16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

PICKALASTA KAJAHTAA!

Etusivu Foorumit Yleistä PICKALASTA KAJAHTAA!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 197)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #188918 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Kyllä on siistiä touhua Pickalan hallitukselta taas. Ensin tulee Pickalan kotisivuille joku HALLITUKSEN tekemä pöytäkirja yhtiökokouksesta, joka on propagandamielessä vain hieman totuutta sivuava. Samoin on Pickalan kotisivujen etusivun höpinät taas hanurista. JA KAIKEN HUIPUKSI KAIKKI EDELLISET KESKUSTELUT PICKALASTA TÄÄLLÄ GOLFPISTEEN KESKUSTELUPALSTALLA OVAT POISTETTU !!!!! Tällaista ei voi tapahtua ihan sattumalta.

    #500115 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Nyt olisi webmasterilta kiva kuulla miksi Pickala-keskustelu on hävinnyt palstoilta??! Tapanahan ei liene poistaa jotain aihetta näin pian, vai mitä? Onko painostettu? Vai oliko jossain puheenvuorossa sopimattomuuksia? Jos oli, miksi koko ketju on hävinnyt? Eikö Suomessa olekaan sananvapautta?

    #500116 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    565

    Minusta pöytäkirja on kokouksen kulun mukainen. Ja vastaa siten hyvin kokouksen kulkua. (Vaikkakaan jokaista käytettyä puheenvuoroa ei luonnollisestikaan ole voitu kirjata.) Siitä selviää hyvin mitä kokouksessa päätettiin ja millä äänimäärällä. Ja ne pitävät paikkansa.

    PS. En kuulu hallitukseen, mutta olin kyllä paikalla.

    #500117 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tali ketju saa jatkua.

    Onko vaikeus siinä, että Golfpisteen omistaja/eräs omistajista on Pickalan jäsen ja ehkäpä puun ja kuoren välissä. Toivottavasti vapaa ilmaisuoikeus voittaa ’pikku politikoinnin’.

    #500118 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Todellakin mielenkiintoista! Ja näitä ketjuja tosiaan ei ollut vain yhtä, kaikki on systemaattisesti pyyhitty.

    Varmasti tullut painostusta joltain korkealta taholta. Tuollainen kirjoittelu on huonointa mahdollista mainosta mille tahansa kentälle, osakkeen osto on Pickalan tapauksessa niin iso investointi että pienikin negatiivinen puskaradioviesti ohjaa helposti naapurikentän osakkaaksi. Saatika sitten viikkokausia aiheesta jatkunut tappelu täällä palstalla.

    Asiaa vielä rumentaa entisestään se, että keskustelua aiheesta on alettu sensuroida ilman virallisempia vastineita. Tsk tsk…

    #500119 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Onko todellakin niin että Pickalaa koskevat viestiketjut on poistettu. Oliko siellä jotain asiattomuutta?

    Täysin käsittämätöntä ja lisää ennestään Pickalan huonoa mainetta, voisiko hallituksen jäsenillä olla oikeasti ’kusi sukassa’, kun osakkeen omistajat ovat vihdoinkin tajunneet tän expansio-pakkomielteen älyttömäksi ja koituvan heidän maksettavakseen…

    #500120 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Pickalan hallituksen tempaukset jatkuvat aina vaan.

    Jos tuo pitää paikkansa, että keskusteluja on kehoitettu sensuroimaan ja pöytäkirjassakin on vieläkin ongelmia (mm. toisen pöytäkirjantarkastajan allekirjoitus puuttuu!!), niin taitaa näissä täällä käydyissä keskusteluissa olla hallituksen mielestä liikaa totuuksia tuulut ilmi.

    Ei täälaista hirveää kusetusta voi ymmärtää kukaan.

    Älkää hyvät sinisilmäiset osakkaat uskoko kaikkea sitä julistusta, mitä hallitus kumppaneineen koittaa joka tuutista tuputtaa!!!

    Luulisi hallituksen tosiaan jo oikaisseen näitä täällä käytyjä keskusteluja, jos niissä olisi kovastikin virheellistä tietoa levinnyt.

    Taitaa todellinen tilanne olla Pickalassa vielä paljon paljon pahempi, kuin keskusteluissa on annettu ymmärtää.

