11.–18.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][10]
KilpailuaSuomalaista

Peliliput

Etusivu Foorumit Yleistä Peliliput

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 53)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1313370 Ilmoita asiaton viesti

  Onkohan näköharhaa mutta minusta näyttää että pelilippuja on aika vähän tarjolla ja pyynnit ovat aika kovia? Pyynti on kova jos kentältä saa gf:n halvemmalla tai jos hinta on pari euroa halvempi mutta lippu pitää noutaa jostain kymmennien kilometrien päästä.

  Jos näin jatkuu niin ostan kentän greenfeen, ainakin mieluummin kuin lähden pitkälle noutomatkalle. Mulla on vuokrattu pelioikeus mutta tykkään satunnaisesti vierailla toisilla kentillä. Perin euron säästö ei paljoa paina. Seuraan tilannetta.

  #1313372 Ilmoita asiaton viesti

  Onkohan näköharhaa mutta minusta näyttää että pelilippuja on aika vähän tarjolla ja pyynnit ovat aika kovia? Pyynti on kova jos kentältä saa gf:n halvemmalla tai jos hinta on pari euroa halvempi mutta lippu pitää noutaa jostain kymmennien kilometrien päästä.

  Jos näin jatkuu niin ostan kentän greenfeen, ainakin mieluummin kuin lähden pitkälle noutomatkalle. Mulla on vuokrattu pelioikeus mutta tykkään satunnaisesti vierailla toisilla kentillä. Perin euron säästö ei paljoa paina. Seuraan tilannetta.

  Se on juurikin näin. Golfpisteen pörssissä (joka on muuten tarkoitettu yksityishenkilöille) on muutama ammattimainen toimija (maksavatkohan kaikki verot?) joiden pyyntö on hyvin lähellä kentän green feetä. Se heille sallittakoon. Samoilla toimijoilla syksyllä jää jonkin verran pelilippuja mätänemään, mutta kun he pitävät hintatason riittävän korkeana niin ei näytä heitä vaivaavan. Sekin heille sallittakoon.

  Itse en trokareilta osta mitään vaan maksan suosiolla kentän pyytämän green feen.

  #1313374 Ilmoita asiaton viesti

  Yksittäisen pelilipun hakeminen harvemmin kannattaa jos hakee kerralla useampi niin alkaa jo säästöäkin monesti syntymään. Itse en pelilippuja lähtisi myymään , golffarit nyt varmaan yleensä noutavat peliliput sovitusti, mutta silti en jaksa aikatauluttaa menojani näiden pelilipun noutajien takia.

  #1313378 Ilmoita asiaton viesti

  Luin ne pörssin ohjeet, mutta en mielestäni nähnyt mainintaa, että tarkoitettu vain yksityishenkilöille. Vai onko tuo jokin sellainen asia, joka tulee jostain muusta säännöksestä?

  Sen takia alkoi tuo kiinnostamaan, sillä muutamia päiviä sitten (nyt ilmeisesti poistanut ilmoitukset), eräs golfalan yritys myi pelilippuja ”omalle” ja parille muulle kentälle. Ihan ok muuten minulle, mutta käytti ilmoituksessaan minun Range nimimerkkiä. Eli jos rekisteröityy golfpisteeseen, niin softa (tai henkilö) ei ilmeisesti tarkista onko ko. nimimerkki jo käytössä.

  #1313394 Ilmoita asiaton viesti

  HUOM! Golfpörssi on tarkoitettu vain yksityishenkilöille. Muiden tahojen ilmoitukset poistetaan siitä erikseen ilmoittamatta.

  Näin siellä lukee kun jättää ilmoitusta.

  #1313407 Ilmoita asiaton viesti

  Onkohan niin että tulee ennätysvuosi golf kentille? joissain on toki jotain rajoituksia mutta ei kaikissa ole. Täynnä ollaan.. Korona raha toki kelpaa joillekin.

  #1313447 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Mitä ne rajoitukset ovat, joita joillain kentillä ei ole ja joillain on? Tarkoitatko ryhmäkokoja vai jotakin muuta?

