23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Omistaako osake vaiko vuokrata pelioikeus

Etusivu Foorumit Yleistä Omistaako osake vaiko vuokrata pelioikeus

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 294)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #1085749 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Hei, tästä ollaan varmaan puhuttu ja asiasta ollaan monta mieltä vaan kertoisitteko mielipiteenne ongelmaani!
    Itse olen pelannut tietyllä kentällä vuosia pelioikeudella. Nyt minulle tarjottiin osakkeen ostomahdollisuutta edulliseen hintaan, tälle samalle kentälle. Kannattaako osakkeen omistus, pelioikeus on helppoa, edullista ja vaivatonta. Kenttä on velaton, kunnossa ja kenttiäkin on kaksi, joten vaihtelua on.
    Miten pelikulttuuri tulee muuttumaan tulevaisuudessa (?) kuka sitä tietää, mutta mikä on teidän mielipiteenne? Pelataan enemmän pelioikeuksilla, omistamalla olet kiinnin tietyssä kentässä, osallistut kustannuksiin, vaikutusmahdollisuudet kuitenkin kentän ylläpitoon on minimaaliset, omistajilla ei montaakaan etua pelioikeutaan nähden ole!

    Nouseeko osakkeen arvo tulevaisuudessa ja pääseekö siitä edes eroon ilmaiseksiaaan?

    Mielipiteitänne odottaen, kiitos!

    #1085777 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ei liene mitään yksiselitteistä selontekoa mikä kenttien tilanne on; toisilla menee paremmin, toisilla huonommin. Eli suomeksi sanottuna (jos sijaintia ei huomioida) toiset kentät on tehnyt/tekee asiat paremmin kuin toiset. Jonkinlaisia muutoksia varmasti pelikulttuuriin tulee jatkossakin eli perinteisestä suljetusta klubimeiningistä mennään edelleen toiseen suuntaan ja erilaisia tapoja pelata kehitetään. Itselläni ei olisi mitään periaatteellista ongelmaa omistaa osaketta; mielelläni olisin kiinteästi mukana hyvässä golfklubissa, mutta riskianalyysi se on tässäkin asiassa tehtävä. Aivan kuten asunto-osakkeenkin suhteen, haluaisin että pääsen tarvittaessa eroon golfosakkeesta ja ainakaan nykyisen kenttäni suhteen en voisi olla siitä täysin varma. Ei siinä sen kummempaa. Ei toki tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.
    Tähän asti pelioikeuksia on ollut mukavasti vuokralla keväisin ja niillä pelaaminen on ollut varsin näppärää ja se onkin tällä hetkellä se ratkaisevin tekijä miksi en edes mieti osakkeen ostamista.

    #1085778 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Itse olen pelannut viisi vuotta kahden kentän yhtiössä vuokrapelioikeudella. Koen nyt nähneeni ko kentät ja ajattelin ensi vuonna siirtyä muualle. Osakkeenomistajana (varsinkin köyhänä sellaisena) en ehkä siirtyisi.

    #1085790 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Itse olen pelannut viisi vuotta kahden kentän yhtiössä vuokrapelioikeudella. Koen nyt nähneeni ko kentät ja ajattelin ensi vuonna siirtyä muualle. Osakkeenomistajana (varsinkin köyhänä sellaisena) en ehkä siirtyisi.

    Mitkä asiat sinulle vaikuttavat kentän vaihtamiseen?
    Vaikuttaako vaihtelunhalu, kentän ilmapiiri, sijainti ja millä painolla.
    Vuokrapelioikeuden etuja on ainakin se, että jos kyllästyy nykyiseen kenttään tai kentän tilanne menee jotenkin huonommaksi voi helpolla vaihtaa.

    #1085819 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mitkä asiat sinulle vaikuttavat kentän vaihtamiseen?
    Vaikuttaako vaihtelunhalu, kentän ilmapiiri, sijainti ja millä painolla.
    Vuokrapelioikeuden etuja on ainakin se, että jos kyllästyy nykyiseen kenttään tai kentän tilanne menee jotenkin huonommaksi voi helpolla vaihtaa.

