23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Silmälasit

Etusivu Foorumit Yleistä Silmälasit

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 51)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Olen tullut vanhaksi. Tämä asiantila sai vahvistuksen silmälääkäriltä joka ilmoitti tarvitsevani silmälasit. Olen siis nyt silmälasien, elikkäs prillien ylpeä omistaja. Ne on aika komeat. Niissä lukee kyljessä Docile & Bagganaali. tjsp. Näistä laseista, vaikka toivatkin eräänlaisen näkijän lahjan kantajalleen, on myös materialisoitunut ongelma. Ongelma on liittyy vähän myös golfiin. Jos joku on joskus nähnyt minun svingaavan ja on edelleen elossa kertoakseen siitä tänäkin päivänä, tietää ettei donwsvingini ole erityisen sulava, pehmeä tai lempeä. Pikemminkin täysin päinvastoin, se on rihtaisua muistuttava repivä liikesarja, joka hämmästyttävän usein edellisestä huolimatta päätyy jonkinlaiseen lavan ja pallon väliseen kontaktiin. Ehkä juuri tästä melko _aktiivisesta_ donwsvingistä johtunee se, että noin joka viidennen svingin aikana silmälaseihini kohdistuu ylitsepääsemätön voima F, joka sinkoaa lasit päästäni. Yleensä lattialle. Tätä kitkan / adheesiovoiman puutetta nenänvarren, korvantaustojen ja silmälasien raamien välillä pidän verraten epätoivottavana ominaisuutena varsinkin silmälaseissa, joiden alunperin varmaankin on oletusarvoisesti tarkoitettu oleilemaan ihmisen päässä. Siis: Seuraavan kerran kun menen optisia näönparannusvälineitä myyvään liikeeseen ostoaikeissa, otan takuuvarmasti mailan ja muutaman pallon mukaan. Ja teen normaalien ’Saaks nää lasit mun perseen näyttämään isolta’ tutkailujen lisäksi myös ihan käytännön kokeita. ’Pysyyks nää lasit mun päässä 115mph svingissä’.

    Veikkaanpa, että parin riuhtaisun jälkeen optikko katoaa hiljaa takahuoneeseen, palaa hetken kuluttua myötätuntoinen katse silmissään, ja ojentaa sinulle paketin piilareita…

    Hei Tetsa, olen edelleen hengissä vaikka eilen heiluitkin samassa simulaattorissa mun kanssa tuon sulavan swingisi kanssa.

    Mä voin tarvittaessa taluttaa sinut tutun optikon luokse, joka ei katso kieroon jos mukanasi on maila…palloista saattaa tosin tulla sanomista.

    Itse simälasien käyttäjänä olen kokenut hankalimmaksi nuo viimekesän kaltaiset pelisäät. Niihin on ylivoimaisesti paras apu nuo Scoopin mainitsemat piilarit. Sadekelillä löytää kertakäyttöpiilarit paikkansa sinisistä silmistäni.

    Itsellä oli joskus samanlainen ongelma. Yritin ensin ratkaista asiaa repimällä vanhoista alushousuistani joskus valkoiseksi valmistettua gumminauhaa, jonka päät sidoin sankoihin ja vedin nauhan takaraivolle, ei hyvä. Pelikaverit olivat yleensä kuolla nauruun kun näkivät…

    Toinen kokeiluni oli 80-90-lukujen vaihteen pilotti RayBanit, joissa sellainen joustava koukkusanka korvien taakse. Ihan hyvät muuten, mutta kun laseissa on pinta-alaa kuin Kiasman seinässä. Tuulisella kelillä piti olla hyvinkin varovainen kun tuulenpuuska kohtasi lasien aerodynamiikan. Onneksi niska kesti. Ja korvat. Pelikaverit ei kestäneet, meinasivat taas kuolla nauruun.

