26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Valkoposkihanhien haittojen vähentäminen

Etusivu Foorumit Yleistä Valkoposkihanhien haittojen vähentäminen

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 106)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Moi,
    Olemme laittaneet vireille kansalaisaloitteen, jonka tavoitteena on valkoposkihanhien aiheuttamien haittojen vähentäminen tuomalla hanhien metsästys mahdolliseksi myös Suomessa, kuten se Ruotsissa ja Virossa jo on.

    Golfarien tuki aloitteelle olisi todella tärkeää, jotta saataisiin asiaa vihdoin Suomessakin eteenpäin.

    Aloitetta voi kannattaa osoitteessa:

    https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/6563

    Kiitos tuestanne!

    Yst terv
    Jukka Kirjavainen
    Ikuinen bogituuppari

    KL1

    Kannatin ja laitoin jakeluun isolle joukolle. Kyseiset linnut eivät kuulu Suomen luontoon, ainakaan moisina määrinä.

    Miltähän se maistuu?

    Kaksi kannatusilmoitusta lähetetty tältä päätelaitteelta.

    Oma ääneni kannettu kekoon!

    Kiitos jo tässä vaiheessa kannatuksesta! KL1:lle tiedoksi että maku on erinomainen! Näin olen ainakin kuullut sellaisilta jotka lintua ovat päässeet naapurimaissa maistamaan 😊

    KL1

    No perskuta! Pitääkö tässä ruveta vanhoilla päivillä vielä mestästyskorttikin hankkia? Jaa mutta hyvällä lapsuudenystävälläni on haulikko sun muut tykötarpeet, pitääkin vihjaista häntäkin tästä adressista…

    Vastakaarijousi ja bluntti päähän, tehokas ja hiljane! Siinä ne muut golffarit kateellisena katselee kun kärrin kahvassa roikkuu pari hanhea.

    Kannatin aloitetta. Hyvä, ettei aloitteen perusteissa kirjoitetttu mitään golfkenttien haitoista. Toivottavasti kansa on jo unohtanut VaGon ”golfmailalla teloittajat”.

    KL1

    Vastakaarijousi ja bluntti päähän, tehokas ja hiljane! Siinä ne muut golffarit kateellisena katselee kun kärrin kahvassa roikkuu pari hanhea.

    Totta tosiaan! Tuo tarkoittaa myös sitä, että golfin sääntöihin tai vähintäänkin hanhikenttien paikallissääntöihin tulee lisätä pykälä, jonka mukaan hanhen metsästämiseen käytettävää aikaa ei lasketa pallon etsimiseen, ja kyseinen aika saa olla enintään kuusi minuuttia per hanhi per pelaaja per reikä. Myöskin tulee määrätä, että hanhia metsästävällä pelaajalla tulee olla mukanaan ainakin yksi caddie, joka osaa hanhen suolistamisen ja kynimisen, ynnä tekee sen siististi lähimmässä sellaisessa metsikössä, jonne palloja harvoin harhautuu. Tai sitten naapurin tontilla.

    Tuosta aloitteesta kun media saa vihiä ja että golfarit ovat taustalla, niin nousee meteli. Toisaalta ei se lajin maine Suomessa juuri alemmas voi enää mennä. Olikohan nyt ihan loppuun asti mietitty aloite?

    Puuttuu enää vaivaiset 43 000 nimeä, taitaa jäädä saamatta.

    KL1

    Tekisi mieleni kirjoittaa tuohon jokin vastine, mutta jätän sen tekemättä. Turhaahan olisi kirjoittaa toiseen kertaan sama asia, joka on jo kirjoitettu aloitteen perusteissa. Tai pikemminkin jätetty kirjoittamatta.

    Laitoinkin iltapäivälehdille vinkkiä, varsin verenhimoisia kommentteja täällä, hyvää materiaalia. Erikoista tietysti että golfliiton läheinen yhteistyökumppani golfpiste on lähtenyt tiedottamaan ja kampanjoimaan etusivullaan tästä aloitteesta. Valkoposkihanhihan on rauhoitettu, siihen on syynsä.

    KL1

    Taasko sama heppu on laittamassa iltapäivälehdille jutunjuurta… kun ei niistä edellisistäkään ole kukaan koskaan nähnyt ensimmäistäkään palstariviä julkaistuna…

    Valkoposkihanhen rauhoittamiselle ei ole enää tänä päivänä minkäänlaista järkisyytä. Laji ei ole edes vaarantunut uhanalaisuudesta puhumattakaan. Päin vastoin, maassamme levähtää yli sata tuhatta valkoposkihanhea muuttoaikana, joten on aivan turha puhua rauhoittamisen tarpeellisuudesta. Sitä paitsi sen paremmin puistot, pihanurmikot, jalkapallokentät kuin golfkentätkään eivät ole ko. lajin luontaista elinympäristöä, Korkeasaaren eläintarhan yleisistä alueista puhumattakaan.

