Aihe: Rautamailojen gripit - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

Rautamailojen gripit

Etusivu Foorumit Välineet Rautamailojen gripit

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 37)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Nyt kun on noin 20 v tullut pelattua pelkästään Golf Pride Tour Velvet gripeillä tuli mieleen josko kokeilisi jotain muuta mallia. Viimeiset hankkimani rautamailat tuli hankittua fitattuina, mutta grippien valintaan ja vaihtoehtoihin ei tullut myyjänkään suunnalta muuta kysymystä, kuin että millä olet tottunut pelaamaan. Te joilla useammista eri malleista on kokemusta osaatte varmaan heittää jonkun hyväksi kokemanne mallin jonkinlaisin perusteluin. Onko jotain uutta materiaalia mitä kannattaisi kokeilla? Kannattaako nykyään vielä grippien tilaaminen ulkomailta? Edellisen kerran tuli tilattua joskus 15v sitten Wishoneita kasatessa. Lähimpään golfliikkeeseen on sen verran matkaa, että testaaminen ei onnistu ihan tuosta vaan.

  KL1

  Tässä vaiheessa kysyisin, että miksi vaihtaa toimivia grippejä? Ja jos nykyiset eivät toimi, niin kerro mikä niissä mättää, niin ehkä sitten joku voisi ehdottaa sopivaa vaihtoehtoa. Vai onko kyseessä silkka halu vaihtaa vaihtamisen ilosta? Jos sitä, niin Lamkin Crossline on hyvä vaihtoehto. Sopii niin hanskan kanssa kuin ilmankin pelaaville.

  Lamkin’in Crossline on aivan mainio grippi ilman hanskaa pelaavalla. Tosin sateella kastuessaan menee armottoman liukkaaksi. Ehkä jonkun hanskan kanssa siitäkin selviää. Mutta kukapa sitä viitsii sateella palaillakaan.

  Eniten käyttämässäni setissä on GolfPriden multicompound-gripit. Myös erinomaiset vaikka hieman karkeammat sormille. Paljain käsin pelattaessa ns. ”tatsi” on mainio. Maila istuu käsiin (lue sormille) eikä todellakaan tarvitse millään tavoin puristella.

  Itse pidän tärkeimpänä sitä että gripit ovat mitoitettu oikein ja madollisimman hyvin käteensopiviksi. Liian paksu grippi tekee mailoista kelvottomat. Omasta mielestäni myös hanskan käyttö antaa gripistä tunnottoman ”fiiliksen” ja aiheuttaa, ehkä tahattomastikin, tarpeen ikäänkuin tiukentaa puristusta. siis ei hyvä.

  KL1

  Tosin sateella kastuessaan menee armottoman liukkaaksi.

  Enpä ole moista koskaan huomannut, en tosin ole koskaan pelannut ilman hanskaa ja sateella käytän sadehanskaa kummassakin kädessä.

  Eikös tuo Lamkinin Crosslinekin ole ollut markkinoilla jo ikuisuuden? Jos vertaa joka vuosi uudistuviin ja entistä ”parempiin” mailoihin on grippien kehitys, sikäli kun sitä tarvitaankaan, melko olematonta. Kokeilemisen ilosta voisi jotain uutta kokeilla ja pitää varalla myös GP Tour Velvetteihin paluun.

  Uno

  Noin vuosi vuotta sitten, kun kyselin uusiin rautoihin vaihtoehtoja golf pride tour 2g wrapiin, jota olin käyttänyt 3-4 vuotta.

  Ainut kommentti oli, että musta ja valkoinen kestää muita värejä paremmin. Oliko tämä totta, niin en tiedä.

  Muutoin mitä olet tottunut käyttämään, ei edes teppien määrään.

  Iso liike, jossa fittauksen hinta oli 75 e.

  En tiedä missä olisi grippien testipaikkoja, että voisi lyödä mailalla. Grippejä voi toki käsikopeloida, jokaisessa liikkeessä

  Vaihtoehtoja joita voisit harkita.
  Golf Pride CP2 wrap tai
  Golf Pride Tour Wrap Microsuede.

  Molemmat ovat todennäköisesti kostealla liukkaammat, kuin nykyisesi, mutta ei hiomapaperia.

  KL1

  Iso liike, jossa fittauksen hinta oli 75 e.

  Fittauksen hinta? Minkä fittauksen? Miten liittyy grippeihin? Mutta jos tuo 75 egeä on grippien vaihdon hinta grippeineen, niin jopas on halpa. Jos taas on pelkkä vaihtotyö, niin aika edullinen on sekin, jos 13 grippiä vaihdetaan.

