Aihe: Pelireissujen taso-odotukset - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

Pelireissujen taso-odotukset

Etusivu Foorumit Matkailu Pelireissujen taso-odotukset

Esillä 24 viestiä, 1 - 24 (kaikkiaan 24)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1076922 Ilmoita asiaton viesti

  Olen vasta vähän yli vuosi sitten lajiin hurahtanut 55+ tapaus. Kauden Suomessa hiljalleen hiipumassa, on alkanut tehdä mieli lähteä kokeilemaan peli- tai opetusreissua lämpöisemmille seuduille, ensi vaiheessa ei kuitenkaan Eurooppaa pidemmälle. Kentillä näkyy tyypillisesti olevan tasovaatimukset 28-34 hujakoilla, siihen en vielä yllä. Eniten itseäni kiinnostavat kentät Espanjassa, Kanarialla ja Turkissakin, jos hälinät siellä alkavat hiljalleen rauhoittua.

  Kertokaapas peli- ja opetusreissuilla käyneet, onko tällainen 110-120 lyöntiä tarvitseva vielä sopimaton etelän kentille? Syytä jäädä kotiin kasvamaan? Liikun kyllä vilkkaasti ja olen saanut hyvä golf-etikettikasvatuksen, mutta lyöntien kontrolli on toki vielä hakusessa.

  Onko sellaisia tarjonnassa olevia kenttiä, joita ”keskenkasvuisen” pitää ymmärtää kiertää kaukaa? Siis vaikeutensa tai taso-eksklusiivisuutensa vuoksi. En halua tulla katsotuksi nenänvartta pitkin alaspäin kuin korkeintaan salaa.

  Entäpä ne opetusreissut, ovatko ne tapauksessani parempi valinta kuin pelireissut?

  #1076930 Ilmoita asiaton viesti

  Ainakaan minulta ei ole kysytty tasoitusta (tai GC-korttia) koskaan ulkomaillla pelatessa (Espanja, Portugali, Thaimaa, Kiina, Saksa, Turkki).
  Jos pysyt normaalissa pelirytmissä en olisi kovin huolissaan pelaamaan pääsemisestä.

  #1076936 Ilmoita asiaton viesti

  Jos lähdet jollekin opetusreissulle niin matkanjärjestäjä huolehtii varaukset ja siitä että pelaat sellaisessas ryhmässä että homma toimii. Ja katsoo vielä tarvittaessa perään kierroksella ja avittaa.
  Muistaakseni pelasin ekan alle 100 lyönnin kierroksen just tuollaisella opetusmatkalla Portugalissa.
  Jos sulla on mielessä joku tietty reissu niin ota rohkeasti yhteyttä järjestävään tahoon, he kyllä kertovat jos kyseessä on joku kilparyhmän harjoitusleiri. Aika harvoin nuo matkat sellaisia ovat.

  #1076951 Ilmoita asiaton viesti

  Vaikka kentillä on erilaisia tasoitusvaatimuksia niin käytännössä nykyään vain raha ratkaisee. Siis miltei mille tahansa turistikentälle Manner-Euroopassa (ja varsinkin USA:ssa) pääsee pelaamaan kun maksaa greenfeen. Ei noita jäsenkortteja ja tasoituksia juurikaan enää kysellä.
  Brittein saarilla saattaa olla tiukempaa?

  P.S. Itseltäni ei ole 1990-luvun jälkeen kysytty tasoitusta/jäsenkorttia millään ulkomaisella kentällä.

  #1076956 Ilmoita asiaton viesti

  Wessman: En halua tulla katsotuksi nenänvartta pitkin alaspäin kuin korkeintaan salaa.

  Uskoisin, että tällainen itsekritiikki estää useimpien kohdalla sen, että golfkentälle ei mennä liian aikaisin. Ellei pallo nouse ilmaan, ja jos lyönnit suuntautuvat vaihtelevasti oikealle ja vasemmalle mutta harvemmin suoraan, niin sitten kannattaa vielä harjoitella lyöntejä rangeilla ja ehkäpä par3-kentillä. Kuitenkin 110 lyöntiä alkaa olla jo ihan kelvollinen taso, kun muistaa pysytellä edellä menevän ryhmän kintereillä vaikka panemalla pallon taskuun.

  ==========

  Quote korjattu.

