Aihe: Tiiajan varaussäännöt - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

Tiiajan varaussäännöt

Etusivu Foorumit Yleistä Tiiajan varaussäännöt

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 44)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Tätä aihetta käsitellään satunnaisesti muissakin keskusteluissa, mutta se on siksi kuuma kysymys, että avasin aiheelle oman ketjun. Perusongelma on ollut viimeisenä 2 vuotena se, että ns. prime-aikoina varaaminen on ollut painajaismaista ja painajainen usein ajoittuu kaiken lisäksi keskiyölle (= uusi päivä avautuu varattavaksi 0:00).

  Moni on ratkaissut oman varausongelman siten, että varaa varmuuden vuoksi koko lähdön heti kyseisen päivän avauduttua ja peruu sitten viimeisessä mahdollisessa ajankohdassa, jos silloinkaan (kun ei ”no show” maksuja kaiketi mikään kenttä tosiasiassa peri). Tämä ”häiriökäyttäytyminen” täyttää kenttiä entisestään, vaikka lopulta kaikki lähdöt eivät olisikaan täpötäysiä.

  Kentät ovat yrittäneet ratkaista tätä monin eri keinoin, kuten a) vain x kpl varauksia kerrallaan tai b) omalla osakkeella pelaavilla tai osakaskortin omaavilla muita paremmat varausoikeudet tai c) erikseen myytävä muita parempi vaurausoikeus (ns. fast track), jne. Sitten tietenkin pelioikeutetuilla on parempi varausoikeus verrattuna gf-pelaajiin (ja ehkä kausipelioikeuden vuokraajilla jotain tältä väliltä).

  Mitä mieltä forumilaiset – eli mikä systeemi on paras ja mikä toimii huonosti?

  KL1

  painajainen usein ajoittuu kaiken lisäksi keskiyölle (= uusi päivä avautuu varattavaksi 0:00).

  Ajankohta on vapaasti valittavissa. On jokseenkin hölmöä laittaa se ajoittumaan keskiyölle.

  Mutta eiköhän se kaikkein helpoin tapa olisi no show -maksu kaikille (paitsi vieraspelaajille etukäteismaksu), varauksen peruminen viimeistään edellisenä päivänä klo 21 mennessä ja vain kaksi varausta yhtaikaa voimassa. Alkaisi homma pelittää.

  Moni on ratkaissut oman varausongelman siten, että varaa varmuuden vuoksi koko lähdön heti kyseisen päivän avauduttua

  Kun huonosti toimiviakin kysyttiin, niin tuo se vasta huono on, jos yksi henkilö voi varata koko lähdön ilman muiden ihmisten tunnuksia. Tosin eräässä pk-seudun 2,5 kentän kokonaisuudessa noinkin on voinut toimia, eikä silloin varattu vain yhtä lähtöä, vaan kymmenkunta peräkkäin. Viime aikoina en ole siihen enää törmännyt enkä toivottavasti törmääkään.

  Yksi ratkaisu on sellainen että myydään vähemmän pelioikeuksia ja nostetaan hintoja. Tulee tilaa kentälle. Toinen tasoittava tapa on myydä rajattuja pelioikeuksia, arkisin, vain viikonloppuisin, täysi, 50 kierrosta tms jolloin saadaan kuorma tasaisemmin.

  Sitten jo mainitut. peruutus viimeistään ed iltana klo 21. Sen jälkeen lähtöön laitetut Börgelssönit jne fillerit jotka eivät edes ole tulossa, niistä rankkua kuten muistakin peruuttamattomista. Helpoin rankku olisi tulevien varausten poisto ja vaikka viikko karanteenia varauksissa.

  Kolme voimassa olevaa varausta per 2 viikkoa on hyvä. Kun on yhden pelannut, voi taas varata lisää. Huono on osakkaan 7 varausta 7 :ssä päivässä tai vuokralaisen 5 varausta 5:ssä päivässä. Toki suurin osa varaa ajat jotka aikovat käyttää mutta aina on niitä jotka varaavat joka päivälle kierroksen ja katsovat sitten minkä käyttävät. Näin ei varmaan kukaan tekisi jos tilaa olisi.