  Uno

  75 e uusien rautamailojen fittaus ja mailojen mukana tuli gripit, jotka asennettiin myöhemmin liikkeessä.

  Liikkeessä oli varmasti osaamista gripeistä, mutta vastaukset olivat mitä tottunut käyttämään ja näissä laatikoissa on muita malleja.
  Mailoissa perusgrippejä ei ollut, saati erikoisempia.

  Gripster sieltä löytyy mailahuoltoa. Itselle pistän aina Golf Priden mcc+4 malliset gripit.

  KL1

  75 e uusien rautamailojen fittaus ja mailojen mukana tuli gripit, jotka asennettiin myöhemmin liikkeessä.

  Mitä tarkalleen ottaen tuo fittaus sisälsi? Meinaan hinta on niin naurettavan alhainen, että kiinnostaa kuulla lisää.

  Uno

  90 min rautamailojen lyöntejä Trakcman erilaisilla varsilla ja lavoilla, joista valittiin sopiva.
  Testissä taisi olla 5 lapaa sekä 3 vartta, erilaisilla komboilla.
  Keskityimme varsiin ja lapoihin.

  Eilen ehdin vähän lukemaan juttuja gripin valinnasta. Jokin artikkeli, jonka linkin jo hukkasin, kertoi testistä n. 7 HCP pelaajilla, jotka olivat testanneet eri grippikokoja. Suurin osa olisi Trackmanin mukaan saanut hyötyä vaihtamalla mailojensa gripin halkaisijaa. Nopea päätelmähän siitä olisi, että gripeille pitäisi tehdä kunnollinen fittaus. Juttu oli standard vs,. midsize gripeistä, jonka mukaan slaissaava voisi hyötyä pienemmästä gripistä, kun taas jatkuvasti hookia lyövä voisi hyötyä paksummasta gripistä. Vastaavan suuntaisia artikkeleita löytyy kyllä roppakaupalla, kun jaksaa selata.
  Oma hanskakoko on ML, eli olisi standard kokoinen grippi, mutta yhdessä wedgessäni olen huomannut gripin olevan paksumpi kuin muissa mailoissa ja sen käteen ottaminen tuntuu aina jotenkin miellyttävältä. Liekö vain vaihtelun tuomaa virkistystä vai olisiko paksumpi grippi oikeasti itselle sopivampi. Oma pelaamiseni on talvitauolla harjoitteluineen, joten tässä vaiheessa kautta ei gripin fittaaminen Trackmanilla tunnu mielekkäältä. Olen aina vaihtanut itse gripit, joten siinä mielessä paksuuden fittaaminen onnistuu kokeilamalla. Gripit ei kuitenkaan ole ihan ilmaisia, joten koko setin ostaminen standard ja midsize grippejä maksaa jonkin verran. Monessa nettikaupassa näyttää tässä vaiheessa kautta myös olevan rajoitteita mallistojen saatavuudessa. Golfpride MCC Plus 4 voisi olla grippi jota haluaisin kokeilla. Onko muilla tietoa kuinka paljon ko grippiä voi paksuntaa teippikerroksia lisäämällä, jos ostaisi standard kokoa, mutta haluaisi ehkä midsize halkaisijan?

  Onko muilla tietoa kuinka paljon ko grippiä voi paksuntaa teippikerroksia lisäämällä, jos ostaisi standard kokoa, mutta haluaisi ehkä midsize halkaisijan?

  Jos haluat standardista midin, niin 4 teippikerrosta tekee tuon muutoksen. Jos tuon muutoksen tekee, niin swingipaino muuttunee, mutta huomaako pelaaja sen muutoksen, ja onko se mahdollinen muutos negatiiviseen vai positiiviseen suuntaan… ei muuta kuin kokeilemaan.

  Pari milliä on eroa std-mid size gripissä. Ei riitä ainakaan 2-puolisen teipin 4 kerrosta. En suosittele isoja teippimääriä gripin alle. Järvipallo asukkona hämeessä? haluakkona testata grippejä? ei maksa mitään, pallot sisältyy hintaan heh.

  Mitä mieltä olette, että pitääkö rautamailojen grippien olla pyöreät vai sellaiset ovaalin muotoiset?

  Mitä mieltä olette, että pitääkö rautamailojen grippien olla pyöreät vai sellaiset ovaalin muotoiset

  Muiden kuin putterin gripin pitää olla pyöreä, eikä saa myöskään olla mitään pallukoita tai kavennuksia. Näin sanoo randa.

  Pari milliä on eroa std-mid size gripissä. Ei riitä ainakaan 2-puolisen teipin 4 kerrosta.