  LDR-MOD Dole

  #1076958 Ilmoita asiaton viesti

  Kiitos! Vastauksenne helpottavat ja rohkaisevat.
  Alan ymmärtää, että lajin ”löytäminen” on tuonut mukanaan useita erinomaisia asioita, yksi juuri tämä, että reissun voi suunnitella golfaamisen ympärille. Ja päinvastoin.

  #1077013 Ilmoita asiaton viesti
  KL

  P.S. Itseltäni ei ole 1990-luvun jälkeen kysytty tasoitusta/jäsenkorttia millään ulkomaisella kentällä.

  Minulta on. Tuossa vuoden 2004 tienoilla pelasin Düsseldorfin liepeillä paikallisen kollegani kanssa huhtikuussa ja minun piti kotiseurastani pyytää saksankielinen todistus siitä, että olen oikeasti jonkun golfseuran jäsen. Edellisen kauden tasoituskortti ei kelvannut, koska sen voimassaoloaika päättyi maaliskuun viimeiseen päivään…

  Eikä tämä suinkaan ollut ainoa kerta, kun Saksassa tasoituskorttia on meiltä kyselty vuosien 2002 ja 2006 välillä.

  Vastapainoksi voi mainita, että katselin erään Düsseldorfin ympäristön kentän rangella muuan aasialaisnaisen lyöntejä. Voin ilman minkäänlaista liioittelua sanoa, ettei yksikään hänen lyönneistään kantanut ilmassa yli 50:tä metriä, ei edes tiin päältä lyötynä. Silti sinne kentälle mentiin tukka putkella. Onneksi ei sentään oman ryhmämme eteen…

  #1077025 Ilmoita asiaton viesti

  Itse suuntasin puoleksi vuodeksi vaihto-oppilaaksi etelän lämpöön kuukausi GC:n suorittamisesta. Siellä sitä sitten tuli varsinaisesti ensiaskeleet golfin osalta otettua. Kyllä heille GF-rahat kelpasi sen verta hyvin, ettei tasoituskorttia kyselty. Itseasiassa en ole moista läpyskää ikinä edes fyysisesti omistanut.

  Ei se pelaaminen ole sen kummallisempaa ulkomailla, kun Suomessakaan. Samaa palloa sitä lyödään kuin kotisuomessakin. Kentälle vaan!

  #1077028 Ilmoita asiaton viesti
  KL

  Sabane:

  Itseasiassa en ole moista läpyskää (= tasoituskortti) ikinä edes fyysisesti omistanut.

  Uteliaisuuttani kysyn, et siis ole minkään golfseuran jäsen missään eurooppalaisessa maassa?

  #1077029 Ilmoita asiaton viesti
  EFC

  Piti kysyä uteliaisuuttani Sabanelta samaa, mutta KL ehti ensin.

  #1077041 Ilmoita asiaton viesti

  Olen jäsen, mutta korttia ei postista ole ikinä tullut. En ole kokenut sitä tarvitsevanikaan, joten en ole sitä ikinä kotikentän cädäriltä pyytänyt. Hyvin on pärjätty noin kuusi vuotta ilman, että sitä olisi kukaan ikinä missään kysynyt.

  #1077121 Ilmoita asiaton viesti
  KL

  Se jäsenyys kun näkyy tietokoneelta, niin siksi sitä korttia ei täällä kotomaassa nykyisin kyselläkään. Sen sijaan, jos et olisi jäsen, niin kysymyksiä saattaisi varausta tehtäessä syntyä.

  Eikä se kortti minullekaan postitse tule, säästösyistä se pitää itse cädäriltä pyytää.

  #1077128 Ilmoita asiaton viesti

  KL

  Se jäsenyys kun näkyy tietokoneelta, niin siksi sitä korttia ei täällä kotomaassa nykyisin kyselläkään. Sen sijaan, jos et olisi jäsen, niin kysymyksiä saattaisi varausta tehtäessä syntyä.

  Näinhän se on. On minulla ulkomaillakin useassa eri maassa kierroksia (ei Saksassa), mutta ikinä ei ole korttia kyselty. Onkohan tämäkin jo hieman jäämässä turhakkeeksi teknologisen kehityksen johdosta?

  #1077165 Ilmoita asiaton viesti

  Sabane: Näinhän se on. On minulla ulkomaillakin useassa eri maassa kierroksia (ei Saksassa), mutta ikinä ei ole korttia kyselty. Onkohan tämäkin jo hieman jäämässä turhakkeeksi teknologisen kehityksen johdosta?