    Nykyisin eivät meinaa kuolla nauruun vaan vi****kseen, kun pelaan ilman laseja ja kyselen koko ajan oman palloni sijaintia. 😉

    Nimetön

    Minulla taas ei ole ollut ongelmaa siinä etteikö lasit pysyisi päässä vaan siinä että laseilla palaaminen ei yksinkertaisesti ole mahdollista koska niitä käyttäessä ’syvyysnäkö’ on täysin erilainen kuin piilareilla. Olen siis tottunut pelaamaan piilareilla ja jos koettaa lasit päällä lyödä niin tuloksena on kauhea duffi tai soketti tai jotain muuta vastaavaa.

    Kerran unohtui laittaa piilarit ja kyllä oli kavereilla hauskaa kun yritin prillit päässä tökkiä palloa eteenpäin.

    Mulla on toinen 0 ja toinen -2,5.. Stereonäkö on siis vähä niin ja näin, ja ilman piilaria on ihan turha lähtee räpiköimään.

    Rillit päässä olis varmana ihan kiva pelata, mutta kun yrittää katsella palloa vähä niinku nenänvartta pitkin ja ylväästi, kuten Tiger opettaa, rillin pokat tulee kivasti sotkemaan visiot.

    Piilarit peliin vaan. Niitä saa nykyään netistä tilattua saippuan hintaan, kunhan tiedät omat voimakkuutesi. Ja ihan vaikka suomalaisilta saiteilta alv maksettuna.

    Ja muista, ei se silmä mikskään mee vaikka sitä sorkkii kuinka!

    t: 20v piilolinssejä käyttänyt Pepsi-mies

    Mulla on toinen silmä 0 ja toinen -2,2 eikä silmälääkärit ole mulle laseja suositellu.

    Mut ulkokentillä on kyl joskus vaikeuksia nähdä mihin pallo meni…

    Ei niitä tarttekkaan, jos vaan kävelee kadulla ja katselee kauniita pilviä.

    Mutta syvyysnäkö kärsii kyllä pahasti, ja entisenä koripulloilijana totuin käyttämään piilareita, enkä vaan pysty golffaamaan ilman niitä.

    Piilarit varmaan ois ihan hyvä juttu, mutta vaikka olenkin aivan älyttömän kova jätkä, niin kaiken ylimääräisen tökkiminen silmiin vähän arveluttaa.

    Coca Cola rulez! Pepsi is for mules…

    Ja minä kun luulin olevani jotenkin erikoinen kun mulla on toinen silmä miinuksella ja toinen plussalla. Juuei en käytä laseja kentällä vaan piinaan pelikavereita jatkuvalla kyselemisellä, että mihin se mun pallo meni (sori vaan kaikki mun kanssa pelanneet ja tulevaisuudessa pelaavat).

    Silmälääkärini mukaan en tarvitse laseja kentällä, koska näen kuulemma IHan hyvin. Yritin viime kesänä ruinata uutta reseptiä kaukolaseja (ei etälaseja :-D) varten niin hän antoi mulle lukulasireseptin (lukulasit on edelleen kaupassa).

    Suurin ongelma tuli sitten aurinkolasien kanssa. Teetin toissa kesänä oikein kunnon linsseillä varustetut aurinkolasit ja ykköstiillä totesin, että ei perkulaaros näitä voi pitää kentällä. Kehys tuli backswingissä aina eteen, en nähnyt palloa.

    Paksis kukas se sun optikkotuttus on? Mennään sinne porukalla swingailee :o).

    Kyllä mä muutakin teen, kuten paukutan tennispalloa, joka kulkee välillä lähes kahtasataa… Ei tosin mun lyömänä, mut mulle lyötynä.

    Silmälasit päässä sitä vain ei opi enää täs iässä…

    kyllä piilolinssit on ok.kunhan vaan jaksaa ensin reenata niitten silmiin laittamista.ei haitannu edes viimekesän kosteilla tuulilla.kertakäyttölinssit on siinämielessä hyvät,koska ne on kaikista hygienisimmät käyttää, ei tuu silmätulehduksia vaikka olis jääny vähän mustaamakkaraa kynsien alle!!!

