löydy sen nimistä kenttää. On Nokia River, väylä 5.

    #1395880 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Riverin väylä 5 ei ole enää Call Hole.
    Ei ole ollut enää moneen vuoteen

    #1395920 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Nokian Molok, ei löydy sen nimistä kenttää.

    Sepä olisikin perin hassua, jos kokonainen kenttä olisi call hole 😀

    Riverin väylä 5 ei ole enää Call Hole.
    Ei ole ollut enää moneen vuoteen

    Kiitos tiedosta. Onko hajua miksi ei?

    #1395921 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Taitaa Harjattula väylä 5 par 3 noin 195m olla Call Hole. Ei sääntöä kyllä kukaan noudata. Haastava reikä muutenkin ja tukkii mielestäni hieman alkukenttää. Sitten taas kahdella lentokenttä par 5:lla ruuhka tyhjenee.

    #1395926 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Taitaa Harjattula väylä 5 par 3 noin 195m olla Call Hole. Ei sääntöä kyllä kukaan noudata.

    Kuulostaa minäminäminä -touhulta, joka valitettavasti on saastuttanut golfkenttämme.

    #1395931 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Satun olemaan Quinta da Marinhassa. Täällä väylä 14, rotkon yli lyötävä par 3 (aiemmassa pelijärjestyksessä väylä 4) on call hole.

    Kummallakaan toistaiseksi pelaamallani kierroksella en ole nähnyt tässä pelaavan sitä ohjeen mukaan.

    Tosin eipä täällä näytetä korjaavan alastulojälkiä eikä haravoitavan bunkkereita…

    Ehkäpä kirjoitan muutaman rivin näistä Cascaisin alueen kentistä matkani jälkeen tuonne matkailuosastolle.

    #1395932 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Täällä väylä 14, rotkon yli lyötävä par 3 (aiemmassa pelijärjestyksessä väylä 4) on call hole.

    Siellä on reikäjärjestys näemmä sotkettu oikein kunnolla eikä vain vaihdettu ysien järjestystä.

    #1395935 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Pappa Tykki, aihe kiinnostaa kovasti, koska olen menossa viikoksi pelaamaan Quinta da Marinhaan vuoden lopulla. Lisätiedot hyvin tervetulleita mm kentän kuntoon liittyen (olin viimeksi siellä vajaa kaksi vuotta sitten ja kenttä oli kyllä pelattava, mutta hieman talvikunnossa).

    #1395936 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Off-topicina KL1:lle: QdM:n reikäjärjestys ennallaan, mutta nyt aloitetaan vanhalta reiältä nro 9 (ja vanhalta 18 siirrytään vanhalle 1:lle). Klubitalo ja Boutique hotelli ykköstiin lähellä, vanha hotelli ja range 500 m:in päässä.

    #1395937 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Nyt ymmärrän. Kiitos selityksestä!

    #1395993 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Taannoin Dubain kisassa Samooja (tai Pulkkanen tai joku muu suomalainen) pääsi pelaamaan Roryn kanssa samaan ryhmään. Muistaakseni häntä hieman häiritsi kun Rory lähti oman puttinsa jälkeen eteenpäin ja yleisömeri seurasi häntä. Mitä isot edellä sitä pienet perässä.

    #1396000 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Yleensä se lippu kyllä jätetään paikalleen, nopeuttaa ja helpottaa peliä. Kyllä etikettiin kuuluu että ei liikuta muiden putatessa, oli kyse ammattilaisista tai sitten harrastajista.

    #1396001 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Yleensä se lippu kyllä jätetään paikalleen, nopeuttaa ja helpottaa peliä.

    Seurustelugolfissa tuo pitää paikkansa, mutta kilpapelaajat ottavat lipputangon 99-prosenttisesti pois aivan pisimpiä putteja lukuun ottamatta.

    #1396043 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Me ei jätetä lippua paikoilleen kuin pitkissä puteissa. Kun ollaan 3-4:n metrin sisällä rei’ästä, otetaan lippu pois pääsääntöisesti. Lipun jättäminen reikään ei nopeuta eikä helpota pelaamista kun rutiinit ovat kunnossa.

    Niin, me pelataan neljän seniorin ryhmällä yleensä 3,5 tuntia tau’on kanssa, jos edessä ei ole hidastelijoita. Monesti aikaisissa aamuryhmissä on paljon yhdeksän rei’än pelaajia, joten takaysillä on väljempää monien jäädessä pois.

    #1396044 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    ”Call hole”? Kymmenisen vuotta höntsägolfaamista takana, ja nyt törmäsin eka kerran käsitteeseen. Jos lyöntipaikalla ei lue muuta kuin että ”tämä väylä on call hole”, niin enpä olisi osannut toimia mitenkään muuten kuin normaalilla väylällä.

    Eli eka ryhmä pelaa pallonsa viheriölle, ja jos siinä kohtaa tiiboksissa on jo seuraava ryhmä takana, niin merkkaa pallonsa ja siirtyy sivuun odottamaan seuraavan ryhmän avauksia?
    Mutta entä sitten? Tässä kohtaa varmaan toka ryhmä merkkaa viheriölle lyömänsä pallot, ja se ensimmäinen ryhmä puttaa omansa ja poistuu.
    Mutta jos tiiboksissa on taas seuraava ryhmä, odottaako ryhmä kaksi niiden avaukset jne?

    #1396058 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tämä ”Call hole” kuulostaa kyllä todelliselta älyväläykseltä. Itse näkisin järkeväksi vain jos siirtymä tiiltä greenille on aikaa vievä. Niin takaa tuleva ryhmä voi lähteä siirtymään sillä välin kun greenillä putataan

    #1396071 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ei suomalaisilla kentillä lue Call hole, eikä ehkä Suomen ulkopuolellakaan. Esim Laukaan saariväylällä (16) oli ainakin jossain vaiheessa kyltti jossa ohjeistettiin pelaajia antamaan seuraavan ryhmän lyödä ennen oman ryhmän puttaamista. Aika vähän tuo on ollut käytössä – kun olen ilmoittanut seuraavalle ryhmälle että voivat lyödä, niin yleensä ovat vastanneet, että he kyllä odottelee rauhassa. Tai, ehkä useammin, seuraava ryhmä on ollut sen verran perässä, ettei ’call hole’ ole ollut relevantti.

    #1396072 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Call Hole tosiaan pelataan kuten VanBasten kuvasi. Takana tulevan ryhmän pallot eivät yleensä ole niin lähellä reikää, että ne pitäisi merkata – vaan avausten jälkeen edellä menevä ryhmä puttaa pallonsa reikään ja poistuu seuraavaan tiiboxiin.

    Itse asiassa tourin kisassa lyhyellä par4 väylällä (296m) se oli enemmän kuin tarpeellista, jolloin siirtymä tiiltä griinille ottaa aikansa, joten call hole oikein pelattuna nopeuttaa pelaamista. Ohitustilanteessa call hole -menettelyä on fiksu käyttää, jolloin ohittava ryhmä pääsee nopeammin ohi.

    Thaimaassa call hole -par3 väyliä on aika usein ja joskun menettelyä myös noudatetaan – useimmiten ei. Siellä cädit kertovat, milloin noudatetaan, joten pelaajan ei tarvitse tietää milloin noudatetaan ja milloin ei

Esillä 23 viestiä, 1 - 23 (kaikkiaan 23)
Vastaa aiheeseen: Viheriöetiketistä

Etusivu Foorumit Yleistä Viheriöetiketistä