  Kokeillaanko amerikaksi…

  grip

  A) To Increase your grip size from Standard to Midsize*:
  Apply 4 (extra) WRAPS of grip tape (which will add ~1/16″ to the diameter)
  —————————
  How many wraps make a standard grip midsize?
  As a general rule, adding 4 extra layers of tape (in addition to the 1 wrap of double-sided tape needed to adhere the grip to the shaft) will take a grip from an Undersize to Standard, Standard to Midsize, and so on. Be aware that building up grips with extra tape will stretch the rubber and make the grip feel firmer!

  (i) For clubs other than putters the grip must be circular in cross-section, except that a continuous, straight, slightly raised rib may be incorporated along the full length of the grip, and a slightly indented spiral is permitted on a wrapped grip or a replica of one.

  https://www.randa.org/en/rules-of-equipment/2019/rules/equipment-rules/part-2-conformance-of-clubs#23-the-grip

  KL1

  Muiden kuin putterin gripin pitää olla pyöreä, eikä saa myöskään olla mitään pallukoita tai kavennuksia. Näin sanoo randa.

  4par jo laittoikin sen olennaisen tekstin näkyville. Rautamailan / puumailan gripin ei siis tarvitse olla täysin pyöreä, siinä voi olla eräänlainen harjanne koko gripin matkalta tai spiraalin muotoinen ’kuviointi’ tyyliin tennismailan grippi. Epäsymmetrisiä tai kulmikkaita muotoja ei sallita.

  KL1

  A) To Increase your grip size from Standard to Midsize*:
  Apply 4 (extra) WRAPS of grip tape (which will add ~1/16″ to the diameter)

  Ettäkö siis standardi- ja midsizegripin paksuusero on vain 1,6 millimetriä? Onpa aika vähän, luulin suuremmaksi. Tuon verran melkein vaikuttaa jo kädessä oleva hanska.

  On se kuitenkin puoli senttiä ympärysmittaan lisää. Eli jos miettii jääkö sormenpäiden ja kämmenselän väliin ko suuruinen rako vai ei niin onhan sillä väliä.

  Mittasin std ja mid gripin paksuuseron golf priden mcc+4 mallissa. Tulos on 2 milliä. Teipeissäkin on näköjään paksuuseroja.

  Tarttee kokeilla kotoa köytyvillä GP Tour Velvet gripeillä tuota paksuuden säätämistä teippikerros kerrallaan. Helpoin haarukoida tutulla gripillä miltä eri paksuudet tuntuu.
  Lukijoille, jotka eivät ole itse vaihtaneet grippejä, homma onnistuu helposti paineneilmakompressorilla jos sellainen kotoa löytyy. Hieman tärpättiä gripin sisään, uusi grippi varren huulille ja hieman painetta pillilä gripin pikkureiästä, jovain sujahtaa uusi grippi varteen.
  Niinä parina kertana kun grippejä olen vaihtanut, olen käyttänyt ihan maalarinteippiä, enkä ole huomannut grippien siltikään pyörivän varren päällä. Onko muilla näkemystä asian suhteen, tarvisiko kuitenkin käyttää varsinaista grippiteippiä? Maalarinteipistä on ollut se ilo, että gripin on saanut myös ehjänä pois kompressorilla, jos teipissä ei ole liimapintaa.

  Aiemmin tuli pelattua useita kausia Golf Priden Tour Velveteillä ja taisi jotkut Tour Wrapitkin olla hetken aikaa.

  Nyt kolme kautta menty Puren Pro (midsize) gripeillä. Kannattanee ainakin käydä hypistelemässä jos grippien vaihto on mielessä. Omaan makuun parempi pito ja huomattavasti omassa käytössä parempi kestoikä, mikä käsittääkseni johtuu eri seostyypistä/materiaalista mistä gripit tehdään.

  Samoin noi on erittäin helppo asentaa paineilman avulla ilman mitään sen kummempia työkaluja. Mahdollisti helpon kokeilun eri teippikerrosten avulla. Itellä alla nyt kerros ihan tavan maalarinteippiä ja hyvin on pyörimättä pysyneet paikoillaan.

  Pure Midsize Pro

  Olen vaihtanut satoja grippejä ilman työkaluja. Tosin vanhan gripin ja teipin irroitukseen tarvii olla mattoveitsi tai katkoterä veitsi. Tuttu golffari ottaa uusista mailoista aina irti pure gripit ja pistää perinteisen gripin tilalle. Tuollaisesta toiminnasta voi tehdä arvion että miksi näin tapahtuu.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 37)
Vastaa aiheeseen: Rautamailojen gripit

Etusivu Foorumit Välineet Rautamailojen gripit