Aihe: Vieraspelaaminen vähentynyt - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

Vieraspelaaminen vähentynyt

Etusivu Foorumit Yleistä Vieraspelaaminen vähentynyt

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 67)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #188703 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Hyvä artikkeli golfpisteessä, Jaakko Tuomisen kirjoittamana. Olen jo pitkään ihmetellyt näitä golfliiton saivartelu kirjoituksia, että kuinka kipeästi tarvitaan uusia kenttiä. Jos ne olisivat mukamas hyvä bisnes (=niille olisi käsistä vietävä kysyntä) niin ottaisivat sitten nää liiton päsmärit itse henkilökohtaisen riskin ja ryhtyisivät niitä tekemään. Tosiasiahan on kuitenkin tällä hetkellä se ettei osakemyynti vedä nykyhinnoilla. Ihmiset on sen vihdoinkin tajunneet, että paljon fiksumpaa pelata jo olemassa olevilla vuokrapelioikeuksilla, joita saa vuokrattua lähes kentälle kun kentälle vastikkeen hinnalla. Jos joku tästä eri mieltä, niin olkoon hyvä ja näyttää investointi-laskelman, millä saa golfosakkeen kannattavaksi 15 vuoden sisällä…

  #496857 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Artikkelissa todettiin mielestäni aivan oikein, että monella kentällä on väljää viikonlopun ja alkuillan ulkopuolella. Monella kentällähän on nimenomaan jäsenistön ja johdon taholta haluttu rajoittaa vieraspelaamista ja nostettu hinnat pilviin. Koska ei osata hinnoittelun perusalkeitakaan, niin monella kentällä on hyvin väljää päivällä, koska hinta on sama kuin sesonkiaikana illalla. Hintajoustoa löytyy varmasti pitkin kesää, koska monet pelaajat ovat eläkkeellä/lomalla/vapaapäivällä/tai pinnaavat töistä ja voivat pelata päivällä jos vaan hinta on sopiva.

  Ehdotankin, että ne kentät, jotka haluavat lisää greenfee-pelaajia päiväsaikaan, laskisivat hintojaan esim tasolle 20-25 €. Silloin esim. monet eläkeläiset, opiskelijat yms. saattaisivat hyvinkin pelata muutamia ylimääräisiä kierroksia vieraskentällä.

  Pieni laskuesimerkki: kesässä on 5 kk*20 arkipäivää=100 pv; 10 GF:tä/pv*100*20€=20.000€

  Kohtuullinen lisä greenfee-tuottoihin.

  #496858 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Onko niitä kenttiä jotka haluavat lisää greenfee pelaajia? Kotikentälläni oli juuri puhetta siitä että jo osakkaiden vieraiden maksama (alennettu) greenfee on aikamoinen lisätulon lähde. Kokemus on myös osoittanut sen että jossakin määrin kenttäkin kuluu enemmän ns. ’ulkopuolisten’ pelaajien taholta (ei kiinnitetä niin paljon huomiota esim. divottien ja alastulojälkien korjaamiseen), kuin silloin kun on omistaja mukana.

  Mikä sitten on se oikea suhde (lue: aika/määrä) alennettuja greenfee aikoja jotka olisi toimivia. Esimerkkilaskelmassasi oli 10 GF:tä/pvä joka käytännössä on 2½ fliteä, eli ei kovin monta.

  #496859 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Kuulepas nyt Golf-Fan, kerropa miltä kentältä max. n. 50 km:n päässä Helsingistä saa vuokrapelioikeuden vastikkeen hinnalla kauden alussa? Tiedän kyllä pari kenttää Uudenmaan laitamilla. Vielä kauempana landella saattaa sitten tarjontaa olla enemmänkin.

  #496860 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Selvittelin itse asiaa viime keväänä. Vastikkeen hinnalla olisin pelioikeuden saanut ainakin kentiltä: Pickala, Peuramaa, Ringside, Kurk, Suur-Helsingin Golf, Nevas.

  #496861 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Siis kauden alussako…?? Tarkoittaa siis, että pelioikeus on käytettävissäsi viimeistään vapusta alkaen, mieluummin jo pääsiäisestä, jolloin kentät yleensä avautuvat. Kesäkuussa varmaan jo saakin mattimyöhäisiltä, mutta silloinhan pelikaudesta on jo kuutisen viikkoa mennyt menojaan. Ei silloin kannata enää vastiketta enempää maksaakaan.

  #496862 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Ainakaan Ringsidessä se ei olisi onnistunut.. Siellä ei edes ollut vastiketta.Osakkalle palaaminen maksoi 360 euroa.. ja Vuokrapelaajalle 795. Koko kauden.

