23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Ota kaikki tieto ennen matkaasi

Etusivu Foorumit Matkailu Ota kaikki tieto ennen matkaasi

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Yritin tuossa vime vuoden puolella ehdottaa eräille Thaimaan suuntaan matkaaville , että Kilpi Kallinen Espoon Golfista on asunut kesäisin Siamissa useita kesiä. Vois ola arvokas kontakti, jos suostuu keskusteleen. No nämä Peka Liposet eivät ainakaan kovasti noteeranneet vinkkiäni – jotkut eivät tietoa tunnu tarvitsevan.

    Entäpä, jos Tsunamista olsi ollut jottain tietoa etukäteen . onhan ’ Satama-aalto ’ ainaskii Japanissa tuttu käsite !!??

    Kävelin 30 v. sitten perheeni kanssa Samoksella ylhäällä viinköynnösvuorilla erästä polkua pitkin. Kuljin edessä ja perheeni 10 m takana. Yht`äkkiä 2 metrin mittainen käärme hyppäsi metrin korkeudella ilmassa kuin tavuviiva polun yli ja kahisi heinäpeltoon valtavalla nopeudella. Entä , jos se olisi tullut kohti ?? Onneksi rakkaat tuli perässä.

    Olimme ollet Kreikan saarilla ennekin ja luulimme, ettei siellä tällaisia petoja olekaan. Kun juttelin paikallisten kalastajien kaa , he kertoivat , että vuorilla oli yksi myrkyllinen käärmelaji , joka kiima-aikaan hyökkää ihmisen päälle.

    MUISTAAKSENI OPPAAMME, EIVÄT MEITÄ KÄÄRMEISTÄ VAROITELLEET!!!???

    Paikalliset viiniviljelijät ratsastivatkin muuleilla viiniköynnöksilleen.

    Kun aloin kolohvini Floridan Tampan Innisbrookissa , talonpoikaisjärki kyllä esti pallojen haun mailanmittaa pitemmältä kolohviväylän reunaviidakoista. Kun ilta pimeni nämä ruokokaislikot kuhisivat mitä ihmeellsimpiä ääniä gaitoreista käärmeisiin. Gaitoreita Floridassa osaavat kaikki pelätä, mutta kaikki eivät usko , että ne pimeän tullen vilistävät lammesta toiseen ruohikoita pitkin ja ovat hengenvaaralllisia.

    Innisbrookin eräällä paalutetulla väylällä pelatessani pelikaverini varoitti, että sieltä paaluaidanvierestä ei kannata sitten ronkkia palloa. Olin juuri edellisenä päivänä pelannut yksin ja ronkkinut palloa Mokkasiinkäärme – vedestä.

    Moottorikelkasta varoittaisin yhtä paljon kuin mahdollisista käärmeistä. Moottorikelkka on helpontuntuinen veheje, mutta tappava , jos karkaa käsistä olit sitten kyydissä tai et. Yksin kelkka menee kauheaa vauhtia esim syvään lumeen tehtyä polkua pitkin ja ihmiset kelkan edessä ovat kuin tunnelissa – eivät kerkiä alta pois , kun kaasu juuttuu kiinni esim pakkasella ja moottori ulvoen leikkaa miehen käsivarren paksuisen männyn poikki kuin oljenkorren ja pysähtyy reidenpaksuiseen mäntyyn. Onneksi polku oli tyhjä,kun kelkka multa karkas Kakslauttasessa 25 v taapäin.

    NIIN HALUSIN VAIN VIENOSTI KERTOA , ETTÄ PAIKALLISET OSAAVAT VAROITTAA MM. KAPAKKAKULTTUURISTA JA NAISTEN KAA PEUHAAMISESTA ELÄINTEN OHELLA.

    Muistan kun , eräs nykyinen Keskon johtaja lähti ekaa kertaan Lappiin – 43 v sitten – hän tuli illaksi jutteleen isä Willehardin kaa , joka oli kokenut tunturisusi. Outoja olosuhteita kannattaa kunnioittaa.

