26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Pelaaminen Suomessa ilman seurajäsenyyttä

Etusivu Foorumit Yleistä Pelaaminen Suomessa ilman seurajäsenyyttä

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 38)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • KL1 kirjoitti toisessa ketjussa:

    Mitäs jos te itkijät tekisitte jotakin itkemisen sijaan? Kuten eroaisitte jäsenseurastanne ja pelaisitte golfia ilman jäsenyyttä. Sehän on täysin mahdollista, kuten lukuisissa keskusteluketjuissa on todettu.

    Avaan tästä aiheesta oman ketjunsa, koska asia varmasti kiinnostaa monia. Millä täysmittaisilla (siis ei Par3-) kentillä Suomessa vieraspelaaja pääsee pelaamaan golfia olematta a) jonkun suomalaisen golfseuran jäsen tai b) ilman jonkun ulkomaisen golfiin viittavan yhteisön jäsenkorttia.

    Jokainen golfkenttä voi päättää tästä asiasta niin kuin haluaa. Mitkä kentät Suomessa päästävät ilman mitään jäsenyyttä olevat vieraspelaajat pelaamaan? Vai koskeeko pelaamisen salliminen ilman seurajäsenyyttä ainoastaan muutaman golfyhtiön omia osakkaita?

    CAlex:

    Millä täysmittaisilla (siis ei Par3-) kentillä Suomessa vieraspelaaja pääsee pelaamaan golfia olematta a) jonkun suomalaisen golfseuran jäsen tai b) ilman jonkun ulkomaisen golfiin viittavan yhteisön jäsenkorttia.

    Mieluusti sisällytettäisi listaan myös omalla osakkeella pelavien osallistuminen ilman jäsenyyttä. Ainakin ne kentät joissa minulla on pelioikeus vaativat peliohjesäännöissän liiton ”pakko”jäsenyyden, mieluusti pelaisin itsekin omalla osakkeella ilman ko. pakotetta, koska en todellakaan tunne saavani minkäälaista vastiketta sille naurettavan pienelle lähes merkityksettömälle summalle (mutta vastustan ”pakotusta” periaatteessa 🙂 ) .

    KL1: Kuten eroaisitte jäsenseurastanne ja pelaisitte golfia ilman jäsenyyttä. Sehän on täysin mahdollista, kuten lukuisissa keskusteluketjuissa on todettu.


    Löytyykö tähän konkreettisia esimerkkejä? Siis vieraspelaamisesta ilman seurajäsenyyttä? GF- ja vuokrapelaajat? KL1, miten on?

    LG:n Kisälli-kenttä (9 reikää, par 32/64) on tarkoitettu kaikkien pelattavaksi, kts http://www.lahdengolf.fi/fi/pelaaminen/kisalli-kentta/ . Vaikka parvitoset puuttuvatkin, kyseessä ei ole mikään mikkihiirikenttä.

    Kovin hiljaista täällä…
    Ei taida Suomesta löytyä (montaakaan? yhtäkään?) 18-reikäistä golfkenttää, jolle vieraspelaaja pääsee pelaamaan ilman jonkun golfyhteisön jäsenyyttä?

    KL1: …pelaisitte golfia ilman jäsenyyttä. Sehän on täysin mahdollista, kuten lukuisissa keskusteluketjuissa on todettu.


    Vai onko se sittenkään mahdollista?

    Sitten vähän filosofista pohdiskelua:
    Onkohan pakkojäsenyyden ylläpidossa kysymys asiasta päättävien tahojen saavutettujen etujen turvaamisesta vai golfharrastajien pelitaitojen varmistamisesta? Onko niin, että suomalaisessa holhousyhteiskunnassa ei luoteta ihmisten omaan kykyyn arvioida sitä, onko asianomainen kypsä menemään golfkentälle? Kaikkialla muualla maailmassa itsesäätely toimii kohtuullisen hyvin. Arvellaanko suomalaisten olevan vielä niin äskettäin puista pudonneita, ettei meikäläisten itsekritiikki ole kehittynyt muun maailman tasolle? Vai miten perustellaan sitä, että muusta maailmasta poiketen Suomessa on pakko kuulua golfseuraan voidakseen harrastaa täyspainoisesti tätä lajia?

    pjs

    Calex:

    Ei taida Suomesta löytyä (montaakaan? yhtäkään?) 18-reikäistä golfkenttää, jolle vieraspelaaja pääsee pelaamaan ilman jonkun golfyhteisön jäsenyyttä?

