Aihe: Mitäs nyt Mikko? - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

Mitäs nyt Mikko?

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Mitäs nyt Mikko?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 82)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #174318 Ilmoita asiaton viesti

  Mikon varsinainen kausi ET:lla päättyi aika surullisesti ja karsinnat on edessä. Toisaalta kun ei peli kulje, niin ei voi tulla tulostakaan. Mikon asemassa harkitsisin nyt tarkkaan, kannattaako karsintojen ruljanssiin edes lähteä nykyisellä pelillä. Haastajatourilta tulee kovaa sakkia karsintoihin ja pelata pitää 10 kierrosta uskoakseni alle 71 keskiarvon, jos haaveilee päätourin kortista. Olisiko mentaalisesti parempi pitää kunnon tauko, unohtaa golf vähäksi aikaa ja aloittaa kevätpuolella uusi harjoittelu ja pelit tähtäimessä ensi vuoden karsinnat? Vai käykö niin, että ellei osallistu karsintoihin ei saa kategoriaa edes haastajakiertueelle? Ikäähän Mikolla ei ole vielä paljon, joten se ei ole esteenä vaikka välivuodelle. Jotenkin on Mikon tämän kauden kilpailemisesta paistanut väsymys ja sen tuoma käsittämätön epätasaisuus. Olisiko myös aika harkita uusia kuvioita valmennukseen ja myös henkisen puolen panostukseen? Kaikesta huolimatta toivon Mikolle jatkossa kaikkea hyvää. Paljon olet meidän viikonloppuihin jännitystä tuonut, toivottavasti vielä joskus menestystäkin.

  #252827 Ilmoita asiaton viesti

  Tänne on aiemminkin tullut näitä -’Mikko tule pois sieltä, siellä on kilpailut ’-kirjoituksia joissa kannatetaan ties mitä sapattivuosia ym. Suomalaisille on vaikea tajuta, että golfinpeluu voi olla jollekin ammatti. Ei siinä mitään välivuosia pidetä jos välillä tökkii. Purraan hammasta ja lyödään 500 palloa enemmän kuin edellisenä vuonna samaan aikaan. Ja mihinkään mentaalivalmennukseen ei kannata aikaa uhrata. Sanoihan Tero Välimäki (keihäänheitto) että pelkkä mentaalivalmennukseen hakeutuminen kertoo siitä, ettei kaikki ole korvien välissä kunnossa.

  #252828 Ilmoita asiaton viesti

  Jaahas, ei kannata osallistua karsintoihin kun ei siellä kuitenkaan pärjää ?? No huh mitä luuseri juttua…

  #252829 Ilmoita asiaton viesti

  Miksi golfissa puhutaan usein erikseen henkisestä valmennuksesta tai mentaalivalmennuksesta ihan kuin ne olisivat jotain spesiaalijuttuja tai hienouksia.

  Eikö mm. henkinen valmentautuminen, tunteiden hallitseminen ja pelitaktiikan kehittäminen kuuluisi olla yksi olennainen osa golfvalmennusta ilman sen kummempaa erittelyä.

  Jokaisen valmennustilanteen tulisi mielestäni sisältää tällaista henkistä valmennusta. Oli sitten kyse harrastelijan yksityistunnista tai kilpapelaajan valmentamisesta. Henkinen valmennus voi olla piilotettuna keskusteluihin. Sitä ei tarvitse nostaa erikseen esille

  #252830 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Eikös noi Hurrit käytä mentaalivalmennusta osana harjoituksiaan ja hyvin pärjäävät tourilla?

  #252831 Ilmoita asiaton viesti

  Joo, mutta miten sujuu svedupetteriltä keihäänheitto?