    Niin paljon pahempi, että hallitus alkaa jo sensuroida osakkaittensa julkisia keskusteluja.

    Homma on selvästikin leviämässä käsiin.

    #500121 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Poistimme Pickala -aiheiset keskustelut, koska mielestämme keskustelu meni henkilökohtaisuuksiin. KKT:n viittaamassa Tali -keskustelussa ei mielestämme tähän oltu sorruttu.

    Golfpisteellä on monivuotinen, toimiva asiakassuhde Pickalan kanssa, luonnollisesti myös tällä on vaikutusta asiaan. Olemme tavallaan mukana aiheuttamassa hallaa asiakkaallemme, kaikki varmasti ymmärtävät ettemme voi sitä sallia.

    Pyydämme kaikkia keskustelupalstalle kirjoittavia huomioimaan vuodenvaihteessa voimaan tulevan sananvapauslain, joka selvästi asettaa vastuun kirjoittajalle. Henkilökohtaisia syytöksiä esittämällä voi ääritapauksessa hankkia itselleen jopa kunnianloukkaussyytteen.

    Lue lisää: Tietoa uudesta sananvapauslaista

    #500122 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Vastuu kirjoituksista on kirjoittajalla! Sensurointi on sensurointia.

    Mikäli oikeasti sensuroitavaa on, pitäisi se tehdä mielestäni niin että oikeasti sensuroitava asia sensuroidaan. Oliko kaikki Pickala-keskustelu muka asiatonta ja henkilökohtaisuuksiin menevää?

    Tässäkin tapauksessa (kuten aikaisempi Northcenter tapaus) Golfpiste ja Pickala saivat minulta ison miinuksen ’kirjanpitooni’. Varmasti samoja ajatuksia on monella mullakin tällä keskustelevalla tai keskusteluja seuraavalla.

    Tämä salamyhkäinen massasensurointi näyttää olevan jopa selkeä sääntö, eikä harvinainen poikkeus. Eikä tätä toimintaa edes viitsitä perustella sen kummemmin, ennekuin preusteluja ensin pyydetään.

    Miksi tänne ei tehdä anonyymiä kirjoittelua sitten mahdottomaksi, jos se golfpisteen mielestä aiheuttaa hankaluuksia. Jos kirjoittajan tiedot ovat julkisia, niin silloin ei voida ainakaan sensuroida vedoten vastuu kysymykseen.

    Ehdotan (tai jopa vaadin) anonyymi kirjoittelu estetään, mikäli sillä saavutetaan avoimempi ja sensuroimattomampi ilmapiiri golfpisteen toimesta. Teknisesti homma voisi toimia jotenkin niin, että kirjoittajan nimimerkistä avautuisi sivu jossa olisi tiedot kirjoittajasta. Kirjoittaja vois itse määritellä näkyisikö tällä sivulla muita tietoja, kuin pelkkä nimitieto (seura/asuinpaikka/ikä/hcp jne..).

    Toinen tapa parantaa golfpisteen (kadotettua?) luottamusta olisi mielestäni myös se, että joku golfpisteen ihminen osallistuisi hieman näihin keskusteluihin. Itselläni ainakin on sellainen kuva, että golfpistettä ei edes kiinnosta tämä keskustelut täällä, mutta auta armias jos jostakin ’korkeammalta’ tasolta tulee sanomista, niin painetaan heti sensuurinappia.

    #500123 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Pickala on golfpisteen hyvä asiakas.Kuka omistaa Pickalan.Osakkaat.Ketkä tänne kirjoittavat.Osakkaat.Ketkä maksavat ilmoittelusta golfpisteen sivuille.Osakkaat.Ketkä päättävät sensuroinnista.GOLFPISTE PICKALAN JOHDON TOIVOMUKSESTA. Nyt mättää jo golfpisteessäkin eikä vain Pickalassa.

    #500124 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Huuto ja melske on melkoinen!!!