    Kuten aiemmassa ketjussa totesin, kyllä näitä varmasti on. Omakohtaisesti järjestin noin 10 hengen tapahtuman viime kesänä, jossa yhdellä oli ollut aiemmin jäsenyys, mutta jäsenmaksuja ei ollut maksettu vuosiin. Kysyttiin jo etukäteen pääseekö silti pelaamaan. Toivotettiin tervetulleeksi kunhan maksoi pari euroa ylimääräistä, perusteluna ”vakuutus”. Lieneekö sama menettely ulkomaisilla pelajilla? Joku ketjussa väitti (vihjaili), että tässä voisi olla jotakin hämärää, joten en viitsi kentän nimeä kertoa.

    Kokeilepa lähestyä joitakin kenttiä vastaavanlaisella kysymyksenasettelulla (esimerkiksi yritystapahtuma) niin luulisi, että pelimahdollisuuksia järjestyisi. Enkä yhtään ihmettelisi, vaikka onnistuisi ihan tavanomaisessa GF-pelaamisessakin.

    Kokeilepa lähestyä joitakin kenttiä vastaavanlaisella kysymyksenasettelulla (esimerkiksi yritystapahtuma) niin luulisi, että pelimahdollisuuksia järjestyisi. Enkä yhtään ihmettelisi, vaikka onnistuisi ihan tavanomaisessa GF-pelaamisessakin

    Eli satunnaisesti voi onnistua, mutta asiakkailla ei ole etukäteen asiasta tietoa.
    Jos minä olisin jonkun näiden ”ongelmakenttien” toimari, minä miettisin profiloitumista vapaan pelaamisen suuntaan.
    Ilmeisesti ongelmana on ollut, että golfliitto on lyönyt kapuloita rattaisiin ainankin aikaisemmin.
    Nyt mielestäni aika olisi kypsä. Jos golfliitto yrittää vaikeuttaa toimintaa, tekisin siitä mahdollisimman julkista. Olisikohan golfliitolla kuitenkaan varaa kuitenkaan jatkaa vaikeuttamista, pelkona valtiontukien ja leimautuminen ”rahastusautomaatiksi” (tai tässä tapauksessa liitto kylläkin jo sitä on).

    Olen pelannut muutama vuosi sitten pari kertaa ulkomaisen kaverini kanssa gf-kierroksen ihan tavallisella kentällä, vaikka itse en ollut niinä vuosina jäsenenä missään, kun oma golfharrastus oli tauolla.

    Kerroin rehellisesti ”olen ollut aikaisemmin jäsenenä xxx:ssä, mutta en ole vielä maksanut tämän vuoden jäsenmaksua”.

    (Tosin tuo ”en vielä” oli lievä asennehuijaus, koska oikeasti ei ollut tarkoituskaan maksaa sinä vuonna…)

    Cädäri valitteli että ”meillä kyllä oikeastaan pääsisi kentälle vain golfseurojen jäsenet” mutta päästi kuitenkin.

    Olisihan se vähän hassua ollut että ulkomainen kaverini olisi päässyt, mutta minä en? Ja lieneekö edes laillista, kun ollaan EU:ssa, että olisi eri sääntö suomalaisille?

    Taitotason kai voisi osoittaa vanhallakin jäsenkortilla. Ei kai nyt 1-3 vuodessa ihan kaikki asiat unohdu?

    KL1

    Calex, mitäs jos kaivaisit esille ne kaikki vanhat keskusteluketjut, joissa asiaa ruodittiin? Itseäni ei moinen kaivaminen kiinnosta, koska minulla on ainakin toistaiseksi varaa maksaa tuo kiistanalainen jäsenmaksu. Noissa aikaisemmissa keskusteluissa golfin harrastaminen ilman jäsenyyttä on kuitenkin tuotu niin hyvin ja kiistatta esille, että voin hyvin seistä sanojeni takana.

    Toki on kenttiä, joilla jäsenyys vaaditaan, mutta yllättävän monelle kentälle pääsee pelaamaan ilmankin, joskin tietyin rajoituksin. Kyse on kuitenkin siitä, voiko golfia harrastaa täysipainoisesti ilman jäsenyyttä ja siihen vastaus on kiistaton kyllä.