  Rangelle vaan sanon minä; 1000 palloa päivässä ja sitten 1000 puttia. Kannattaa kysyä Vijay Singhiltä neuvoa määristä. Ja tuplata ne…

  #252832 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Jäsen XXL puhuu asiaa. Johtuneeko Suomen nuoresta golfkultturista vai mistä, että ammattilaisgolfin vaativuutta/ tasoa ei oikein tajuta. On aika hupaisaa lukea ’klubituuppareiden’ neuvoja ammattilaisille.

  Täysillä karsintoihin ja toivotaan että putit alkaisivat upota (puttaamiseenhan Mikko on tällä kaudelle kompastunut) niin kyllä se kortti sieltä tulee. Olis se hienoo kun Suomella olisi oikein ’joukkue’ ET:llä!

  #252833 Ilmoita asiaton viesti

  Kuka tämä tämmöinen Tero Välimäki oikein on?

  #252834 Ilmoita asiaton viesti

  Voi olla että Ruotsissa käytetään mentaalivalmennusta enemmän kuin Suomessa mutta nimenomaan se sisältyy lajivalmennukseen eikä ole joku taikakeino, johon turvaudutaan jos homma ei suju. Mentaalivalmennus on tavallaan itsestään selvyys, joka kuuluu lajiin.

  #252835 Ilmoita asiaton viesti

  Mitä enemmän golfia pelaa sitä ilmeisempää on että tulos tehdään korvien välissä. Enpä usko että Mikko on jättänyt tätä asiaa rempalleen. On eri asia mitä/ketä kukin käyttää apuna mentaalipuolen valmentautumiseen. Suosittu ratkaisu golfissa(kin) on esimerkiksi ollut vetää lärvät. Ihminen ei ole mikään kone jonka voi öljytä (varsinkaan viinalla). Joku Duval on surullinen esimerkki minkälaiseen syöksyyn koneajattelu voi ihmisen mentaalipuolen viedä. Ei oo varmaan Davidinkään ympärillä pulaa ’mentaalipuolen osaajista’. Ei siihen mentaalipuoleen ole mitään yhtä oikeaa doktriinia jonka joku voi ihmiselle opettaa. Mielestäni ulkopuoliseen apuun turvaaminen helposti pettää samaan tyyliin kuin viinakin. Jos rakennat itsetuntosi kallonkutistajan tai viinapullon varaan niin huono heiluu hetken päästä. Sen laadun itsetunto on pelkkää pakkasella housuihin laskemista.

  #252836 Ilmoita asiaton viesti

  XXL tukeutuu jonkun Tero Välimäen (en ole ennen nimeä kuullut; taitaa olla joku 50 metrin keihäsmies tai sitten joku, jolla kantti ei kestä kauden kovimmassa paikassa) mielipiteeseen menttaalivalmennuksesta.

  Tietääkö joku jonkun maailman golfhuipun, joka ei käytä menttaaligurujen apuna. Kaikki alalla tunee nimetkin, joita Ernie Elsin tasoiset miehet käyttävät. Myös Henrik Stenson on tukeutunut henkisiin valmentajiin ainakin T. Rauhalan kauden jälkeen.

  Mikolla on sikäli helppo kokeilla nyt uusia tuulia, koska ei ole vaaraa, että homma menisi vielä heikommin. Nyt ollaan pohjassa ja siitä on vain yksi suunta – ylöspäin.

  Se on totta, että karsinnat tulevat hiukan liian äkkiä eteen, muttei niitä nyt sentään väliin kannata jättää. Joskushan se nousu alkaa.

  #252837 Ilmoita asiaton viesti

  Mielestäni Mikko teki oikein kun pelasi paljon ja yritti loppuun asti. Ja tietenkin kannattaa yrittää myös karsinnoissa. Jos katsoo tilastoja niin Mikon ongelmahan on puttipeli. Se voi olla hyvin pienestä kiinni jotta ’putti touch’ löytyy.

  Eiköhän yritetä tsempata meidän kavereita sinne Tonin seuraksi ET:lle.