    Kuka valitsee toimitusjohtajan –> hallitus

    Kuka valitsee hallituksen –> yhtiökokous

    Ketkä ovat yhtiökokouksessa –> osakkeenomistajat

    Siis keitä he ovat –> TE KAIKKI ITKIJÄT

    Kun vellit ovat housussa, niin sitten itketään…

    Kerätkää niitä valtakirjoja ja menkää kokoukseen ja valitkaa itsenne sinne hallitukseen, niin saatte itse nähdä, että kaikki mitä teistä muistetaan on vain se negatiivinen puoli…

    #500125 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Sattuipa sopivasti tämä Pickala-keskustelun sensurointi, kun clubin omilla kotisivuilla on uusi versio ylimääräisen yhtiökokouksen pöytäkirjasta. Olisi ollut mielenkiintoista verrata, miten tarina muuttuu 1½ kuukauden aikana. Hyvä huomio oli, ettei toinen ptk:n tarkastaja ole allekirjoittanut uutta versiota. Syy tähän? Yhtiökokouksen pöytäkirjahan on virllinen asiakirja, jonka täytyy olla todenmukainen kokouksen kulusta ja siellä käsitellyistä asioista, ei hallituksen tarkoitushakuista fiktiota. Kuinkahan monta tällaista ei-totuudenmukaista pöytäkirjaa on mennyt läpi viime vuosina, tietääkö joku?

    Surullista, mutta totta; Pickala oli vielä muutama vuosi sitten yksi parhaimmin hoidetuista golfyhtiöistä: 2 hyvää kenttää, velaton ja maan halvin yhtiövastike (36-reikää) ja pelaamaankin pääsi aina halutessaan. Nyt on yhtiöllä tällä hetkellä 5 milj. Euroa velkaa, siis osakkailla 2.500 Euroa /pelioikeus, pelaamaan on päässyt hyvin harvoin, kun on ollut paljon tärkeämpiä nämä yritystapahtumat. Nyt 3. kentän valmistuttua hallitus lupaa, että meillä pickalalaisilla on AINA VÄHINTÄÄNKIN 1 kenttä käytettävissämme. Todella upeeta, tilanne on siis sama kuin ennen 3. kentän investointeja!!!!! Kyllä tästä juttua riittää!

    Lue lisää: Golfpiste

    #500126 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kyllä on tosiaan paksua tämä Pickalan touhu. Ensin toimitusjohtaja Kunttu selittää Pickalan kotisivujen etusivulla normaaliin selkokieliseen tapaansa, kuinka hallitus on nyt kuitenkin armollisesti päättänyt ottaa huomioon yhtiökokouksessa valliinneen hengen ja olla esittämättä navettasaneerausta uudelleen joulukuun yhtiökokouksessa.

    Yhtiökokouksessa tehtiin päätös, jossa navettasaneeraus HYLÄTTIIN. Ei se ole silloin minkään hallituksen päätännässä oleva asia, vaan kuopattu ja sillä siisti.

    Tänää tuli myös Pickalan kotisivulle tuon 170903 pidetyn yhtiökokouksen pöytäkirja. On kuulemma hallituksen laatima ja se on kyllä helppo uskoakin. Vieläkin pöytäkirjassa lukee kuinka toimitusjohtaja Kunttu selitti selvittäneensä kiinteistöviranomaisilta ettei navetalle olisi saatu purkulupaa. Jos hallituksen jäsenet olisivat vaivautuneet kokouksessa kuuntelemaan muitakin kommentteja, niin heillekin olisi selvinnyt, että Kunttu puhui taas paskaa. Ei mikään Siuntion kunnan rakennusviranomainen ole tuollaista sanonut, sillä kyseessä on rakennus- tai ympäristölautakunnan päätettävä asia. Ko lautakunnat eivät ole ottaneet kantaa mahdolliseen purkulupaan, koska kummaltakaan sellaista ei ole navettaan haettukaan. Ja tapahtuikohan kokouksessa vielä kaksi muotovirhettäkin?

    Ei ihme ettei tämä terävämpi pöytäkirjantarkastaja ole tällaista soopaa allekirjoittanut. Varmaan saamme myöhemmin tietoomme hänen viestinsä pöytäkirjan virheistä.

    Tosiaan sattumaa, että Pickala aiheiset keskustelut on deletoitu Golfpisteen keskustelupalstalta. Täytyy kyllä ihmetellä Pickalan hallituksen pokkaa, että vielä kehtaavat alentua moiseen vaatimukseen. Hallituksenhan pitäisi pystyä ottamaan kritiikkiäkin vastaan.

    Pystyisi varmaan, jos olisi puhtaat jauhot pussissa.

    Vielä yksi juttu: – se 7-8 milj. euron velka ei itsestään häviä, vaikka kuinka pöytäkirjoja ja juttuja vääristelisi.

