7.7.–14.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][7]
KilpailuaSuomalaista

Hiekkaharju

Etusivu Foorumit Yleistä Hiekkaharju

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 45)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1314800 Ilmoita asiaton viesti

  Ehdin jo viime kesänä ilahtua Hiekkaharjun uudesta meiningistä ja kentän hyvästä kunnosta. Nyt kävin jo toisena viikonloppuna perätysten pilaamassa päiväni Hiekkaharjussa odottelemassa jokaisen lyönnin jälkeen päästä odottelemaan lisää. En ole moiseen jonottamiseen törmännyt tänä kesänä millään muulla kentällä! Syy kyllä selvisi kun katsoin päivän päätteeksi ryhmien händäreitä. Olen tottunut muilla kentillä poikkeuksetta, että peli etenee vaikka ryhmässä on isojakin händäreitä, kun kaikki ymmärtää miten toimitaan. Olin kyllä muutenkin tosi pettynyt miten kenttä oli päässyt huonoon kuntoon sitten viime kesän. Syy siihenkin kyllä selvisi kun kaverit kertoi, että kentänhoidon ykkösmiehet olivat lähteneet vihreimmille verannoille, kenttämestari ja kovin työhevonen, kaveri joka näytti olevan aina töissä Hiekkaharjussa, hänen mukanaan. Kuullostaa varsin isolta ongelmalta! Bunkkerit näytti kun päiväkotilapset olisivat käyneet täyttämässä niitä hiekkakakuillaan! Hiekkaa oli 2-20cm riippuen mihin kohtaan oli sangosta hiekkaa kaadettu. Griineillä oli käytetty ihan uutta tyyliä leikkuukorkeuksissa, oli kunnon irokeesi tyyli mitä erilaisemmilla variaatioilla ryyditettyinä. Tuntui tosi harmittavalta kuunnella paikallisten pelikavereiden mielipahaa miten meno on muuttunut viime kesästä! Kentällä paljon pelaajia, range suhteellisen täynnä, mutta toiminta tökki ja pahasti! En usko monenkaan vieraspelaajan enää suuntaavan Hiekkaharjuun tuon kokemuksen jälkeen. Lopuksi pieni huvittava kuriositeetti, meidän perässä kulki kenttählökuntaan kuuluva, tupakkia röyhyttävä kaveri, jonka tehtävänä oli kulkea meidän perässä ja ihan meidän hitaaseen tahtiin ja hän kulki ja etsi tiinpätkiä tiibokseista, itselle ei niitä silmään ensimmäistäkään osunut. Yhdessä vaiheessa paikalle pelmahti komealla menopelillä Valvoja, tai niin luki autossa, kuskista sitä ei huomannut. Hän kysyi otsa kirkkaana ”Onko teillä mennyt pitkään?” Kaverini vastasi jotain rauhaisasta etenemisestä ja se siitä. Toivotaan parempaa loppu kesää Hiekkaharjuun, minä pysyn muilla viheriöillä!

  #1314813 Ilmoita asiaton viesti

  Kävin eilen töitten jälkeen iltapäivällä Hiekkiksen rangella, ykkösparkkipaikka täynnä ja hallin luonakin parikymmentä autoa, vain muutama vapaa lyöntipaikka rangella. Kova pöhinä tuntuu olevan, ilmoittavat netissä saaneensa 140 uutta jäsentä. Kävin kaksi viikkoa sitten pelaamassa ysin eikä silloin ollut kentässä valittamista, tosin griinit eivät olleet yhtä nopeat kuin viime kesänä mutta nythän (kaksi viikkoa sitten) olikin vasta toukokuu. Se on huono homma, jos kenttämestari on häipynyt; oli hyvä tyyppi ja osasi hommansa. Minulla on käsitys, että lähtöaikoja saa aika helposti, että sekaan mahtuu ainakin jos yksin on menossa. Minäkin toivon Hiekkikselle menestystä ja aion siellä silloin tällöin vierailla ja kavereitten kanssa pelailla.

  #1314895 Ilmoita asiaton viesti

  Kävin pelaamassa Hiekkaharjussa ensi kertaa tälle kaudelle. Valitettavasti Kari44 on kommentteineen oikeassa kentän kunnon suhteen. Syitä en tiedä, mutta kentän kunto on suoraan sanottuna romahtanut viime vuoden tasosta. Erityisesti viheriöt olivat aivan karmeassa kunnossa ja voikukatkin rehottivat siellä täällä väylillä. Osaan bunkkereista oli selkeästi laitettu hiekan ja sepelin sekoitusta? En tiedä mitä sillä on haettu, mutta pilallahan ne nyt ovat pelaajan kannalta. Jonoja en huomannut, kentällä oli aika vähän pelaajia. Huono kunto varmasti karkottaa pelaajat muualle.

