23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Mihin tasoon voi päästä vähäisellä kierrosmäärällä?

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Mihin tasoon voi päästä vähäisellä kierrosmäärällä?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 98)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Kaipaan psyykkausta … tai vertaistukea teiltä muilta golfareilta?

    Edit, lisäys:
    Onko muilla ollut vaiheita, että olette halunneet peliänne paremmaksi, mutta kehitys on pysähtynyt ja kyllästyttää, kun tajuaa että ”samalla vanhalla” panostuksella ei ole näköpiirissä mitään huimaavaa parannusta, enää?

    Olen siis huomannut että kehittymiseni golfarina paremmaksi, lienee vaikeaa näillä pelimäärillä, alle 10 kertaa kesässä.
    Vaikka rangella ja muuten treenaamassa kävisin, ei se täysin korvaa. Ja kentän kiertämiseen enemmän, ei ole oikein aikaa, eikä innostusta.

    Nyt laitoin jo golfia tauolle, ja rupesin lenkkeilemään, pysyy kuntokin parempana paljon vähäisemmällä ajankäytöllä…

    Hcp parantunut nyt 4 vuodessa 22 -> 15 vähällä pelaamisella, mutta treenannut kyllä olen, myös talvella hallissa, ja ottanut tunteja.

    Mille tasolle voi päästä (aikuisena aloittanut, jollain mailapelitaustalla, nuorena tennistä B-lk) niin että pelaa vain muutamia täysiä kierroksia vuodessa?

    Treenaamiseen voisi olla aikaa, mutta tuntuu että tässä vaihessa kun tulokset n. 90 lyöntiä, alkaa rajoittaa että olosuhteiden hallinta on niin heikkoa (rinteet, griini ylempänä/alempana, tuuli, raffit, griinien lukeminen … lyönnin valinta varsinkin lähipelissä, …) ja niitä ei opi rangella välttämättä.

    ts

    Treenaamiseen voisi olla aikaa, mutta tuntuu että tässä vaihessa kun tulokset n. 90 lyöntiä, alkaa rajoittaa että olosuhteiden hallinta on niin heikkoa (rinteet, griini ylempänä/alempana, tuuli, raffit, griinien lukeminen … lyönnin valinta varsinkin lähipelissä, …) ja niitä ei opi rangella välttämättä.

    Muutama vuosi nyt saatu lukea näitä kp:n päivityksiä pelaamisestaan ja tuntuu että päätä tungetaan taas syvemmälle pensaaseen. Ongelma ei ole kierrosmäärä, eivätkä olosuhteet. Pallo vaan ei lennä niin ei voi tehdä tulosta. Lähipelitreeni on ilmeisesti toteuttanut juuri sen mistä olen itsekin paljon puhunut; kehittänyt tulosta ja händäriä, mutta pelaamista ei oikeastaan lainkaan.

    Ketjun avaajalle sen verran että miksi et vain iloitse pelaamisesta ja murehdit jotain tasoitusta joka on jo ihan ok? Jokaisella on oma suoritustasonsa ja maksiminsa, ei kaikkien tarvitse olla nollatasoituksella.

    Mitä harjoitteluun tulee niin määrä ei korvaa laatua.

    Svingikeisari lienee hieman väärässä. Nimenomaan golfissa tietyllä tasolla pelatessa määrällä voi osin laatua korvata. Kentillähän tätä näkee; perkeleenmoisella treenillä (=järjettömällä pallon lyömisellä) saavutettu kohtuullisen hyvä klubituuppari taso mutta svingi aivan perseestä. Huipulla tämä ei tietenkään päde.

    Se riittää 84:seen hah haa

    Kapu2

    Se riittää 84:seen hah haa

    Vitsi ei nyt oikein moderaattorille uponnut.

    Sääntö 2-3

    LDR-MOD Dole

    ==========

    Moderaattorilta väärinkäsitys, Kapu2 on siihen syytön.

    LDR-MOD Dole

    Kapu2:n heitto oli erinomainen. Hän viittasi The Drawn kirjoitukseen tarkoittaen, että hän on päässyt 84 lyönnin tasoon perkeleenmoisella treenillä mutta huonolla swingillä.

