Aihe: Pitkä/lyhyt putteri? - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

Pitkä/lyhyt putteri?

Etusivu Foorumit Yleistä Pitkä/lyhyt putteri?

Esillä 21 viestiä, 1 - 21 (kaikkiaan 21)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #183121 Ilmoita asiaton viesti

  Eurooppa Touria katsellessa on jäänyt sellainen mielikuva, ettei yleensä voittajat pelaa pitkällä putterilla. Itsellä ei ole koskaan käynyt mielessä pitemmän putterin hankkiminen. Onkohan siitä jotain hyötyä vai pitäisikö kokonaan kieltää kuten jotkut esim Ööni on ehdottanut?

  #359952 Ilmoita asiaton viesti

  Voisi sitä pitkää muuten kokeilla muttei kehtaa. Sama pätee erityyppisiin chippereihin ja puu femmaa lyhyempiin puumailoihin. Mieluummin pari lyöntiä enemmän mutta tyylillä.

  #359953 Ilmoita asiaton viesti

  Monty, joka itsekin pelaa pitkävartisella, on sanonut että ’it´s a legal way to cheat’. Puttereissa muutenkin näkee nykyisin mitä ihmeellisemmän näköisiä viritelmiä. Mutta jostain syystä klubituupparit karsastavat näitä villeimpiä uutuuksia. Koitin oikein pinnistää muistia mutta ei tule mieleen yhtään kohtaamaani harjanvartta viime kaudelta.

  Muuten olen samoilla linjoilla Jyrkän kanssa. Pystyn nykyisin kyllä hillitsemään itseni kun näen hybridin kaverin bägissä mutta kyllä siinä saa huulta purra…

  #359954 Ilmoita asiaton viesti

  Kuinka moni on koittanut napa- tai tissiputteria? Itse olen koittanut kummallakin, mutta en taida osata tekniikkaa. Nick O’Hearn puttaa sillä pitkällä tosi sulavan näköisesti (tosin ohi), mutta mä en saa lapaa kulkemaan suoraan. Niin monella niitä tourilla on, että täytyyhän niissä joku taika olla. Pitäisi ehkä kokeilla uudestaan.

  #359955 Ilmoita asiaton viesti

  vasen pakki, ensinnäkin älä ota mallia o hernistä, se ei osaa putata 😉

  kokeile putata silleen että ote oikealla kädellä on tosi kevyt, vain peukalolla ja etusormella. sitten vaan rauhallinen taaksevienti ja saatto ja koko ajan niin kevyt ote kun mahdollista, pitäis pysyä linjassa

  #359956 Ilmoita asiaton viesti

  Pari kertaa olen kokeillut, muttei oikein auennut.

  Ei kai kukaan hyvä puttaaja ole tullut vielä paremmaksi siirtymällä pitkään? Luulisin että siirtymisen takana on ollut enemmänkin ongelmia normaalissa puttiotteessa. Ensiksi kokeillaan ihmeellisiä grippejä ja kun homma on totaalisessa solmussa niin otetaan luuta peliin.

  Saisivat kieltää kokonaan.

  Ei noita luutia (hassu sanaleikki) ole vastaan tullut pelikierroksella vaikka kesässään tulee pelattua paljon ja ’oudossa’ porukassa.

  #359957 Ilmoita asiaton viesti

  Kokeilin yhdessä liikkeessä tollasta pitkää (tissi) putteria, ja mun mielestä se tuntui todella hyvältä. Ainoa ongelma, ja syy miksi kauppoja ei tullut, on sen ulkoiset mitat. (Yllättäen…) Se tuppaa aika pitkälle sieltä kantobägistä, ja tarttuisi varmaan kaikkiin mahdollisiin oksiin niissä pusikoissa missä mä yleensä vietän suurimman osan aikaani golfkierroksella. Mutta en koskaan enempää kuin 5 minuuttia / palllo!

  #359958 Ilmoita asiaton viesti

  löytyy napamalli, ja hyvin on toiminu. Kyllä huomaa selvän eron ainakin siinä että tulee enemmän kahta- kuin kolmea puttia. Ja vaikka usein sanotaan että pitkät putit ovat pitkällä puterilla vaikeita, ovat ne minulta ainakin pituus kontrollin osalta parantuneet huomattavasti.

  #359959 Ilmoita asiaton viesti

  Jäi kiinnostamaan se pitkän putterin oikean käden grippi vielä.. Miten siinä laitatetaan pikkusormi? Auttaako, jos sen laittaa sojottamaan suoraan itsestä poispäin? Niinkuin hienosti teetä juotaessa? Se tuntuisi jotenkin luonnolliselta ko putterin kanssa.

  #359960 Ilmoita asiaton viesti

  ’Ja vaikka usein sanotaan että pitkät putit ovat pitkällä puterilla vaikeita, ovat ne minulta ainakin pituus kontrollin osalta parantuneet huomattavasti.’

  Eikös tämä ole juuri päin vastoin? Eli ainakin itse ole kuullut kommentteja, että pitkällä putterilla nimenomaan lyhyet putit ovat niitä vaikeita putteja ja edut liittyvät ennenkaikkea pitkiin putteihin.