  #1313451 Ilmoita asiaton viesti

  Voisiko ylläpito vastata miksi nämä sivut on vuodesta toiseen markkina-alustana lippujen myynnille ? Taitaa pörssin säännöt jopa kieltää ammattimaisen lippujen myynnin ?

  #1313452 Ilmoita asiaton viesti

  Mitä ne rajoitukset ovat, joita joillain kentillä ei ole ja joillain on? Tarkoitatko ryhmäkokoja vai jotakin muuta?

  Joo.. Nevaksessa sanotaan että älä lisää ilman lupaa itseäsi kahden ryhmään.. Rinkussa voi pyytää sulkemaan lähdön ja sellaisia. Rinkku on ainakin aamusta iltaan täynnä, tosin niin oli ennenkin. Tiedä sitten miten yritystapahtumat ja muut kisat tulee pyörimään. Miksei tulis kun kaikki on kohta auki. Paitsi rajat ja varmaan nekin ennen syksyä.

  #1313461 Ilmoita asiaton viesti

  AP: Golfpisteen pörssissä (joka on muuten tarkoitettu yksityishenkilöille) on muutama ammattimainen toimija (maksavatkohan kaikki verot?)

  Gripper: Voisiko ylläpito vastata miksi nämä sivut on vuodesta toiseen markkina-alustana lippujen myynnille ? Taitaa pörssin säännöt jopa kieltää ammattimaisen lippujen myynnin ?

  Pörssi on tosiaan tarkoitettu vain yksityishenkilöille, joka on ”ovelasti” sijoitettu Jätä Ilmoitus -osioon, mutta Pörssin ohjeissa ei tästä mainita mitään. Sen sijaan missään ei ole mainintaa siitä, ettei yksityishenkilö saisi myydä lippuja ”ammattimaisesti”, mitä se sitten mahtaa tarkoittaakin.

  Minusta on kaikkien etu, jos golfosakkeiden ja pelilippujen JÄLKIMARKKINA toimii hyvin ja jos ammattimaisesti, vielä parempi. Sama logiikka kuin muutoinkin pörssillä. Olisi perin erikoista, jos golfosake ja pelilippukauppaa pitäisi käydä jotenkin hämärällä tavalla tai muutoin pimeästi.

  AP on huolissaan verojen maksuista, vaikka pelilipuista kertyvät verot ovat täysin merkityksettömiä. Tietenkin kateuden näkökulmasta tärkeitä. Mutta tässäkin pörssi on hyvä paikka myös verottajalle löytää ammattimaiset kauppiaat ja eiköhän verottaja osaa pyytää selvitystä suoraan tältä kauppiaalta ilman ”naapuriapua”.

  #1313463 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Putti-Possulla näyttää olevan semmoinen periaate, että kaikista määräyksistä saa poiketa, kunhan poikkeaa vain vähän, oli sitten kyse verojen maksamisesta tai ajallaan lähtemisestä kentälle. No, onhan tuokin asenne.

  #1313467 Ilmoita asiaton viesti

  KL: Putti-Possulla näyttää olevan semmoinen periaate, että kaikista määräyksistä saa poiketa, kunhan poikkeaa vain vähän, oli sitten kyse verojen maksamisesta tai ajallaan lähtemisestä kentälle. No, onhan tuokin asenne.

  Väärin arvattu, KL. Verot pitää maksaa, mutta mahdoton on ostajan tietää, maksaako myyjä verot oikein vai minkämoista verosuunnittelua ehkä tekee. Jopa niin, ettei meillä ole minkäänlaista mahdollisuutta selvittää, paljonko esim Google maksaa veroja ja mihinkä maahan. Sama koskee tilannetta, jossa yksityishenkilö myy tai vuokraa pelioikeusiaan tai osakkeitaan pörssissä. Pörssi on kuitenkin suhteellisen avoin tapa käydä kauppaa ja verottaja kykenee seuraamaan sitä, kuka siellä ammatikseen toimii. Paljon helpompi kuin, jos kauppaa käytäisiin ”Esson baarissa”.