    Vastuuseen ja vaihtoon koko pirun hallituspoppoo!!

    #500127 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Täytyy taas kerran hämmästellä Golfpiste.com:n ylläpidon amatöörimäistä otetta sivujen ylläpidossa. Jopa harrastelija-pohjalta toimivat keskustelupalstat omaavat asialliset moderaattorit. Täällä ensinnäkin tämä keskustelujärjestelmä on täysin riittämätön näinkin suureksi kasvaneelle käyttäjämäärälle. Ja toiseksi tuo koko viestiketjun poisto on TÄYSIN käsittämätön toiminto. Tervettä harkintaa voi käyttää ja tutustua esimerkiksi Jatkoaika.com:n moderaattorien toimintaan ja poistaa vain asiattomat viestit.

    Näin suurellä käyttäjämäärällä olisi aiheellista harkita esimerkiksi phpBB:n käyttöönottoa jossa voi esimerkiksi poistaa kirjoitusoikeudet jos asiattomuuksia ilmenee. Nyt ylläpidosta tulee se käsitys että joku tuttu on sanonut että mitäs siellä sivuilla tuollaista puhutaan ja samantien poistuu yllättäen koko ketju. Kun tätä tapahtuu useammin kuin kerran ja aina noudattaen tätä samaa kaavaa (pickala-nordcenter, mutta Teijon henkilöstöä sai kylläkin mollata) alkaa pikkuhiljaa mennä kyllä luotto tällaiseen hyväveli-toimintaan.

    Hieman enemmän ammattimaisuutta, kiitos.

    #500128 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ideasi anonyymin kirjoittelumahdollisuuden poistamisesta on hyvä, käytännössä sillä ei kuitenkaan olisi mitään merkitystä. Mikäänhän ei estä ketä tahansa hankkimasta jotain ilmaista @yahoo.com tms. sähköpostiosoitetta ja rekisteröitymästä vaikka Matti Meikäläisen nimellä Clubhouseen. Nimimerkin käytön poistaminen kierrettäisiin näin. Ja on turha väittää etteikö näin tehtäisi. Enkä jaksa uskoa että januzin ehdottama tekniikan vaihtaminen auttaisi asiaa, varmasti on keino kiertää myös tuo kirjoitusoikeuksien poisto. Siitä olemme samaa mieltä että kirjoitusten määrä on kasvanut ja viestien seuraaminen on vaikeaa, ehkä tuossa moderaattoriasiassa olisi ideaa.

    Ja voimme kertoa että meitä kiinnostaa kovastikin täällä käytävä keskustelu, me emme vain ole halunneet osallistua aktiivisesti keskusteluun, jota itse ylläpidämme.

    #500129 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Onko velkaa tosiaan 2500/pelioikeus?

    Huhhuh

    #500130 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Esimerkiksi tuossa phpBB:ssä ja sitä käyttävässä keskustelufoorumi Jatkoaika.com:ssa, joka lienee yksi suomen suurimmista.(ennätys 1200 yhtäaikaista lukijaa) Sielä nimimerkin aktivointiin menee parista päivästä viikkoon kun halutaan kontrolloida kirjoitusten tasoa, niin kirjallista kuin sisällöllistä.

    Toinen keskustelufoorumi, Counter-Strike Finland, ei hyväksy ilmaissähköposteja (yahoo, msn, yms.), vaan sähköposti oltava esimerkiksi operaattorin tarjoama. Mutta kyllä häiriköt saa halutessaan pidettyä pois sivuilta. Pahimmissa tapauksissa voidaan henkilön IP-numero bannata, jolloin kyseinen henkilö ei voi edes selata kyseisiä nettisivuja. Yleensä käytäntö on, että kielenkäytöstä tai sisällöstä huomautetaan ja sen jälkeen poistetaan kirjoitusoikeudet määräajaksi ja jos ei mene perille niin bannataan IP tai poistetaan kirjoitusoikeudet pysyvästi. Tuossa esimerkkinä käyttämässäni järjestelmässä pystyy myös lukita viestiketjuja jos ne menevät asiattomuuksiin.