    Ai niin, tuo vaatimus 18-reikäisyydestä on ihan omasi. Kyllä golfia voi pelata 9-reikäiselläkin kentällä vallan mainiosti, jopa pienemmälläkin, kuten uudet tuulet ovat viestinsä meillekin tuoneet tänne Perä-Pohjolaan. Usein noille 9-reikäisille pääseekin helpommin ilman jäsenyyksiä pelaamaan vaikkapa ko. kentälle tutussa seurassa.

    KL, jotta saadaan tähän asiaan hiukan konkretiaa, niin voitko luetella muutamia 18-reikäisiä kenttiä vaikkapa Uudeltamaalta (miksei muualtakin), jonne vieras on tervetullut pelaamaan ilman seurajäsenyyttä. Uskon, että Suomessa lisääntyvä määrä golfin harrastajia on aidosti kiinnostuneita asiasta.

    No ainakin Golf Talma pääsee pelaamaan on joka vuosi paljon eri tapahtumia.Minä olen pelannut muuttaman vuoden omalla osekkeella myytyäni sen pois pelaan nykyään vuokra pelioikeudella.Enkä kuulu mihinkään seuraan.Ja olen joka kesä pelannut ulkomaalaisten vieraiden kassa lukuisilla suomi kentillä ilman jäsennyyttä.Millä ulkolainen pelaaja todistaa että kuuluu johonkin golf seuraan sillä mikään muovi läpyskä ei todista vielä mitään sehän voi olla vaikka jokin paikallinen kaupan alennuskortti.Ja Suomessa pitäisi myös tarkistaa henkkarit että on sama kuin pelaan varaus.Sitähän voi varata ajan jonkun toisen nimissä.

    Tässä on kysymys suomalaisten golfharrastajien mahdollisuudesta pelata 18-reikäisillä vieraskentillä Suomessa kuulumatta mihinkään golfseuraan. Yhtään konkreettista esimerkkiä tällaisesta pysyvästä, kaikkia pelaajia ja tilanteita koskevasta ja asiakkaiden tietämästä mahdollisuudesta ei ole tullut esille (poisluettuina nuo satunnaiset tapaukset ’ulkomaalaisten vieraiden kanssa’). Päinvastaisia esimerkkejä jäsenyyden edellyttämisestä on sen sijaan runsaasti.

    Lajia harrastavien seurajäsenyyspakon kiistäminen haiskahtaa vahvasti ns. ’vaihtoehtoiselta faktalta’. Täysipainoiseksi golfin harrastamiseksi ei todellakaan voi sanoa sitä, että pääsee pelaamaan joillekin 9-reikäisille kentille, mutta ’oikeat’ täysmittaiset kentät on harrastajalta poissuljettu, ellei hän kuulu golfseuraan. Missään muualla kuin Suomessa tällaista edellytystä ei taida olla? Miksi siis meillä?

    Katsoin Hirvihaaran sekä Espoo ringside golf.Yhtiöjärjetysen eikä kummankuun kentän yhtiöjärjestysesä olut mitään mainintaa että pelaaminen edellyttää golf seuraan kuulumisen pitää maksaa vaan hoito vastike sekä mahdollinen rahoitus vastike.Varmasti näitä tämmöisiä yhtiöitä on muitakin .Jokain voi tarkistaa nämä kentien yhtiöjärjestysestä.

    Ja mitä väliä sillä on pelaako 9 reikää tai 18 reikää.Sitähän voi pelata 9 reikäistä kentää vaikka kaksikierosta.

    Jappna, vastikemaksut kuuluvat osakkaille, eivät vieraspelaajille, joista tässä on nyt kyse.
    Ulkomailla vieraat menevät golfkentälle maksamalla gf-maksun, siinä kaikki. Suomessa tämä ei täysmittaisilla kentillä onnistu, vaan kysytään myös jäsenyyttä. Miksi?

    Osakas voi myös ottaa pelioikeuden pelilippuina ja myydä nämä.Jolloin lipun ostajan ei tarvii liityä seuraan.Minä pelaan vuosittain noin 250 kierosta Suomessa noin 130-170 ja loput ulkomailla.En ole kuulunut mihinkään golf seuraan enään moneen vuoteen.Toki on kysytty jäsennyyttä mutta sen puutuminen ei ole estänyt pelilipun käyttämistä.Ja jos seuran puutumin on este lipun käytämiselle niin siitähän on vastuussa lipun myyjä jos ei kerro ennen lipun myyntiä että 30 eken lipun lisäksi pitää vielä liittyä seuraan ja maksaa vielä jäsenmaksuja 60-100ekeä kyllä lippu kauppa loppuisi siihen jos näitä vielä pitäsi maksaa.Minun ulkolaiset kaverit pelaavat myös suomessa kuulumatta mihinkään seuraan.Näin se vaan.Vaikka teitä pakko jäsenyttä kannattavia on.Niin se ei estä kenttä yhtiötä tekemästä bisnestä.