  #252838 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Totta. Ei se pelkkä mentaalitreeni auta. Kova treeni, verta, hikeä ja kyyneliä. sieltä se nousu alkaa.

  #252839 Ilmoita asiaton viesti

  Keskustelin kerran erään kaverin kanssa, joka tuntee verrattain hyvin liitonkin kautta golfin valmennuskuvioita. Hänen mielipiteensä oli, että Mikon nykyinen valmentaja on paljolti ns. ’fiilistyyppi’ eli harjoitellaan silloin kun huvittaa ja kova työnteko puuttuu.

  En ota kantaa tämän paikkansa pitävyyteen, mutta muistan kyllä lukeneeni vanhoista golflehdistä kuinka Greg Norman harjoitteli tuntikausia kämmenet verillä.

  Yksi pointti harjoittelusta on se, miten harjoittelu suuntautuu. Nuoret suomalaiset ( esim. Mikko alkuvuosina ) lyövät palloa pitkälle, mutta tarkkuus ja lähipelituntuma puuttuu ja sen takia scrambläys-prosentit ovat niin heikkoja. Joku vanha golf-opettajani kertoi, että peruskuntokaudella esim. Jesper Parnevik harjoitteli 60 % lähipeliä ja kilpailukaudella 80 %.

  #252840 Ilmoita asiaton viesti

  tietenkin, Tero Pitkämäki. Sellainen tumma kundi jostain Pohjanmaalta joka heitteli pitkälle keihästä viime kesänä. Hänellä oli terveitä aatoksia mentaaliharjoittelusta.

  Enkä epäile yhtään, että joku muukin kuin Henrik Stensson on kaivannut ammattiauttajan apua Timo Rauhalan kauden jälkeen.

  #252841 Ilmoita asiaton viesti
  tmv

  Kirjoitit:

  ’Ja mihinkään mentaalivalmennukseen ei kannata aikaa uhrata. Sanoihan Tero Välimäki (keihäänheitto) että pelkkä mentaalivalmennukseen hakeutuminen kertoo siitä, ettei kaikki ole korvien välissä kunnossa.’

  Jaa niinkö? Että henkinen puoli on lajissa kuin lajissa valmennuksellisesti täysin turhaa ? No mielipidehän tämäkin on.

  Käsittääkseni golfissa lajina nimenomaan suurin osa suoritusta on henkisellä puolella. Mm. Karjalaisen Tonikin jutteli eilen Tyryn kanssa puhelimessa golfista malliin: ’Eihän se ole kuin mailan heiluttamista. Korvien välistä se tuloksenteko on kiinni’.

  Eiköhän henkinen valmennus ja mielikuvaharjoittelu ole golfissa nimenomaan osa normaalia rutiinia ammattilaisilla. Näin ainakin uskoisin. Tuskinpa nuori Tero Pitkämäki edustaa mentaalivalmennuksen tärkeyden tai tarpeellisuuden kannalta mitään ammatillista taitoa. Keppiä kaveri osaa kyllä heittää (Sattui tosin mokaamaan kauden tärkeimmässä paikassa kotikisoissa. Mutta sillähän ei ollut kotikisojen paineiden kanssa mitään tekemistä, eihän?).

  Ilosen Mikolle toivotaan onnea ja menestystä karsintoihin. Toivottavasti bogihanat saadaan suljettua ja palataan takaisin tasaisiin suorituksiin. Muutama hyvä kierros alkuun, niin eiköhän se itseluottamus ala sieltä palautua! TSEMPPIÄ MIKKO!

  #252842 Ilmoita asiaton viesti

  On totta, että osa ihmisistä tarvitsee psykoterapeutteja, psykologeja ja muita henkiparantajia pystyäkseen tekemään päivittäistä työtään. Minä sanoisin tällaisia ihmisiä kusipäiksi.