    Mutta tuollainen kokonaisten ketjujen poistaminen ilman mitään järkevää syytä, tekee kyllä pahaa hallaa tämän keskustelupalstan uskottavuudelle. Tuhoaa tämän palvelun uskottavuutta jos käyttäjille tehtyä palvelua, sensuroi ylläpito ulkopuolisten käskystä…

    #500131 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Niin unohtui tuosta edellisestä, että tällä keskustelufoorumilla ei ole ilmeisesti olemassa edes sääntöjä? Kuinka voitte sadoilta käyttäjiltä vaatia jotain kriteerejä jotka ovat vain omassa päässänne ja ilmeisesti myös pääkaupunkiseutujen isojen golfkenttien päättäjien päässä, mikä viesti on asiallinen ja mikä ei…

    Lainaus: ’JA KAIKEN HUIPUKSI KAIKKI EDELLISET KESKUSTELUT PICKALASTA TÄÄLLÄ GOLFPISTEEN KESKUSTELUPALSTALLA OVAT POISTETTU !!!!!

    Tällaista ei voi tapahtua ihan sattumalta.’

    Lainasin ketjun aloittajaa, jonka viestistä käy hyvin ilmi mitä tämän palstan käyttäjät automaattisesti ajattelevat tällaisista ylläpitotoimista.(Sama asia nordcenter-ketjun kohdalla) Syö suhteellisen paljon uskottavuutta toiminnalta…

    #500132 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Velkaa/pelioikeus on todellakin nyt tuo 2500 €.

    Yhtiökokous valtuutti hallituksen aikoinaan rakennuttamaan uuden kentän, uudet huoltohallit, ostamaan uusia koneita, ostamaan navetan ja saneeraamaan sinne uusia tiloja (mm. pukuhuoneet) sekä saneeraamaan nykyisiä pukuhuone- ja toimistotiloja. Tämä kaikki piti toteuttaa yhtiökokouksen päätöksen mukaan 5 000 000 €:lla. Hallitus esitti vielä hanketta puuhattaessa, että myydään 300 osaketta, joilla tuo velka kuitataan.

    Todellisuudessa budjetti on jo tällä hetkellä mennyt vähintään 2 000 000 € pitkäksi (40%) ja edelleen on pukuhuone- ja toimistotilat sekä navetta saneeraamatta. Eikä mitään uusia osakkeita myydä, vaan tuo 5 000 000 maksatetaan vanhoilla osakkailla, josta tuo 2500 €:n velkaosuus/pelioikeus muodostuu. Jos hallitus koittaa vielä maksattaa kaikki budjetinylityksensä vanhoilla osakkailla, niin silloin velkaosuus nousee jo 3500-4000 €:oon.

    Kaiken kukkuraksi hallitus esitti viime yhtiökokouksessa 2 000 000 €:n lisälainan nostamista, jotta navetta saataisiin saneerattua. Tässä yhteydessä kaikki muut vanhat tilaratkaisut olikin ehditty haudata. Onneksi yhtiökokous sentään hylkäsi tämänkin (hallituksen tekemän) ehdotuksen. Navetan saneeraukseenhan oli jo varattu alkuperäisessä 5 000 000 €:n budjetissa 1 000 000 €:a, mikä summa nyttemmin on tuhlattu taitamattomuuttaan jonnekin muualle.

    Ja hallitus vaan selittää osakkaille puutaheinää.

    Ja pieni osa jopa sitä uskoo.

    #500133 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Eilinen päivä oli synkkä päivä sekä sään että tämän foorumin ilmapiirin suhteen. Millä hyväksyttävällä perusteella kokonaiset keskusteluketjut sensuroitiin pois? Ja kenen käskystä? Jos jossain yksittäisessä mielipiteessä oli menty henkilökohtaisuuksiin, eikö sen poistaminen olisi riittänyt? Sensuuri ei kuulu demokraattiseen maahan. Sitä käytetään diktatuureissa sen johdosta, että valtaapitävien toimet eivät kestä avointa kritiikkiä. Tästä samasta asiastako on kysymys? Eikö Pickalan johdon toiminta kestä avointa kritiikkiä? Tätä johtopäätöstä on vaikea välttää sen jälkeen mitä eilen tapahtui.

    #500134 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Hei,

    itse pelaan vuokrapelioikeudella Pickalassa, mutta eksyin lukemaan viestiketjun.

    Olen samaa mieltä kirjoittajien kanssa, mielestäni Pickalassa on toimittu väärin.

