23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

tätähän osattiin odottaa…

Etusivu Foorumit Yleistä tätähän osattiin odottaa…

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 77)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #178649 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tässä suora sitaatti Iltsarin verkkolehdestä: ’Miesgolfaaja haluaa osallistua naisten British Openiin ( 27.10. 18:55 ) Golfin miesten Euroopan-kiertueella pelaava Jean Van de Velde haluaa osallistua ensi vuonna naisten Britannian avoimeen turnaukseen. Ranskalainen on tyytymätön kilpailun järjestäjien päätökseen päästää naiset kilpailemaan miesten Britannian avoimiin ja haluaa vastavetona osallistua naisten kilpailuun. – On hullua, että naisten pitäisi saada karsia meidän Openiin, kun miehet eivät saa osallistua heidän Openiin, Van de Velde sanoi Espanjassa pelattavan miesten Euroopan-kiertueen kilpailun ensimmäisen kierroksen jälkeen. Vuonna 1999 Britannian avointen voiton päätösreiällä triplabogeyn vuoksi menettänyt Van de Velde aikoo ottaa yhteyttä naisten Britannian avoimia hallinnoivaan Naisten golfliittoon ja vaatia, että saa mahdollisuuden karsia turnaukseen. (STT)’ Että sillälailla… odotettavissahan oli että jollakin palaa kiinni aika nopeasti – ja niin pitääkin. En ole mikään sovinnistisika, mutta tuo naisten vaatimus pääsystä miesten skaboihin on karannut käsistä. Loistava vastaveto van de Veldeltä!

    #344062 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Joo, tämä on sitä nykyaikaista tasa-arvoa.

    Samanlaista tasa-arvoa on esim. Suomen armeijassa. Sinnekin on järjestetty kiintiöpaikat naisille.

    Sitten kun oikeasti jossain lajissa voitaisiin olla avoimesti tasapuolinen niin eihän se käykään. Shakkipeli on niin rankka laji että siinä pitää naisilla olla oma sarjansa.

    #344063 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    jaa – a naisseet swiitäs saitte pitäkää hyvänänne –

    voi ol ett kannatta harkita et:

    meenkö pakkasella rakasalle raudotustöihi-

    ryntäänkö pikakivääriä vastaan tositilanteessa

    sukelalnko 50 m pelastamaan syvyyteen jääneutä

    jne. sitä saa mitä tilaa !!

    #344064 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Aina joku itsestään epävarma ja naisia pelkäävä tällaiseen ryhtyy. Ehkä oli odotettavissa, että se joku on pelle, jolla ei peli tosipaikan tullen oikein pysy kasassa.

    Se the Open Championship, ei Mens Open Championship, kun taasen naisten vastaava on juuri Womens… Lisäksi mielestäni ei ole mikään ’vaatimus päästä pelaamaan’ jos karsintojen kautta tiensä sinne selvittää, ihan yhtä hyvin perustekuin kisasta pitäisi sulkea vasenkätiset tai sinisilmäiset pois.

    Eikö se miesen sarja voisi juuri olla se avoin liiga jossa parhaat pelaavat. Ei raskaansarjan nyrkkeilijä voi mennä skabaamaan kärpässarjalaisten mestaruudesta, toisinpäin pitäisi voida onneaan koettaa.

    Jos on riittävän hyvä ja karsintojen kautta tiensä selvittää, niin ei se turnauksen arvoa ainakaan laske. Mitään järkeviä perusteluja naisten sulkemiselta pois ei ole, ainostaan juuri pikkupoikamaisia sovinistisia pelonsekaisia piperryksiä. Ryhdistäytykää.

    Toi. huom. heti kun ruvetaan vaatimaan naiskiintiöntä, olen ensimmäisenä sitä vastustamassa

    #344065 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Aivan kuten sveitsigolffari kirjoitti; ei The Open Championship ole mikään miesten kilpailu vaan avoin mestaruuskilpailu. Jos nainen on tarpeeksi hyvä päästäkseen karsintojen kautta, on hän paikkansa ansainnut. Vai pitäisikö junnutourille osallistujia kieltää osallistumasta miesten sarjaan, vaikka junnu olisikin tarpeeksi hyvä, ellei aikuiset miehet saa osallistua junnukisoihin? Miksei Van de Velde vaadi saada osallistumisoikeutta senioreiden British Openiin, kun kerran senioritkin saavat yrittää varsinaiseen The Open Championshipiin?

    #344066 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Niin, se on totta viralliset nimethän ovat The Open Championship ja Women’s British Open (jätin sponsorin nimen pois).

    Kuitenkin, jos haluaa asiaa tarkastella hieman syvemmin, niin onko järkevää nimetä kilpailua avoimeksi (huom. sana open), jos etuliite women’s kuitenkin kumoaa koko avoimuuden!