  Onhan se todella erikoista, että on ammattiryhmä, urheilijat, ja heistäkin golfaajat vielä erikseen, joille pitää olla kallonkutistaja vieressä selittämässä, että juu, olet valinnut oikean ammatin ja, juu, olet hyvä valitsemassasi ammatissa.

  Mielestäni Mikko Ilonen ei ole kusipää. Rangelle vaan…

  #252843 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Taidanpa ottaa kirjoituksesi ihan provona vaan.

  #252844 Ilmoita asiaton viesti
  SamSnead
  Moderaattori

  Jack Nicklauksen legendaarinen klisee menee jotenkin näin: ’golfissa 90% on mentaalia ja 10% tekniikkaa’. Itse uskon, toisin kuin ilmeisesti XXL, täysin tuohon.

  Se, että käy kallonkutistajalla (nätimmin urheilupsykologilla) ei tietenkään itsessään tee autuaaksi. Eihän sekään riitä että käy golfvalmentajan opissa rangella palloa hakkaamassa, loppupeleissä sekä tekninen coachi ja mentaalicoachi voivat vain näyttää ja opastaa, itsestä se loppu on kiinni.

  Nick Faldo kertoo Life Swings -kirjassaan, että hän alkoi käyttää urheilupsykologin palveluksia jo 80-luvun puolivälissä, siitä vaan ei siihen aikaan juuri puhuttu. Sam Snead on sanonut että jos hänellä olisi ollut joku Bob Rotellan tapainen heppu auttamassa, niin ehkä hän olisi voittanut aika monta US Openia enemmän. jne. jne.

  Minusta on ihmeellistä että Suomessa ei jollain tapaa ole ’hyväksyttyä’ turvautua mentaalivalmentajien apuun. Jos maailman parhaat golfarit ovat yhtämielisiä siitä että mitä korkeammalle tasolle mennään, sitä suurempi merkitys on henkisellä kantilla, niin miksi Suomessa ei tehdä asialle mitään? Tiedän pelaajia, joita hävettää, kun he ovat ottaneet orastavia askelia henkisen valmennuksen puolella. Minusta heidän pitäisi olla ylpeitä siitä, että ovat ottaneet ’rohkean’ askeleen ja alkaneet kehittää loppua 90%:a pelistään! Samassa yhteydessä täytyy vielä kysyä mitä tekee Golfliitto asian suhteen?

  Mitä Mikkoon tulee niin ei Mikon peli ole missään nimessä kenttäpelistä kiinni. Putti prakaa ja kaikkihan tietävät ettei puttaaminen ole muusta kuin korvien välistä kiinni, eikö totta? Teknisesti suoritus ei ole kovinkaan vaativa. Mikon pitää vain löytää usko siihen, että putti uppoaa.

  Mikolle tsemppiä, itse uskon että kortti tulee karsintojen kautta, ei mitään välivuotta!

  #252845 Ilmoita asiaton viesti

  Ei kai noissa mentaalivalmennushommissakaan ole yhtä oikeaa ratkaisua. Joku tarvitsee enemmän, joku vähemmän. Tärkeää on luottaa siihen mitä on tekemässä. Erilainen asioiden kokeilu ei mielestäni vie pitkälle.

  Hyvän henkisen kantin perustana on tietysti omat taidot. Miksi huipuilla pää kestää?? Koska he mielestäni ovat yksinkertaisesti parempia taidoiltaan ja sitä kautta myös henkiseltä kantiltaan. On helpompi pelata ’paineen’ alla kun tietää olevansa hyvä ja että osaa asiansa. Huippupelaajat pystyvät kääntämään paineen jopa positiiviseksi energiaksi, he viihtyvät tiukoissa tilanteissa. Se, miten itseluottamuksen saa kohdilleen on tietysti jokaisen oma asia mutta onhan se helpompi luottaa itseensä kun tietää osaavansa. Osaamiseen taas johtaa mieletön harjoittelu

  #252846 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  On paljon pieniä asioita joita emme tiedä miten ja miksi. Mikon kohdalla, mielipiteistä suurin osa perustuu median kertomaan ja siitä luotuun kuvaan tilanteesta. On pieni ryhmä ihmisiä jotka todella tuntevat Mikon henkilö kohtaisesti ja tietävät todella miten asiat on.