  Minäkin pelaan aika lailla eri kenttiä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Suomessa ei korttia kysytä, kun jäsenyys ja hcp näkyy järjestelmässä. Ulkomailla melkein aina ”visakortti toimii jäsenkorttia paremmin”, mutta poikkeuksiakin on, kun jokainen kenttä päättää ihan itsenäisesti mitä edellyttää kentälle pääsyyn:
  – Skotlannissa on vielä kenttiä, jotka pitävät kiinni hcp-rajoista ja kortti pitää olla
  – Eräskin Skottikenttä pyysi etukäteen skannattuna kortin, jotta pääsi tekemään varauksen
  – Myös esimerkiksi Aurinkorannikolla, mm. Calassa startteri yllättäen kysyi korttia
  – Jos osallistuu ulkomailla kilpailuihin, tasoitus on osoitettava (vaikka olisi kyse tasoituksettomasta kisasta, mutta kun mukaan pääsee vain tietyn tasoituksen rajoissa), mutta tähän ei aina kortti riitä vaan päiväntasainen tasoitus on kotiseuran vahvistettava.

  Mitä tulee alkuperäiseen aiheeseen, ulkomaisten kenttien tasovaatimukset eivät ole sen kummempia kuin kotomaassakaan. Kannattaa kyllä hieman tutkia tuloskorttia tai väyläopasta, ennen kuin päättää miltä tiiltä pelaa. On kenttiä, joissa avauslyönniltä veden tai rotkon yli vaaditaan pituutta ilmassa, mikä on monelle klubituupparille ylivoimaista. Kun pelaa tuntematonta haastavaa kenttää, kannattaa usein siirtyä yksi tiipaikka edemmäs – ellei kentällä ole jo valmiiksi ”turistiasetukset” (= klubitiit vedetty eteen). Esimerkiksi PGA Cataluniassa Gironassa on Forward-tii, kun Stadion kenttä muuten on hyvinkin haasteellinen.

  Ongelmallisimpia ovat ne kentät, joiden reunustoilla on loma-asuntoja paikoissa, joihin vinot avaukset päätyvät. Jos on taipumusta pitkiin vinoihin draiveihin, nämä kentät voivat muuttua aika ikäviksi niin pelaajille kuin loma-asuntojen asukkaille.

  #1077230 Ilmoita asiaton viesti

  Voit huoletta lähteä etelään pelaamaan. Suosittelen tuollaista opetusmatkaa alkuunsa. Siellä yleensä aamulla on opetusta ja iltapäivällä peli. Ja usein myös kurssin vetäjä pelaa oppilaiden kanssa. Illalla sitten käydään asioita läpi tarvittaessa.

  Ja itse olen ns. vanhan koulukunnnan golfari, että aina ensimmäistä kertaa kentälle mennessä näytän pyytämättä caddie masterille jäsen- ja tasoituskortin. Pyytämättä. Siinä luo jo hyvän kanssakäymisen henkilökunnan kanssa ja siitä on aivan varmasti hyötyä jatkossa. Ainakin minulle on näin käynyt.

  #1078552 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  Wessman

  Entäpä ne opetusreissut, ovatko ne tapauksessani parempi valinta kuin pelireissut?

  Viikon reissulla jos siellä oikeasti treenataan ja opetetaan asioita, opit varmaan enemmän kuin vuodessa tai kahdessa normaalisti harrastaen. Täällä kun ei oikein viitsi mainostaa, niin laita mulle meiliä niin kerron lisää asiasta. Profiilista löytyy yhteystiedot ym

  #1078571 Ilmoita asiaton viesti

  ts
  Profiilista löytyy yhteystiedot ym

  Ikävä kyllä, ei löydy. Sivuston uudistuksen myötä myös profiilitietojen näyttö muuttui. Tai käytännössä poistui. Tällä hetkellä käyttäjillä ei ole mahdollisuutta vaikuttaa profiilitietojen ulkoasuun, joka minusta on valitettavaa. Tämä on asia johon toivoisin muutosta, kuten KL:kin ja olemme Golfpisteen kanssa asiasta keskustelleet. Uskoaksen saamme jossain vaiheessa asiaan parannusta. Valitettavasti aikataulusta en uskalla luvata mitään.

  Halutessasi ts, voit laittaa yhteystietosi tähän.