    Kapu2:n heitto oli erinomainen. Hän viittasi The Drawn kirjoitukseen tarkoittaen, että hän on päässyt 84 lyönnin tasoon perkeleenmoisella treenillä mutta huonolla swingillä.

    Jep, nyt oli moden liipasinsormi turhan herkällä.

    Myönnän että mahdollisesti heitto meni minulta ohi. Vakavasta sääntörikkesstä kuitenkaan ei ole kyse, siksi viestin jätinkin näkyviin.

    Kuitenkin sääntö 5-1 on aivan yksiselitteinen. Jätän myös kaksi edellstä viestiä esimerkiksi mitä keskustelualueella jatkossa ei tehdä.

    5-1 Keskustelu GP:n moderaattoreiden päätöksistä ei ole sallittua keskustelualueella. Jos olet eri mieltä päätöksestä, ota yhteyttä päätöksen tehneeseen MOD:iin sähköpostilla

    moderaattori@golfpiste.com

    Kuten myös säännön 5-2 osa:

    5-2 Moderointi ei ole huutoäänestystä. Moderaattorit ja vain moderaattorit päättävät keskustelualueen moderoinnista.

    Jos kokee tulleensa väärinymmärretyksi, siitä kannattaa pistää viestiä ylläolevaan osoiteeseen, tai Ilmoita asiaton viesti toiminnolla. Näin varmasti tulee välillä käymään. Jos haluatte vastauksen, ilmoittakaa se viestissä. Ilmoita asiaton viesti toimintoon ei voi vastata.

    Nyt asian käsittely päättyy ja palaamme aiheeseen, kiitos.

    LDR-MOD Dole

    Kiitosta vaan kommenteista mutta oikeastaan siis kysymykseni oli kahdesta asiasta,

    1)
    Kun golf on ruvennut tuntumaan tylsältä (taas, samoin kuin 15 v sitten kun lopetin ekan kerran)
    Onko jollain kertomuksia, miten voisi innostua uudestaan?
    Jonkun nettiproon ivalliset kommentit eivät ainakaan intoa lisää.

    2)
    Onko kokemusta jos pelaa vain 5-10 kertaa kesässä kentällä, mihin pelitasoon saakka voi käytännössä päästä?

    *****
    Swingineuvoja kyselen opettajilta livenä, eikä tässä ollut siitä kyse.

    *****
    Rohkaistuin myös pitkästä aikaa tenniskilpailuihin, kyllä muuten oli kivaa vaikka lyönti onkin nykyään perseestä, eikä meinaa paikat kestää.

    Puolimaratoninkin jo tempaisin joku viikko sitten.

    Kummassakaan lajissa kukaan kanssakilpailija eikä valmentaja sanonut, että eihän tuosta mitään tule!
    Ehkä juuri siksi oli niin kivaa!

    KL

    KP, jos golf tuntuu tällä hetkellä tylsältä, niin jätä se vuodeksi. Miksi hakata päätään seinään ja tehdä jotakin sellaista, josta ei oikeasti nauti?

    Sitä paitsi tähän aikaan vuodesta aika monella alkaa innostus hyytyä, keväällä into on sitten taas ihan huipussaan.

    Mitä tulee kysymykseesi mihin pelitasoon voi 5-10 kierroksella päästä, niin ymmärtänet itsekin, ettei siihen ole mahdollista vastata täsmällisesti, koska se riippuu niin valtavasti henkilön iästä ja kyvyistä ynnä siitä mitä tekee golfkentän ulkopuolella ja ennen kaikkea kierrosten ulkopuolella.

    Kuten joku jo kirjoitti, nauti pelistä tasolla, jolla olet. Jos et siihen pysty, pidä taukoa tai vaihda lajia tykkänään. Kyllä maailmassa lajeja riittää. Aloita vaikka ysipallo tai snooker, eipähän lopu haasteet kesken…

    Joo, ehkä siirrän golfin tauolle. Osaan kuitenkin jo sen verran että kehtaa pelata missä seurassa vaan, jos joku pyytää.