  KL1

  Yksi ratkaisu on sellainen että myydään vähemmän pelioikeuksia ja nostetaan hintoja. Tulee tilaa kentälle.

  Näinköhän.

  Jos hintaa nostetaan, pelioikeuden hankkijoita ovat enenevässä määrin todelliset hevijuuserit. Pahimmassa tapauksessa tilanne voi jopa huonontua. Tunnen paljon ihmisiä, jotka pelaavat rajattomalla pelioikeudella, mutta vain 30-40 kierrosta kaudessa tai jopa vähemmän ja niistäkin osan pelkkiä ysejä. Hinta on toki korkeampi kuin jos pelaisi vaikkapa pelilipuilla, mutta moni on valmis maksamaan pikkaisen lisää vaivattomuudesta ja esimerkiksi siitä, että sateen sattuessa voi lähteä pois kesken kierroksen eikä tarvitse suu irvessä pakottautua pelaamaan läpimärkänä vain siksi, että ’tästä on maksettu’. Nämä ihmiset eivät siis kuormita kentää kohtuuttomasti, mutta hinnan nostaminen poistaisi suuren osan heistä ja tilalle tulisi hevareita.

  Uno

  Pienentäisin jäsenmaksua tai jopa puolittaisin, mutta jokainen kierros maksaisi esim. per henkilö 5-10-15 e.

  Noin 25-35 kierroksen jälkeen, nykyinen kustannus

  Pienikin (esim. 5 e) kierroskustannus vähentäisi senioreiden kierrosmääriä ja vapauttaisi kentälle aikoja.

  Peruutusoikeus 12 h ennen lähtöä.

  Osakkaille/pelioikeudella pelaaville joitan yksittäisiä kokonaisia lähtöjä paikan päällä varattavaksi, jota muut voivat hyödyntää 1-1.5 h ennen lähtöä.

  Vähentää tehokkaasti ahneutta. Toimii minusta hyvin Lakisto&luukissa.

  Osakkaille jättäisin kaikissa malleissa hyvät varausoikeudet, mutta ne tulisi käyttää, eikä perua viime hetkellä.

  Keinotekoisia rajoitteita on hankala valvoa ja siten aiheuttaa vai turhaa ärtymystä.

  En voi käsittää tuota ajatusmallia että pelioikeuden kierrosmääriä lähdettäisiin rajaamaan , tai perimään jotain lisämaksua. Idea on juuri siinä että pelioikeuden / vastikkeen maksamalla tietää mitä pelaaminen maksaa, ja kuten KL sanoi vapaalla kierrosmäärällä voi pelata myös ysejä, kentällä ei liene ruuhkaa jos menen pelaamaan 20->jälkeen yhdeksän reikää. Jos pelioikeus olisi rajattu esim 30 kierrokseen niin kyllä sitä käytettäisiin vain hyvällä kelillä ja primetime aikaan.

  Pidän jokseenkin epäreiluna omankin kenttäni nykytilannetta, missä osakkaat saavat varata ennen muita ja varauksia voi yhtäaikaa olla voimassa 5kpl. Tästä seuraa, että parhaat lähtöajat ovat käytännössä aina ”hevijuuseri”-osakkaiden käytössä. Itsekin tietenkin tästä ”hevijuuseri”-osakkaana sinällään hyödyn, mutta epäreilu se silti mielestäni on.

  Ennen muita varaamisen idean näen hyvänä, mutta rajaisin ehdottomasti sallittujen yhtäaikaisten varausten määrää. Jos voi varata esim. viikoksi joka päivälle lähdön, niin tämä suosii paljon pelaavia tarpeettomasti ja lisäksi täyteen tulevalla kentällä houkuttelee voimakkaasti varmuuden vuoksi varaamiseen. Jos sallittujen voimassa olevien varausten määrä olisi maksimissaan 2 tai 3, niin primetimea arvostava harvemmin pelaava saisi varattua primetime-aikansa ja paljon pelaavat täyttäisivät sitten lähempänä tyhjiä paikkoja lähtölistoilla. Itsekin teen nykyään olosuhteiden pakottamana näitä varmuuden vuoksi varauksia. Yleensä kyllä niihin tulenkin, mutta mielummin varaisin lähempänä lähtöaikaa.