    Kuitenkin olen sitä mieltä, että Van de Velde on täysi pelle!

    #344067 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL

    Van de Velde on pelle ja hänellä on ikuinen hölmöilijän leima otsassaan tuon British Openin aivan käsittämättömän tupeloinnin jäljiltä.

    Miesparka, olisi hiljaa ja opettelisi pelaamaan sen sijaan, että avoimesti myöntää, ettei hänessä ole selkärankaa hävitä naiselle golfissa.

    #344068 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Sattui näköjään van de Velden provo osumaan tälläkin foorumilla, heh.

    Muutama kommentti: miesten open VOISI olla se korkein taso jonne kaikki parhaat pääsisivät pelaaman, mutta ei vaan ole, kun se on MIESTEN open. Itse henk.koht. kannatan ajatusta tällaisesta super-openista jossa todellakin pelaisivat KAIKKI lajin huiput, sukupuoleen katsomatta. Sellaista kisaa ei vain toistaiseksi ole. Toiseksi on aika hurjaa leimata yksi euroopan parhaista pelaajista pelleksi, ikuiseksi hölmöilijäksi ja osaamattomaksi tumpeloksi yhden epäonnistumisen perusteella. Jos yksi tripla oikeuttaa moiseen tuomioon, niin tuomittuja lienemme kaikki?

    PS. Naisten vaatimuksista mukaan pääsemiseksi ehkä surullisen esimerkki löytynee kotisuomesta, missä eräs LET-pelaaja soitti kilpailujärjestäjille pari päivää ennen FAO:n osakilpailua ja sanoi tulevansa mukaan jos pääsee pelaamaan miesten sarjaan! Ei päässyt.

    #344069 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Muutama kommentti: miesten open VOISI olla se korkein taso jonne kaikki parhaat pääsisivät pelaaman, mutta ei vaan ole, kun se on MIESTEN open.

    Missään ei ole sanottu, että se on MIESTEN Open, ainoastaan Open.

    #344070 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    ’Toiseksi on aika hurjaa leimata yksi euroopan parhaista pelaajista pelleksi, ikuiseksi hölmöilijäksi ja osaamattomaksi tumpeloksi yhden epäonnistumisen perusteella.’

    Itse en ole tällaiseen sortunut, sillä olen katsonut herran tumpelointia hieman enemmän. Toisaalta Pelle-statuksen saamiseen riitti tämä kommentti, oli se provo tai ei….

    #344071 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Minusta ok, jos rahkeet riittää miesten openin, mutta tasarvon nimissä silloin poistaa ko. naiselta oikeus naisten openiin. Näin on useassa lajissa. Jos nainen osallistuuu miesten sarjaa, menettää hän mahdollisuuden osallistua saman kilpailun naisten -sarjaan. Samasta kilpailusta Openissa on kyse.

    #344072 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL

    Osaatkohan Sinä lukea? Kirjoitin:

    Van de Velde on pelle ja hänellä on ikuinen hölmöilijän leima otsassaan tuon British Openin aivan käsittämättömän tupeloinnin jäljiltä.

    Sinä taas kirjoitit:

    Toiseksi on aika hurjaa leimata yksi euroopan parhaista pelaajista pelleksi, ikuiseksi hölmöilijäksi ja osaamattomaksi tumpeloksi….

    Yritäpä uudelleen äläkä laita sanoja toisten suuhun.

    #344073 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Periaatteessa on ihan oikein jos/kun mennään karsintojen kautta näihin avoimiin kisoihin. Systeemin pitää olla kaikille sama, ilman mitään kiintiöitä tai villejä kortteja missään karsinnan vaiheissa. Silloin voidaan puhua tasapuolisesta ja tasa-arvoisesta kohtelusta joka suuntaan.

    Kuka todella kuvittelee että VdV olisi menossa pelaamaan naisten openiin? Kysymys on varmasti siitä että asiasta yleensäkin keskusteltaisiin ja saataisiin aikaan selkeä ja kaikinpuolin tasapuolinen käytäntö.

    Nykyään vaan näkee jokapuolella ihmeellisiä tulkintoja tasapuolisuudesta ja tasa-arvosta. Ymmärrän erinomaisen hyvin että useissa lajeissa pitää olla eri sarjat miehille ja naisille. Mutta miksi näin täytyy olla sellaisissakin tapauksissa joissa ei löydy mitään esim. fysiikkaan liittyviä rajoituksia?

    Naistenkin kannattaisi olla tarkkoja tällaisista asioista. Oikea arvostus ja kunnioitus perustuu todelliseen tasa-arvoisuuteen. Jos menestymiseen tarvitaan (tai sääntöihin luodaan) erityisiä naisia varten tehtyjä handicap’ejä, niin se herättää vain yleistä halveksuntaa.