    Pallopelit joissa on vastustajan kanssa sama pallo, sopii minulle ehkä paremmin, on jännempää kun saa yrittää keksiä taktiikkaa joka just tähän vastustajaan puree.

    Myöskin minulle vaikeaa on golfiin kuuluva riskien välttäminen, ainakin tällä tasolla.

    Golfista puuttuu myös salamannopean reagoinnin tarve, josta tykkään, ja jossa olen itse asiassa aika hyvä. Tätä vahvuuttani en pysty golfissa hyödyntämään.

    Toisaalta golfissa on mielenkiintoista että pelikenttä vaihtelee, ja kentät yleensä kauniita.
    Ja golfissa ei tule niin helposti urheiluvammoja.

    Ehkä sitten eläkkeellä uudestaan!

    ts

    Kuuma putteri

    Jonkun nettiproon ivalliset kommentit eivät ainakaan intoa lisää.

    Jos viittaat minuun, niin ensinnäkään en ole mikään nettipro, vaan teen tätä työkseni. Toisekseen kommentissani ei ollut tippaakaan ivaa, vain realismia, joka pohjautuu ihan siihen mitä olet itse kertonut lyöntimitoista ja griiniosumien määrästä.

    Siksi ymmärrän myös erittäin hyvin turhautumisesi. Ei ole mukavaa pelata jos mitta ei riitä griiniosumien reiluun kasvattamiseen ja lähipelin osalta ei vaan enää voi kehitystä tulla.

    Ts, jos tiedät lyöntimittani – silloin myös tiedät että ne ovat ihan keskiarvoisia 50+ ikäiselle, aikuisena aloittaneelle, jonka hcp on 15.

    Varmaan sullakin on saatavilla tilastoja eri hcp-tasoisten pelaajien keskimääräisistä lyöntimitoista.

    Jos ei sulla ole, netistä löytyy helposti googlettamalla.

    Vai onko sulla asiasta hyvin eri käsitys kuin niillä tilastoilla?

    Kymmenen kierrosta kaudessa ilman muuta treeniä niin tuskin paljoa alle 15 pääsee vaikka olisi lahjakaskin.

    Oma resepti lähes kymmenen vähemmän aktiivisen vuoden jälkeen: Keväällä tehostartti pron kanssa ja kesällä kertausta muutaman viikon välein. Erityisesti raudat alle 150 metristä alkaneet toimia, jolloin griiniosumia alkanut tulla enenevissä määrin. Ja nyt kun chipitkin osuu usein yhden putin päähän niin peli-ilo on alkanut palailla.

    Eli muutaman kierroksen sijasta panostaisin saman ajankäytön ammattiauttajan apuun ja varmistaisin että perustekniikat on kohdallaan. Virheellistä suoritusta nimittäin ryhtyy helposti kompensoimaan erilaisilla virityksillä ja tästä muodostuu se kehittymisen este. Ja hajonta kierrosten välillä voi olla rajua.

    Olin viime talven hallissa kurssilla, jossa opettajalla on meriittejä sekä pelaajana että valmentajana. Olen käynyt myös muilla opettajilla. Tiedän siis swingini puutteet ja kehityskohteet.

    Golfissa valitettavasti on huonoja puolia, siis minulle joka ehkä kaipaisin enemmän toimintaa ja hikeä.

    – vaikka käyttää monta tuntia viikossa, kunto ei parane (eikä edes pysy, pitäisi käydä erikseen lenkillä tms).
    – tosi hidas laji. Kentällä yksi lyönti 1 – 3 minuutin välein.
    – oma pallo, siis ei kamppailla vastustajan kanssa (joka muissa pallopeleissä tuo valtavasti taktista haastetta ja minun mielestäni mielenkiintoa)
    – salamannopean reagoinnin tarve puuttuu. Tämän huomasin eilen tennis 4-pelissä, kuinka nautin niistä verkkotilanteista!

    Plussaa minun mielestäni

    + vaatii tosi tiukkaa keskittymistä jokaiseen suoritukseen. Se on kiinnostavaa! Tämä kompensoi lajin hitautta.
    + kentät on hienoja
    + loistava matkailulaji
    + ylellinen brassailuleima (siis olen ihan tosissani tässä, ainakin minusta hienoa väittää olevani Golfari ?