    Itse käytän vielä RayBanin kehyksiä silmälaseissani, juuri noiden aikaisempien kommenttien takia. RayBanit pysyy hyvin päällä svingissä ja kehykset eivät tule eteen, vaikka palloa katselisi mistä kulmasta tahansa. Linssien koko on tosin Kekkosen ajalta, mutta jos ei välitä miltä näyttää vaan mitä näkee, niin RayBanit on varmaan parhaat golf silmälasit. En muista missä ajassa tuo muotisykli kulkee, mutta eiköhän isot lasit tule taas kohta uudestaan muotiin.

    Mullakun on kanssa menny jo muukin näkö, kun pelkkä ulko nIH on tullu näitä kakkuloita pidettyä päässa melkosen pitkään. Nykyiset on melko pienisankaiset ORUM (heh toIHan on toisinpäin muro) merkkiset ja ei ole päästä kertaakaan vielä swengatessa pudonneet. No onhan näistä jotain onkelmaakin ainakin jos sataa viistoon, mutta siittä pääsee kun ei pelaa sateella 🙂 Ja sitten nää pienet kehykset voi tietysti haitata jos ei ole tottunut näkökentässään niitä näkemään, mutta väittäisin että siihenkin tottuu… ei ne sankojen reunat nykyään enää haittaa, eli onneks IHminen on varsin sopeutuvainen eläin… terveisin yks nelisilmä

    Nimetön

    Itse käytän rillejä,eivätkä hirveästi haittaa. Sadekelit ja ehkä syvyysnäkö touttavat pikku ongelman. Olen ajatellut, että sipaisisko laserilla?Onkohan kellään kokemusta asiasta?

    Tämän palstan vakiovastaus lienee seuraava: Mene prolle.

    Jos swingisi todellakin aiheuttaa silmälasien kanssa ongelmia, ehkä kuitenkin virittelisin swingiä lasien sijaan todennäköisenä syyllisenä:)

    Itselläni on ollut varmaan neljät lasit + parit aurinkolasit tähänastisen golf-urani aikana käytössä ja missään vaiheessa ei ole lasien päässä pysyminen tai pallon näkeminen ollut ongelma. Swinginopeus D:llä lienee samoissa kuin sinulla.

    Käyn tasaisesti prolla ’kehuttavana’, joten ehkei swingini ole koskaan päässyt kehittymään yhtä ’yksilölliseksi’ kuin sinulla.

    Piilarit hankin 1982, mutta en ole niitä vaivautunut golf-kentälle ottamaan mukaan, kun ei pienimpiäkään ongelmia ole ollut silmälasien kanssa golffatessa. Pitäsisiköhän jossain vaiheessa testata piilareita, kun tää gloffi on muuten aika helppoa ja yksinkertaista…

    Nimetön

    Silmälasit voivat olla myös hyvä mittari harjoitellessa.

    Siis rauhoitapa swingiäsi niin että bogat pysyy päässä.

    Voit todeta, että näin lyöti suoristuu ja pitenee niin, että

    et erota palloasi edes niillä uusilla laseillasi.

    Lazer on käynyt mielessä, kun ei tarttis tosiaankaan hizata kuin yksi ööga.

    Ongelmaksi muodostuu ainakin vielä se, ettei suomessa ole silmien laserleikkauksella minkäänlaista laatujärjestelmää/kontrollia, ja useat silmälääkärit, joilta olen esim. Golfkentillä asiaa varovasti udellut, suosittelevat käyttämään piilareita/prillejä niin kauan kun se ei elämää pahasti vaikeuta.

    Lisäksi leikkausmuotoja on kaksi, lasix ja joku toinen, joiden plissat ja miinukset kannattaa punnita..

    Jos on esim -16 likinäkö tai jotain, ja rilli on niin paksu ettei rattia mahdu kääntämään, voi tilanne olla toinen..