  Mitä tulee ”ajallaan lähtemiselle”, tapahtui eilen, että olimme lähdössä tyttöystäväni kanssa kahden lähdössä pelaamaan. Edessä oli lähtö tyhjä ja koska meidän lähtö oli täysi … joten lähdimme 7 minuuttia etuajassa. Ei ole vieläkään selvinnyt, kuka kärsi tästä ”törkeästä määräysten rikkomisesta” 😉

  #1313468 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Verot pitää maksaa, mutta mahdoton on ostajan tietää, maksaako myyjä verot oikein vai minkämoista verosuunnittelua ehkä tekee.

  Et sinä niin sanonut, vaan vähättelit pienten verojen maksamisen tärkeyttä.

  Mitä tulee ”ajallaan lähtemiselle”, tapahtui eilen, että olimme lähdössä tyttöystäväni kanssa kahden lähdössä pelaamaan. Edessä oli lähtö tyhjä ja koska meidän lähtö oli täysi … joten lähdimme 7 minuuttia etuajassa. Ei ole vieläkään selvinnyt, kuka kärsi tästä ”törkeästä määräysten rikkomisesta” 😉

  Tuo alkaa jo mennä sääliselittämisen puolelle. Olet täällä moneen kertaan yrittänyt puolustella etuajassa lähtemistä milloin minkäkin verukkeen nojalla, ikään kuin ajallaan lähtemiselle ei olisi mitään järkisyitä. En lähde niitä syitä tässä luettelemaan, koska olen sen jo tehnyt useaan kertaan etkä kuitenkaan ymmärtäisi niitä nytkään. Ihmettelen vain, miksi muuten älykkäältä vaikuttava ihminen voi olla noinkin tyhmä tämän yksittäisen asian suhteen.

  ’Jos taas edellinen ryhmä lähti ajallaan, etuajassa lähteminen tarkoittaa 1-2 minuuttia, mikä ei varmasti aiheuta mitään ylimääräistä haitari-ilmiötä.’ Kirjoitti Putti-Possu 6.5. klo 17:04. Tässä siis puolustat etuajassa lähtemistä siinäkin tapauksessa, ettei edessä ole tyhjää lähtöä.

  #1313469 Ilmoita asiaton viesti

  KL: ’Jos taas edellinen ryhmä lähti ajallaan, etuajassa lähteminen tarkoittaa 1-2 minuuttia, mikä ei varmasti aiheuta mitään ylimääräistä haitari-ilmiötä.’ Kirjoitti Putti-Possu 6.5. klo 17:04. Tässä siis puolustat etuajassa lähtemistä siinäkin tapauksessa, ettei edessä ole tyhjää lähtöä.

  Vastaus on Kyllä. Tänään esimerkiksi edellinen 2h ryhmä lähti 3-4 min etuajassa (kentällä vain 2h lähtöjä) ja sitten minä myös heidän peräänsä 7 min jälkeen, joka oli normi lähtöväli ja edellinen ryhmä oli jo par4 griinillä. Ei siis olisi ollut mitään järkeä katsoa sekuntikellosta aikaa ja odottaa ylimääräistä 3-4 min. Tästä meidän ”rikkeestä” ei kärsinyt kukaan, päinvastoin koko kenttä rullasi hyvin ja me, kuten myös edellinen ja varmaan seuraavakin ryhmä olivat pelanneet kierroksensa samaoisen 3-4 min aikaisemmin. Ei tunnu uppoavan KL:n ymmärryksen 😮

  #1313470 Ilmoita asiaton viesti

  KL: Et sinä niin sanonut, vaan vähättelit pienten verojen maksamisen tärkeyttä.

  Vähättelen edelleenkin pienten verojen merkitystä. Hyvä vastaava esimerkki oli 2019, jolloin kaikki golfpalkinnot (kahvipakettia ja lippistä lukuunottamatta) olivat verotettavaa tuloa. Vuonna 2018 voimassa oli samat verolait, mutta käytännössä alle 100€ palkintoja ei verotettu. Tänä vuonna tuo 100€ raja on saatettu voimaan.