    Näinhän tuo on. Sitten kun paikat ei enää kestä repivämpiä liikkuvaan palloon liittyviä lajeja niin golf tarjoaa (ainakin itselle) vähän lievitystä kilpailuviettiin.

    ts

    Kuuma putteri
    Ts, jos tiedät lyöntimittani – silloin myös tiedät että ne ovat ihan keskiarvoisia 50+ ikäiselle, aikuisena aloittaneelle, jonka hcp on 15.

    Keskiarvoisia? Mitä sitten? Minäkin olen 50+ ja aloittanut liki 30v ukkona, mutta ei ole mitään ongelmia päästä noita liki 400m nelkkuja lyömään raudalla päälle. Samoin näytti olevan tuossa pappatourin karsinnassa, eli tuollaisten tilastollisten keskiarvojen taakse on kyllä turha piiloutua olemalla tyytyväinen siitä että on yhtä huono kuin moni muukin. Ja kyllä, siksi monet muutkin ovat händärissä 15 kun pallo ei vaan lennä.

    Mun pointti oli kaikessa yksinkertaisuudessaan se, että jos pelaa vähän eikä ole oppinut palloa oikeasti ilmaan saamaan ja riittävän pitkälle, tulee herkästi turhautuminen, varsinkin kun sosiaalinen aspekti peliin puuttuu, joka taas montaa kaltaistasi lajin parissa pitää.

    Se vaan on tullut niin hiton moneen kertaan nähtyä vuosien varrella, että itse pelistä viehätys katoaa kehityksen puuttumiseen. Ja tuolla en tarkoita tuloksellista vaan yleisesti laadullista. 2-3 Gir kierroksella kertoo vaan paljon.

    Arnold ymmärtää ☺

    Ei mulla oikeastaan enää kestä paikat välttämättä, mutta mieli tekisi kokeilla vielä…

    Pöytätennis voisi myös olla hauskaa, hakkasin nuorena itsekseni ja myöhemmin firmapuulaakia 90-luvulla hiukan.
    Nyt kun Pentti Olah oli Riossa, sekin voisi olla trendikästä!

    Ts sen sijaan ei ymmärrä, vertaa ”ammattilaista” ja huonoa harrastelijaa ?!?

    Olen ollut tenniksessä noin top-600 Suomessa, luulen tietäväni mitä se vaatii joka lajissa. Ja siitä eteenpäin vasta oikea harjoittelu alkanee?
    Golfissa top-600 vastannee ehkä hcp 3? Vai mitä? ”Ammattilaiset” tietysti mukaan laskien.

    Sillä tasolla alkaa kai vähän ymmärtää mitä siellä kentällä tapahtuu, vaikka ei itse osaa tehdä mitä pitäisi.

    Pelailin viime keväänä tennistreeni neluria porukassa jossa yksi on tenniksessä 60-v Suomen top 10:ssä. Pelaa jopa paremmin kuin minä, vaikka olen vasta 53 v?
    Vaikka hän on aloittanut 30- ja minä 14-vuotiaana. Epäreilua ?!?
    Kumpikaan meistä ei syötä edes 150 km/h, enää. Sen verran säälitään omia olkapäitä ?

    ts

    Kuuma putteri
    Ts sen sijaan ei ymmärrä, vertaa ”ammattilaista” ja huonoa harrastelijaa ?!?

    Ei, vaan nimenomaan ymmärrän, koska mulla on aika laaja kokemus lajin parista ja sinä vaan jatkuvasti koitat työntää päätä pensaaseen, vaikka asiaa miten selittäisi.

    Tunnen lukuisan määrän 30-40v, jopa vanhempana aloittaneita, jotka lyövät palloa ihan normimittaan, eli pirun paljon pidemmälle kuin joku tilastollinen keskiarvo. He harvoin ovat 15 hcp kavereita, se on totta, mutta johtuu juuri tuosta syystä.