    Eikö tässä vaiheessa ole turha enää itkeä asiaa?

    Kun hallitus ja johto on menettänyt osakkaiden luottamuksen, laittakaa ihmeessä hallitus vaihtoon ja valitkaa mieleisenne.

    Sen jälkeen voitte unohtaa menneet ja keskittyä tärkeimpään, GOLFIIN ja nauttia siitä.

    #500135 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mun mielestä ylläpito toimi ihan oikein kun poisti edelliset keskustelu tästä aiheesta ja sais POISTAA NÄMÄKIN!!

    Te jotka ette ole tyytyväisiä Pickalan tomintaan niin menkää sinne yhtiökokouksiin esittämään kantanne tai valittaakaa vaikka sitten kirjallisesti suoraan hallitukselle. Tällä palstalla itkeminen/valittaminen nimimerkkien takaa ei auta teitä yhtään pikemminkin päinvastoin.

    Itse olen pelannut 2,5 vuotta Pickalassa vuokrapelioikeudella ja ollut ERITTÄIN TYYTYVÄINEN Pickalaan (ehkä juuri siksi kun en osaketta omista). Osakkeen hankintaa olen harkinnut ja harkitsen edelleen eikä täällä esitetyt mielipiteet ole vaikuttaneet ainakaan minun hankitapäätöksiin mitenkään.

    PICKALA ON LOISTAVA PAIKKA PELATA GOLFIA JA TULEE SIITÄ VIELÄ PARANTUMAAN, JA TÄMÄ ON FAKTAA!!! Jos joku ei tätä usko niin vaihtakoon sitten seuraa.

    #500136 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    565

    Olen samaa mieltä TA5:den kassa. Yhtiökokous on oikeapaikka esittää kritiikkinsä eikä tämä foorumi.

    Itse olen ollut läsnä kaikissa yhtiökokouksissa, (osakkeen oston jälkeen) joihin olen suinkin muilta kiireiltä ehtinyt. Olin myös läsnä Pickalan ylimääräisessä yhtiökokouksessa, josta tässä on puhuttu. Ja pöytäkirja, joka on julkaistu vastaa kokouksen kulkua ja on toden mukainen, Siinä mainitaan mitä kokouksessa päätettiin ja millä äänimäärällä. Eikä siinä enää ole mitään purnaamista.

    #500137 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Olen ollut erittäin tyytyväinen pickalalainen jo lähes 10 vuotta. Aluksi pelasin vuokrapelioikeudella, mutta jo muutama vuosi sitten ostin osakkeen. Kentät ovat hyvät, henki on ollut kohtuullinen ja ruuhkia ei ole ollut. Yhtiövastike on ollut kohtuullinen.

    Olen ollut siis varsin tyytyväinen aina viimeiseen yhtiökokoukseen asti.

    Hallituksen ja toimitusjohtajan toimet tuntuvat siltä kuin ne eivät olisikaan siltä Pickalan kentältä, jossa itse olen pelannut. Nyt tuntuu siltä, kuin olisimme Pickalassa luisumassa johonkin epämääräiseen olotilaan, jota sävyttää epäselvyydet raha-asioista, kokouskäytännöistä, pelaajien keskinäinen eripura ja epäluottamus hallituksen ja toimitusjohtajan vilpittömyyteen hoitaa meidän pelaajien asioita.

    Varsinkin ulkopuolisille lienee syytä kerrata muutamia faktoja kenttähankkeen varrelta.

    Päätös uuden kentän rakentamisesta tehtiin yhtiökokouksessa 26.11.2001.Olin itsekin osakkeenomistajana paikalla. Silloin kenttähanke markkinoitiin pelaajille sillä perustelulla, että kentän valmistuttua myydään riittävä määrä uusia osakkeita, joilla kenttäinvestointi katettaisiin. Tarkkaan ottaen kokouksen pöytäkirjassa lukee seuraavasti:

    ”Kentän rahoitus:

    Rahoitetaan kentän rakentaminen sekä rakennusaikaiset korot esitetyn kustannusarvion mukaisesti lainarahalla. Valtuutetaan hallitus tekemään laina- ja vakuusjärjestelyt. Luovutaan suunnitellusta osakeannista tässä vaiheessa. Kentän valmistuttua kustannukset voidaan kattaa myymällä tarvittava määrä osakkeita markkinahintaan.”