  No käsi sydämmelle, kuinka moni on omaehtoisesti ilmoittanut vuoden 2019 ja sitä edeltävien vuosien golfpalkinnot verotukseen. Näinhän kuuliaisen kansalaisen kuuluisi tehdä eikä selitykseksi ilmoittamatta jättämiselle riitä, että kuluja oli enemmän. Myös yksityisiltä saadut palkinnot, esim. Skinivoitot ovat veronalaisia. Voisin vaikka lyödä vetoa, ettet KL sinäkään näitä kaikkia palkintoja ilmoittanut.

  Verottajan kannalta nämä ovat lillukanvarsia eikä niillä ole mitään merkitystä verokertymälle, paitsi jos kyse on laajasta tai jopa ammattimaisesta toiminnasta. Näissä kaikissa seikoissa niin verottajan kuin myös verovelvollisten pitää keskittyä olennaiseen.

  #1313472 Ilmoita asiaton viesti

  Ei skinivoittoja voi ilmoittaa verattajalle koska Suomessa on laittomat uhkapelit laissa kielletty.

  #1313473 Ilmoita asiaton viesti

  Tarkoitin verottajalle oikoluku meni ohi. Puttepossulle! Et voi lyödä vetoa yksityishenkilön kanssa, se on laissa kielletty.

  #1313474 Ilmoita asiaton viesti

  Tarkoitin verottajalle oikoluku meni ohi. Puttepossulle! Et voi lyödä vetoa yksityishenkilön kanssa, se on laissa kielletty.

  Niin, että Skineissä rikotaan ensin Arpajaislakia ja sen lisäksi pimitetään voitto verottajalta. Vankeutta siis kovennettuna.

  #1313482 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Tänään esimerkiksi edellinen 2h ryhmä lähti 3-4 min etuajassa (kentällä vain 2h lähtöjä) ja sitten minä myös heidän peräänsä 7 min jälkeen, joka oli normi lähtöväli ja edellinen ryhmä oli jo par4 griinillä. Ei siis olisi ollut mitään järkeä katsoa sekuntikellosta aikaa ja odottaa ylimääräistä 3-4 min. Tästä meidän ”rikkeestä” ei kärsinyt kukaan, päinvastoin koko kenttä rullasi hyvin ja me, kuten myös edellinen ja varmaan seuraavakin ryhmä olivat pelanneet kierroksensa samaoisen 3-4 min aikaisemmin. Ei tunnu uppoavan KL:n ymmärryksen 😮

  Tuntuu suorastaan uskomattomalta kuinka kapea-alaisesti katsot tätä asiaa ottaen esimerkkeinä jotain omia kahden hengen kierroksiasi jossain päin maailmaa.

  Mutta olkoon, jos et käsitä ajallaan lähtemisen tärkeyttä kokonaisuuteen kannalta, niin en voi sinua auttaa.

  #1313489 Ilmoita asiaton viesti

  Tulipa taas uutta tietoa, en tiennytkään Skinin olevan uhkapeliä.

  #1313491 Ilmoita asiaton viesti
  tph

  Et voi lyödä vetoa yksityishenkilön kanssa, se on laissa kielletty.

  Mikä laki ja mikä pykälä?

  #1313492 Ilmoita asiaton viesti
  tph

  V…u mitä jankkaamista jostain lähtöajoista. Kaikki toivottavasti tajuaa ”kokonaisuuteen kannalta” että jos lähdöt on täynnä niin kentälle ei ole mitään tarvetta tai hyötyä mennä ennen kuin kello lyö oman lähtöajan. Sitten on aamu- ja ilta-aikoja tai paskaa säätä tai jotain muita syitä miksi kentällä on tilaa. Jos edessä on kahden hengen ryhmiä ja jopa tyhjiä lähtöjä niin en keksi järkevää syytä sille, miksi neljän hengen ryhmä ei avaisi heti kun edellinen ryhmä on kantaman ulkopuolella.

  Olen toki valmis lukemaan ja hyväksymään arki- tai muu järkiperustelun sille miksi näin ei kannata (tai saa) tehdä edellä kuvatuissa tapauksissa.