    Minä en vertaa todellakkaan huonoa amatööriä ammattilaiseen, tai edes hyvään amatööriin, jotka pelaavat 60v ukkoina parin pintaan. Ei, minä vaan yritän epätoivoisesti selittää sinulle ymmärtäväni hemmetin hyvin sinun ja satojen tai tuhansien kohtalotovereidesi tilannetta. Tämä peli vaan ei jaksa kiehtoa jos pallo ei lennä eikä griinille pääse aikataulussa, paitsi jos mukana on tuo sosiaalinen puoli. Jos sekin puuttuu, ei ole oikein mitään jäljellä pelistä muutaman vuoden takkuamisen jälkeen.

    Siis kerran vielä: Jos haluat oikeasti lisätä kiinnostustasi lajiin, siinä on kaksi reittiä; joko panet sen pelin kuntoon ja pallon lentämään ihan oikeasti, tai sitten haet mielenkiintoa sosiaalisesta puolesta samankaltaisten pelaajien porukasta. Muuten ennuste on kyllä huono jatkamisen suhteen.

    Ts, ei mulla ehkä oikeasti ole halua lisätä kiinnostusta tähän lajiin. Ei väkisin, kun muihinkin vielä pystyy.

    Olen ihan tyytyväinen kuitenkin tähän 4 kesän harrastelujaksoon, jotain opin kuitenkin!
    Ja lomilla kiva bongata golfkenttiä ?

    pjs

    Tunnen monta henkilöä, jotka ovat aloittaneet golfin 50+ vuotiaana ilman mitään erityistä urheilutaustaa. Vielä yli 60 vuotiaanakin draivilla on rulleineen helposti mittaa +- 200 metriä olosuhteista riippuen.

    Parisatanen avaus ei kovin kaksista svingiä tai fyysisiä ominaisuuksia vaadi, mutta tietyt mailanpään nopeuden tuottamiseen ja kohtalaiseen osumaan liittyvät perusasiat ovat kyllä vähintään tyydyttävällä tasolla. Ja tällähän sitten pääsee kaikki par5:t ja melkein kaikki par4:t lyömään realistisesti toisella päälle, kuten ts sanookin.

    Itse asiassa ihmettelen KP:n lyönnin huonoutta. Tenniksessä ja golfissa on ymmärtääkseni sen verran yhteistä, että kovilla tennispohjilla voisi golfsvingin saada asianmukaisella valmennuksella ja kohtalaisella vaivalla tavanomaista 200 metrin klubituupparia parempaan jamaan.

    Niin siis kyllä mun draivi menee 190-200 m ilmassa silloin kun oikein hyvin osuu.
    Vähän ylikin jos vedän täysillä (joskus kun on leveä väylä ja tarvii pituutta, voi kokeilla)
    Rulleineen tietysti enemmän, riippuu kentästä.

    Draiveri on 4 vuotta sitten käytettynä ostamani Big Bertha, sekin voi vaikuttaa, … mutta ei kai noilla kepeillå tällä tasolla paljon väliä ole.

    Raudatkin pidentyneet vähän, jos lipulle 140 m otan r7, tai useimmiten r6 ja lyön ihan vähän hiljempaa, saan tarkemmin silleen.

    GIR on myös parantunut, nyt ehkä 4-5 normaali. Ja onhan kierrostuloksetkin vähän parantuneet, pelaan aika tasaisesti, melkein joka kerta bufferiin, yleensä 88-95.

    Raudat on jopa Cobra Amp D puolihalpikset, niillähän lentää ?

    Ts:n mielestä nuo lyönnit vaan on sairaan lyhyitä ?

    Niin ja vielä, että proot joilla olen käynyt ovat keskimäärin sitä mieltä että swingin perusteet melko ok.
    Backswingiä paranneltiin talvella, mielestäni ymmärsin mitä yritettiin.

    Release jää vajaaksi, se lyhentää varmaan. Sitä saisin varmaan työstettyä kyllä, ehkä.

    Mutta nää nyt on näitä, ja varmaan tilanne taas uusi jos tulevan tauon jälkeen aloitan uudestaan …

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 98)
Vastaa aiheeseen: Mihin tasoon voi päästä vähäisellä kierrosmäärällä?

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Mihin tasoon voi päästä vähäisellä kierrosmäärällä?