    Juuri tuo järjestys ja painoarvoilla 5,2,1. Vaihtelunhaluun kuuluu myös uudet pelikaverit. Vaikka mukavia ihmisiä on (kait) jokaisessa seurassa, niin vaihtelua silläkin rintamalla. Uusi kenttä on sijainniltaan yhtä huono (tai hyvä) kuin nykyinen. Sijainnin kannalta parempikin löytyisi, mutta sekin on nähty. Ilmapiiri on ihan ok, mutta toisaalta hieman etäinen.

    #1085834 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Jos tekee mielessään hyödyt/haitat-analyysin niin tosiasiaksi jää, että joistakin eduista huolimatta osakaspelaamisen edut verrattuna vuokrapelioikeudella pelaamiseen ovat monelle niin vähäarvoiset, että kovinkaan vahvaa syytä osakkaaksi ryhtymiseen ei ole. Osakkuuden painolastina on, että se tuo mukanaan taloudellisen riskin ja ennen kaikkea riskin siitä, että golfosakkeesta voi olla vaikea päästä järkevästi eroon sitä halutessaan. Lisäksi monessa tapauksessa vuokrapelioikeuden vuosikustannus on pienempi kuin golfyhtiön pakollinen hoitovastike.

    #1085838 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Riippuu kentästä. Mitä etuja saat verrattuna vuokrapelaamiseen? Kuuluuko se esimerkiksi kultakorttirinkiin? Jos kuuluu, niin osakkaana saat 165 eur lisämaksulla 24 muutakin kenttää mitä pelata.

    #1085866 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Jos ostat osakkeen, sitoudut tietenkin kenttään ja vieläpä pitkäksi aikaa. Tämä sopii toisille. Esimerkiksi minulla on kentälle matkaa kesäasunnolta ajassa mitattuna 5 minuuttia. Tämä tuli kalibroitua viimeksi lauantaina, kun skoudet ilmaantuivat takapuskuriin heti alkumatkasta, joten ajelin nätisti rajoitusten mukaan.

    Ostaessani osakkeen aikoinani laskin, että vuokrapelioikeuden ja pelioikeusmaksun erotuksella osakkeen hinta tulee maksettua kymmenessä vuodessa. Nykyisin siis maksan vain pelioikeudesta netto. Mitään hoitovastiketta ei kenttäyhtiö peri eikä tule perimään. Tällä kaudella olen maksanut kotikentällä pelatuista kierroksista noin 14 €/rundi. Ja kausi vielä jatkuu…

    Sen sijaan, jos olisin Kalliossa asuva vähän pelaava risapersehipsteri, joka kulkee kentälle mopoautolla tai julkisilla, ei osakkeen ostaminen tulisi kuuloonkaan.

    Osakkeen ostamiseen sopii sama peukalosääntö kuin muihinkin arvopapereihin: Osta ja unohda. itse en ole osakettani myymässä. Jätän sen perikuntani murheeksi.

    Näistä Kultakortti – virityksistä en osaa sanoa mitään. En ole KsSysteemiin tutustunut. Finnair lennättää Dubliniin 169 €:lla. Käyn mieluummin siellä pelailemassa.

    Osakkeita saa nyt kuulemma todella edullisesti. Jos elämäntilanteesi sallii yhteen kentään sitoutumisen, neuvoni on: Strong buy!

    #1085918 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Pelioikeuksia saa vuokrattua tällä hetkellä (ja varmaan vielä pitkään) hyvin edullisesti. Yleensä vuokrat ovat jonkin verran alle hoitovastikkeen eli tältä osin taloudelliset seikat eivät puolla osakkeen omistamista.

    Toisaalta osakkeiden hinnat ovat nyt hyvin alhaalla eli siksi voisi ajatella että kannattaisi ostaa. Ja joillekin kentille ei ole tarjontaa vuokrapelioikeuksista jolloin ainoa tapa pelata on omistaa osake.

