23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Vähintään 70 vuotias.

Etusivu Foorumit Yleistä Vähintään 70 vuotias.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 29)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • THL kirjoittaa että yli 70-vuotiaiden pitäisi pysyä kotona eikä liikkua kodin ulkopuolella. Eli karanteenia vastaavia olosuhteita tulisi noudattaa.

    Kuule Arska. THL ei voi puuttua ihmisten perustuslaillisiin oikeuksiin. Siihen kykenee vain eduskunta, joka säätää lait Suomessa. Tällä hetkellä valtioneuvostokin vain suosittelee painokkaasti yli 70-vuotiaita pysymään kotona.

    KL1

    Arskalla on näköjään semmoinen käsitys, että yli 70-vuotiaat olisivat jollain tavalla merkittävämpiä tartuttajia kuin alle 70-vuotiaat. Tästähän ei ole kyse, vaan ko. ihmisten kuulumisesta riskiryhmään, jolloin sairastuminen koronaan voi olla kohtalokasta. Sen vuoksi heitä kehotetaan välttämään ihmiskontakteja, ei siksi, että me muut olisimme vaarassa.

    Ja Arska, se on muuten karanteeni eikä karenssi. Niillä on keskenään jonkinlainen merkitysero.

    Kyllä +70-vuotiaat osaavat huolehtia turvallisuudestaan melko hyvin, myös golfia pelatessaan. Hankalassa asemassa ovat ne (yli 80 vuotiaat), jotka joutuvat olemaan sisällä ja turvautumaan kotihoitoon, palveluasumiseen, tms.

    Sanna sanoin eilen A-Studiossa aika selkeästi, että koska korona voi ikääntyneemmille olla kohtalokas, kehottaa erityiseen varovaisuuteen, mutta jokainen harkitsee sitä omalta kannaltaan. Kuten KL edellä toteaa, eivät 70 vuotiaat ole erityisen ongelmallisia muille ihmisille, vaan erityisesti heille itselleen.

    Sikäli tämä riskiryhmien suojelu on myös yhteiskunnan ongelma, että korona-kustannuksia maksamme kaikki veronmaksajat, jolloin epidemia kohdistuu kustannuksina koko yhteiskuntaan. Kannattaa myös muistaa, että kun vie tehohoitopaikan sairaalassa, ehkä joku muu joutuu siirtämään tärkeää sairauden hoitoa tehohoitopaikkojen (ja henkilöstön) riittävyyden vuoksi.

    Uskon, että korona pystytään pitämään terveydenhoidon rajoissa, jos ME KAIKKI noudatamme varovaisuutta ja hygieniaa sekä vältämme kaikkia suurempia tilaisuuksia … ongelmana voivat olla ne jääräpäät, jotka katsovat asiaa vain perustuslaillisista oikeuksista lähtien itsekkäästi.

    Ei mulla mitään luuloa ole että yli 70v. tartuttaisivat/kantaisivat covidia. Otsikko on se mistä kirjoittelen, koska vanhusten olisi syytä pysyä kotonaan. En ole luulotautinen, tämä tiedoksi KÄllälle. Ihme kun ei kukaan kommentoinut toisen pelaajan välineisiin koskemisesta. Unohdin mainita että sama poppoo mikä heitteli tiit ja pallot niin (ottivat toisen bägistä mailat)esim. Ota mun r-8 ja putteri. toinen ajoi autolla ja toinen käveli. Molempien bägit olivat kolopalloautossa. Toisen välineisiin ei kosketa perkeles. Kaverin kanssa oli puhetta työttömyyskarenssista niin jäi näköjään päälle sana karenssi pahoittelut väärästä sanasta.

    Kyllä nyt on mennyt PA:lla puurot ja vellit sekaisin. ”Mun naapurit ei käy edes kaupassa”. Ei tietenkään, koska se on THL:n (ohjeet yli 70-vuotiaille) mukaan kiellettyä tai tarkka sanamuoto on, että kaupassakäyntiä on vältettävä. Sen sijaan ulkoilu on THL:n ohjeiden mukaan yksiselitteisesti sallittua yli seitsemänkymppisille lähikontakteja välttäen. Siksi useat kentät sallivat riskiryhmäläisten sulkea lähtönsä ja pelata esim. kahdestaan sellaisen henkilön kanssa, johon muutenkin ovat jatkuvassa kontaktissa. Näin estetään, ettei samaan ryhmään tule satunnaisia tartuttaja-arskoja.

    PA: …Toisen välineisiin ei kosketa perkeles….

    Kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä ei kannata toisista 70v näköisistä päätellä eikä muistakaan. Jos kaveri pelaa naisystävänsä kanssa, jossa välineisiin kosketaan peskeles harva se päivä, niin ei kai se golfkentällä koronariskiä lisää.