  LDR-MOD Dole

  #1078582 Ilmoita asiaton viesti

  Voit huoletta lähteä etelään pelaamaan. Suosittelen tuollaista opetusmatkaa alkuunsa. Siellä yleensä aamulla on opetusta ja iltapäivällä peli. Ja usein myös kurssin vetäjä pelaa oppilaiden kanssa. Illalla sitten käydään asioita läpi tarvittaessa.

  Juu, samaa mieltä. Sellainen ”varoituksen sana”, että jos menee kovin kuumaan kohteeseen, jossa ensin treenataan ja päälle kierros golfia – niin illalla tietää olleensa auringossa. Toisin sanoen, toimii hyvin, kunhan jaksaa olla auringossa 8 tuntia päivässä ja ottaa illat iisisti, jotta taas jaksaa seuraavana päivänä.

  #1078649 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  LDR-MOD Dole

  Halutessasi ts, voit laittaa yhteystietosi tähän.

  LDR-MOD Dole

  No höh… tuosta sitten ainakin löytyy kaikki tarpeellinen

  http://www.protapsa.com/

  #1078669 Ilmoita asiaton viesti

  Saako tällä keskustelupalstalla muutkin mainostaa golfmatkojaan ja opetusta vai koskeeko se vain tätä tapausta. Muutoinhan tästä voi vetää joitakin erityisiä johtopäätöksiä. Minä ainakin olen luullut, että mainokset ovat kiellettyjä.

  #1078673 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  Siksi jätinkin mainostamatta. Yhteystietojen julkaiseminen linkkinä ei sentään ole kiellettyä ja siiden kautta pääsee sitten kyselemään vaihtoehtoja, joista voin kertoa laajemminkin kuin omistani.

  (Viestiä editoitu)

  PS. Tuo sama linkki on ollut profiilissani noin 15 vuotta ja kun se nyt sieltä on uudistuksen myötä kadonnut, laitoin sen ylläpidon luvalla tähän.

  ==========

  ts, tarpeeton heitto. Jätetään nämä pois.

  Sääntö 3-1

  LDR-MOD Dole

  #1078675 Ilmoita asiaton viesti

  tatten
  Saako tällä keskustelupalstalla muutkin mainostaa golfmatkojaan ja opetusta vai koskeeko se vain tätä tapausta. Muutoinhan tästä voi vetää joitakin erityisiä johtopäätöksiä. Minä ainakin olen luullut, että mainokset ovat kiellettyjä.

  Kuten sanoin, siihen saakka että saamme profiilitietoihin laajennusta, halutessaan viestiin voi laittaa yhteystietonsa. Jos ilmaisin asian epäselvästi, tämä koskee luonnollisesti kaikkia. Jatkossa jos haluaa vihjailla, keskustella omista erityisistä johtopäätöksistään, tai moderaattoreiden ratkaisuista, se tulee tehdä yksityisesti suoraa moderaattorille.

  LDR-MOD Dole

  #1078716 Ilmoita asiaton viesti

  Kiitos hyvistä näkemyksistä ja neuvoista! Perhematkailun asettamista vaatimuksista johtuen ehdin jo varata reissun, joka valitettavasti ei ole opetus- vaan pelimatka. Opetuksen saamiselle olisi kyllä ollut tarvetta, mutta tällä mennään tällä kertaa, golfkentän ja beachin väliä pendlaillen. Seuraava matka tulee sitten olemaan opetus/pelireissu.

  #1078792 Ilmoita asiaton viesti

  LDR-MOD Dole
  Kuten sanoin, siihen saakka että saamme profiilitietoihin laajennusta, halutessaan viestiin voi laittaa yhteystietonsa. Jos ilmaisin asian epäselvästi, tämä koskee luonnollisesti kaikkia.

  LDR-MOD Dole

  Keskusteluun liittyen, lainaus ketjusta Moderaattoreiden tiedotteet

  LDR-MOD Dole
  Pofiilitietojen laajennus on käsitelty. En ala erittelemään syitä, mutta valitettavasti ainut mihin tällä hetkellä pystymme, on lisäämään rekisteröitymisajankohdan. Tämä muutos tullaaan tekemään.

  Näin ollen jatkossa saa keskusteluun liittää yhteystietonsa, tai kotisivunsa, myös amatikseen golfin kanssa työskentelevät, kunhan se liittyy aiheeseen eikä ole viestin itsetarkoitus.

  LDR-MOD Dole

Esillä 24 viestiä, 1 - 24 (kaikkiaan 24)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Matkailu Pelireissujen taso-odotukset