  Varausten perumisen hankaloittaminen ja erilaiset sanktiot siihen liittyen eivät mielestäni ole niin autuaaksi tekeviä kuin osa ajattelee. Idea on tietenkin hyvä, että kaikki varaisivat vain lähdöt, joihin varmasti ovat tulossa. Jos kuitenkin kenttä on yleisesti ottaen täynnä ja useita varauksia voi tehdä, niin tällainen rakennelma suosii voimakkaasti esim. eläkeläisiä ja muita ”joutilaita”. Monen työ/elämäntilanne on sellainen, että ei mitenkään voi olla aivan varma ehtiikö viikon päästä tai edes huomenna tiettyyn kellon aikaan kentälle.

  Toinen haaste nuiden peruutusten suhteen on vaihtelevat kelit. Ainakin itse näen, että on aivan hyväksyttävää perua kierros, jos keli muuttuu merkittävästi oletettua heikommaksi. Jos peruminen pitää näissä tilanteissakin aina hoitaa soittamalla caddiemasterille ja selittämällä jotakin, niin aika työläältä sekin kuulostaa.

  Kavereiden käyttämisestä puskurina ja perumattomista noshow-varauksista tulee tietenkin pyrkiä eroon.

  PG

  Nähdäkseni painajaisesta päästään eroon vain muuttamalla nykyistä varausjärjestelmää niin, että lähtöaikasovellus itse varaa prime-lähdöt pelioikeudenhaltijoiden puolesta.

  Esim:

  Lähtöaikasovellus antaa jokaiselle pelioikeudenhaltijalle varausoikeuden vapaana oleviin peliaikoihin aikaisintaan 1 viikko ennen peliaikaa. (Samanaikaisesti voimassa olevia varauksia voi olla korkeintaan n kpl).

  Aikaisintaan 2 viikkoa ennen ja viimeistään 1 viikko ennen peliaikaa pelioikeudenhaltijalla on mahdollisuus ilmoittaa lähtöaikasovellukselle toive saada pelata primeaikana.

  Green -fee pelaajilla ei toivemahdollisuutta ole. Heidän varausaikansa alkaa aikaisintaan 4 vuorokautta ennen peliaikaa, jolloin myös vielä vapaana olevat primeajat ovat valittavissa.

  Prime-ajat määritellään järjestelmälle päiväkohtaisesti (voi olla kaikille päiville samakin).

  Jos osakaspelaajilla (= omalla osakkeella tai osakaskortilla pelaavilla) on aiemmin ollut etuoikeus vuokrapelioikeudella pelaaviin nähden, niin tämä etuoikeus voidaan säilyttää tai poistaa.

  Jos osakas- ja vuokrapelaajilla ovat samat varausedut, mutta primelähdöt eivät riitä kaikille, niin sovellus arpoo lähtöajat tai antaa primelähdöt aiemman pelihistorian mukaisesti: etuoikeutettuja ovat ne, joilla on ollut vähiten primelähtöjä (määrällisesti tai prosentuaalisesti).

  Jos osakaspelaajilla on etuoikeus vuokrapelaajiin nähden, niin on mahdollista, että kaikki primelähdöt täyttyvät osakaspelaajilla.

  Jos kaikille osakaspelaajille ei riitä primeaikaa, niin sovellus arpoo tai antaa primelähdöt aiemman pelihistorian mukaisesti: etuoikeutettuja osakaspelaajista ovat ne, joilla aiemmin on ollut vähiten primelähtöjä (määrällisesti tai prosentuaalisesti).

  Jos primeaikoja jää osakaspelaajilta vapaaksi, ne jaetaan vuokrapelaajille. Jos kaikille primeaikaa haluaville vuokrapelaajille ei riitä primeaikaa, valinta tehdään arpomalla tai pelihistorian mukaisesti kuten osakaspelaajille.

  Järjestelmä jakaa primelähdöt ja ne tulevat lähtöaikanäyttöön 1 viikko ennen pelipäivää.

  Tämän jälkeen vapaaksi jääneet lähtöajat – mahdolliset primelähdöt mukaan lukien – ovat kaikkien pelioikeudenhaltijoiden vapaasti varattavissa.