  #1314901 Ilmoita asiaton viesti

  Itse pidän hiekkistä enemmän semmosena huvittelukenttänä. Böödi/viskipullo mukaan ja odotellessa voi hyvässä porukassa jo vähän maistiaisia ottaa, alkaa nopeasti toivomaan että saa odotella lisää. Kenttäkään ei vaikea joten pienessä maisitissa ei se tulos niin kärsi. Kirsikkana kakun päälle asun Vantaalla joten ei haittaa vaikka jättäis auton parkkipaikalle yöksi ja taksilla kotiin jos ei ajokunnossa. Sitten jos tosissaan pelataan niin silloin pelaan kyllä muualla. Täydennän vielä että Hiekkis soveltuu Paloheinän ohella hyvin opetuskentäksi, jonne itsellä on tapana tuoda kokemattomia ystäviäni tutustumaan golfin saloihin.

  #1314912 Ilmoita asiaton viesti

  Hiekkiksessä on edelleen tekemisen meininki. Opetuksen taso ilmiömäinen. Juniorit löytäneet kentän ja heissä on tulevaisuus. Molemmat kentät ovat kyllä hyvässä kunnossa ja greenit hyvät. Varmasti kestää vertailua muihinkin kenttiin. Ravintola auki, niin saa taas ruokaa pieneen ja isoon nälkään. Lohituorejuustoleipä, oli mahtavan makuinen pikkunälkään tänäkin aamuna.

  #1314934 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Jään mielenkiinnolla odottamaan tuohon Mikan tekstiin niiden kommentteja, jotka ovat ko. kentän viime viikkoina pelanneet.

  #1314981 Ilmoita asiaton viesti

  Jos vastaan itse itselleni, kun joku taitaa keskustella itsensä kanssa ja tietoisesti mollata Hiekkistä. Varmasti jokainen golfari löytää mieleisen kentän itselleen ja eri kentillä pelaaminen on mukavaa vaihtelua. Hyvää golfkesää kaikille!!😊

  #1315213 Ilmoita asiaton viesti

  Valitettavasti samaa mieltä Kari 44 ja Jamppa O kanssa. Kenttä harmittavan huonossa kunnossa. Greenit täynnä kuoppia ja greenien leikkauskorkeus pitkä. Väylillä paljon korjaamattomia lyöntijälkiä, kasvavia rikkakasveja sekä kohtia, jossa nurmikko ei kasva ollenkaan. Pitkät raffit toivat mukavasti lisähaastetta, mutta pallon etsiminen satojen höyhenten seasta ainakin ilta-auringossa haastavaa.

  #1315248 Ilmoita asiaton viesti

  Olen pelannut kolme kierrosta Hiekkaharjussa viimeisen kahden viikon aikana. Viime kautena pelasin noin 25 kierrosta. Kenttä on edelleen valitettavan huonossa kunnossa verrattuna viime kauteen ja tällä kaudella verrattuna mihin tahansa muualla pelaamaani kenttään. Viheriöt ovat täysin tuhoutuneet viime kauteen verrattuna. Kysyessäni rangella parilta seuran jäseneltä, onko kenttämestarilta tullut mitään selitystä kentän kuntoon, he vastasivat etteivät tiedä onko heillä kenttämestaria. Kenttä on huonossa kunnossa ja se heitäkin selvästi harmitti.

  Toivottavasti Hiekkaharjulaiset saavat kenttänsä kuntoon, tästä kotoa on niin lyhyt matka piipahtaa kierros silloin tällöin, jos kenttä olisi hyvässä kunnossa. Nyt se ei sitä ole.

  #1315265 Ilmoita asiaton viesti

  Kenttämestarina Hiekkaharjussa ollut Marko Mäkelä on nykyään Kotojärven kenttämestari. Kotojärvi on voittanut, Hiekkaharju hävinnyt. Asia näkyy kentällä, etenkin viheriöillä.

  #1315367 Ilmoita asiaton viesti

  Hiekkaharjun erikoiset kuviot senkun jatkuu. Ensin lähti Kenttämestari, sitten pitkäaikainen paras työntekijä ja tänään on perhe Ronkainen ilmoittanut laittaneensa omistuksensa myyntiin. Ei kestänyt tämäkään unelmien liitto kuherruskuukautta pidemmälle…

  #1315387 Ilmoita asiaton viesti

  Aika yllättävää, ettei näille ”jokamies” golfkentille löydy omistajaa/businesta – HieG:n lisäksi Vantaan Golfpuistolle ei tunnu löytyvän kiinnostunutta omistajaa. Ottaen huomioon, että tällä hetkellä on ainakin pk-seudulla ennen näkemätön golfinnostus. GC kurssit ovat täynnä ja peliajat kortilla usealla kentällä.