  #496863 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  … lisäisin listaan vielä Kotojärvi ja Nordcenter, mistä sai kauden alussa (ennen kenttien avausta) alle vastikkeen vuokrapelioikeuden.

  #496864 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä kai..nehän ovatkin Uudenmaan laitamilla.

  #496865 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  …no Nordcenter on kieltämättä kaukana, mutta Kotojärvi on Lahden moottoritietä Sipoon keskustan kautta vain 30min keskustasta.

  #496866 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  En tunne Rinkulan systeemeitä, enkä ole siellä koskaan pelannut muuten gf:llä. Eräs osakas kuitenkin tarjosi sieltä minulle pelioikeutta ’omien kulujensa hinnalla’. Tällainen, kuten kerroin, olisi onnistunut heti kauden alussa kaikilta mainitsemiltani kentiltä.

  Vaatii vähän etsimistyötä, mutta joka kentällä on aina on joukko osakkaita, jotka haluavat päästä maksuvelvoitteistaan eroon ilman tarvetta omaan voittoon.

  #496867 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Ja kuinkakohan monille niitä pelioikeuksia niin halvalla olisi riittänyt, tuskin kaikille halukkaille.

  Osake ostetaan myös sen takia, että saa varmasti pelata haluamallaan kentällä. Omalla osakkeella pelaavana tuntuu omalla kentällä sitäpaitsi paljon ’kotoisammalta’ kuin vuokra pelaajana. Vertaisin vuokralla asumiseen, suhtauduthan omaan asuntoosikin erilailla.

  #496868 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tarkoittaa siis hintaa väh 785€, sillä mikäli osakas jätti osakkeensa yhtiölle vuokrattavaksi sai hän siitä vuokratuottoa yhtiöltä 425 €. (Pk. maksuhan oli 360€) Eli siellä osake tuottaa markkinahintaansa nähden noin 4 % tuoton vuosittain.Ja jos katsotaan osakkeen hintakehitystä 7-8 vuotta taaksepäin ( tai vaikka 3-4 vuotta) on osakkeen realiarvo 7 vuodessa yli viisinkertaistunut( 12.000 mk> 12.000 Euroon) ja kolmessa vuodessa lähes tuplaantunut(42.000Mk >11.500e) Ei hassumpi sijoitus 🙂

  #496869 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Minä ymmärsin, että sen ansiokkaan jutun oli kirjoittanut Teemu Tyry. Oliko?

  Mutta enivei, näillä nykyisillä fee hinnoilla ei huvita käydä vieraissa. Jos ei nyt ole jotain uutta ja erikoista tarjolla. Kahden hengen golfpäivän hinnaksi vieraskentällä tulee helposti 150-200 euroa. (feet 120, rangepallot, lounas ja juomat) Ei se ole sen väärti. Sillä rahalla saa jo vaikka mitä muuta. 6-7 pulloa hyvää wiskiä, 20-25 pulloa hyvää viiniä, ihan vaan tärkeimmät mainitakseni.

  #496870 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Vieraspelaamista on haluttu vähentää. Rajoituksia pelaamiseen ja hinnat pilviin. Ei välttämättä kallista, jos ajatellaan yhtä kierrosta kesässä, mutta silloin, jos maksetaan pelikausimaksiu kotiseuraan ja pelailtaisiin vielä esim parikymmentä kierrosta vieraskentillä, mikä monilta onnistuu helposti, on kyse järjettömästä lisäkulusta suhteessa siihen, että pelataan kotikentällä ne lisärundit ilmaiseksi. Järjetön koskee niitä, joilla raha on tiukemmassa, kuin myös niitä joilla siitä ei varsinaisesti pulaa ole.

  Tämä johtaa pattitilanteeseen, jossa useimmat pysyvät tiukasti kotikentällään, vaikka mielellään kävisivät myös vieraissa.

  #496871 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Bosco on ihan oikeassa. Ja kun kukaan ei kauheiden GreenFee-maksujen takia lähde vahingossakaan vieraisiin pelaamaan, tulos on se että se oma kenttä tosiaan on täynnä. Jäseniä. Kun kaikki tosiaan pelaavat vain kotikenttää. 🙁

  Itse viime vuonna pelasin n puolet 50+ kierroksestani pelilipuilla/ vieraskisoina/ green feellä, ja kyllä, rahan menon huomasi. Minusta se nyt vaan on vähän ankeata olla kahlittu samaan 18 reikään koko kesäksi. :-/

  #496872 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Mä nautin koko viime kesän eri kenttien vieraanvaraisuudesta ja rahaa paloi tolkuttomasti. Ensi kaudelle lähten ehtottomasti pelaamaan yhtä ja samaa nimittäin kotikenttää.