    Tulin tunti sitten äitini hautajaisista. Kuoli pari viikkoa sitten hoivakodissa. Ei kuollut koronavirukseen vaan koronaeristykseen. Kun vierailu ja poistumiskielto alkoi, istui naisparka 1,5kk nojatuolissaan eikä uskaltanut liikahtaa vessaa pidemmälle. Kuolinsyy aivoinfarkti, jonka altistavissa tekijöissä mm. liikunnan puute on mainittu. Vanhusparat suojellaan kuoliaiksi! Eli jos minä vaimoni kanssa käyn suosituksista huolimatta golfkentällä, niin teen sen ihan vain pysyäkseni hengissä, perskeles.

    Karanteenin voi määrätä vain lääkäri tässä tapauksessa.

    Kyllä Kl tämä 70 asia johtuu siitä, että tehohoidon resurssit riittäisivat, koska vanhempi väestö tarttee herkemmin tehohoitoa.

    KL1

    Mitä se Uolevi taas horisee? Enkös minä tuolla aiemmin juurikin kirjoittanut, että yli 70-vuotiaat kuuluvat riskiryhmään ja siksi heidän liikkumistaan muiden ihmisten keskellä kannattaa omaehtoisesti rajoittaa, koska heille sairastuminen voi olla kohtalokasta? Vai pitääkö sinulle erikseen selittää, että vakavasti sairastuneet voivat joutua tehohoitoon??

    Nyt Uolevi lukulasit päähän…

    Minusta on huvittavaa että nimimerkki Palmerin Arska kutsuu yli 70-vuotiaita ”vanhuksiksi”. Samoin teki esim Maikkarin juontaja/ankkuri eilen . Onneksi pääministeri korjasi ”ikääntyneet”. En todellakaan tuntenut olevani ”vanhus” kun tänään nappasin honorin useaan otteeseen näiltä 30-kymppisiltä.

    Höpö höpö Kl. Kyse on teho ja sairaalapaikkojen riittävyydestä, ei mistään muusta, niinkuin totesin. Siksi 70 suositus, koska vanhemmille sairastuville oireet ovat aina pahemmat. Opi nyt ymmärtämään muutakin kuin golfin sääntöjä, äläkä leiki ts;ää.

    KL ja Uolevi ovat molemmat osin oikeassa. Yli 70v koskevia suosituksia on annettu kahdesta eri syystä:

    1. Suosituksilla pyritään vähentämään sairastuvuusriskiä niiden ihmisten kohdalla, joilla riski vakaviin oireisiin tai jopa menehtymiseen on muita ihmisryhmiä suurempi. Tässä siis kyse ITSENSÄ SUOJELEMISESTA

    2. Suosituksilla on kuitenkin vaikutus koko yhteiskuntaan ja siksi se EI ole pelkästään henkilökohtainen asia. Koska verovaroin maksetaan suurin osa terveydenhoidon kustannuksista ja koska on riski tehohoitopaikkojen (ja tehohoitohenkilöstön) riittävyydestä, näillä suosituksilla on myös yhteiskunnallista merkitystä. Lisäksi fyysisten kontaktien vähentämisellä pyritään siihen, ettei tauti pääse uudelleen laajenemaan epidemiaksi. Tässä siis kyse KOKO YHTEISKUNNAN SUOJELEMISESTA

    KL1

    Yli 70-vuotiaat kuuluvat riskiryhmään. Sellaiseen kuuluvien kuolleisuus koronaan on selvästi korkeampi kuin perusterveillä. Liikkumissuostukset tähtäävät riskiryhmiin kuuluvien suojelemiseen, siis viime kädessä heidän henkensä pelastamiseen. Tehohoitopaikkojen riittävyys tietenkin vaikuttaa kuolleisuuteen, mutta on kerrassaan kummallista väittää, ettei kyse ole henkien pelastamisesta. Sama kuin väittäisi, että kana oli ennen munaa. Tosin luomisteoriaan uskovat uskovat myös tuohon…

    Puttipossulle terveisiä. Kyseessä oli 2 miestä. Eivät asu yhdessä, kysyin että asutteko yhdessä, vastasi; ei asuta! unohdin mainita että pelasin heidän kanssaan. Mainitsin että älkää koskeko toistenne välineisiin, sanoin että se on golfliiton ohje, vähätteli asiaa tokaisemalla, en muista sanamuotoa mutta jotain että ei kai sillä niin isoa merkitystä/väliä ole tai jotain sinnepäin. Niinpäniin, ohjeet on tehty jotta niiden avulla saataisiin asiat hoidettua ilman turhia kyselyjä, tai esim. Kuinka kaukoputken seuranta saadaan päälle ja putki kohteeseen jne. Ei ohjeita huvikseen ole tehty. Että semmoinen tapaus tällä kertaa.

    ”uolevi1947: Karanteenin voi määrätä vain lääkäri tässä tapauksessa.”

    Mitä tarkoitat? Missä tapauksessa?

