Aihe: Valkoposkihanhien haittojen vähentäminen - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

Valkoposkihanhien haittojen vähentäminen

Etusivu Foorumit Yleistä Valkoposkihanhien haittojen vähentäminen

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 106)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1313828 Ilmoita asiaton viesti

  Moi,
  Olemme laittaneet vireille kansalaisaloitteen, jonka tavoitteena on valkoposkihanhien aiheuttamien haittojen vähentäminen tuomalla hanhien metsästys mahdolliseksi myös Suomessa, kuten se Ruotsissa ja Virossa jo on.

  Golfarien tuki aloitteelle olisi todella tärkeää, jotta saataisiin asiaa vihdoin Suomessakin eteenpäin.

  Aloitetta voi kannattaa osoitteessa:

  https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/6563

  Kiitos tuestanne!

  Yst terv
  Jukka Kirjavainen
  Ikuinen bogituuppari

  #1313831 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Kannatin ja laitoin jakeluun isolle joukolle. Kyseiset linnut eivät kuulu Suomen luontoon, ainakaan moisina määrinä.

  Miltähän se maistuu?

  #1313842 Ilmoita asiaton viesti

  Kaksi kannatusilmoitusta lähetetty tältä päätelaitteelta.

  #1313871 Ilmoita asiaton viesti

  Oma ääneni kannettu kekoon!

  #1313873 Ilmoita asiaton viesti

  Kiitos jo tässä vaiheessa kannatuksesta! KL1:lle tiedoksi että maku on erinomainen! Näin olen ainakin kuullut sellaisilta jotka lintua ovat päässeet naapurimaissa maistamaan 😊

  #1313878 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  No perskuta! Pitääkö tässä ruveta vanhoilla päivillä vielä mestästyskorttikin hankkia? Jaa mutta hyvällä lapsuudenystävälläni on haulikko sun muut tykötarpeet, pitääkin vihjaista häntäkin tästä adressista…

  #1313879 Ilmoita asiaton viesti

  Vastakaarijousi ja bluntti päähän, tehokas ja hiljane! Siinä ne muut golffarit kateellisena katselee kun kärrin kahvassa roikkuu pari hanhea.

  #1313884 Ilmoita asiaton viesti

  Kannatin aloitetta. Hyvä, ettei aloitteen perusteissa kirjoitetttu mitään golfkenttien haitoista. Toivottavasti kansa on jo unohtanut VaGon ”golfmailalla teloittajat”.

  #1313892 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Vastakaarijousi ja bluntti päähän, tehokas ja hiljane! Siinä ne muut golffarit kateellisena katselee kun kärrin kahvassa roikkuu pari hanhea.

  Totta tosiaan! Tuo tarkoittaa myös sitä, että golfin sääntöihin tai vähintäänkin hanhikenttien paikallissääntöihin tulee lisätä pykälä, jonka mukaan hanhen metsästämiseen käytettävää aikaa ei lasketa pallon etsimiseen, ja kyseinen aika saa olla enintään kuusi minuuttia per hanhi per pelaaja per reikä. Myöskin tulee määrätä, että hanhia metsästävällä pelaajalla tulee olla mukanaan ainakin yksi caddie, joka osaa hanhen suolistamisen ja kynimisen, ynnä tekee sen siististi lähimmässä sellaisessa metsikössä, jonne palloja harvoin harhautuu. Tai sitten naapurin tontilla.

  #1313894 Ilmoita asiaton viesti

  Tuosta aloitteesta kun media saa vihiä ja että golfarit ovat taustalla, niin nousee meteli. Toisaalta ei se lajin maine Suomessa juuri alemmas voi enää mennä. Olikohan nyt ihan loppuun asti mietitty aloite?

  Puuttuu enää vaivaiset 43 000 nimeä, taitaa jäädä saamatta.

  #1313895 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Tekisi mieleni kirjoittaa tuohon jokin vastine, mutta jätän sen tekemättä. Turhaahan olisi kirjoittaa toiseen kertaan sama asia, joka on jo kirjoitettu aloitteen perusteissa. Tai pikemminkin jätetty kirjoittamatta.

  #1313896 Ilmoita asiaton viesti

  Laitoinkin iltapäivälehdille vinkkiä, varsin verenhimoisia kommentteja täällä, hyvää materiaalia. Erikoista tietysti että golfliiton läheinen yhteistyökumppani golfpiste on lähtenyt tiedottamaan ja kampanjoimaan etusivullaan tästä aloitteesta. Valkoposkihanhihan on rauhoitettu, siihen on syynsä.

  #1313897 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Taasko sama heppu on laittamassa iltapäivälehdille jutunjuurta… kun ei niistä edellisistäkään ole kukaan koskaan nähnyt ensimmäistäkään palstariviä julkaistuna…

  Valkoposkihanhen rauhoittamiselle ei ole enää tänä päivänä minkäänlaista järkisyytä. Laji ei ole edes vaarantunut uhanalaisuudesta puhumattakaan. Päin vastoin, maassamme levähtää yli sata tuhatta valkoposkihanhea muuttoaikana, joten on aivan turha puhua rauhoittamisen tarpeellisuudesta. Sitä paitsi sen paremmin puistot, pihanurmikot, jalkapallokentät kuin golfkentätkään eivät ole ko. lajin luontaista elinympäristöä, Korkeasaaren eläintarhan yleisistä alueista puhumattakaan.