    Calex: Tässä on kysymys suomalaisten golfharrastajien mahdollisuudesta pelata 18-reikäisillä vieraskentillä Suomessa kuulumatta mihinkään golfseuraan

    Minä kuulun Suomalaiseen golfseuraan, mutta seurassani on usein pelannut Suomalaisia (ja ulkolaisia) kavereita, jotka eivät ole kuuluneet mihinkään Suomalaiseen golfseuraan … eikä se ole koskaan estänyt pelaamista.

    EU-Suomessa ei voi myöskään tehdä Calexin kaltaista erottelua ”Suomalaisiin ja ulkomaisiin”. Suomalaista ei voi velvoittaa kuulumaan Suomalaiseen yhdistykseen eikä Suomalaista ja muuta EU-kansalaista voi käsitellä eri perusteilla. Golfkentät voivat toki yleensä päättää itsenäisesti, mitä edellyttävät kentälle pääsyyn, mutta rajanvetoa ei saa tehdä sen Suomalaisuuden perustella.

    Olisiko kellään esimerkkiä EU:ssa toimivasta golfseurasta, johon voisi liittyä ilman maksuja (esimerkiksi antamalla markkinointiluvan suoramarkkinointiin) ja liittymisen voisi tehdä netissä, josta saisi printattua myös jäsenkortin. Perinteisesti tällainen maa on Malta, josta toimii moni peliyhtiö ja myös rahalaitos (pankkitoimilupa yhdessä EU-maassa antaa luvan harjoittaa pankkitoimintaa koko EU-alueella). Olisi mielenkiintoista kokeilla, miten tällainen jäsenkortti toimii käytännössä.

    ERG kentän pelioikeus ohjesääntöjen varaussäännöissä edellytetään riittävän peli- ja etiketti sääntöjen todistamista esim. Suomen golfliiton jäsenkortilla.
    Suomen golfsenioreiden jäsenetujen käyttö edellyttää kuulumista johonkin Suomen golfliiton alaiseen seuraan ja nimettyä pelioikeutta.

    Kyllä EU-Suomen caddiemastereiden tiskeillä ulkomaisia golfharrastajia on aina kohdeltu eri tavalla kuin suomalaisia – erityisesti jos he ovat suomalaisen golfarin seurassa. Käytännössä kynnys ulkomaiselle gf-pelaajalle on aina matalampi kuin suomalaiselle gf-pelaajalle.

    Joka maanantai SHG Luukin kentälle ilman mitään kokemusta golffista.

    Olen viime vuodet pelannut pääasiassa ulkomaisilla kentillä, Brittein saarilla, Espanjassa ja Ranskassa, kotimaassa vain n. 10 kierrosta. Olen kyllä maksanut jäsenmaksuni, mutta jäsenkorttia en ole hakenut vuosiin. Ulkomailla kukaan ei ole kiinnostunut siitä missä olen jäsen tai mikä tasoitus minulla on. Olettavat, että kun olen kentälle tullut niin tiedän mitä teen ja osaan pelata. Kotimaassahan jäsentiedot ovat koneella eikä missään ole pyydetty näyttämään korttia.

    Jos vien mukanani kentälle vieraan, jonka taidot osoittautuvat vähäisiksi niin voin vain katsoa peiliin. Siinä menee omakin peli pilalle.

    Joka maanantai SHG Luukin kentälle ilman mitään kokemusta golffista.

    Tämä Luukin maanantai on kyllä tiedossa, mutta nyt kysymys siitä, voiko golfin harrastaja Suomessa pelata kaikilla (ehkä joitakin suljetumpia kenttiä lukuunottamatta) 18-reikäisillä kentillä greenfeen maksamalla aina kun tilaa on, ilman että on jonkun golfseuran jäsen. Ulkomailla voi, Suomessa ei voi. Miksei?

    Olettavat, että kun olen kentälle tullut niin tiedän mitä teen ja osaan pelata.

    Juuri niin… mutta Suomessa näin ei ole. Miksei ole?