    Luonto on luonut miehen ja naisen erilaisiksi niin psyykeltään kuin fysiikaltaankin, eikä tähän perusasetelmaan sisälly mitään epätasa-arvoisuutta. Ihmiset taas ovat itse luoneet oman arvomaailmansa, siitä löytyy varmasti arvosteltavaa.

    #344074 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    En missään tapauksessa vastusta naisurheilun kehittymistä – jopa raakkaassa mäkihypyys nainen on liidellyt yli 200m – vauhti on ollut ehkä kova. Heill ol MM-kisatki määräättty – sovittu, muta pafraat teloi ittens ennen MM- joten tyuli n.s.

    Kirjootin aikanaan ylioppilaaksi 1964 aiheesta naiset ureheilussa vaihoin naisii ku puolet ajast aoli kulunut – piti kirjoittaa iloman lyijykynäkonseptia. lähti aana nousi kumuun. joten kiitos naisset aiheesta.

    Silloin naisten urheilu oli vielä naiivi. ei heittäneet moukarii , hypäänne seivästä, jne. ei nyrkkeilty eik oltu alokkaita jne .

    Pian naiset voittaa maratonin jos saava osallsituu miesten kaa. ainaskii palkinoill.

    saa nähä mihin lajit johtaa jatkossa.

    Kyll mua kerran noloti ku SOU:n kiosissa Jämsänkoskell yhistetyn hiihos leveäharteienn nainen män ylämäessä sukset suihkien ohi – kaverit nauro ladun varraella..

    Sulkava souss kaks plikkaa nylkytti 40 km kohalla kevyest kahen raavaan miehe ohi.

    me kysymään kuink toi piss-hät vennessä jhoidellaan ( meil miehill pit olla pullo veneessä ) .

    Plikat vasta , ett mäe aamulla vaan päätetään et souun aikan ei liritä. perhana..

    #344075 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    älkääs ny selittäkö ja nussiko pilkkua.

    tää on sitä tasa-arvoa. miks sen pitäis toimia vain toisin päin? ja aivan sama, onko jonkun kisan nimi se vai tää.

    jos tää on pelleä touhua, yhtä pelleä on joltain mimmiltä lähteä kokeilemaan onneaan (todellakin) johonkin miesten kisaan, oli se sitten kuinka mimmeistä paras ja muutenkin filmaattinen svedu. ja joo, aivan sama onko senkin kisan nimi se vai tää.

    olen puhunut.

    #344076 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ensi vuonna järjestetään Suomessakin lukuisa joukko kilpailuja, joihin osallistumisoikeutta on rajoitettu joko kisan säännöissä tai sitten niin, että kaikkia ei kutsuta.

    Mielestäni on pikkuisen eri asia antaa muutamalle naishuipulle halutessaan tilaisuus karsia Openiin kuin Van de Veldeltä vaatia osallistumisoikeutta meidän seuran junioreiden tyttöjen sarjan viikkokisaan.

    Asiasta toiseen, Bobby Jones piti vaikeimpana vastustajanaan erästä naispelaajaa..

    #344077 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    kyl määki pidän vaikeena voittaa naissii dreivikisaas ku ne lyö josku 80 m lyheyemmin punaasilt ..

    #344078 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Minun mielestäni ei ole miehiltä pois jos jokunen nainen pääsee karsimaan The Openiin tai muihin miesten kisoihin. Mutta NAISILTA se on pois. Jos parhaat naispelaajat alkaa pelaamaan miesten kisoja niin ketä enää kiinnostaa huonojen naispelaajien euroopantour. Ei sponsoreita ainakaan. Yksi tai kaksi erityistapausta vuosittain on ihan OK sillä kyllä minuakin kiinnostaa tietää kuinka lähellä nais ja mies kärki on toisiaan.

    #344079 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Ei kannattane vetää pulttia ja ruveta esittämään kielipoliisia, jos itse ei osaa erottaa toisistaan aktiivi- ja passiivimuodossa erotettuja lauseita. Eihän nimimerkki Salakari tarkalleen ottaen kirjoittanut, että juuri Sinä olisit merkannut sitä leimaa kenenkään otsaan?!

    Mitä asiaan tulee, niin mulle on yksi lysti missä van de Velde haluaa ja saa pelata. Toi jonkun edellä esittämä vertaus kamppailulajeihin oli vähän huono, koska golfissa ei kai sentään ole tarkoitus rusikoida vastustajaa fyysisesti suurempaa massaa tai voimaa käyttäen, vaan hävinnytkin osapuoli selviää yleensä ehjänä klubille.

    #344080 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    En näe mitään periaatteellista estettä sille, että samoihin golfkilpailuihin osallistuu miehiä ja naisia, jos miehet lyövät valkoisilta ja naiset sinisiltä. Silloinhan ne fyysiset erot tulevat huomioonotetuiksi. Jos joku järjestää avoimen yhteiskilpailun mies-ja naisammattilaisille, olisi kai kohtuullista että eri sukupuolet käyttävät eri tiitä?