    Tätä ehdotusta kannatti 295 ääntä kokouksessa edustettuna olleista 394 äänestä. Eli 75 % kannatti tätä päätöstä.

    Tällä perusteella minäkin annoin mandaattini hallitukselle ryhtyä rakentamaan kolmatta kenttää.

    Syksyllä 2003 tehtiin Pickalassa osakaskysely, jonka mukaan 69 % halusi myydä uusia osakkeita kentän rahoittamiseksi.

    Seuraavassa Pickalan sivuilta löytyvät luvut kyselystä:

    ”Määräaikaan mennessä osakaskyselyyn vastasi 588 / 1140 (51,6 %) osakkaista. Osakaskyselyn tulokset:

    1) Ei myydä osakkeita – Osakkaat maksavat lainan pois 30,6 %

    2) Myydään 150 osaketta – Osakkaat maksavat osan lainasta 17,7 %

    3) Myydään 300 osaketta lähes koko lainan maksamiseksi 51,7 %”

    Ja miten hallitus nämä asiat sitten halusi päätättää ylimääräisessä yhtiökokouksessa 17.9.2003 – Ei myydä yhtään osaketta oli hallituksen ehdotus??!!

    En tiedä ymmärränkö asioita väärin, mutta tässä lienee kävelty yli sekä vuoden 2001 yhtiökokouksen päätöksen kuin myös osakkaiden enemmistön kannan, joka käy ilmi osakaskyselystä. Ei ihme, että keskustelupalstoilla ja Pickalassa kiehuu.

    Ennen päätöstä hallitus ja toimitusjohtaja maalailivat kokouksessa kuvaa, jossa osakkeita ei tällä hetkellä menisi kaupaksi. Perustellen tätä mm. sillä, että Asuntosäätiöllä on merkittävä erä myymättömiä osakkeita. Näin varmaan on vielä pitkään jos hintapyyntö on sitä luokkaa kuin Asuntosäätiöllä on ollut. Tällä hetkellä Asuntosäätiö pyytää C-osakkeesta 18 000 € kun myytyjen Pickalan C-osakkeiden keskihinta vuonna 2003 on ollut luokkaa 14 500 €. Pari vuotta sitten Asuntosäätiö myi erän (40 kpl) C-osakkeita hintaan 6 000 €. Osakkeet menivät kuin kuumille kiville. Asuntosäätiölle Pickala on bisneksen teon paikka mutta meille pickalalaisille paikka pelata golfia.

    Yhtiökokouksessa tehtiin myös ilmeinen muotovirhe, joka johtanee asian käsittelyn hylkäämiseen. Sillä kokouksessa tehtiin hallituksen esitykselle kannatettu vastaehdotus, jota ei kuitenkaan otettu käsittelyyn. Ehdotus koski käsiteltävää asiaa eli uuden kentän rahoitusta. Kun tämän vastaehdotuksen käsittelyn puheenjohtaja eväsi, muutamissa puheenvuoroissakin kävi ilmi, että osa päätti sitten äänestään hallituksen esityksen puolesta jos kerran ”muita vaihtoehtoja ei ole”. Nyt kun pöytäkirja on julkistettu, voitaneen ryhtyä osakeyhtiölain mukaisiin toimenpiteisiin kyseisen päätöksen osalta.

    Mielenkiintoista oli myös kuunnella hallituksen ja toimitusjohtajan perusteluja navetan saneeraustarpeesta. Ensin perusteltiin, että ei kannata hankkia uusia osakkaita, jotta ruuhkat pienenevät, mutta navetan saneerausta perusteltiin mm. sillä että kun nyt caddiemasterin toimistossa käy 400 henkilöä päivässä niin uuden kentän valmistuttua päivittäisi kävijöitä on 600??!! Mitäs ne uudet kävijät oikein ovat? Yleensäkin hallituksen ja toimitusjohtajan perustelut eri asioille olivat pikemminkin sepustuksia kuin asiallisia perusteluja faktoineen. Esimerkiksi ensi vuoden vastikkeen suuruutta ei esitetty vaan pelaajat vain tällä hetkellä arvailevat kuinka korkeaksi vastike nousee.