  Haittaeläimeksi valkoposkihanhi pitäisi kaupunkialueilla luokitella ja sallia sen metsästys luvanvaraisesti pesimiskauden ulkopuolella ihan joka paikassa.

  #1313898 Ilmoita asiaton viesti

  Kyseiset linnut eivät kuulu Suomen luontoon…

  Mihin linnut sitten kuuluu jos ei luontoon?

  #1313899 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Huomasitko sen sanan ’Suomen’ ..?

  #1313900 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Kohta joku varmaankin alkaa selittää, että myös gorillat, kirahvit ja pingviinit kuuluvat Suomen luontoon…

  #1313921 Ilmoita asiaton viesti

  Ääni annettu. Uskoakseni 50000 ääntä tulee helposti täyteen, jos/kun tietoisuus aloitteesta leviää muuallekin kuin golfpiireihin. Aika näyttää, meneekö esitys läpi eduskunnasta, jossa valtaa pitää nyt punavihreä blokki. Jos menee, se ei välttämättä hanhitilannetta muuta ainakaan pääkaupunkiseudulla, jossa metsästykseen pitää saada myös kunnan lupa. Ko. virkamiehet ovat pääsääntöisesti aatevihreitä, jotka näkevätn punaista jo sanasta metsästys. Eli ei tämä aloite onnistuessakaan välttämättä tilannetta muuta.

  #1313922 Ilmoita asiaton viesti

  Kannatin.

  En golfin takia vaan asuinympäristön kun niitä on tossa satoja. Liika on liikaa.. esim 10 kpl ei haittaisi. Ainakin Espoossa on nähty että koirajahtaus ei toimi. Otsolahdelta koira karkoitti hanhet Silkkiniitylle, josta koira karkoitti ne Otsolahdelle. Sitten alkoi koiran kesäloma ja siihen homma jäi.

  #1313938 Ilmoita asiaton viesti

  Kahlua: Laitoinkin iltapäivälehdille vinkkiä,

  Erinomaista. Kaikki mahdollinen julkisuus on erittäin tervetullutta jotta valkoposkihanhet saadaan metsästettäväksi riistalajiksi. Kiitokset linkistä, kävin merkkaamassa kannatukseni.

  Valkoposkihanhille löytyy riittävästi lajityypillisiä elinpiirejä. Olipa kyseessä paikalliset linnut tai muuttomatkojen yhteydessä tilapäisesti vierailevat hanhet.

  Ikävää että monet ”wannabe-suojelijat” eivät ymmärrä ettei luonnonsuojelu suinkaan tarkoita sitä että ”eläimiä totutetaan tukeutumaan ihmiseen ja ihmisen itseään varten muokkaamaan elinympäristöön”.
  – oikeaa suojelua on se että valkoposkihanhia, kuten muitakin luonnonvaraisia eläimiä suositaan niiden omilla, lajityypillisillä biotoopeilla.

  #1313940 Ilmoita asiaton viesti

  Jatkan vielä.. Jollei hanhien määrää saada vähennettyä esim. metsästämällä, saatetaan joutua käyttämään..
  ..toisenlaisia keinoja.. (linkki)

  #1313989 Ilmoita asiaton viesti

  Vielä puuttuu 40 000 nimeä, huonolta näyttää, ei näytä kannatusta löytyvän. Typerää porukkaa tuonkin aloitteen takana, ei voi muuta todeta.

  #1313990 Ilmoita asiaton viesti

  Täytyy yhtyä Kahluan kommenttiin. Typerä aloite. Kaikki kannattajat voisi siirtää hyvin gloffaren ehdottamaan menetelmään vähentää golfkenttien saastumista.

  #1313994 Ilmoita asiaton viesti

  Kiitos kaikille jo tässä vaiheessa kannatuksesta ja kiitos myös Kahlualle aiheen mainostamisesta!

  Mielestämme ainoa tyhmä asia on se, että Suomessa suojelusopimusta tulkitaan tahallisesti väärin ja hanhien suojeluun upotetaan miljoonia euroja samaan aikaan, kun niitä muualla saman sopimuksen allekirjoittaneissa maissa joudutaan tuhoamaan jopa kaasuttamalla lentoturvallisuuden nimissä!

  #1314003 Ilmoita asiaton viesti

  Golfpisteen juttu hanhien metsästyksestä hävinnyt jonnekin avaruuteen, taisi toimittajaa hävettää räpeltämänsä teksti. Väitettiin valheellisesti että hanhet levittää esim. tauteja, kyllä se on pelaajat itse jotka levittävät tauteja lähikontakteillaan.

  Vielä puuttuu 39 000 nimeä, ei onnistu.

  #1314006 Ilmoita asiaton viesti

  Ei se juttu mihinkään ole hävinnyt. Näyttäisi olevan edelleen ajankohtaisissa. Ihan asiallisesti kirjoitettu!

  Toivottavasti Kahlua elämäsi ei ole täysin ilotonta kun suhtautumisesi on noin negatiivista. Tällä hetkellä kannatusilmoitusten keräys etenee oikein hyvää vauhtia, tosin eihän se lisävauhti koskaan pahitteeksi olisi. Joten aloitetta kannattamaan vaan! Hyviä pelejä!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 106)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Valkoposkihanhien haittojen vähentäminen