23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

Suomen mieluisi kenttä

Etusivu Foorumit Yleistä Suomen mieluisi kenttä

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 25)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • On tuolta kenttärankigista tullut jo asiakkaiden arvioita tullut seurailtuakin, mutta mitä mielipiteitä on Etelä-Suomessa, käymisen arvoisista kentistä (Pääkaupunkiseudun ulkopuolella). Vammalan Lakeside oli mielestäni erittäin kaunis. Auragolfissa olen ajatellut entisenä Turkulaisena myös käydä. Tawast Golf on käsittääkseni myöskin kokeilemisen arvoinen ? Haastetta saisi olla hcp 22,8 arvoisesti. Kyy, jos olet kuulolla, mitkä pari kenttää vielä Helsingin seutuvilla on käymättä ? Pitää näes käydä vähän treenaamassa, ettei tarvii hävetä pelimiehen (ja -naisen) seurassa ;=)

    Mikäli haastetta haluat, niin Nordcenterin Fream kannattaa käydä pelaamassa, tosin GF on aika korkea, mutta haasteellista vastinetta rahalle saat joka tapauksessa.

    Tämä kokemus on mielestäni kokeilemisen arvoinen.

    Kyy

    Pelimiehestä en tiedä … ainakin händäri nousee vähän väliä ja hävetä ei varmastikaan tarvitse. Käymättä ovat vuosaari ,kotojärvi jonne ei vissiin tarvi pariin vuoteen mennä ennenkuin sen kunto paranee( vaikka mulla olis sinne edullisia pelilippuja) ja sarfvik uusipuoli tai sitä pelasin heinäkuun 5. 3ja½ reikää kunnes kisa keskeytettiin ukkosen iskettyä kohdalle ja rankkasade teki kentästä pelkkää vesiestettä !

    Sattuipa sopivasti. On lompsassa juuri sopivasti kolme pelilippua ja on muutamaan otteseen tullut kierrettyäkin. Ei tosin ihan makuuni, mutta jotkut ovat pitäneetkin.

    Virvik on oikein mukava kenttä… Siellä kannattaa käydä… Mukavia kenttiä ovat myös: Vaasan golf, Tahko golf, Salo golf (tylsä, mutta pysyy aina pelissä- Draivin iloa), Mikkelin golf (Niin mukavan lyhyt).

    Ruuhikoski on numero uno!

    Tervis!

    Millainen kenttä on muuten pelata, toi Kotojärvi? Lähden huomenna ’katsastamaan’ sen. Kun ei netistä löydy muuta ku ’suusanallista’ selvitystä. Tietty muutkin kommentteja jos on kokemusta ko kentältä ( aika myöhäseen meni treenit:).

    No, näyttää aivotkin olevan maitohapoilla, sähän et oo kiertäny sitä vielä! Sorry!

    Tahkoa pidetään hienona kenttänä ihan oikeutetusti. Kenttä on hyvin saman tyylinen kuin kotikenttäni Ruuhikoski, eli vaihtelua riittää pallon kantamattomiin. Silti pitäisin Ruuhikoskea hieman mielenkiintoisempana vaikka hieman jäävi kotikenttää kehumaan olenkin. Usean pelivuoden jälkeenkin siitä löytää koko ajan uusia piirteitä ja alkaa pikku hiljaa tajuamaan kentän nerokkaan layoutin yksityiskohtia.

    Vanhassa Tarinassa oli myös hieman samoja piirteitä. Sekin kannattaa kokea.

    No Auragolf on yksi parhaimpia pelaamiani kenttiä. Kotiseurani Nordcenterin kenttiä suosittelen myös varauksetta. 2 erilaista kenttää, joista molemmat kuuluvat Suomen parhaimmistoon. GF on melko korkea, ellet pääse jonkun osakkaan vieraana, taikka pelilipuilla. Mutta GF on voimassa koko päivän, joten pääset koeajamaan molemmat kentät samalla GF:llä.

    Hyväksi koettuja kenttiä vuosien varrella ovat olleet ainakin seuraavat (nyt en tosin osaa kenttien nykykunnosta sanoa mitään):

    Aura Golf, Ahvenanmaa (vain vanhasta kentästä kokemuksia), molemmat Nordcenterin kentät (varsinkin Benzistä pidin), Ruukki Golf, St.Laurence Golf Lohjalla (molemmat kentät kivoja, vaikka eivät maisemallisesti välttämättä lähelle kärkeä pääse)Kokkolan Golf (takaysi hieno, etuysi ehkä vähän tylsä), Katinkulta, Vanha Tarina, Imatran Golf.