    Kaiken kaikkiaan Pickalan tilanne on erittäin ikävä. Hallitus ja toimitusjohtaja eivät todellakaan nauti jäsenistön luottamusta. Koska Pickalan golfkentät kuitenkin ovat Suomen parhaimmistoa ja uusi kenttä vielä parantaa golfin puitteita, olisi erittäin tärkeää saada ilmapiiri kentällä takaisin entiselleen ja asiat kuntoon. Hallituksella ja toimitusjohtajalla on vielä pieni mahdollisuus korjata Pickalan ryvettynyt maine ryhtymällä oikeasti palauttamaan asioita pickalalaiselle tasolle. Mikäli niin ei tapahdu, joulukuun yhtiökokouksesta tulee riitaisa ja repivä tilaisuus. Enkä ihmettelisi lainkaan, mikäli asioista edettäisiin erilaisiin oikeusistuimiin asti.

    Oma reseptini on seuraava:

    1) Palataan alkuperäiselle ladulle – myydään 300-400 uutta osaketta erissä useamman vuoden aikana vaikkapa aloittaen hinnasta 13 000 € per osake. Katsotaan kuinka myynti lähtee sujumaan. Saadaan uusia osakkaita osallistumaan kustannuksiin alkuperäisen idean mukaan ja saadaan vuokrattavaksi osakkeita, joilla pelaajat voivat vuokrapelioikeudella tutustua Pickalaan. Saamme itse määrätä hinnan ja saamme sen hyödyn uudesta upeasta kolmannesta kentästämme, jota nyt on rahastamassa vain Asuntosäätiö.

    2) Hoidetaan ensin kuntoon kolmas kenttä ja kaikki siihen liittyvät kustannukset ennen uusien kustannusten järjestämistä eli unohdetaan navetan saneeraus ainakin tässä tilanteessa.

    3) Tehdään selkeä ”huonetilasuunnitelma” nykyisistä Oy Pickala Golf Ab:n käytössä olevista tiloista – esim. kartanossa olevat tilat – ja niiden käytöistä. Vaikkapa siirretään caddiemastertoimet ja proshop kartanoon.

    4) Mietitään tarvittavia uusia tiloja sitten kun raha-asiat ovat taas kunnossa ja kentillä on näitä uusia tiloja tarvitsevia uusia pelaajia riittävästi.

    Kaiken kaikkiaan toivon, että hallitus ja toimitusjohtaja vilpittömästi analysoisivat nykyisen tulehtuneen tilanteen ja sen syntymisen syyt. Yksinkertaisena tavoitteena tulisi olla:

    rauhallisesti kehittää Pickalaa lisäämättä nykyisten osakkeenomistajien vuosikustannuksia.

    Pickala on upea paikka pelata golfia ja toivottavasti se tämänkin episodin jälkeen on sellainen.

    Kirjoittaisin mielleäni omalla nimellänikin, mutta tässä tilanteessa lienee parempi esiintyä nimimerkin puitteissa.

    #500138 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Olipa harvinaisen rakentava ja tasapainoinen kirjoitus tästä aiheesta, kiitos siitä. Jos näkemyksesi edustaisi Pickalan nykyisen hallituksen ja muiden vastuullisten kantaa, voisin vaikka harkita osakkeen hankkimista. Edustamasi tasapuolinen ja kompromisseihin pyrkivä ajattelusi käy klassisesta esimerkistä siitä, miten hallitusten tulisi toimia yritystä kohtaavissa kriiseissä. Tehtyjen virheiden myöntäminen ja vastuullinen tulevaisuuden ja talouden suunnittelu näyttäisi olevan tässäkin tapauksessa viisas ratkaisu. Usein tämän tyyppiset asiat vain tuntuvat henkilöityvän ja siksi Pickalassakin olisi viisasta varautua myös henkilömuutoksiin. Menetettyä luottamusta on näet hyvin vaikea saada takaisin ja yhtiön etu menee tässä mielestäni selvästi yksittäisten henkilöiden tavoitteiden edelle.

    Ps. Näin hiukkasen vaivaa edellä kirjoittamaani vaikkakin lyhyeen viestiin, joten jos ylläpito voisi antaa sen olla edes puolisen tuntia ennen sensuuria kansan luettavana.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 197)
Vastaa aiheeseen: PICKALASTA KAJAHTAA!

Etusivu Foorumit Yleistä PICKALASTA KAJAHTAA!