  #1315390 Ilmoita asiaton viesti

  Ei ole yllättävää…

  Todennäköisesti Suomessa ollaan päästy jo sille tasolle harrastajamäärässä joka haluaa itse kustantaa oman golfharrastuksensa.
  – jotta lajille saataisiin lisää pelaajia tarvitaan jatkossa yhteiskunnan taloudellista tukea mm. harrastuspaikoille ja niiden ylläpitoon.

  Monet haluaa pelata golf’ia. Onhan se hieno harrastus upeassa ympäristössä. On hienot vihreät kentät ja klubit jne
  – mutta samanlaista innokkuutta ei yllättäen löydykään kun pitäisi raottaa lompakkoa ja kustantaa oma harrastaminen.
  – varsinkin kun golf’in kohdalla kaikki kustannukset on perinteisesti katettu täysimääräisesti pelaajien itsensä toimesta.

  Olisihan se paljon mukavampaa jos yhteiskunta maksaisi vaikka puolet investoinneista ja käyttökustannuksista..

  #1315414 Ilmoita asiaton viesti

  Taas kerran mollataan Hiekkistä ja omistajakuviota. Tänäänkään ei sopinut kaikki autot parkkipaikalle ja pelaajia molemmat kentät täynnä. Junioreiden kesäleiri täydessä vauhdissa. Onneksi Hiekkaharjussa tiedetään, kuka nimimerkin takana kirjoittaa. Hyvin säälittävää. Ainahan voi vaihtaa kenttää.

  #1315416 Ilmoita asiaton viesti

  Jos Hiekkiksen greenit on pomppuiset, sitten on toteutunut lose-lose-tilanne: Kotojärven greenit on käytännössä pelaamattomat.

  #1315422 Ilmoita asiaton viesti

  Mika Ronkainen: Onneksi Hiekkaharjussa tiedetään, kuka nimimerkin takana kirjoittaa.

  Mika, onko jokin ongelma, kun ei kestä omaa golfkenttää koskevaa arvostelua – ja kaiken lisäksi hyvinkin asiallista. Lisäksi Mikan syytä pohtia, onko tuo kirjoittajan henkilöllisyyden arvuuttelu sääntöjen mukaista. Muistin virkistykseksi kyseinen sääntökohta:

  3-3 Nimimerkin ja hänen oikean nimensä yhdistäminen, tai aiheeseen liittyvä vihjailu, sekä arvuuttelu ovat poikkeuksetta rangaistavia

  #1315423 Ilmoita asiaton viesti

  Mikä on Putti-Possu ongelmasi? Hiekkaharju ei ole mikään Championship-kenttä; ikävää, jos viime vuoden kahden askeleen eteenpäin menon jälkeen on tullut tilapäinen taka-askel. Varmasti Hiekkaharjulaisilla on intressi hoitaa homma kuntoon ja saada miellyttäviä pelikokemuksia kaikille tulevaisuudessa. Mika Ronkainen ei ole vihjaillut palstalla nimillä, joten mitään palstan sääntöjen vastaista ei ole tapahtunut.

  #1315437 Ilmoita asiaton viesti

  Ei ole ongelmaa, tuntuu vaan tietoiselta mustamaalaamiselta. Onneksi ei tarvitse arvuutella. Omalla nimellä kirjoitan. Ei tarvitse mennä antamaan risuja tai ruusuja nimimerkin taakse, siksi tälläiset forumit pitäisi olla ilman nimimerkkiä missä olisi reilua avointa ja rakentavaa keskustelua varten. Tiedoksi, uusi greenileikkuri tulossa, greenit kylvetty, jne..Hankalan lumettoman talven jälkeen,monella kentällä omat haasteensa.

  #1315441 Ilmoita asiaton viesti

  Forumilla käytetään nimimerkkejä, mikä on olennainen osa toimintaa. Siten ”Mika Ronkainen” tai ”HotelCalifornia” voivat olla oikeita nimiä tai nimimerkkejä, enkä käy sitä arvailemaan. Anonyymisyydellä on perusteet, joita on käsitelty monesti aikaisemminkin. Anonyymisyydellä on erityinen peruste niille, joiden henkilöllisyys on esimerkiksi viranhoidon vuoksi hankala tai kun haluaa esittää asiallista kritiikkiä, mutta on liian lähellä kritiikin kohdetta.