    Vanhaksi ja vanhaksi… odotas kun sulle määrätään moniteholasit. Lasien lukuosan läpi kun yrität ryhdikkäästi tihrustaa palloa, on stanssissa pitelemistä.

    Käyttääkö kukaan muu moniteholaseja? Minulla ainakin on niiden kanssa hiukan hankalaa.

    F3B

    Tetsan ongelma ei ole minulle tuttu, mutta käyttämäni moniteholinssit ovat ongelma. Olenkin yleensä pelannut vanhoilla kaukolaseilla, mutta nyt ei enää riitä käsien pituus kortin kirjoittamiseen ja lähimuisti pätkii, jos vasta klubilla laittaa numeroita ylös.

    Optikko tarjosi ratkaisuksi pientä ’lukuviirua’ oikean linssin alareunaan. Onkohan kellään kokemuksia tällaisesta?

    Toinen propleemi on aurinko. Lennokkia lennätellessä käytän normaalien lasien päällä tarkoitukseen sopivia aurinkoprillejä ja siihen hommaan ne ovat erinomaiset. Pelkäänpä vain kohtaavani Tetsan ongelman jos kokeilen niitä golfkentällä. Löytyykös käytännön kokemuksia tummuvista linsseistä? Josko ne toisivat ratkaisun tähän toiseen ongelmaan.

    Meikäläiseltä sipaistiin viime keväänä laserilla toisesta silmästä. Seuraavana päivänä jo rangella suojalasien kanssa. Arvo ennen leikkausta ei ollut kuin about -2,75, mutta halusin eroon laseista ja piilareista. Leikattiin nollaan ja maailma kirkastui. Käytin aikaisemmin rillejä ja urheilussa (ja golfissa) piilareita.

    Vasempaan ei koskettu koska se on about -1. Viime kesänä käytin vielä siinä piilaria, koska se ei ollut vielä tottunut näkemään ilman apuvälineitä. Pallon lentoa ei ilman piilaria nähnyt kunnolla 170 m jälkeen. Nyt en enää tarvitse edes pelatessa piilaria, kun silmä on jo kunnolla tottunut. Normaalisti huonompi silmä tottuu suunnilleen 3 kk:ssa ja minulla tuo kesäinen piilarin käyttö luonnollisesti viivästytti prosessia.

    Yksi tuttu leikkautti molemmat silmät (about -7) kesällä ja hyvin on toiminut ilman kakkuloita.

    Leikkaus tehtiin Eiran sairaalassa muistaakseni Koskela -nimisen silmäkirurgin toimesta ja kaikki onnistui erinomaisesti. Toivottavasti kukaan ei vedä hernettä nenuunsa.

    EFC

    170 m ??, et siis nähnyt draivia kuin reilu puoleenväliin asti 😉 ???

    Juu, ilman piilaria leikkaamattomassa silmässä palloa ei näkynyt kunnolla kuin mainitsemaasi puoleen väliin draivia 🙂 Mutta onko sillä väliä, kun joka kerta kuitenkin tietää vaikka silmät kiinni, mihin kohtaan se pallo on tullu alas ja minne rullinut :)) Just just näki pallon vajaalla svingillä lyödyn PW:n jälkeen.

    Nimetön

    Onpas kovalyöntistä porukkaa… Joku kyseli tummuvista. olen pitänyt niitä n.30v jatkuvasti. Hämärässä ja pilvisellä ilmalla niistä on hiukan haittaa. Ulkona ollessa ne tummuvat aina. Niin. ja saahan siinä sivussa leuhkan maineen….

    Nimetön

    Onpas kovalyöntistä porukkaa… Joku kyseli tummuvista. olen pitänyt niitä n.30v jatkuvasti. Hämärässä ja pilvisellä ilmalla niistä on hiukan haittaa. Ulkona ollessa ne tummuvat aina. Niin. ja saahan siinä sivussa leuhkan maineen….

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 51)
Vastaa aiheeseen: Silmälasit

Etusivu Foorumit Yleistä Silmälasit