    Me mäkimiehet olemme olleet aika rämäpäitä,mutta nää nykyiset eivät ota turhii riskejä.

    OLISKO SULLA KERROTTAVAA EKA KERTALAISILLE JOTAIN MERKITTÄVÄÄ, KUN OLET LIIKKUNUT MAAILMALLA.??

    JA KUN SILLOIN TÄLLÖIN PALSTALLA JOKU KYSYY UUTEEN PAIKKAAN MENNESSÄÄN OHJEITA – SINÄ KYSYJÄ OLET KAUKKAA VIISAAS JA PIDÄT ITSESTÄSI SEKÄ LÄHEISISTÄSI – AINAKII MIE NEUVON MIELELLÄNI . AJATELKAAS ,JOS tsunamistakin olis ollut tietoa !!?? ETUKÄTEEN.

    LAPISSAKIN VOI KAUNIIN KESÄPÄIVÄN JÄLKEEN TULLA TAPPAVAN KYLMÄ YÖ VÄSYNEELLE JA EKSYNEELLE – EIKÄ TARTTE EES OLA LAPIS. SE VOI KÄYVÄ SÖRKÄSKI.

    ME SUOMALAISET OLEMME NÄISSÄ KYSYMYKSISSÄ TURHAN HÄVELIÄITÄ – EI SE OLE TUNKETTELEVAA JOS VAPAAEHTOISESTI AUTTAA MAANMIESTÄÄN TAI – NAISTAAN SELVIYTYMÄÄN HELPOMMMIN ELÄMÄN HYÖKYAALLOISSA JA TOKI ULKOLAISET OVAT IHMSINÄ YHTÄ TÄRKEITÄ.

    TULI VAAN MIELEEN, JOS ..

    Nimetön

    Kyll mäkin Turuuusss..

    Tarinasi ydin ei oikein auennut, mut kiva vuodatus lentävistä kiimaisista käärmeistä, joita kannattaa varmaan Espoon väylillä kesäisin varoa tai sitä kiimaista ohi ampaisevaa moottorikelkkaa.

    (provo)

    Juu kyl noita ’läheltä piti’-tilanteita on ollu paljon enemmän tääl kotona ku matkoilla…

    nimimerkki kissana noin 3 elämää jäljellä

    Kiitos mäkisuksi kerrankin ymmärrettävästä tekstistä! Tämän hieman lyhytjänteisempi ihminen, kuten minä, jaksaa lukea loppuun. Idea on hyvä, mutta toivoisin edelleen että pysyttäisiin selkeästi golfiin liittyvissä asioissa. Luen mielelläni vinkkejä golfkentillä piilevistä vaaroista, joita olisi syytä varoa. Kertokaa ainakin Suomen kentiltä paikkoja joita on syytä varoa. Esim käärmeet ja ampiaispesät.

    Maurituiksella on mukava golfailla, siellä ei ole käärmeitä eikä mitään muitakaan vaarallisia elukoita kentällä. Mutta kun menet kierroksen jälkeen mereen uimaan varo stone fish nimistä kalaa, makaa mustana möykkynä rantahiekkaan kaivautuneena. Jos satut astumaan päälle on lomasi loppu, jalka turpoaa reiden paksuiseksi ja vietät viikon sairaalassa.

    unohtin lumikelkan ohella varoitta, että Lapin lisäksi valtaväylillä voi kevättalvella esiintyä mm. Etelä-Suomeskii mm. mustaa jäätä, lumipyryä ja ratin takan ns.

    kekekekeekekroprororossseeepeeriiiiiiiii- syndroma, joka voi olla tappaavaaaa,.

    miks sanomme kaiken usien liian myöhään ?????????????

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
Vastaa aiheeseen: Ota kaikki tieto ennen matkaasi

Etusivu Foorumit Matkailu Ota kaikki tieto ennen matkaasi