  Esimerkiksi, jos Putti-Possu -nimimerkin taustalla on pääministeri, kommentit tulkitaan Suomen viralliseksi linjaksi, vaikka niiden kirjoittaja haluaa esittää ne klubigolfarin ominaisuudessa. Siksi foorumilla on vaan hyväksyttävä se fakta, että kommentit ovat anonyymeiltä ja niitä on luettava ja kommentoitava asiapohjalta. Kommentit ”tiedän kyllä kuka on xxx nimimerkin taustalla” on minusta epäasiallinen ja siinä vihjataan nimimerkin oikeaan henkilöllisyyteen.

  Jos Hiekkaharjun kentän kuntoa moititaan ja vielä käsitellään ongelmien aiheuttajia, on keskustelu foorumin ytimessä. Ei silloin kyse ole mustamaalaamisesta, ellei väitteet perustu tietoiseen vääristelyyn. Mikäli griinit ovat tosiasiassa loistokuntoiset eikä pomppuiset, niin asiallista olisi tuoda faktoja pöytään.

  Foorumi palvelee kaikkia golfareita, jos mielipiteitä esitetään olivatpa ne positiivisia tai negatiivisia. Keskustelua parantaa edelleen, jos väitteet ja vastaväitteet sisältävät faktapohjaista argumentointia – tällainen keskustelu auttaa meitä golfareita … toivon mukaan myös kritiikin kohteita parantamaan toimintaansa.

  #1315453 Ilmoita asiaton viesti

  Edelleenkin Hiekkaharjussa tehdään joka päivä greenien eteen töitä. Hiekkaharjussa halutaan kentän olevan nimenomaan hyvässä kunnossa, mutta asiat ei tapahdu sekunneissa, kun greenit kasvaa omaa vauhtia. Väylät on hienossa kunnossa,greenit täysin pelattavissa. Rönnäisten pelaaja kehui eilen esimerkiksi greenejä, verraten omaan kotikenttään. Jokaisella kentällä tehdään varmasti kaikki voitava, että kentät olisi mahdollisimman hyvät. Hiekkaharjussa hienot vihreät greenit ja max pituus kun saavutetaan sekä uusi leikkuri tulee niin, voi pojat, johan rullaa. Nytkin kentänhoito tulee leikkaamaan viikonloppuna aamusta greenit, kyllä panostetaan. Nytkin rullaa. Putti-Possu, joka päivä näyt kentällä olevan pelaamassa eli hyvin näytät sielä viihtyvän pelaamassa. 😊

  #1315454 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Eipä taida Putti-Possu Hiekkaharjussa pelata…

  #1315460 Ilmoita asiaton viesti

  Pitäisikö alkaa kirjoittaa parilla kolmella nimimerkillä, vois olla ihan kiva, sais kommenttiin aina hyvän vastakommentin. Ei sittenkään, olis aika sairasta touhua. KAVERIT KERTOI kentällä, että näinkin on kuulemma käynyt.

  #1315466 Ilmoita asiaton viesti

  MikaR: Pitäisikö alkaa kirjoittaa parilla kolmella nimimerkillä, vois olla ihan kiva, sais kommenttiin aina hyvän vastakommentin. Ei sittenkään, olis aika sairasta touhua. KAVERIT KERTOI kentällä, että näinkin on kuulemma käynyt.

  Jos on todella tarve tärvellä tämä Foorumi, joka on puutteistaan huolimatta paras Golfin keskustelupalsta Suomessa. Tai jos ei tykkää Foorumista ja sen säännöistä, voisi olla fiksuinta siirtyä hommafoorumille tai Suomi24 tai mitä niitä muita palstoja onkaan.

  Olisiko mahdoton ajatus, jos kokeilisi noudattaa forumin sääntöjä … ja kirjoittaa asiallisesti, tuoden esille faktoja ja uusia näkökulmia, välttäen trollausta sekä provosoimista/provosoitumista sekä keskittyen asiaan, eikä kirjoittajien henkilöllisyyteen. Ihan vaikka kokeeksi 😉

  #1315483 Ilmoita asiaton viesti

  Minusta hieman kallis tuo 30€ 9r kierroksesta Hiekkaharjussa, siis sillä kokemuksella joka minulla on siellä pelaamisesta.

  Satuin huomaamaan tuon tekstiin, no show tapauksissa lasku lähetetään pelaajan koti seuraan. Miten tuo on mahdollista eihän pelaajan kotiseuralla ole mitään tekemistä ko.asian kanssa?

  #1315512 Ilmoita asiaton viesti

  Mikäs juttu tuo ”lasku kotiseuraan” on? Saako noinkin tehdä? Mitä sanoo golfliiton kallioluola?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 45)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Hiekkaharju