4.–11.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][10]
KilpailuaSuomalaista

Mistä halvalla tiit?

Etusivu Foorumit Yleistä Mistä halvalla tiit?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 76)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #189624 Ilmoita asiaton viesti

  Maailman turhin kysymys, mutta mua alkaa pikkuhiljaa ottaan pattiin noi ryöstöpussit, jotka maksaa ihan sikana ja niissä on 20 tiitä!! Nyt kysyisinkin, että mistä sais isompia eriä ja halvalla… Joku mainitsi jossain keskustelussa Hong Kong tavaratalon mutta en ole löytänyt kyseisestä laitoksesta tiipusseja ollenkaan. Vinkkejä, tack!

  #509263 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Juhannusta Sulo!

  Olen pelannut golffia 15 vuotta.

  Edelleen jaksan kyykistyä ja ottaa oman ja peli’kavereitteni’ tiit talteen.

  Ei tarvitse ostella.

  Toki, jos rahaa riittää niin mitä vaan saat…

  #509264 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Jos ostat mailan tai palloja tai mitä vaan niin tingi tiitä päälle. Pitäisi tulla tiitä ja kaikille jää kaupasta hyvä mieli.

  #509265 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Osta pölli ja vuole… 😉

  #509266 Ilmoita asiaton viesti

  No joo, taannoin ostin Hong Kong-tavaratalosta ison pussillisen tiitä, niitä oli siinä noin 5000 kpl ja erän hinta oli yhteensä 16 euroa. Eli n. 2 vanhaa penniä/kpl. Kun laskee että kierroksella kuluu ehkä 5-6 kpl, ei pelaaminen ainakaan tähän kuluerään tyssää.

  Jos pelaan esim. 50 kierrosta kaudessa, riittää nämä teet meikäläisellä 20 vuodeksi.

  Jos haluaa säästää vielä enemmän, kannattaa kenties kysellä isompia tukkueriä. niissä saattaa päästä vielä halvemmalla.

  #509267 Ilmoita asiaton viesti

  Oon kiertänyt monta Hong Kong-tavarataloa, mutta en ole löytänyt…

  Mistä ’Honkkarista’ ostit omasi?

  #509268 Ilmoita asiaton viesti

  Taisi olla Turun länsikeskuksen Hong Kong. Muutamia pusseja jäi vielä hyllyyn, mutten tiedä onko niitä siellä enää. Kai niitä muuallakin on ollut..

  #509269 Ilmoita asiaton viesti

  Oletko varma, että niitä on 5000 kpl. Ettei esim. 18 vuoden kuluttua huomaa tulleensa petetyksi. Tiit loppu! Kyllä silloin on loppukausi pilalla…

  #509270 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tiit ne onkin tämän harrastuksen ’suuri menoerä’.

  Tiipussi maksaa muutaman euron ja sitä valitetaan, sitten lyödään silmää räpäyttämättä 400 euron driverilla jyrkällä fadella 3-5 euroa kappale maksavia palloja vesiesteeseen.

  ´

  Itse avaan pääasiassa puu 3:lla ja puu5:lla, joten niissä riittää melko lyhyt tii. Olenkin keräillyt kierroksella rikkaampien katkomia pitkiä tiitikkuja, joissa on vielä 3-4 senttiä jäljellä. Tikku maahan ja pallo nokkaan. Ei ole tarvinnut yhtään tiitä ostaa tänä kesänä ja tuskin ostankaan.

  PS. Palloina käytän pääasiassa laatumerkkien hyväkuntoisia ’kierrätyspalloja’, ei tarvitse itkeä jokaista hävinnyttä palloa.

  #509271 Ilmoita asiaton viesti

  Ei niitä jaksanut ruveta laskemaan. Ainoa konsti on säästää kuitti ja mennä sitten aikanaan valittamaan jos ei tiit riitä kahdeksikymmeneksi vuodeksi.

