28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista

Pisin draivisi / lyöntisi?

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Pisin draivisi / lyöntisi?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 70)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Nimetön

  Olisi kiva kuulla kuinka pitkiä avauksia ihmiset lyövät tai ovat lyöneet! Oletteko mittauttaneet ne jollain laitteella vai ihan ’jalkamitalla’? Rullilla vai ilman?

  JIIHAA!!! Monesko rundi menossa tällä topikilla?

  Mones kerta, hyvin useas.

  Oma rehellinen vastaukseni: tällä kaudella ei kertaakaan yli 200 metriä kentällä, pelattuja reikiä 36 ja draiverilla avauksia tommoiset 20-25. Slaissinpentele syö mittaa eikä tuo mailanpääkään heilu vielä aivan samaa vauhtia kuin viime kesänä.

  Löin lobbiwedgellä viime vuonna lähestymisen; 50m oli matkaa. Pallo päätyi lipun viereen, mutta kun mää oon G-Pisteen palstalla, niin kyllä se pallo meni maapallon ympäri ensin, ja sit pääty siihen lipulle (löin puoliteholla, niinku aina kaikki G-Pisteen palstalla). Eli todellinen lentomatka oli 40 000km + 50m = 40 000 050 metriä. JEPJEP. Ainoo huono homma oli, että joutu vähän aikaa ootteleen siinä loppuasennossa kun se pallo kiers maapalloo.

  Semmoinen 210 rullien (n. joka 50:S) eikä paljoa pitemmälle menisi vaikka onnistuisi 110%:sti. Mailanpään pentele liian hidas.

  Keskimäärin avaukset varmaan 170-180 metriä. Onneksi ovat suoristumaan päin.

  311 m Archipelagia Golfin väylällä 11. Apuna kunnon takatuuli, alamäki, kova väylä ja KZG CH-1 Penleyn varrella.

  NO eilen about 220 – 230 pieneen takatuuleen vihdissä väylä no 15 rullien kanssa, ihmettelin kyllä itsekin. Empä ole moista lentoa nähnyt itseltäni ikinä… Yleensä noin 180 – 210

  Mikä olisi halpa tapa mitata lyöntiensä pituutta? Minkälaisia mittareita on olemassa?

  Leicalla on hyvä ja kallis lasermittari;)Sitten muistelisin että ainakin RangeFinder tekee myös samoja laitteita.Halvimmalla pääset ku ostat pirun pitkän mittanauhan;)

  Meille riittää mittaukseen, että väylän korttiin merkityn matkan mittapiste on merkattu tiiausalueelle. Sitten tähystellään satasen lätkän tai mehiläistolpan sijaintia pallon nähden. Arvioidaan etäisyys ja suoritetaan yksikertainen päässälasku. Toleranssi varmaan 5-10 m, mutta mitäpä väliä sillä – joka tapauksessa hyvä fiilis onnistuneesta avauksesta.

  Nimetön

  Itse pisintä draivia on vaikea arvioida, kun ei ole takymetriä kentällä mukana. Kotitekoisella rangella peruskartalta mitattuna ajurilla lennot noin 180 m. Palloilla merkitys pituuteen maksimissaan 5-10 m. 9.5 asteinen stiffi-vartinen ajuri lennättää yhtä pitkälle kuin 10.5 regu, mutta 10.5 kaari on korkeampi ja osuma varmempi (isompi lapa 375 cm2 ). Uusi nykyaikainen ajuri saataisi tuoda lisämetrejä 10 -20 m, mutta 180 m (+ rullit) pärjää, jos vain avaukset pysyvät väylällä.

  Lyöjän jälkeen on seuraavaksi suurin merkitys on tuulella avauksen pituuteen. Avaukset W3:lla jää 10 – 20 m driverin pituudesta. W3, W5ja W7 tippuvat eri korkeuksilta maahan 150 – 160 m päähän.

  Kunhan saan lyöntini kuntoon, niin joskus tilaan tusinan eri palloja ja testaan miten suuri ero niillä on. Tämän hetken käsityksen mukaan esim. Top Flite XL3000 spin pallon (1 e, onlinegolf) ja Wilson Pro Staff True tour V (1,7 e) ero draivissa maksimissaan 5-10 m. Löytöpallot (ja esim. kovat oranssipallot) lentävät suunnilleen samoille metreille em. pallojen kanssa. Mutta minähän en ole pro enkä lähelläkään singelpelaaja…

  Paloheinässä vaikeaa, kun siitä pallokoneen edestä runttaa sitä viimeistä pyöreää keltaista (vihreä lippu) kohti, ja aina (melkein aina:)) vaan menee jopa rangemunkit sen viimosen kukkulan yli. Ei siis oikeen näe noita pituuksia.

  Ei ole helppoa.

  Ja vaikka kaikki täällä lyö pitkälle, niin jotkut voi ihan aikuisten oikeesti lyödä pitkälle?

  Mutta miten sais alle 3 puttia per Gröön?

  Nimetön

  Olisiko GPS kätevin tapa mitata pituutta? Mittee?

  Eilen Kalajoen griineillä, jotka tosiaan olivat griinit eivätkä brownit, ja jotka olivat suunnilleen yhtä hitaat kuin oma pihani – josta en ole tälle keväälle vielä ruohoa leikannut…

  … 32 puttia.