    #344081 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tasa-arvo on lähinnä naurettava sana monien urheilulajien yhteydessä. Se mitä tasa-arvoksi nimitetään, tarkoittaa nimenomaan erilaisten etuisuuksien antamista juuri sukupuolen perusteella ja siksi, että ei muuten pärjäisi ’tasa-arvoisessa ’ kilpailussa.

    Hyvänä esimerkkinä on mm. golf, jossa naisilla on omat teet, oma slope jne.

    Nämä erikoisjärjestelyt on tarkoitettu juuri tasoittamaan kilpailua, jotta naisten selvästi heikompi taso ei näkyisi niin ilmiselvästi. Sukupuolesta johtuva ero miesten ja naisten välillä on slopen mukaan kuusi lyöntiä( esim. tasoituksella 5 pelaava mies saisi, jos olisi nainen tasoituksen +1). Vastaavasti, jos nainen on kohtalainen pelaaja (hcp 5), on hänen kanssaan yhtä hyvällä miespelaajalla tasoitus 11.

    Tämähän on tietysti vain tasa-arvoista!

    #344082 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    höh… leikkimielistä kisailua voitaneen järjestellä vaikka ja kuin… jos naiset pelais sinisiltä ja miehet valkosilta juu.. samalla viisteen naiset vois juosta 3000 ja miehet 5000 naiset 80 miehet 100 nyrkkeilyäkin tahi mitähäntälieneekään voimailulajeja kanssa jotta mies ei lyö tietenkään koska naisen lyöminen on raukkamaista.

    Ja sitten vakavasti varsinaiseen aIHeeseen.. kysyn vaan, että miks?? Samasenväljä mulle mutta eipähän tossa mitään järkee ole koko touhussa ja loppukaneettine IMHO me ollaan niin erilaisia miehet ja naiset että eipä aleta sekoilemaan jonkun tasa-arvon nimissä näissä kilibailu hommissa… ja mistäs mää just luin niinkin radikaalin ehdotuksen jotta saudiaraabiassa joku paikallinen pasha tahi muu korkeearvonen IHmisoikeudet omaava henkilö on oikeen menny ehdotteleen, että naisille vois siellä joskus hamassa tulevaisuudessa jopa myöntää oikeuden ajaa autoa … voi hyvät hyssykät sentäs ja ilon kautta enivei :/

    #344083 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Olishan se hienoa. The Open Championship tasoituskilpailuksi. Kylläkaisi siihen pitäisi päästä myös herra Tasoituspinnarin pelaamaan keltaisilta tasoituksella 36.

    #344084 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Jean Van de Velde ei ole pelle.

    Se, että ottaa kolme yli tärkeän kilpailun viimeisellä reiällä ei tee kenestäkään pelleä. Ei myöskään tämä ilmiselvästi huumorimielessä esitetty pyrkimys naisten tourille.

    Jos mennään takaisin vielä sinne Carnoustien viimeiselle reiälle vuonna 1999, jota sattuneesta syystä seurasin hyvin tarkkaan niin todettakoon, että ranskalaisen draivi meni selvästi oikealle, mutta oli hyvin pelissä. Seuraavksi lyöty pitkä rauta oli hyvinkin matkalla viheriön takaosaan, mutta se osui vähän liian lähelle greeniä rakennettuun tilapäiskatsomoon, josta se kaikkien hämmästyksesksi ponnahti pitkälle ja suoraan taaksepäin, yli viheriön edessä olevan syvän puron ja aivan mahdottomaan raffiin jolloin kovin paljoa ei enää ollut tehtävissä. Uusintaan oikeuttanut seiskakin syntyi vielä bunkkerin kautta ja yhdellä putilla. Skotit antoivat arvoa tappionsa hienosti kantaneelle rankalaiselle ja todettakoon vielä, että juuri kisan alla valmistunut, viimeisen viheriön takana oleva loistohotelli antoi ylellisimmän huoneistonsa nimeksi Jean Van de Velde Suite. Kuulostaa selvästi hienommalta kuin esim. Paul Lawrie-suite, vai mitä? LNT

    Lue lisää: golfpiste

    #344085 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Silloin, kun ratkaistaan se, kuka on paras pelaamaan golfia, niin kaikki pelaavat samoilla säännöillä, samalla kentällä suht samaan aikaan ja ilman minkäänlaisia tasoituksia. Jos näin ei ole menetelty, ei ole ratkaistu sitä, kuka on paras pelaaja, vaan jotain ihan muuta.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 77)
Vastaa aiheeseen: tätähän osattiin odottaa…

Etusivu Foorumit Yleistä tätähän osattiin odottaa…