  Eläkeläisille on hyvä houkutin pelioikeus arkisin ennen klo 14 kun hinta on sopiva. Siihen ne menee helpostikin. Toki osakkaalla saattaa olla vain täysi oikeus valittavissa mutta päätöskysymys, ehkä. Tai sitten kaikki on taas niin vaikeeta niin kuin Suomassa vain voi olla.

  Osakkaiden pakkovastike poistoon (ainakin pelioikeuden osalta) ja samalla pois heidän pelioikeuksien vuokraus ja pelilippumyynti. Nuohan ovat markkinahäiriöitä. Alennusmyynti loppuu ja näin kenttä pystyy paremmin kontrolloimaan pelaajamääriä ja hintoja. Mulle toki kelpaa edulliset liput mutta ajattelenkin miellyttävän varaamisen ja pelaamisen kannalta.

  Ehkäpä syntyy lisää laatukenttiä joissa asiat hoidettu miellyttävästi. Ja sitten jää härdellikentät.

  KL1

  Nähdäkseni painajaisesta päästään eroon vain muuttamalla nykyistä varausjärjestelmää niin, että lähtöaikasovellus itse varaa prime-lähdöt pelioikeudenhaltijoiden puolesta.

  😀 😀 😀

  Ja seuraavaksi ruokakauppa arpoo mitä syöt ensi viikolla 😀 😀 😀

  Jos osakasmäärä (tai oikeammin osakkaiden pelioikeuksien määrä) olisi selkeästi vähemmän, osakkuuden arvo nousisi merkittävästi. Siinä tilanteessa osakkailla voisi olla muita paremmat varausmahdollisuudet, jolloin kenttä ei kuitenkaan menisi osakkaista tukkoon.

  Sitten muille pelaajille olisi lukuisa määrä pelioikeustuotteita, joissa vain mielikuvitus on rajana. Kuitenkin pääsääntö olisi se, että mikäli haluat varata hyvissä ajoin etukäteen, maksat koko varauksen etukäteen (”non-refundable, kuten esim. Skotlannissa).

  Hinnoittelun pitäisi olla dynaaminen, eli parhaat ajat olisi varauskalenterissa KALLIITA ja sitten kun kyseinen päivä lähenee ja mahdollisesti kelien tms. vuoksi kentällä olisi tilaa, hintataso joustaisi alaspäin.

  Tämä johtaisi minusta terveeseen tilanteeseen, jossa
  – osakas on jälleen kuningas ja osakkuudella merkittävä arvo
  – ei-osakkaat sopeutuisivat markkinoiden kysyntä/tarjonta -hinnoitteluun
  – dynaaminen hinnoittelu prime-aikoina (hinta joustaisi selvästi ylöspäin) toisi golf oy:lle tuloja
  – ei-osakkaiden ei tarvitsisi kytätä keskiyöllä vapaita aikoja, koska rahalla saisi varata hyvissä ajoin

  – ei-osakkaiden ei tarvitsisi kytätä keskiyöllä vapaita aikoja, koska rahalla saisi varata hyvissä ajoin

  Voiko ei-osakas olla vuokralainen? vai lopetetaanko pelioikeuksien vuokraaminen kokonaan? Varmasti sitten kentällä olisi tilaa ja ajanvaraus toimis. Tulot kyllä tippuisivat, ainakin jos greenfeet olisivat todella KALLIITA. Osakas olisi todella kuningas kun muita ei näkyisi. Usein kovia hintoja esittävät osakkaat unohtavat että että vaikka heillä on pakkovastike, muilla ei ole pakko ostaa KALLISTA greenfeetä. Mun mielestä Suomessa ei ole yhtään kenttää jossa maksaisin yli 60 euroa ja vain harvoja joissa maksaisin 50 euroa kovin montaa kertaa kaudessa. Mutta tietenkin kenttä voi laittaa hinnan miten haluaa.Jos tulojen määrää ei haluta maksimoida. Korkea hinta voi olla viesti: pysykää poissa. Ja kyllähän me pysytään.

  KL1

  Putti-Possun skenaariossa golfista tehdään jälleen eliitin laji. Köyhät kyykkyyn ja sauvakävelemään!

  Voiko ei-osakas olla vuokralainen? vai lopetetaanko pelioikeuksien vuokraaminen kokonaan?