    Lisäksi täytyy tähän väliin markkinoida myös nykyistä kotikenttää Porvoo Golfia… uusi tänä vuonna valmistunut ysi on mielestäni todella onnistunut kokonaisuus. Se on suhteellisen pitkä, haastava ja mielenkiintoinen. Mutta myös todella mäkinen, mennään aika lailla ylös alas koko ajan, eli heikkokuntoisille voi näin helteillä olla aika rankka kokemus. On tullut huomattua nimittäin. 😉

    Vanha ysi on taas aika lyhyt, mutta vaatii aika tarkkaa peliä kuitenkin. Neljällä peltoväylällä monta vesiestettä vaikeuttamassa peliä, ja muilla väylillä metsä ja mäkisyys taas on riesana.

    Mielestäni on kuitenkin ehdottomasti vierailemisen arvoinen, kun greenfeekään ei ole mikään mahdoton, esim. klo 18 jälkeen vain 20 euroa.

    TERVETULOA!

    Nimetön

    Messilä varsin kelpo kenttä ja kuntokin taitaa olla hyvä?

    Hyvinkää jotenkin samanoloinen vaikka tietysti ihan erilainen ja jos kunto kohdallaan ja matkan varrella, miksi ei.

    Lahdessa jos pidempään on, ei Takkulakaan jääne väliin ja Mikkeliin mänijöille matkan varrella Vierumäki kelpo kenttä, joskin saattaa olla ruuhkainen enkä päivän kuntoa tiedä.

    Nimetön

    Pelaamistani 12 kentästä mieluisimmat ovat olleet Kurk, Messilä ja Vanha Tarina Siilinjärvellä. Kurkin (Kirkkonummella) griinit ovat loistavassa kunnossa ja kenttä sopivan haasteellinen. Sinne ehdottomasta kannattaa suunnata jos pk-seudulle/uudellemaalle haluaa pelaamaan.

    Kotojärvi on ihan pelattava kenttä, ja hyvin anteeksiantava, joten se sopii hyvin myös aloitteleville pelaajille.

    Kun en jaksa uutta viestiketjua avata, niin laitan tähän samaan kysymyksen em. kentästä…

    Kun etelän mies lähtee huitomaan tuonne Tornioon, jotta ei menisi ihan hyttysten huitomiseksi ja ohvin käyttämiseksi, niin kertokaahan millainen kenttä, löytyykö jostakin vaikka strokesaveria??

    Tai kertokaa muutenvaan vapaamielisesti kokemuksia…

    olen pelannut 3/4 osaa Suomen kentistä. Hyvänä kesänä joka kentällä voi pistäytyä, mutta huonona kesänä kuten nyt – huonot greenit pilaavat monta kierrosta. Oisko kentät vähän kuin viinisato joskus sato *******antuu joskus saadaan pakastuneita herkkurypäleitä. Espoo,Pikkala, Kurk, Nordcenterit, Mastersit, Sarfvikit, Tahko, Siilinjärvi, Katinkulta, Paltamo, Talma ( jos greenit ok ), Rönnäs, Nevas, Virvik, Kotka, Imatra, Kokkola, Olulu, Rovaniemi, Maarianhaminat, Aura, Tali, Nurmijärvi, Hyvinkää, Tawast, St Laurencet, Joensuu, Vierumäki, Messilä, Yyteri ja tietysti Vuosaari ( jonne pitää mennä mielllä tää on Suomen ainoa todellinen Links-kenttä ) . Nää on kaikki pelattavia hyviä kenttiä, jos ovat kunnossa. Kannattaa kiertää
    ja kokea esim kilpailuissa itse, koska oma pelityyli ratkaisee eniten . Itse tykkään Espoosta, Freamista, Pikkalan parkista, Tahkosta ja muista laajoista maisemista, jossa on hartioille tilaa. Jotkut ovat pikkunäppäriä , mutta vaihtelua on toki kiva saada siksi pelaan eri kentillä ja myös Ruotsissa , Norjassa , Tanskassa jne.

    Lue lisää: Pelaamalla opii kentät.