    KL1

    Calex:

    Tämä Luukin maanantai on kyllä tiedossa, mutta nyt kysymys siitä, voiko golfin harrastaja Suomessa pelata kaikilla (ehkä joitakin suljetumpia kenttiä lukuunottamatta) 18-reikäisillä kentillä greenfeen maksamalla aina kun tilaa on, ilman että on jonkun golfseuran jäsen. Ulkomailla voi, Suomessa ei voi. Miksei?

    Nyt tulee Calexilta vahvaa potaskaa.

    Kyllä siellä ’ulkomaillakin’ on kenttiä, joille ei ole kerrassaan minkäänlaista asiaa ilman kyseisen klubin jäsenyyttä (esim. Augusta). Sitten on kenttiä, jotka vaativat jäsenyyden jossakin päin kyseistä maata. Sitten on kenttiä, jotka vaativat jäsenyyden jossain päin maailmaa. Sitten on kenttiä, jotka jäsenyyden puuttuessa vaativat lyömään muutaman pallon rangella pelitason osoittamiseksi. Sitten on kenttiä, jotka hyväksyvät oman jäsenensä vieraan ilman mitään kommervenkkejä. Sitten on kenttiä, joille kuka tahansa saa tulla pelaamaan, kunhan maksaa vaaditun hinnan. Ja sitten on näiden kaikkien suloisia sekamelskoja.

    Eräs toinen tällä hetkellä käytävä keskustelu tällä forumilla pitää kentän rytmitystä suurena ongelmana suomalaisessa golfissa. Ilmiön haittaavuudesta huolimatta pidän sitä ongelmaa paljon vähäisempänä kuin sitä, että kuka tahansa saa tulla mille tahansa kentällä mihin aikaan tahansa pelaamaan ilman, että osaa käyttäytyä ja toimia kentän tavalla. Ei sellainen vaatimus suinkaan ole golfkenttien yksinoikeus, samaa vaaditaan lukemattomissa muissakin paikoissa, ja jos ei suoriutuminen tyydytä paikan ylläpitäjää, niin lähtö tulee. Takuuvarmasti.

    Todennäköisesti kentille pääsee pelaamaan ilman mitään jäsenyyksiä..varsinkin jos valehtelee tietojaan jne.

    Periaatteessa lähes kaikkialla vaaditaan pelaajalta jonkinlainen osoitus HCP-tasoituksesta..mutta harvoin sitä keneltäkään kysellään.

    Kortilla sinänsä ei ole mitään merkitystä. Sillä puolestaan on jos pelaajan taidot ja tiedot eivät riitä ja muut peliryhmät tai sen oman ryhmän pelaaminen hankaloituu tästä osaamattomuudesta.

    Peliryhmiä myös pyritään muodostamaan siten ettei ryhmän yhteinen tasoitus nouse liian suureksi..tavoitellaan ilmeisesti sitä ettei liian montaa aloittelijaa pääse nyhertämään keskenään.

    Lienee ymmärrettävää ettei kortteja kysellä jos pelaaja hallitsee lajia sen verran ettei aiheuta kentällä törttöilyä. Se lienee ihan ok..Ei minulla siihen ole mitään sanomista. Varsinkin jos kysymys on tilapäisestä vierailusta.

    Toisaalta jos/kun kentällä on etukäteen ilmoitetut sääntönsä niin miksei niitä voisi myös noudattaa? Joka tapauksessa kentällä tulee ainakin jossain määrin toimia sääntöjen ja/tai ainakin etiketin mukaisesti. Voi olla että nykyään kaikki ihmiset eivät välitä yhteisistä säännöistä. Ehkä he kokovat näin olevansa muiden yläpuolella. Itse en osaa arvostaa heitä joille perinteinen huomaavaisuus, sääntojen, tapojen noudattaminen jopa rehellisyyskin on vierasta. Hämmästelen sitä että joku kokee tahallisen pienen huijauksen oikeudekseen myös golf’in yhteydessä.

    Minun mielestäni kaikenlaiset siipiveikot, örveltäjät ja yhteisten sääntöjen rikkojat saa vapaasti poistaa golfkentältä. Olipa heillä liiton kortti tai ei. Lienee liikaa vaadittu että pysyisivät poissa kentiltä ihan omaehtoisesti.

    P.S. Osakkaana pääsee pelaamaan ”omalla” kentällään ilman mitään jäsenyyksiä. En silti tiedä päteekö tämä kaikilla kentillä.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 38)
Vastaa aiheeseen: Pelaaminen Suomessa ilman seurajäsenyyttä

Etusivu Foorumit Yleistä Pelaaminen Suomessa ilman seurajäsenyyttä