  Osakas voi tietenkin nimetä pelioikeuden käyttäjäksi itsensä tai jonkun toisen – eli osakkaat voivat vuokrata ihan normisti.

  Golfyhtiöllä on enemmän tilaa ja samalla mahdollisuuksia kehittää uusia pelituotteita, kuten esim Hirsalassa tehdään. Yksi tuote voi olla Vapaa pelioikeus parhailla varausoikeuksilla – joka olisi tietenkin kallein.

  Mun mielestä Suomessa ei ole yhtään kenttää jossa maksaisin yli 60 euroa ja vain harvoja joissa maksaisin 50 euroa kovin montaa kertaa kaudessa.

  Sinulla olisi paljon aiempaa enemmän mahdollisuuksia: voit ostaa/vuokrata osakkeen, jolloin parhaat varausoikeudet. Voit myös pelata prime-ajankohtien ulkopuolella tai odottaa viime hetken tarjouksia, jolloin hyvinkin hinta on alle 50 € kierrokselta. Hintatason pitäisi kuitenkin olla aikaisempaa dynaamisempi, jolloin kentän kuormitusaste pysyisi tasaisempana.

  golfista tehdään jälleen eliitin laji. Köyhät kyykkyyn ja sauvakävelemään!

  Osakkaalla olisi erinomaiset pelimahdollisuudet ja osakkeen hinta ei olisi elitistinen, mutta pikemminkin ”säällinen”. Toisaalta dynaaminen hinnoittelu mahdollistaisi pelaamisen myös ohuemmalla kukkarolla. Esimerkiksi jenkeissä gf-hinnat vaihtelevat runsaasti (edelliskerralla käydessäni kaliforniassa 20$ – 500$ välillä … siinä on sopiva hinta joka kukkarolle.

  PG

  Ja seuraavaksi ruokakauppa arpoo mitä syöt ensi viikolla 😀 😀 😀

  Tuossahan ei tarvitse kyttäillä. Huomattava parannus entiseen, jos aiemmin oli melkein aina ollut pakko todeta, ettei keskiyön lähes painajaismaisesta kyttäämisestä ollut mitään hyötyä: viikonpäästä ruokapöydässä ei taaskaan tulisi olemaan sitä, mitä olisi halunnut. Ei ehkä tässäkään – arpa ratkaisee, mutta painajainen poistuu.

  Arvontaa parempi ratkaisu on jakaa primeajat aiemman pelihistorian perusteella oikeudenmukaisesti. Tosin myös arvontaa joudutaan käyttämään, jos pelihistoriat ovat samanlaiset. Kun systeemi on primeajat antanut, niin vielä on viikko aikaa peruuttaa tai siirtää, jos saatu aika ei ole mieluinen. On kuitenkin muistettava, että harvoin kyttäämiselläkään saadaan kaikkein mieluisinta aikaa. Superkyttääjää pidetään ongelmia tuottavana kähmijänä. Systeemin varaama primeaika poistaa tämän ongelman. Useimmille sopii mikä tahansa primelähtö, mikäli primeaika ei ole koko päivän mittainen. Tällöin onkin kyse jo toisenlaisesta ongelmasta, josta käsittääkseni ei ole ollut kyse.

  KL1

  Toisaalta dynaaminen hinnoittelu mahdollistaisi pelaamisen myös ohuemmalla kukkarolla.

  Juu, eläkeläisille, opiskelijoille, vuorotyöläisille ja kaikille muillekin, jotka voivat pelata keskellä arkipäivää. Ihan jees.

  Osakas voi tietenkin nimetä pelioikeuden käyttäjäksi itsensä tai jonkun toisen – eli osakkaat voivat vuokrata ihan normisti.

  Golfyhtiöllä on enemmän tilaa ja samalla mahdollisuuksia kehittää uusia pelituotteita, kuten esim Hirsalassa tehdään. Yksi tuote voi olla Vapaa pelioikeus parhailla varausoikeuksilla – joka olisi tietenkin kallein.

  Tosin Hirsalassa ei osakkailla ole pelioikeutta jota vuokrata tai nimetä kenellekkään. Kenttä vuokraa kaikki, myös osakkaille. Pakko ei ole ostaa. Eikä mitään osakkaiden pelilippusähläystä. Vaikka niillä onkin etuja joita tavis vuokralainen ei saa. Hinnatkin taitaa olla paremmat. Ei tuo haittaa muita mitenkään.