    Nimetön

    Eikö ’aito’ links kenttä ole tehty entiseen merenpohjaan ? …………eli Vuosaari ? aito ? Korjatkaa toki ,jos olen väärässä …

    Vuosaari ei ole aito links-kenttä, vaan sitä kutsutaan links-henkiseksi kentäksi. Maaperä nimenomaan ei ole entistä merenpohjaa, mutta kenttä on vastaavanlaisesti avoin ja kumpuileva ja pohja on links-kenttien tyyliin kohtuu hiekkainen. Meren läheisyys ja avonaisuus tekee kentästä myös toisinaan tuulisen.

    Onhan kenttä hieman erilainen kuin muut pk-seudun kentät, mutta mielestäni vaatinee vielä muutamia vuosia kehittyä ennen kuin minä alan tykkäämään siitä. Tai ehkä sitten pelini on vain mennyt huonosti siellä…

    Ja ennenkuulumatonta oli, että vielä Juhannusviikolla pelattiin muutamalle talvigriinille!

    Tornion (&Haaparannan) kenttä on haastava. Suosittelen ottamaan paljon palloja mukaan, vettä tuolta todellakin löytyy, kenttähän on rakennettu Torniojoen suistoalueille.

    Kenttä on pahasti kaksijakoinen. Suomen puoli (1-9) on jopa ahdasta, tarkkuutta vaativaa pelattavaa. Ruotsin puolella (10-18) alkoi minua ainakin puuduttaa. Pituutta tarvitaan tuolla huomattavasti enemmän, sieltä löytyy mm. kaksi yli 400-metristä par-nelosta.

    Kenttä on kaunis, varsinkin nuo saarilla olevat väylät, ja maisemia katsellessa tuolla viihtyy vallan mainiosti vaikka Torniojoki tuhoaisikin ensikertalaisen tuloskortin 🙂

    Huonokin golfkenttä on melkoisen mieluinen. Montaa sellaista kenttää ei ole, jotka eivät minun lempilistalleni pääsisi.

    Kenttänä mukavimmat, jotka olen pelannut:

    Paltamo.

    Tahko.

    OGK:n molemmat kentät, Vaara kuitenkin ensin.

    Laukaan Peurunka.

    Virvik.

    Kalajoki.

    Vanha Tarina.

    Lisäksi Siikajoella on aina mukava käydä, vaikka kentän kunto onkin välillä mitä on.

    Nimetön

    Kannattaa kokeilla myös Kalajoen Hiekkasärkkien kenttä. On nimittäin loistokunnossa.

    Nimetön

    mukavuudesta en tiedä mutta kyllähän kerimäen kenttä on aina kokeilemisen arvoinen jo ihan mielenkiinnon kannalta. siinä kenttä joka palauttaa helposti takaisin maanpinnalle.

    Useimmat ’ruuhkakentät’ (eli kentät joita pelatan läpi pelikauden) ovat hyviä, niillä on rahaa laittaa kenttä kuntoon. Kokeilkaapa jokunen ’erämaakenttä’: Ähtäri, Virrat (eli TorisevaGolf, Golfvirrat), Lappajärvi on oma lukunsa – kannattaa kokeilla, Nivala. Parempia ja suositumpia ovat: Kokkola ja Ruuhikoski.

    On mukava kiertää joskus pieni ’maakuntakenttäkin’.

    Nimetön

    Laukaan Peurunka golf, hienot järvimaisemat.

    Yksi suomen kauneimista väylistä nro 6, upea

    Karlvikin kartanorakennus + terassi. Ja kenttä,

    siinä riittää haastetta (sopivasti). Tässä muutama

    syy ajaa helsingistä ensi lauantaiksi sinne pelaamaan.

    Lakeside Vammalassa on todella kiva kenttä. Aura golfia en suosittele kenellekään. Vierumäki on hieno.

    St. Laurence jo mainittiin listassa pariin otteeseen, mutta mielestäni pitää vielä antaa erityismaininta Lohjan griineille. Viheriöt ovat isoja, ja griiniosuma ei todellakaan takaa edes paria, pirjosta puhumattakaan. 50 metrin pirreputti saa singelipelaajankin miettimään mailanvalintaa uudestaan… 😉 Kentillä on muutenkin kokoa (Pyhä Lauri pisimmillään 6 610 m!!) ja tilaa riittävästi, ei pallot kolise viereiseltä väylältä niskaan. Muiden pitkien kenttien lailla pelaamiseen tulee Lohjalla uutta haastetta kun vähän pitkälyöntisempikin joutuu lähestymään pitkillä raudoilla ja väyläpuilla muitakin kuin par femmoja.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 25)
Vastaa aiheeseen: Suomen mieluisi kenttä

Etusivu Foorumit Yleistä Suomen mieluisi kenttä