  Poikkeuksia tähän perussääntöön toki tulee olemaan vähintään kolmen uuden kentän verran, jo tunnetuilla kentillä kierroksen verran sekä mahdollisuuksien mukaan GPCHII ja mäkihyppyturnee…

  #496873 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Hankkimallani terassikonsultin pätevyydellä tein klubiaskin kanteen ’investointilaskelmat’ ajatuksella, että rakennan Golfkentän 18 r. ja puhtailla greenfeetuloilla teen businesta.

  Olettamat: kentän hoitokulut ovat n. 400 000€

  Kaudessa on 5kkx30pv x10t x24 starttia/tunti eli yhteensä 36000 starttia.

  GF olisi 25€, jolloin 100% käyttöasteella bruttotuotto olisi GF tuloista 900 000€.

  Käyttöasteella 45% päästäisiin kattamaan kentänhoitokulut, jolloin pääomakulujen hoitoon täytyisi ottaa lisälainaa…

  Vanha totuus, että kolmannen konkurssin jälkeen businesta saattaisi tulla pitänee tässäkin paikkaansa. Muita tuottoja pitäisi toiminnassa olla. Tuossa kentänhoitokuluolettamassa on jo mukana nykyisten kenttien rangetuotot ,koska se on tehty OY kenttien vastikkeen pohjalta. Rangetuottoja voisi varmaan jonkin verran kasvattaa, mutta ei auttane pitkälle.

  Näinollen on helppo ymmärtää, että kentät rakennetaan pelaajaosakkaiden pääomasijoituksella, mistä seuraa, ettei kentästä oteta businessmielessä kaikkea irti vaan se on pääasiassa rahoittajien oma hiekkalaatikko.

  #496874 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Jaakon artikkeli oli hyvä, sillä tiettyjä asioita on hyvä rohkeasti nostaa päivänvaloon aika ajoin. Tässä omia mielipiteitäni, jotka ovat lähes 1/1:een artikkelissa esitettyjen kanssa.

  On totta, että osakkaita ei yleensä häiritse tippaakaan, jos kenttä ammottaa tyhjyyttään. Kyseessähän on paikka, joka on rakennettu meitä itseämme varten. Greenfee -tuloja ei koeta merkittäviksi ja ollaan valmiita maksamaan siitä, että oma pelaaminen on mahdollista aina. Tällöin myös vuokrapelioikeudesta saa paremman hinnan (esim. Talma) ja osakkeen hinta ja arvostus on korkeammalla.

  Toisaalta taas vieraileminen toistemme kentillä kuuluu oleellisesti golfiin. Erittäin kannatettava ajatus on hinnoitella osakkaan omat vieraat täysin omaan VIP-luokkaan. Tätä on joillakin kentillä kokeiltu ja hinnan alennuksia voisi vieläkin rohkeammin lisätä. Osakkaan seurassa pelaavat kunnioittavat ystävänsä kenttää aivan eri tavalla kuin muut GF-pelaajat & yritystapahtumissa pelaavat.

  Toinen hyvä esiintuonti Jaakolta oli harjoittelun vähentyminen. Rangeharjoittelu voisi hyvin olla sisällytetty päivä GF -hintaan. Jäsenille sen tulisi olla ilmaista. Mieluummin näkisin soketin ja slaissin oikaisuharjoituksia rangella kuin kentällä.

  Satunnaisille harjoittelijoille hinnat voisi sen sijaan pitää ennallaan eli harjoittaa businesta kuten tähänkin asti. Pääkaupunkiseudulla on selvästi tullut uusi trendi, että lähipelialueita tulevat iltaharjoittelun merkeissä kuokkimaan ulkopuoliset. Tämän voisi hyvin tehdä maksulliseksi ja myös valvoa sitä.

  Klubihengen luominen ja ylläpitäminen ei enää ole yhtä helppoa kun klubit kasvavat ja harrastajamäärät myös. Mielestäni jokaisella klubilla pitäisi olla ’vain jäsenille’ tarkoitettu tila, johon tietysti isäntä voi myös vieraansa tuoda. Tällaisen tilan viihtyvyyteen pitäisi myös satsata. Siitä tulisi tehdä ikäänkuin ’jäsenen toinen olohuone’.