  KL1

  Tuossahan ei tarvitse kyttäillä. Huomattava parannus entiseen, jos aiemmin oli melkein aina ollut pakko todeta, ettei keskiyön lähes painajaismaisesta kyttäämisestä ollut mitään hyötyä: viikonpäästä ruokapöydässä ei taaskaan tulisi olemaan sitä, mitä olisi halunnut. Ei ehkä tässäkään – arpa ratkaisee, mutta painajainen poistuu.

  Arvontaa parempi ratkaisu on jakaa primeajat aiemman pelihistorian perusteella oikeudenmukaisesti. Tosin myös arvontaa joudutaan käyttämään, jos pelihistoriat ovat samanlaiset. Kun systeemi on primeajat antanut, niin vielä on viikko aikaa peruuttaa tai siirtää, jos saatu aika ei ole mieluinen. On kuitenkin muistettava, että harvoin kyttäämiselläkään saadaan kaikkein mieluisinta aikaa. Superkyttääjää pidetään ongelmia tuttavana kähmijänä. Systeemin varaama primeaika poistaa tämän ongelman. Useimmille sopii mikä tahansa primelähtö, mikäli primeaika ei ole koko päivän mittainen. Tällöin onkin kyse jo toisenlaisesta ongelmasta, josta käsittääkseni ei ole ollut kyse.

  Tästä PG:n ratkaisuehdotuksesta tulee mieleen Aldous Huxleyn Brave New World. Siinä kirjassa yhteiskunta hoiti kaiken ja laittoi asiat jollakin tavalla prioriteetteihin. Paljolti samoja piirteitä kuin PG:n ehdotuksessa, eikä sekään toiminut…

  PG

  KL1, pitäisikö systeemin tuottamista kilpailujen lähtöajoista luopua ja antaa kilpailuun halukkaiden itse tehdä lähtöaikavaraukset? (Esim. kilpailu, johon olisi tulossa 100 kriteerit täyttävää pelaajaa, mutta vain 20 otetaan).

  Osakaskentillä osakkeenomistajat ovat sitoutuneita omistamaansa kenttään esim. ovat tarvittaessa valmiita investoimaan omistamaansa seuraansa. Joten mielestäni heillä pitää olla paremmat varausoikeudet. Ja onneksi näin suurin osa osakaskentistä toimiikin.

  KL1

  KL1, pitäisikö systeemin tuottamista kilpailujen lähtöajoista luopua ja antaa kilpailuun halukkaiden itse tehdä lähtöaikavaraukset? (Esim. kilpailu, johon olisi tulossa 100 kriteerit täyttävää pelaajaa, mutta vain 20 otetaan).

  Kysymys on jokseenkin höntti, mutta nimimerkin tyylin tuntien ilmeisen tarkoituksenhakuinen…

  Ainakin kotiseurassani pelaajat otetaan mukaan kisaan ilmoittautumisjärjestyksessä, ja uskoakseni näin menetellään myös kaikissa muissa seuroissa. Lähtöaikojen suhteen puolestaan meillä saa esittää toiveita, jotka yleensä onnistutaan toteuttamaan. FT:llä mukaan kisaan otetaan kategorioittain, tosin lähtöaikatoiveista en tuon tourin osalta osaa sanoa mitään, kun en ole niitä joutunut koskaan käsittelemään.

  Mikä siis oli kysymyksen taustalla, PG?

  KL1

  Osakaskentillä osakkeenomistajat ovat sitoutuneita omistamaansa kenttään esim. ovat tarvittaessa valmiita investoimaan omistamaansa seuraansa.

  Osakkaathan eivät investoi seuraan, vaan yhtiöön. Tämä siltä varalta, että muuan nimimerkki intoutuu tarkentamaan asiaa.

  Joten mielestäni heillä pitää olla paremmat varausoikeudet. Ja onneksi näin suurin osa osakaskentistä toimiikin.

  Miksi varausoikeus pitää sitoa osakkaaseen eikä osakkeeseen? Tästähän on ollut pitkä keskustelu tälläkin forumilla eikä selvyyttä ole asiaan vielä saatu.