    Elämäntilanteet voivat kuitenkin muuttua (esim. muutto toiselle paikkakunnalle tai kyvyttömyys pelata). Nykyisten pakkovastikkeiden aikana osake voi muodostua riippakiveksi ja monella kentällä osakkeesta ei pääse eroon edes negatiivisella hinnalla. Vaikka kentällä menee hyvin tänä päivänä, ei se ole tae että menisi hyvin 5 vuoden päästä.

    Golf-osakkeen omistaminen on vähän kuin lomaosakkeen omistaminen: haluatko sitoutua vain yhteen kohteeseen ja samalla sitoutua maksamaan tähän liittyvät vastikkeet? Vai arvostatko enemmän joustavuutta ja riskittömyyttä.

    Pelkän tuotto-odotuksen perässä silmät kiiluen en golfosaketta lähtisi hankkimaan. Vai ostaisitko samalla logiikalla halpoja asuntoja muuttotappioalueita?

    #1085951 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Hyvä kenttä, hyvällä sijainnilla, talous kunnossa. Hyvä yhdistelmä vuosiksi eteenpäin ja silloin tarvittaessa pääsee eroonkin – tosin hinnat voivat mennä ylöspäinkin, mutta tuskin paljoakaan alasapäin nykytasosta. Minusta on iso asia, että on 2 kentän kokonaisuus, jolloin kilpailut ja yritystilaisuudet eivät häiritse osakkaiden pelaamista ja itsellekin on vaihtelua.

    Lisäksi sitoutumisen eräs tärkeä pointti on seuratoiminta. Jos pelaa vain omissa porukoissa eikä halua osallistua kilpailuihin tai muihin tilaisuuksiin, voi vaihdella kenttää. Mutta, jos taas em. asiat kiinnostaa, sitoutumisella on merkitystä ja silloin ostaminen on hyvä vaihtoehto.

    #1085960 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Sano Caron minkä kentän osakkeita harkitset niin saat parempia vastauksia …

    #1085972 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Hei,
    kiitos kaikille mielipiteistänne. Samoja seikkoja mitä toitte esiin olen itsekin pohdiskellut:
    Calex kiteytti parhaiten minun tilanteeni, Putti-Possu kiteytit myös hyvin. Tuskin golfosake lyhyellä tai edes keskipitkällä aikavälillä on kultakaivos, ja perinnöksi en haluaisi osaketta jättää, ainakaan tämän hetkisillä tiedoilla, hankaluuksia päästä eroon yms.

    haamu: kyseesä on Keimolan osake!

    #1085975 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Putti-Possu: Lisäksi sitoutumisen eräs tärkeä pointti on seuratoiminta. Jos pelaa vain omissa porukoissa eikä halua osallistua kilpailuihin tai muihin tilaisuuksiin, voi vaihdella kenttää. Mutta, jos taas em. asiat kiinnostaa, sitoutumisella on merkitystä ja silloin ostaminen on hyvä vaihtoehto.

    Sitoutuminen seuratoimintaan ja osallistuminen kilpailuihin onnistuu aivan yhtä hyvin myös vuokrapelaajalle, joka on ao. seuran jäsen, ja vuokraa useana vuonna saman golfyhtiön pelioikeutta. Tässä suhteessa vuokrapelaajalla ja osakkaalla ei ole mitään eroa.

    #1085989 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Keimola on kultakorttikenttä, ja pk-seudulla on useampikin kenttä missä se toimii. Eli vaihtelua tarjolla niiden kahden kentän päälle. Lisäksi, eikö siellä ole yhtiöjärjestyksessä lunastusvelvollisuus? Siis yhtön on lunastettava osakkeesi jos haluat. Ei siis ongelmia perikunnalle ainakaan.

    Vahva osto.