  Viihtyisä ja monipuolinen klubiravintola on jäsenille ylpeyden aihe. Miksi emme sitä ylpeänä mainostaisi myös paikallisille asukkaille? Minusta se ei häiritse klubin tunnelmaa, jos esim. lapsiperhe tulee nauttimaan maittavaa sunnuntailounasta viihtyisälle klubillemme, eihän?

  #496875 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Kimble puki sanoiksi minunkin ajatukseni. Edelleen tulisi mielestäni harkita, miten differoida osakkaan ja vuokrapelioikeuden haltijan statusta ja etuja. Myönnän, että markkinahinta on ainoa oikea sekä osakkeille että pelioikeuksille, mutta osakas on kuitenkin rahoittanut kentän rakentamisen ja sitoutunut siihen aivan eri tavalla kuin pelioikeuden vuokraaja. Osakas kantaa myös kaikki osakkuuteen liittyvät riskit, joita vuokraajalla ei ole. Jotenkin siitä tulisi mielestäni palkita, eihän montaakaan kenttää olisi olemassa ilman osakkaiden panostuksia.

  Näin alkuun heitän, että osakkaalla voisi olla esimerkiksi paremmat oikeudet ajanvarauksessa, oikeus tuoda enemmän vieraita halvemmalla green feellä, ilmaiset range-pallot tai muita etuoikeuksia. Onko lisää ideoita?

  #496876 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  jos kerran osakkaalta pelioikeuden vuokrannut ei saisi saisi samoja oikeuksia kuin osakas itse, miksi vuokrapelioikeudesta pitäisi maksaa enemmän tai edes samaa hintaa, minkä osakas siitä on itse maksanut?

  #496877 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Kuten sanoin, markkinahinta on aina oikea. Osakkaat päättävät yhtiökokouksessa pelaamisen edellytyksistä.

  #496878 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Jep. Ensin pannaan vieraspelaajat kuriin ja nuhteeseen, sitten vuokrapelaajat ja lopuksi pohditaan kumpi on tärkeämpi osakas, se, joka maksoi osakkeestaan 10.000eur vai se, joka pulitti 30.000eur. Ja ei sitten muuta kuin pelaamaan!

  Mua kiinnostaa vain ja ainoastaan pelaaminen (+100 rundia kaudessa). Käyttäydyn kentällä kohteliaasti, korjaan jälkeni ja kisaan silloin tällöin seurani kilpailuissa. Olen siis perusvuokrapelaaja ja jäsen kotikentälläni. Osakkaat saakoot etunsa, toivottavasti siitä ei kuitenkaan aiheudu kohtuutonta haittaa mukavalle harrastukselleni.

  #496879 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kenttäalueet voisi aidata sähköaidalla ja riittävästi kalustoa ja vartijoita valvomaan. Vieraille roosanvärinen liivi ja osakkaille lippaan teksti OSAKAS. Kaukojäsenille velvoite pitää rinnassa keltaista merkkiä, jossa ristissä kaksi kuokkaa.

  #496880 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Ei tässä nyt mistään kummallisemmasta asiasta ole kyse, kuin että on vain eroa siinä omistaako jotain vai vuokraako jotain. Esimerkkejä voi mielessään hakea muilta elämänaloilta.

  Jos osakkaiden enemmistö on sitä mieltä, että heillä tulisi olla etuoikeuksia pelioikeuden vuokraajiin nähden ja näin päättävät, niin sitten heillä on etuoikeuksia. Vuokralaiset voivat olla sitten vuokraamatta pelioikeutta tai maksaa siitä vähemmän. Molemmat ovat silloin käsittääkseni tyytyväisiä lukuunottamatta niitä osakkaita, jotka jäivät vähemmistöön. Kaikkien vuokralaisten pitäisi sensijaan olla tyytyväisiä, koska ovat rajoitukset tietäen vuokranneet pelioikeuden, ehkä jopa halvemmalla kuin muutoin.

  Ihan sama juttu koskee greenfeen tasoa, nekin ovat osakkaat päättäneet budjetin yhteydessä. Joku yhtiö haluaa paljon greenfeetuloja ja laittaa halvan hinnan, joku toinen tekee päinvastoin. Jos rahaa tulee vähän, osakkaat tasapainottavat budjetin vastikkeilla.

  Ostamalla osakkeen pääsee päättämään – siinä koko jutun ydin. Kukin voi sitten vapaasti harkita haluaako ostaa vai ei, vuokrata tai ei.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 67)
Vastaa aiheeseen: Vieraspelaaminen vähentynyt

Etusivu Foorumit Yleistä Vieraspelaaminen vähentynyt