  Tähän piti harjoitella toissapäiväinen kierros, jossa melkein jokainen 6-metrinen tai pidempi jäi 2-3 metriä vajaaksi. Siis minä en lyö draiverilla enkä putterilla tarpeeksi pitkälle 🙁

  Ditto: GPS on näppärä, mutta epätarkka tapa. Pääsisköhän sillä 10 metrin tarkkuuteen. DGPS on tarkempi, pääsee muistaakseni alle 3 metrin tarkkuuteen mutta taitaapi Suomessa olla saatavilla vain maksullisena palveluna. Bushnellin Rangefinder maksaa jonkin sata euroa – tuokin tarvitsee näköyhteyden.

  Saisikohan tällaisella yksinkertaisella askelmittarilla suht tarkkoja mittauksia (jos voi kävellä yhtä suoraan kuin pallo lensi)

  http://www.adventureshop.co.uk/silva/pedometer.htm

  Eilisen kierroksen jälkeen pakko uskoa, että palloilla on merkitystä. uusilla kovilla Top Fliteilla pääsin muutaman kerran pälle kahdella normaalimittaisilla Par 4:lla, mutta pehmeämmillä palloilla jäätiin greenin edustoille. Pehmeämmillä taas olisi mukavampaa chippailla ja puttailla (pitkäksi enimmäkseen :=).

  Nimetön

  Edullisin tapa on arvioida draivin pituus hyvästä väyläoppaasta, joissa on esitetty kaarella todelliset vaakaetäisyydet tee-paikan mittapaikkaan.

  Seuraavaksi edullisin tapa on arvioida lyönnin pituus hyviltä pohjakartoilta, joita on väyläoppaiden teossa käytetty hyväksi. Joidenkin kaupunkien pohjakartoille on jopa teeboxit, greenit ym. digitoitu paikalleen taikka väylät on saatetty mitata takymetrillä / gps:llä. Askelmitalla + kunnon väyläoppaalla tai pohjakertoilla päästää varmasti 5-20 m tarkkuuteen vaakamitassa.

  Laser- etäisyysmittareita on myös saatavilla edullisesti (= alle driverin hinta). Niitä käyttäessäsi et kuitenkaan voi olla 200 metristä varma mihin säde todellisuudessa etäisyyden mittaa ja mitattu matka ei ole vaakaetäisyys.

  Nykyisillä gps laitteilla päästään varmasti parempaa tarkkuuteen kuin edellä mainituilla tavoilla. Halvalla saa heikompaa tarkuutta ja kalliilla päästään tuuma tarkkuuteen. Takymetrillä voidaan mitata jopa alle sentin tarkkuudella drivin pituus.

  Väyläpituuden ja ampiaispaalun mukaan mitattu matka saattaa antaa liian ruusuisen kuvan lyönnin pituudesta, koska väylän pituus ja amppari paalun paikka mitatataan väylän keskeltä. Ei tarvitse kuin pieni dog-leg tai katsoa hieman vinoon ampparipaalun paikka keskilinjan suhteen, niin virhemetrjä tulee vaikka kuinka paljon.

  Lopuksi, mitä sillä on väliä mikä on pituuslyöntiennätys, jollet ole kilpaile pituuslyönnissä? Ei tourien driving distancet ole ennätyksiä, vaan ammattilaisille lähes joka päiväistä kauraa.

  sinnehän ne näyttää putoavan, minne viime vuonnakin, eli reilut 200 spoonilla.

  Ostin talvella kävelymittarin just golf-kierroksen pituuden mittaamista varten, muua en ole tietty vielä muistanut ottaa sitä vielä mukaan 🙂

  isäni pisin draivi on noin 350m ja se on totta. se tapahtui par5 väylällä, joka oli suora, ei ylä- eikä alamäkeä ja 500m pitkä ja isäni oli 150m paalun kohdalla avauksella. itse olen ampunut 258m.

  isäni pisin draivi on noin 350m ja se on totta. se tapahtui par5 väylällä, joka oli suora, ei ylä- eikä alamäkeä ja 500m pitkä ja isäni oli 150m paalun kohdalla avauksella. itse olen ampunut 258m.

  isäni pisin draivi on noin 350m ja se on totta. se tapahtui par5 väylällä, joka oli suora, ei ylä- eikä alamäkeä ja 500m pitkä ja isäni oli 150m paalun kohdalla avauksella. itse olen ampunut 258m.

  Ekan viestin jälkeen olin aika skeptinen, tokan jälkeenkin oli vielä pieni epäilyksen häivä mutta ton kolmannen toiston jälkeen uskoin. :o)

  Minäkin olen draivillani 150:n paalulla useasti. Esim. Riverin ykkösellä tänään. Ja monilla muillakin par-4:lla. Kerran löin yhden par-4:n tiiltä avauksen suoraan griinille. Tosin ei sen väylän griinille, mutta kuiteskin.

  Mun pelikaveri (se pitkälyöntinen) löi eilen par-viitosella avauksen foregreenille. Todellakin FORE-griinille, sinne oli tulossa pelaajia.

  Me pelattiin reikää 11, griini oli reiän 17 sellainen.

  pisin rauta 5:llä lyöty palloni lensi noin 240 m par 4 noin 5 metriä greenistä. kun taas puu 7:lla olen lyönyt noin 250 – 260 teeltä ja draiverilla noin 300, mm löfkullan rangen takalaidan yli range palloilla useasti! mittaa rangella on noin 280 pisimmästä kohdasta

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 70)
Vastaa aiheeseen: Pisin draivisi / lyöntisi?

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Pisin draivisi / lyöntisi?