23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Nelosen selostajien parhaat palat…

Etusivu Foorumit Yleistä Nelosen selostajien parhaat palat…

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 67)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Eli mitkä ovat teidän mielestänne Lassin ja Askon parhaat fraasit/sekoilut? Minun ehdottomat all times favoritet ovat: – Tämä griini on kuin väärinpäin käännetty soppalautanen. (tulee joka kisassa ainakin tusinan verran) – Niin kuin kuvaruutu kertoo… – ’Mainostauko, kustaan ristiin niinku viime kerralla’ (viime vuoden jossain majorissa oli mikki jäänyt päälle mainostauon ajaksi)

    muutama lisää:

    – ”tuleeko, tuleeko, ei tule….tulee!”

    ”lassi, herää, herää” (muistaakseni Pga muutamavuosi sitten)

    – ”noniin…nyt alkaa näyttää siltä” (lassi toteaa aina viimeisen päivän ratkaisuhetkillä)

    Tässähän näitä:

    – NÄIN!
    – HETKINEN!
    – Vaikeudet sen kuin jatkuvat
    – Ja nyt mennään pitkälle
    – KATSOKAA!

    Legendaarista on myös, kun lyönti lähtee niin selostaja sanoo ’hyvin ainakin lähti’ ja kuitenkin pallo on metrin korkuisessa raffissa. Mistäköhän ne päättelevät aina lyönnin lähtevän hyvin?

    Lähtee oikealle. Mutta tuleeko takaisin!? Kyllä! Menee vasemmalle raffiin! Se oli yllätys.

    Tästä (kuvassa grafiikkaa) ilmakuvasta näette….

    Kuten kuvan alareuna kertoo, Els on tehnhyt tällä reiällä ensimmäisellä kierroksella parin, jne jne jne.

    Ja PÄIVÄN PARAS (Voittajan putti greenin ulkopuolelta viimeisellä uusintareiällä)

    Olipa huono.

    Ei lähellekään.

    (Pysähtyi n 60 cm reiästä)

    Joopa joo.

    Tänään pojat taas hehkuttelivat, että Ernie Els vetää siinä driverilla ojan yli 16:lla. Valitettavasti Els oli vasta 15:llä eikä siinä mitään ojaa ole.

    Sitten seuraavalla ojareiällä poijaat hehkuttivat, että kyllä nyt Ernie vetää driverilla ojan yli pitkälle.

    No, sitten Erniellä olikin rauta tiillä kädessä jota poijaat sitten suuresti ihmettelemään!

    Ja tottakai peli oli jo perinteisesti ratkennut jo monta kertaa viimeisen yhdeksän reiän aikana.

    Eikö näitä äijiä saada eläkkeelle selostajan hommista milloinkaan. Tässä se Suomen golfin tila näkyy kaikessa karmeudessaan. Samat äijät saa jatkaa entisessä hommassaan hamaan loppuun asti.

    Olisiko ollut viime vuoden Openissa, kun Elsin pallo oli bunkkerissa ihan vasemmassa reunassa. Siihen jompi kumpi sankareista: ’Tuosta kyllä ei pysty lyömään kuin taaksepäin, minä en ainakaan lähtisi yrittämään lyöntiä tuosta’ (Tai jotain sinne päin). Onneksi kumpikaan näistä kahdesta ei ollut pelaamassa sillä Els pisti puoliksi polvillaan bunkkerin ulkopuolella pallon lähes sisään siitä paikasta…

    ’Ja Par on enää vain muodollisuus’

    Nimetön

    Joo Ringo, munki mielestä toi ’olipa huono’ kruunas koko tän päivän lähetyksen… 😀

    Puttigreenillä:

    Toinen selostajista rehvakkaasti: ’PIIITKÄKSI MENEEE…’ ja kohta vähän hiljempaa: ’jaa, lyhyeksi jäi, jotenkin se pallo löi jarrut päälle’. vrt. myös ’LYYHYEKSI JÄÄÄ…’ ja kohta vähän hiljempaa: ’ei, pitkäksi meni…’

    Lassi ja Asko selostavat hyvin.. Pienet

    lapsukset vain piristävät.

    Nimetön

    -Kylläpäs tätä uusintaa on jäänyt yllättävän moni katsomaan.

    Ja vikalla reiällä. Hamilton otti vapaan dropin ja löi rauta5:

    -Niinkuin me tässä Lassin kanssa arvelimmekin, niin rauta5 ei millään voi jaksaa greenille 185 metristä.

    Nimetön

    Hönö taitaa nimestä päätellen olla poikien kamu. Ethän sä voi olla tosissas, noille jätkille pitäis viedä rollaattorit selostamoon, että niistä pääsis eroon!