  Suurimmasta osasta osakekentistä en olisi aivan niin varma, mutten lähde vastaan väittämäänkään, koska en ole kaikkien Suomen osakekenttien ajanvarauksista selvillä. Pikkaisen on semmoinen kutina, että muuan PG asian tässä talven aikana vielä selvittää… 😉

  Osakkaathan eivät investoi seuraan, vaan yhtiöön. Tämä siltä varalta, että muuan nimimerkki intoutuu tarkentamaan asiaa.

  Todennäköisesti tämä nimimerkki vielä väittäisi, että KL on sekoittanut seuran ja yhtiön lainattuaan toisen nimimerkin viestiä.

  Oli tiiaika varattu sitten kuinka etukäteen tahansa, niin kaikki perumiset tulee tehdä 6-12 tuntia ennen ja tämä koskettaisi kaikkia (osakkaan varmuuden vuoksi varaukset, tai varaa flightista itselleen + 3 paikkaa kavereille ilman omaa aikomusta pelata) varauksia. Ja gf-pelaajilta ennakkomaksu ja/tai 6-12 tuntia ennen tiiaikaa tapahtuva suoraveloitus.

  Ja aikoja tietylle päivälle kyttääville voisi lähteä push-viesti yllämainitusta menettelystä tapahtuvista perumisista – tai tiiaikaa esimerkiksi pp.kk.vvvv 12:00-14:00 havitteleva laittaa itsensä jonoon ja peruutetut paikat ohjautuvat jonottajille ”x tiiaikaa vapautui, otatko paikat, tarjous voimassa X min” viesteillä = ei tarvitse kytätä netin ääressä mahdollisesti vapautuvia aikoja.

  PG

  Mikä siis oli kysymyksen taustalla, PG?

  Kysymyksen taustalla oli lähinnä se, että mielestäni ilmoittautuminen kilpailuihin vastaa lähes täysin primelähtöihin ilmoittautumista. Ilmoittautuminen kilpailuun ei vielä takaa kilpailuun pääsyä, eikä primehalukkuudestaan ilmoittaminen ole tae primeajan saamisesta. Ilmoittautumisaika on kummassakin pitkä. Jäädään vain odottamaan millaisia ratkaisuja ”systeemi” ilmoittautumisen päätyttyä tekee. Ratkaisut riippuvat siitä, täyttyvätkö kriteerit ja mahdolliset reunaehdot vai eivät.

  Kilpailuissa on kriteerejä, joiden mukaan kilpailuun pääsee ja joiden mukaan lähtöajat muodostetaan. Kriteereinä voivat olla esim. ilmoittautumisjärjestys, tasoitus, ikä ja tasoituksellisissa seuraotteluissa usein kilpailuhistoria (etuoikeus niillä, joilla on vähän kilpailuja seuraotteluissa). Vaadittujen kriteerien täyttyminen voidaan useimmiten tarkistaa tietoteknisesti. ”Systeemi hoitaa”. Kun kriteerit on tarkistettu, systeemi hoitaa homman loppuun asti. Ihan sama juttu on primeaikojen suhteen.

  KL1: Lähtöaikojen suhteen puolestaan meillä saa esittää toiveita

  Ehdotukseeni voi myös lisätä toiveita lähtöaikojen suhteen, jos niin halutaan. Katsoin, että jos tilanne on kentällä sama, mistä Uolevi aiemmin kertoi:

  Varausaika viikko etukäteen, alkoi klo 21,00. Viisi minuuttia kun myöhästy, niin prime time ajat oli loppu.

  niin ei mitään hienoa sovellusta kannata esittää. Mielestäni sekä osakaspelaajien että vuokrapelaajien varausaika tulee olla viittä minuuttia pitempi. Itse ajattelin että viikko olisi sopiva. Tietenkin aikaa voi muuttaa, kuten kaikkea muutakin. Ehdotukseni oli vain luonnos, jos sitäkään.

  Onko viiden minuutin varausaika parempi kuin viikon mittainen?

  Jos on, niin antaa mennä vaan…

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 44)
Vastaa aiheeseen: Tiiajan varaussäännöt

Etusivu Foorumit Yleistä Tiiajan varaussäännöt