    Tuossa avausviestissä on ikäsyrjinnän aineksia. Se lietsoo vihamielisyyttä senioripelaajia kohtaan. Meitä ei mikään laki tai taho kiellä harrastamasta rakastamaamme lajia, kunhan käyttäydymme vastuullisesti koronariski huomioiden. Ilmoitin moderaattorille.

    Olen Aguilan kanssa jetsulleen samaa mieltä. Ilmassa on aika selvää ikärasismin sekä massapaniikin tuntua niin golfkentällä kuin muuallakin (kauppojen hyllyjen väliköt on käyty lävitse aikaisemmissa viestiketjuissa). Kyllä ”hyväkuntoiset ikääntyneet” osaavat pitää itsestään huolta ja jos ovat tervejärkisiä ihmisiä tietävät mikä on oikein ja mikä väärin – totta kai kaikkia suosituksia pitää pyrkiä noudattamaan. Mutta nyt tuntuu että seiskakymppisten pitää esittää henkilöllisyystodistus (saksaksi ”Ausweis” – varmaan muistatte) sekä lääkärintodistus jotta pääsee golfkentälle ja maitokauppaan. Puuttuu vielä että joku lappu rintaan ”Päälle Seisemänkymppinen Varokaa” (”Achtung Alten”). Rupeaa muistuttamaan 30-luvun meininkiä Saksassa.
    Nuoremmat pelaajakollegat muistakaa: tekin vanhenette ja joku kaunis päivä ne kysyvät teiltäkin paperit kun korona tai joku muu pandemia/hässäkkä/lanta osuu tuulettimeen. Pyydän pientä inhimillisyyttä GP:n lukijoilta ja kommentoijilta, Bitte schön.

    Ympyrä sulkeutuu:

    Junnuna piti väärentää henkkarit, että sai ostettua röökiä ja bisseä sekä pääsi baariin. Vanhoilla päivillä pitää väärentää henkkarit, että pääsee tökkiin golopalloa.

    Nimetön

    Eilen televisiosta kuultua: 20-40v miehet joutuvat ryyppyreissuilla muita herkemmin tappeluun ja sitten sairaalaan. Pitäisikö niille määrätä karanteenia jotta sairaalapaikkoja säästyy? Tai 16-25v pojat jotka ajavat kolareita muita enemmän, karanteeniin. No ei mutt yli 70v voidaan suojella kuoliaiksi. Tosin se on suositus, ei mikään määräys. Voitte toki soitella poliisille mitä vaan, vaikka Säkkijärven Polkkaa.

    Nimetön

    Aika tietämätön pitää olla jos kuvittelee että THL voi kieltää yhtään mitään. Suomea johtaa hallitus. Ja se taas jakelee suosituksia ihan hyvästä syystä. Lait on kuitenkin Suomessa voimassa edelleen.

    Palmerin Arskalle (ja vähän muillekin):
    – Kun aloittaa jonkun nettikeskustelun niin samalla avaa Pandoran lippaan, ja silloin on pakko ottaa vastaan kaikki se mitä on sattunut kylvämään Internetin ihmeelliseen maailmaan (sitä niittää mitä kylvää)
    – Omalta osaltani pyydän anteeksi että provosoiduin kun provosoitiin (ja oli muka pakko treenata pitkän saksankielen osaamista viidenkymmenen vuoden takaa – ”Es ist gerostet”)
    – Meidän ei kannata jatkaa 70-luvun jakoa ”jollet ole joukossamme, olet meitä vastaan”, tärkeämpää on jakaa yhteinen vastuu (ei vastakkainasettelua) meidän golfareiden ja suomalaisten kesken (pieni, sitkeä ja samalla maailman onnellisin kansa, vaikka ei sitä aina uskoisi)
    – Ei keskustelua Forumin sivuilla pidä lopettaa, mutta hiukan asiallisempaa se voisi olla …
    – Lisäksi kannattaa lukea mainio juttu Esko Valtaojasta uudessa Pirkka-lehdessä (”Liika pelko on turhaa” – 7/2020 ss 34-39)
    – YouTubesta voit/voitte myös klikata ikivanhaa ”Sun Screen” värssyä, jossa on vähän elämänfilosofiaa:

    Lopuksi kysyisin sinulta Palmerin Arska: kumpi käsi sinulla on alempana putatessa (jos olet oikeakätinen)?
    Muistakaa aurinkovoide nenänpäähän, hyviä putteja. Terveisin, McTavis

    THL:n mukaan koronavirusepidemia ei ole lisännyt kokonaiskuolleisuutta Suomessa. Koronakuolleiden osuudet ovat: 70_79-vuotiaat 18%, 80_89-vuotiaat 44% ja sitä vanhemmat 26%. Luonnon järjestykseen kuuluu, että useimmat kuolevat pois 100 vuoden ikää lähestyessään. (Ja golfareille laitetaan se 5 vuotta extraa.)

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 29)
Vastaa aiheeseen: Vähintään 70 vuotias.

Etusivu Foorumit Yleistä Vähintään 70 vuotias.