    Tilander ja Arkkola alas Tyry on PARAS!

    Menkää ite selostamaan. Tää on niin tätä, ku ei keksitä muuta sanottavaa, ni vedotaan arvostelijan kykyihin. Prkl!

    Mä en enää jaksa mollata tuota kaksikkoa. Ei siitä mitään hyötyä kuitenkaan ole.

    Sen sijaan kehun rajatta Brittiselostajia, joiden jutut eivät rajoittuneet pelkästään siihen mitä kuvaruudusta näkyi. Loistavaa kuivaa huumoria ja todellista asiantuntemusta! Toivottavasti digiTV tekniikka kehittyy nopeasti sille tasolle, että selostuskielen voi valita erikseen. Tosin Nelonen varmaan poistaa alkuperäisen audion lähetteestä ihan vaan kiusallaan. Kun on kerran tullut A&T:lle maksettua.

    Helppoahan arvostelu aina on. Monen tunnin mittainen golflähetys ei ole niin helppo homma selostaa kuin pikku jäbät kuvittelee. Kyllähän näitä finninaamaisia levylässyjä löytyy joka lähtöön, mutta taitaisi olla totinen paikka jos lässyttäjä pantaisiin kertomaan pitkää lähetystä vähän hitaammalla tempolla. Arkkola ja Tilander ovat aivan mainioita, jotakin persoonallista nykyäänkin jopa selostajassa saa ja pitää vielä olla. Selostajan ei tarvitse olla lapsellinen huutajahehkuttaja…tyyliin Mertaranta ja joku jpjalo. Tyrykin on on aivan hyvä.

    Ei tarvitse huutaa ja hehkuttaa, mutta ne jatkuvat samat fraasit ja järkyttävät mokat ne ärsyttävät…

    Jokainen tietysti on sitä mieltä mitä tahtoo, mutta omasta mielestäni parivaljakko hoitaa hommansa ihan tyylillä. Ei ole tosiaan ihan helppoa keksiä uusia sanontoja ko. lajia selostaessa. Ja kun itsekin lajista jotain ymmärrän, ei tule kauheasti kuunneltuakaan selostusta, näkeehän tuon nyt itsekin mihin pallo päätyy..

    Ei se alkuperäisselostuksen lähettäminen mitään lisäkehitystä vaadi. Tekniikka on ollut olemassa jo pitkään ennen kuin kukaan kuuli Digi-tv:tä olevan olemassakaan. Yle on lähettänyt jo vuosia liki jokaisen urheiluselostuksensa kaksikielisenä jakamalla Nicam-stereolähetyksenkanavat kaksiääneksi, ja ihan analogisen stereotv:n omistajat (eli siis liki kaikki 10 v uudemmat telkut) ovat voineet kaukosäätimestä valita haluavatko kisansa suomeksi vai ruotsiksi huudeltuna.

    Digi-tv:ssä tämä funktio on toki edelleen olemassa, jopa niin laajana että lähetyksen yhteyteen voi käsittääkseni niputtaa mielivaltaisen määrän audioraitoja (korjatkaa jos olen väärässä). Toisin sanoen tekniikka on olemassa, periaatteessa tarvittaisiin vain vähän hyvää tahtoa. Tosin, en ole ihan varma miten tämä digitv:n business pyörii, eli joutuuko jokainen kanava maksamaan käyttämästänsä kaistanleveydestä, tämä tietty rajaisi ylimääräisen audion tuuppaamista taivaalle. Joka tapauksessa audion vaatima kaistanleveys liikkuvaan tv-laatuiseen kuvaan verrattuna on minimaalinen, joten ei tästäkään luulisi puristavan.

    Nimetön

    heh. huvitti muistaakseni perjantaina otin siinä torkut sohvalla ku noi britit vielä selosti ja joskus neljän aikaan oikein säpsähdin hereille kun alkoi kuuluu jotain voimakasta tuhinaa sieltä ruudusta.. aha, suomenkielinen selostus alkaa kohta :).

    toi kusiristijuttu oli kyllä mainio kun eivät tajunneet että digipuolella jatku lähetys suorana ja normaalilla kanavalla mentiin mainostauolle.

    ihan ok selostajat, mitä on formulatkaan ilman kyllöstä.

    Okei. Multa oli vähän huono sanavalinta tuo ’kehittyy’. Siis onhan se mahdollista, mutta esim mun vanhoissa digiboksiessa ei ole mahdollista vaikuttaa edes tekstitykseen, vaikka jotkin kanavat jo tarjoavat kait mahdollisuutta tekstityskielen vaihtoon. Tosin aika monella kanavalla tekstit on edelleen ’poltettu’ kuvalähetteeseen. Että se siitä… :o)

    Muutama kommentti edellä olevasta ketjusta.