  Meille klubi tuuppareille/tietäjille suurimpana mielikuvaan vaikuttajana on media kuten golfpiste.fi oikeastaan ainoana, koska muita kuten Iltasanomia yms. lehtiä ei kiinosta kun ei ole mailman top10:ssä ei edes sadan sakissa.

  MUUTAMA OTSIKKO KAUDEN 2005

  Mikko Ilosen oljenkorsi katkesi Mallorcalla

  Mikko Ilonen on Euroopan Tourin ahkerin kilpailija

  Mikko Ilosella paljon pelissä loppukaudella

  Mikko Ilonen putosi 25:ksi Teneriffalla

  Mikko Ilonen jatkoon Teneriffalla

  Mikko Ilonen nousi kuudenneksi Teneriffalla

  Mikko Ilosen pelaaminen Saksassa epävarmaa

  Mikko Ilonen siirtyi napaputteriin

  Mikko Ilosella aamustartti Munchenissa

  Mikko Ilonen karsiutui Skotlannissa

  Mikko Iloselle jäi kirittävää Gleneaglesissa

  Mikko Ilosella shokkialku Wentworthissa

  Mikko Ilosella vahva aloitus Madeiralla

  Mikko Ilosella vaisut tilastot Euroopan Tourilla

  Useimmiten kommentoidaan miksi, miten ja miksei se peli taas kulje jne…

  Vaikka peli ei kulje nyt niin jokainen kilpailu opettaa Mikkoa paremmaksi pelaajaksi ensi-kautta ajatellen. Mikko kun on pelannut aika isojen nimien kanssa tänä kautena ja oppinutkin heiltä kenties jotain. Mikä tärkeintä Mikko jatkaa uran uurtajana tuleville pelaajille jotka kenties tajuaa että voittaminen koostuu juuri niistä pienistä paloista harjoittelussa jotka ei kiinnosta niin paljoa kuin muut. HUOM. toisena oleva otsikko!

  Omasta mielestä hyvä golffari on kuin hyvin rakennettu talo. Hyvän golffarin tunnistaa hyvästä perustuksesta kuten talonkin. Stanssi,grippi,suuntaus kun yhdessä on vinossa on toisessakin ja lopputuloskaan ei voi olla hyvä=)

  Omalta osaltani haluan toivottaa Mikolle hyvää tulevaa kautta =)

  #252847 Ilmoita asiaton viesti

  Onhan noit mental-juttuja tutkittu golfissa enemmänkin. Siinähän se on helppoa, ku voi pistää anturit päähän suorituksen aikana.

  Enkös mä postannu tänne just kuukausi sitten sen puttaustutkimuksen kuinka aivopuoliskojen aktiivisuus käyttäytyy lyönnin aikana…?

  #252848 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Mikko Holmalle ja pari tukevaa potkua testikkelien suuntaan, eiks se niin mennyt?

  #252849 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Sääliksi käy kaikki suuren maailman mentaalivalmentajat, joita irtisanotaan suurin joukoin näiden syväluotaavien kommenttien vuoksi. Onneksi asiantuntevat kannanotot pelastivat monta peluria, joiden ura olisi saattanut joutua iäiseen bogiputkeen. Nyt kaikki ammattilaiset takaisin rangelle hakkaamaan palloja.

  #252850 Ilmoita asiaton viesti

  Menkää Itteene arvostelijat, kyllä tämä on menttaali peli ja joku 4-kanavan haastatelu saattaa tehdä pelaajan ylimieliseksi, mistä toipuminen voi olla liikaa, odotuksia , paineita!!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 82)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Mitäs nyt Mikko?