  #359961 Ilmoita asiaton viesti

  Yleensä pitkään putteriin siirtyvät pelaajat joille puttaaminen on vaikeaa. Siis tulee paljon putteja kierroksella.

  Olen ollut huomaavinani ettei taito ole paljoa vaihtamisesta parantunut.

  Viime sunnuntain ET:n uusinta oikeastaan kertoi koko totuuden. Siinä kohtasivat kisan parhaat pelaajat ja ratkaisut tehtiin greenillä. Tuli hyvin esille kun pelaaja hallitsee puttaamisen, niin se sujuu hyvin perinteisellä mailalla.

  Toisaalta, jos puttipeli on (yleensäkin) epävarmaa ei auta vaikka olisi lipputangon mittainen putteri.

  Asiasta toiseen, saa nähdä koska Ilosen Mikko vaihtaa pidemmän varren putteriinsa?

  #359962 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Jos asiaa ajatellaan teknisesti, niin pitkä putteri sitoo yhden lavan vapausasteista.

  Eli varsi ei pääse juurikaan kiertymään keskiakselinsa ympäri.

  #359963 Ilmoita asiaton viesti

  Kipsiä vastaan, taistoon tummaan, luudat heilumaan!

  McCord: -Kipsi on lopettanut joidenkin golfin historian suurimpien pelaajien urat – ainakin huipputasolla. Jos joudut kipsiin, muuta vain radikaalisti tapaa, jolla asetut pallolle, ota täysin erilainen ote putterista, tai mene keilaamaan.

  Tyry: -Oma lukunsa on miehen (Langer) puttaaminen. Jipsi vaivasi useaan otteeseen jopa huippuvuosina, syksyllä 1996 käyttöönottamansa pitkä putteri on rauhoittanut tilanteen.

  Josko lisävuosia minullekin, sitten aikanaan, tai aivan kohtapian.

  #359964 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tässäkään tapauksessa pituudella ei ole niin kovasti väliä.

  Tekniikka ratkaisee.

  PS. Pitkää putteria olisi varmmaan aika hankala

  kuljettaa autossa ja/tai kantobägissä.

  #359965 Ilmoita asiaton viesti

  Olet täsmälleen oikeassa sen oikean käden gripin suhteen! Pikkusormen oikaisun lisäksi lyöntiin kuuluu taittaa vasen sääri taakse ylös, oikaista nilkka ja sanoa: ’IIIIK, Voi jumpura kun se taas mäni niin LÄhelTÄ.’ Tämä siis lyönnin jälkeen..

  #359966 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Muistaa pitää että tähän kokonaisuuteen kuuluu myös geelillä töyhtöksi kietaistu etutukka ja vaaleanpunainen kaulahuivi..

  #359967 Ilmoita asiaton viesti

  Tästä puuttuu täysin tärkeä freudilainen aspekti: ehkä pitkä putteri on samanlainen jatke kuin iso auto?

  #359968 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Pakostakin heraa kysymys muutaman vastauksia lukiessani, etta on kumma, kun maailman taman hetken ykkospelaaja kehtaa oikein hienosti paukutella puuysilla ja mm. viimevuoden Openin voittaja Hamilton kaytti oikein hienosti hybridia, mutta suomalaiselle klubigolffarille ne on liiaksi aloittelijan mailoja, joilla ei kehtaa pelata.

  🙂

  #359969 Ilmoita asiaton viesti

  Itse olen kokeillut kaikkia mahdollisia otteita (ml. pulssin mittaus ja mukailtu Heimlich) ja putterityyppejä, paitsi en tosissani naparautaa.

  Siis pitkä reiänlävistin on nimenomaan lyhyissä puteissa hyvä ja pitkissä puteissa joillakin vaikeampi kuin lyhyt polttomerkitsijä. Pitkissä puteissa tarvittava heiluriliike on luudalla tosi pitkä, koska ranteet on kuoletettu pois, toisin kuin lyhyellä putterilla (samoin myös fiilistä kovuuteen voi olla hankala saada). Sama asiahan tekee luudan sitten hyväksi eli tasaisemmaksi lyhyissä puteissa.

  Suosittelen kokeilemaan, tosin jos et ole ns. normaalimittainen, niin oikean pituuden löytäminen voi olla vaikeaa (ja väärän pituisella luudallahan ei lentoon lähdetä).

  #359970 Ilmoita asiaton viesti

  Muutamia kertoja on tullut kokeiltua, mutta ei säväyttänyt/en oppinut.

  Joku asiaan kunnolla perehtynyt on kehottanut kiinnittämään erityistä huomiota normaalia pidemmän putterin lie-kulmaan ja pituuteen. Jos ne eivät ole oikeat, niin putteri ei toimi kunnolla tai paremmin sanottuna, nuo ovat kriittisiä mittoja, jotka täytyvät olla just eikä melkein.

  #359971 Ilmoita asiaton viesti

  niin taikka näin 😀

Esillä 21 viestiä, 1 - 21 (kaikkiaan 21)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Pitkä/lyhyt putteri?