    Totta on, että parivaljakolla on aikamoinen nippu sanontoja jotka tässä reilun kymmenen vuoden aikana saattavat alkaa ärsyttää joitakin. Vaan kenellä meistä ei niitä ole? Itse asiassa näistä tutuista ilmaisuista meidän legendaariset selostajat, noposet, tiilikaiset ja mertarannat, tunnetaan. Eivät siis tee nämä poikkeusta. Toinen juttu tietenkin on, pitäisikö yleensä ottaen välillä vaihtaa selostajia kunnes kansa kyllästyy ja vaatii tuoreita näkemyksiä.

    Joku kehui brittiselostajien juttuja. Tottahan se on, että sieltä tulee eri tekstiä. On kuitenkin muistettava, että heillä on joukko kenttämiehiä baanalla kertomassa korviin erilaisia yksityiskohtia mailavalinnoista, pallon makaamisesta raffissa yms. Ja tietenkin ohjaajan kommentit ja tieto ketä kaunotarta tällä kertaa näytetään yms. Suomalaisen parin korviin tulee käsittääkseni vain selostajien ääni. Siitä sitten he joutuvat poimimaan tiedonjyviä ja kertovat jos ehtivät ennenkuin tilanne on ohi. Ja brittiselostajilla on käytössään paljon ennakkomateriaalia, erityisesti Openista. Ja kielietu. Siis selostajien käytössä olevat resurssit ovat täysin eri luokkaa. Hyväksytään tämä ja arvioidaan suoritusta vasten näitä faktoja.

    Joku kaipasi Tyryä kehiin. Muistakaa, että Tyry tekee hommia urheilukanavalle vissiin kolkytä viikonloppua. Ja nämä herrat neljä viikonloppua nelosella. Haluatteko tosiaan vaihtaa? Käsittääkseni homma ei onnistu kahdelle eri työnantajalle yhtaikaa. Kanavat kuitenkin kilpailevat keskenään.

    Minulle sopii, että ukkoja vaihdetaan välillä, ihan mielenkiinnon vuoksi. Arkkola/Tillanderin hallussa olevat detaljit on tulleet vuosien varrella aika hyvin itsellekin tietoon joten joku muu voisi tuoda uutta väriä. Mutta eipä aseteta heille tai uusille selostajille turhan suuria paineita vaatimalla heiltä mahdottomia tai vertaamalla heitä paikan päältä selostaviin.

    Punapaitaisten innoittamana IH eli ilman hernettä

    No eli mihin tarvitaan sitten suomenkielisiä selostajia kun heillä ei ole edellytyksiä hoitaa hommaansa kunnolla? Sekoilevat vain joka tilanteessa niin että sen huomaa jopa sellainen joka ei golfista mitään tiedä.=)

    Jees..onhan ne aika veijareita Asko ja Lassi, mut täytyy sanoa et mukavasti kyllä tuo pojat väriä golffin tuijottamiseen ja muuten hiukan krapulaiseen sunnuntai-iltaan. Ei voi välillä kun nauraa!!!

    ’hyvin tulee, hienosti…keskellä väylää!!’….ja ihan sama missä se pallo oikeesti on vasemmalla, oikeella vai vähän jopa ruffissa.

    Asko:’Taitaa olla klubin kapteeni….ei ole..’

    Lassi:’..kyllä on’.

    pojilla on yhteispeli huippuluokkaa!!

    Positiivisena asiana oli, että nyt ymmärsivät olla hiljaa, voittoseremonioden aikana.

    Vuoden 2003 british openissa: Nyt on tiger pahassa paikassa parissa tekemistä bogista puhumattakaan

    hetkinen hekinen ….. tiger tekee eaglen.

    Eiköhän meillä senioreilla kaikilla ala pikkaisen lipsua muukin kuin svingi iän karttuessa. Ihan huippukömmellyksiä ei nyt parivaljakolle tullut kuten tämänkin ketjun anti osoittaa.

    Vielä US Mastersissa toinen veijareista tunnisti harjoitusgriinillä uusintaa (turhaan) odottavan Ernie Elsin vierestä ’hänen psykiatrinsa’. Toinen kyllä heti epäili henkilöä psykologiksi.

    Tiedä sitten, minkälaista henkistä valmennusta selostajat ovat tarvinneet ennen ’meitseröitä’….

    Nimetön

    Hei kaikille valittajille, ketjuni tarkoitus ei ollut haukkua askoa ja lassia (se olisikin liian helppoa), vaan koota heidän hauskimpia sutkautuksia tänne….

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 67)
Vastaa aiheeseen: Nelosen selostajien parhaat palat…

Etusivu Foorumit Yleistä Nelosen selostajien parhaat palat…