    Haittaeläimeksi valkoposkihanhi pitäisi kaupunkialueilla luokitella ja sallia sen metsästys luvanvaraisesti pesimiskauden ulkopuolella ihan joka paikassa.

    Kyseiset linnut eivät kuulu Suomen luontoon…

    Mihin linnut sitten kuuluu jos ei luontoon?

    KL1

    Huomasitko sen sanan ’Suomen’ ..?

    KL1

    Kohta joku varmaankin alkaa selittää, että myös gorillat, kirahvit ja pingviinit kuuluvat Suomen luontoon…

    Ääni annettu. Uskoakseni 50000 ääntä tulee helposti täyteen, jos/kun tietoisuus aloitteesta leviää muuallekin kuin golfpiireihin. Aika näyttää, meneekö esitys läpi eduskunnasta, jossa valtaa pitää nyt punavihreä blokki. Jos menee, se ei välttämättä hanhitilannetta muuta ainakaan pääkaupunkiseudulla, jossa metsästykseen pitää saada myös kunnan lupa. Ko. virkamiehet ovat pääsääntöisesti aatevihreitä, jotka näkevätn punaista jo sanasta metsästys. Eli ei tämä aloite onnistuessakaan välttämättä tilannetta muuta.

    Nimetön

    Kannatin.

    En golfin takia vaan asuinympäristön kun niitä on tossa satoja. Liika on liikaa.. esim 10 kpl ei haittaisi. Ainakin Espoossa on nähty että koirajahtaus ei toimi. Otsolahdelta koira karkoitti hanhet Silkkiniitylle, josta koira karkoitti ne Otsolahdelle. Sitten alkoi koiran kesäloma ja siihen homma jäi.

    Kahlua: Laitoinkin iltapäivälehdille vinkkiä,

    Erinomaista. Kaikki mahdollinen julkisuus on erittäin tervetullutta jotta valkoposkihanhet saadaan metsästettäväksi riistalajiksi. Kiitokset linkistä, kävin merkkaamassa kannatukseni.

    Valkoposkihanhille löytyy riittävästi lajityypillisiä elinpiirejä. Olipa kyseessä paikalliset linnut tai muuttomatkojen yhteydessä tilapäisesti vierailevat hanhet.

    Ikävää että monet ”wannabe-suojelijat” eivät ymmärrä ettei luonnonsuojelu suinkaan tarkoita sitä että ”eläimiä totutetaan tukeutumaan ihmiseen ja ihmisen itseään varten muokkaamaan elinympäristöön”.
    – oikeaa suojelua on se että valkoposkihanhia, kuten muitakin luonnonvaraisia eläimiä suositaan niiden omilla, lajityypillisillä biotoopeilla.

    Jatkan vielä.. Jollei hanhien määrää saada vähennettyä esim. metsästämällä, saatetaan joutua käyttämään..
    ..toisenlaisia keinoja.. (linkki)

    Vielä puuttuu 40 000 nimeä, huonolta näyttää, ei näytä kannatusta löytyvän. Typerää porukkaa tuonkin aloitteen takana, ei voi muuta todeta.

    Täytyy yhtyä Kahluan kommenttiin. Typerä aloite. Kaikki kannattajat voisi siirtää hyvin gloffaren ehdottamaan menetelmään vähentää golfkenttien saastumista.

    Kiitos kaikille jo tässä vaiheessa kannatuksesta ja kiitos myös Kahlualle aiheen mainostamisesta!

    Mielestämme ainoa tyhmä asia on se, että Suomessa suojelusopimusta tulkitaan tahallisesti väärin ja hanhien suojeluun upotetaan miljoonia euroja samaan aikaan, kun niitä muualla saman sopimuksen allekirjoittaneissa maissa joudutaan tuhoamaan jopa kaasuttamalla lentoturvallisuuden nimissä!

    Golfpisteen juttu hanhien metsästyksestä hävinnyt jonnekin avaruuteen, taisi toimittajaa hävettää räpeltämänsä teksti. Väitettiin valheellisesti että hanhet levittää esim. tauteja, kyllä se on pelaajat itse jotka levittävät tauteja lähikontakteillaan.

    Vielä puuttuu 39 000 nimeä, ei onnistu.

    Ei se juttu mihinkään ole hävinnyt. Näyttäisi olevan edelleen ajankohtaisissa. Ihan asiallisesti kirjoitettu!

    Toivottavasti Kahlua elämäsi ei ole täysin ilotonta kun suhtautumisesi on noin negatiivista. Tällä hetkellä kannatusilmoitusten keräys etenee oikein hyvää vauhtia, tosin eihän se lisävauhti koskaan pahitteeksi olisi. Joten aloitetta kannattamaan vaan! Hyviä pelejä!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 106)
Vastaa aiheeseen: Valkoposkihanhien haittojen vähentäminen

Etusivu Foorumit Yleistä Valkoposkihanhien haittojen vähentäminen