    #1086012 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Täältä löytyy hyvä yhteenveto Keimolan mallista. Osake lunastetaan vähintään nimellisarvolla joka on 7 euroa. Eli ei ole vaaraa jäädä velkavankeuteen. Saman mallin soisi yleistyvän muuallakin niin alkaisi kauppa käydä.

    YLE:n MOT ohjelma

    #1086059 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kun harkitsee Keimola Golfin kohdalla osakkuutta tai vuokrapelioikeutta niin käytännössä kysymys on pitkälti kolmesta asiasta:

    1) Onko tuo maksullinen (165 €/kausi) kultakortti tavoittelemisen arvoinen ainoana merkittävänä etuna pelioikeutettuun verrattuna? Tuleeko sitä käytettyä riittävästi?
    2) Mikä on markkinahinta Keimolan vuokrapelioikeudelle verrattuna vastikkeisiin (jotka osakkaan on maksettava vaikka ei voisi syystä tai toisesta pelata)? Onko hintaero merkittävä jompaan kumpaan suuntaan?
    3) Kuinka tärkeä omassa elämäntilanteessa on nopea mahdollisuus vaihtaa maisemaa menettämättä osakkeesta maksettua hintaa? Voiko sellainen tilanne tulla eteen?

    Mahdolliset (?) pienet erot vuokrapelaajan ja osakkaan välillä peliaikojen varausoikeuksissa ja omien vieraiden maksuissa ovat toisarvoisia.
    Pelaajan ollessa Keimola Golf ry:n jäsen vuokrapelaajan osallistumisessa seuratoimintaan ei ole mitään eroa osakaspelaajaan.

    #1086179 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Keimolan kohdalla (kuten useimpien muidenkin kenttien kohdalla) nuo Calexin esittämät asiat ovat keskeisiä.
    Kysymys kuuluu tietenkin miten jatkossa käy. Pääkaupunkiseudulla tarjonta eri kentillä tulee jatkumaan ylitarjontana, eli hintojen nousu tuskin on todennäköinen. Pelaajien määrän lisääntyminen ei nykyisin näytä kovin todennäköiseltä ainakaan merkittävässä määrin.
    Mahdollista on jonkin/joidenkin kenttien poistuminen (esim. Kotojärvi ja mahdollisesti joitain muitakin kenttiä). Tämä lisäisi osakkeen omistamisen mielekkyyttä.
    Vantaan Golfpuiston tulo ja konseptin laajeneminen muihin pääkaupunkiseuden kenttiin pienentää vuokrapelaajan riskiä ja heikentää omistamisen mielekkyyttä.
    Pelaajien ajattelutavan ja toimintatavan muutos kohti palvelun ostamisen (vuokraus) omistamisen sijaan heikentää osakkeen omistamisen mielekkyyttä.

    #1086182 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Eipä taida ainakaan pelaamista varten kannattaa tuolta osakkeen osto, sillä mitään siihen liittyvää konkreettista hyötyä ei taida olla. Mutta jos uskoo jostain syystä, että ”pelaamisen” kysyntä siellä kasvaa merkittävästi (=vuokrapelioikeuksien kysynnän ja hinnan kasvu ja osakkeiden hinnan potentiaalinen nousu) niin silloin kannattanee ostaa, sillä oletettavasti hyvin edullisesti saa eikä riskiäkään taida olla muuta kuin ostohinnan menetys lunastusvelvollisuudesta johtuen. Joillekin voi myös olla tärkeää pystyä vaikuttamaan yhtiön toimintaan, mutta taitaa olla harvempilukuinen tuo joukko.

    #1086187 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Keimolan osake (B-osake, 1 pelioikeus) maksanee nykyään luokkaa 1000-3000 €.
    Tuskinpa se siitä enää miksikään halpenee..ja kuten edellä todettiin siitä pääsee eroon tarvittaessa myös lunastuksen myötä. Kaikkein todennäköisintä on että siitä saa mahdollisesti myydessään suurin piirtein omansa pois.

