16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

Pikakysymykset (sticky)

Etusivu Foorumit Säännöt Pikakysymykset (sticky)

Esillä 10 viestiä, 876 - 885 (kaikkiaan 885)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Albatrossin tapauksessa palloa oli liikuttanut ulkopuolinen tekijä, joka ei ollut tiedossa palloa etsittäessä, ja koska palloa ei löytynyt 3 min sisällä se tuomitaan kadonneeksi. Sääntö 9.6

    A ja B tapauksessa palloa lyötiin varmuudella vääränä pallona 3 min sisällä. Sääntö 6.3c(2)

    Ulkopuolinen vaikutus (Outside Influence)
    Mikä tahansa seuraavista ihmisistä tai asioista, jotka voivat vaikuttaa pelaajan
    palloon tai varusteeseen tai kenttään:
    • Kuka tahansa henkilö (mukaan lukien toinen pelaaja), paitsi pelaaja itse tai
    hänen caddiensa tai pelaajan pelipartneri tai vastustaja (reikäpelissä ), tai kuka tahansa heidän
    caddieistaan.

    Kansainväliseltä liittotuomarilta olen saanut vastaukseksi, että pelaajan A pallo on katsotaan kadonneeksi eikä siis voi jatkaa enää alkuperäisellä pallolla.

    Nyt vielä löysin USGA Interpretation/Clarification -osiosta:
    (alla olevassa pelaajat A ja B toisinpäin kuin täällä esitetyssä kysymyksessä)

    https://www.usga.org/rules/rules-and-clarifications/rules-of-golf/definitions-interpretations.html

    ”Known or Virtually Certain/3 – Player Unaware Ball Played by Another Player
    It must be known or virtually certain that a player’s ball has been played by another player as a wrong ball to treat it as being moved.

    For example, in stroke play, Player A and Player B hit their tee shots into the same general location. Player A finds a ball and plays it. Player B goes forward to look for their ball and cannot find it. After three minutes, Player B starts back to the tee to play another ball. On the way, Player B finds Player A’s ball and knows then that Player A has played their ball in error.

    Player A gets the general penalty for playing a wrong ball and must then play their own ball (Rule 6.3c). Player A’s ball was not lost even though both players searched for more than three minutes because Player A did not start searching for their ball; the searching was for Player B’s ball. Regarding Player B’s ball, Player B’s original ball was lost and they must put another ball in play under penalty of stroke and distance (Rule 18.2b), because it was not known or virtually certain when the three-minute search time expired that the ball had been played by another player.”

    Mitäpä sanovat tuosta PG ja Plankton?

    PG

    Albatrossille 👍, sääntöjen laatijolle 👎

    Plankton vastaa että liittotuomari on aina oikeammassa kuin minä.
    Löysin vanhasta 2014 vuoden deccari kirjasta kohdan josta huomasin itsekin olleeni väärässä 14.6 vastauksessani pallon etsimisestä.
    Epätietoiselle kiitos hyvästä kysymyksestä jota joutui oikeasti miettimään ja vaikka käytössäni on tuo deccari-kirja, R&A sääntösovellus ja usga nettisivut en löytänyt ratkaisua joka olisi ollut varmuudella oikein.
    Itse pidän golfin säännöistä ja tulkinnoista, pysyy aivot kunnossa. Älköön siis kukaan pahastuko jos tulkintani poikkesi jonkun muun. Mottoni olkoon: tärkeintä ei ole olla oikeassa vaan saada oikea vastaus.

    Peukku Albatrossille myös minulta.

    Mikä on sääntö droppaamisessa kun pallo ylittää vesiesterajan ja valuu sen jälkeen vesiesteen puolelle?

    Eli esim greenin etupuolella oleva vesieste.

    Normaalisti 2 mailan mittaa eikä lähemmäs lippua, mutta tuossa tilanteessa tuo 2 mailan mittaa menee lähemmäs lippua?

    Ja vielä selvennyksenä toiseen vaihtoehtoon:
    Leikkauspiste – lippu -linjassa vesiesteen taakse. Siten että vesieste jää ylitettäväksi.

    Pallon pystyy kyllä pudottamaan kahden mailanmitan päähän ylityskohdasta, kun menee suoraan sivulle jompaankumpaan suuntaan eli tiputtaa melkein punaisen estealueen rajalle. Keltaisilla merkityllä vaihtoehtona on lyödä uudestaan samasta paikasta tai mennä ylityskohdasta lipun linjassa taaksepäin eli joutuu lyömään uudestaan veden yli. Aina saa tietenkin lyödä siitä minne pallo päätyi estealueella, jos pystyy.

Esillä 10 viestiä, 876 - 885 (kaikkiaan 885)
Vastaa aiheeseen: Pikakysymykset (sticky)

Etusivu Foorumit Säännöt Pikakysymykset (sticky)