  #1313494 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Olen toki valmis lukemaan ja hyväksymään arki- tai muu järkiperustelun sille miksi näin ei kannata (tai saa) tehdä edellä kuvatuissa tapauksissa.

  Syy on perin yksinkertainen ja sitä samaa opetetaan pienille lapsille, mutta näyttää siltä, etteivät kaikki aikuisetkaan ymmärrä koko konseptia. Kyse on esimerkin voimasta.

  Kas, valitettavan suuri osa ihmisistä on lähestulkoon kykenemättömiä loogiseen ajatteluun. Lisäksi esivallan vastustaminen tuntuu olevan kovin monella se suurin vaikuttava voima. Nämä kaksi kun yhdistetään, niin tulokseksi saadaan kaikenlaisista ohjeista, määräyksistä ja laeista piittaamaton popula, joka tekee mitä itse haluaa ymmärtämättä tekojensa seurauksia.

  Golfkentällä tämä näkyy siten, että etuajassa lähteminen ei suinkaan rajoitu niihin tilanteisiin, joissa edessä on puoli tuntia tyhjää, vaan etuajassa lähdetään aina ja joka tilanteessa. Ollaan siis siinä pisteessä, jossa jokainen uskoo oman toimintansa olevan oikean eikä se haittaa ketään. Ympyrä sulkeutuu: looginen ajattelu puuttuu eikä ohjeistuksista piitata.

  Kysyn taas varmaankin sadannen kerran: mitä haittaa on oman lähtöajan noudattamisessa?

  en keksi järkevää syytä sille, miksi neljän hengen ryhmä ei avaisi heti kun edellinen ryhmä on kantaman ulkopuolella.

  Ai niin, tämä osuu juurikin sinne puuttuvan logiikan alueelle. Perinteinen 10 minuutin lähtöväli ei suinkaan tarkoita sitä, että avataan heti, kun edellinen ryhmä on kantaman ulkopuolella. Tuolla periaatteella juurikin saadaan niitä ruuhkia aikaiseksi ja odottelua odottelun perään.

  Peliryhmä on oikealla paikalla edellä menevään ryhmään verrattuna silloin, kun:
  – ryhmä saapuu parkolmosen tiipaikalle juuri kun edellinen ryhmä on poistunut ko. reiän viheriöltä
  – ryhmä saapuu parnelosen tiipaikalle juuri kun edellinen ryhmä on viheriöllä
  – ryhmä saapuu parvitosen tiipaikalle juuri kun edellinen ryhmä on lyönyt lähestymislyöntinsä viheriölle

  Tuolla ohjeistuksella tätä lajia pitäisi pelata.

  #1313497 Ilmoita asiaton viesti

  Alussa n, 7 viestiä enemmän tai vähemmän topicista, ja sen jälkeen kinastelua lähtöaikojen noudattamisesta ym, höystettynä muita nälvivillä kommenteilla. Normimeininkiä.

  Off-topic tämäkin, mistä pahoittelut.

  #1313498 Ilmoita asiaton viesti

  Et voi lyödä vetoa yksityishenkilön kanssa, se on laissa kielletty.
  Mikä laki ja mikä pykälä?

  Arpajaislaki 6§ säätää, että toiminta on luvanvaraista. Arpajaislain piirissä on mm 3§ mukaan:

  1) raha-arpajaisilla rahapelejä, joissa voi arpomisella voittaa rahaa;

  2) vedonlyöntipeleillä rahapelejä, joissa pelaajalla on mahdollisuus osallistua urheilu- tai muun kilpailun, myös hevoskilpailun taikka rahapelin tapahtumia tai tuloksia koskevien arvausten perusteella pelaajan asettaman rahapanoksen ja lopputuloksen todennäköisyyttä osoittavan kertoimen tulon mukaisesti määräytyvien voittojen jakoon;

  Tulipa taas uutta tietoa, en tiennytkään Skinin olevan uhkapeliä.

  Se riippuu panoksesta. Rahapeli muuttuu uhkapeliksi, jos panokset ovat suuria suhteessa pelaajan varallisuuteen.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 53)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Peliliput