    Osakkeen hankkimalla varmistaa kaikkein edullisimman mahdollisuuden pelaamisen osakkaan statuksella. Eli yleisesti ottaen saa nauttia parhaista eduista, jos nyt sitten Keimolassa on ymmärretty ylläpitää osakkaiden etuja..Edullisin hinta (pelkkä hoitovastike), Ajanvaraukset, osakkaanvieraat, mahdolliset vain osakkaille varatut ajat, mahdollisuus kultakorttiin, hintahyödyt harjoittelemisen osalta, bägivarastot,jne. (en tiedä mitä kaikkea Keimola suvaitsee tarjota osakkailleen)

    Edellä mainittujen lisäksi ei tarvitse miettiä vuosittain vuokrapelioikeuksia tai muitakaan tarjouksia. Maksaa vain vastikelaskun, seuran jäsenmaksun ja menoksi. Seuran kisoissa pelailemalla on helppo luoda yhtyksiä muihin jäseniin ja varmasti pelikavereita löytyy muutenkin.

    Keimolassa ei ole/eikä todennäköisesti tulossakaan mitään erityisiä talousongelmia vaikka siellä joskus hieman kiistelläänkin miten toteutetaan väylien ja griinien uusimisia jne. Se on kuitenkin vain normaalia yhtiön hallintoa..

    Jos asuisin sopivan matkan päässä en epäröisi hetkeäkään Keimolan osakkeen ostamista. Toki suurin piirtein samanlaisia kelpo kenttäyhtiöitä löytyy kehäkolmosen lähinurkilta likimain kymmenen muutakin.

    #1086189 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    ts

    gloffare
    Keimolan osake (B-osake, 1 pelioikeus) maksanee nykyään luokkaa 1000-3000 €.
    Tuskinpa se siitä enää miksikään halpenee..ja kuten edellä todettiin siitä pääsee eroon tarvittaessa myös lunastuksen myötä. Kaikkein todennäköisintä on että siitä saa mahdollisesti myydessään suurin piirtein omansa pois.

    Jos asuisin sopivan matkan päässä en epäröisi hetkeäkään Keimolan osakkeen ostamista. Toki suurin piirtein samanlaisia kelpo kenttäyhtiöitä löytyy kehäkolmosen lähinurkilta likimain kymmenen muutakin.

    Keimolassa kun tilanne on rauhoittunut, näen sen yhtenä potentiaalisena nousijana osakkeen arvon osalta, koska nyt todellakin ollaan pohjilla. Tuon viimeisen kappaleen otin mukaan siksi, että ihan viereen nousee juuri noin 20.000 ihmisen asutuskeskus, josta varmasti löytyy potenttiaalisia pelaajia jos asia oikein hoidetaan ja sen kautta pelioikeudet menevät tarkasti käyttöön jatkossa.

    #1086196 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    pitkäaikaisena Keimolan osakkaana, +15v ajattelin vastata tähän:

    2) Mikä on markkinahinta Keimolan vuokrapelioikeudelle verrattuna vastikkeisiin (jotka osakkaan on maksettava vaikka ei voisi syystä tai toisesta pelata)? Onko hintaero merkittävä jompaan kumpaan suuntaan?

    Keimolan kohdalla on nykyisin turha haaveilla vuokraavansa osaketta eteenpäin ilman tappiota.
    rahoitus- ja yhtiövastike pyörii nyt tasossa 800€ tänä kesänä sain vuokrattua osakkeen eteenpäin 650€ – tosin lähes kaikki kiinnostuneet tarjosivat 300-500€.

    tulevaisuudessa nuo vastikkeet tulevat nousemaan rajusti johtuen menneiden vuosien naurettavan alhaisista vastikkeista ja niistä aiheutuneista omaisuuden rapistumisesta. sekä klubitalo että greenit (ja osa väylistä) tarvitsisivat hyvin laajaa saneerausta tai rakentamista kokonaan uusiksi.
    joten yhtiö joutuu ennemin tai myöhemmin pieraisemaan joitan miljoonia jostain, tai sitten kenttä pitää laittaa kesannolle.

    3) Kuinka tärkeä omassa elämäntilanteessa on nopea mahdollisuus vaihtaa maisemaa menettämättä osakkeesta maksettua hintaa? Voiko sellainen tilanne tulla eteen?

    itse olen koettanut myydä osakeitani nyt 4 vuotta, ei käy kaupaksi vaikka pyynti on n. 1000/ pelioikeus, kun otan huomioon tuon vuoraustilanteen alkaa tuo 7€/ osake kuullostaa hyvältä

    #1086199 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mielenkiintoista verrata gloffaren postausta ja johan pomppasin. Edellinen ilmoittaakin, ”etten tiedä…”, jälkimmäinen puhuu 15 vuoden kokemuksella Keimolan osakkaana. Sen perusteella osakkeen ostaminen olisi todella kyseenalaista.

    #1086211 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Eiköhän tuo johanin kuvaama kentän nykytilanne ole aika lailla yleisessä tiedossa, myös koskien investointitarpeita lähitulevaisuudessa. Kuulopuheiden mukaan kuitenkin oltaisiin sentään siirrytty riitelemisen sijaan rakentavampaan keskusteluun kentän tulevaisuudesta, toivottavasti pitää paikkansa.

    Mitä osakkaan ”etuihin” tulee, niitä ei taida olla lainkaan, ainakaan internet-sivustojensa tietojen perusteella, esim. osakkaille ensisijaisesti varatut ajat, pelaamisen varausedut, mahdolliset kuntosaliedut, vierailuedut muille kentille, harjoittelutilojen käyttöetu, rangepallot jnejne.??

    #1086223 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Calex:

    Mielenkiintoista verrata gloffaren postausta ja johan pomppasin. Edellinen ilmoittaakin, ”etten tiedä…”, jälkimmäinen puhuu 15 vuoden kokemuksella Keimolan osakkaana. Sen perusteella osakkeen ostaminen olisi todella kyseenalaista.

    Kiitos tiedoista Johan’ille..

    Nyt tiedän enemmän. Olin väärässä kuten niin monesti ennenkin.
    Enkä enää suosittele hankkimaan osaketta Keimolasta.

    Toivon kuitenkin että kenttä itsessään säilyy ja jatkaa. Hämmästyttävää silti ettei itse pelaavia osakkaita ole erityisemmin huomioitu palveluiden suhteen. Sillähän on suoraan merkitystä osakkeen arvostukseen sekä sen myötä myös jälkimarkkinoihin ja pelioikeuden ulosvuokraushintoihin jne.

    #1086224 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tämä johan_pomppasin case osoittaa, minkälaiseen ahdinkoon golfosakkeen omistaminen voi Suomessa tänä päivänä viedä. Johanin ahdinko olisi vielä syvempi ja jatkuisi pahimmillaan seuraavaankin sukupolveen, ellei yhtiöjärjestyksessä olisi tuota lunastuspykälää. Sen ansiosta tappiokierteen saa sentään katkaistua.

    Suomessa on jo monta golfyhtiötä, joiden yhtiöjärjestys kaipaisi ns. rakenteellisia muutoksia (lepuutusmahdollisuus, lunastusmahdollisuus). Monessa tapauksessa se voisi olla keino saada lukko aukeamaan ja osakkeet taas kiinnostamaan. Ellei kiinnostusta ole eikä sitä synny uusia osakasetujakaan kehittämällä, niin osakkaiden on aihetta kyseenalaistaa yhtiön toiminnan jatkaminen golfpalvelujen tuottajana entisillä tavoilla.

    Toiminnan ylläpitäminen pakkovastikkeiden ja vastentahtoisten omistajien varassa ei ole tervettä.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 294)
Vastaa aiheeseen: Omistaako osake vaiko vuokrata pelioikeus

Etusivu Foorumit Yleistä Omistaako osake vaiko vuokrata pelioikeus