  #509272 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  En osaa antaa vinkkejä, mutta ymmärrän kyllä ’yskän’, toisin kuin monet muut vastaajat, joiden mielestä meitä golfareita saa ryövätä miten haluaa. Vaikka draivaakin 400 euron mailalla ei se oikeuta veloittamaan muista tuotteista kuten esim. tiiauksessa käytettävistä pallonalustikuista 10 senttiä/kpl. Sentti/cm:kin riittäisi. Kohtuutta voi noudattaa myös golfliikkeissä, mielestäni se olisi jopa suotavaa.

  #509273 Ilmoita asiaton viesti

  Kiitos cece! Tätä juuri hain!!

  #509274 Ilmoita asiaton viesti

  Ostin Tarjoustalosta 3 pussia, kavereille yhden ja itselleni kaksi ja ovat kestäneet jo melkein vuoden.

  #509275 Ilmoita asiaton viesti

  KÄVIN SIELLÄ HONG KONG-TAVARATALOSSA JA LÖYSIN KUIN LÖYSINKIN ISON PUSSIN PITKIÄ TIITÄ HINTAAN 16,65€

  LASKIN IHAN PIRUUTTANI, MONTAKO PITKÄÄ TIITÄ PUSSI SISÄLTÄÄ JA TULOS OLI 250KPL.

  KAPPALEHINTA ON TÄTEN 6,66cnt/KPL. TÄMÄ ON NOIN 4-5 KERTAA HALVEMPI HINTA, KUIN JOSKUS ENNEN KIERROSTA KLUBILTA OSTAMANI SURKEAN KOKOISEN PUSSIN KAPPALE HINNAKSI TULISI.

  TIEDÄN, TIEDÄN, KYSYMYS ON PIKKURAHOISTA, MUTTA SILTI….

  #509276 Ilmoita asiaton viesti

  Missä Hong Kongissa kävit ?

  #509277 Ilmoita asiaton viesti

  Ainakin viime vuonna Hertsikan Classic Golfista sai neljällä eurolla kourallisen tiitä. Niin, että jos ei ole ihan marjanpoimijan kädet niin tätäkin vaihtoehtoa kannattaa harkita.

  ’ Kourat kuin lapiot – 4 egellä tiit viideksi vuodeksi ’

  #509278 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  On tullut joskus ilveiltyä näiden ’teenkerääjien’ kustannuksella, mutta kyllä kolikolla on toinenkin puoli. Nykyisillä isolapaisilla draivereilla lyödessä se on aina `laaki ja vainaa`- tee katkeaa joka avauksella (melkein).

  Ostin kauden alussa 100 kpl:een pussin pitkiä tiitä ja nyt jo ne alkavat olla finito.

  PS. En tällä kertaa halua neuvoja ’tiia ylemmäs tai alemmas’ – mielestäni Sulo ei vain ole maailman turhimmalla asialla.

  #509279 Ilmoita asiaton viesti

  Itse en ole ennen tullut ajatelleeksi tätä tii-asiaa merkittävänä kustannuseränä mutta tämä ketju on toden totta avannut silmäni. Ajatellaanpa, että esim. 10 vuodessa lyö ahkeralla pelaamisella poikki esim. 10.000 tikkua (jos kestää vaikka pari laakia). Eikä tässä vielä kaikki, rangella menee aika ajoin myös hyvä tikku haaskuun. Kiesus!! Saattaa lähemmäs tuhat euroa mennä kankkulan kaivoon 10 vuodessa!!

  Olenkin ajatellut hankkia pikkuruisen sorvin ja sorvailla sitten synkkinä syysiltoina paljon tikkuja joka lähtöön; lyhyitä, pitkiä, ohuita ja paksuja. Valtavasti tikkuja ja vielä eri puulajeista. Olisko somempaa kuin nätti tammitii? Ja jos alkaa tilauksia tulla myös pelikavereilta, hankin suuremman CNC-sorvin ja laitan lastun todella lentämään!

  #509280 Ilmoita asiaton viesti

  Eiköhän kyse ole enemmän ostamisen ’mielekkyydestä’ isommassa erässä kuin se että yritetään säästää.

  Ostanhan pallotkin kerralla koko kaudeksi. Keväällä tuli hankittua 28 kpl 12 kpl:n laatikkoja.

  Tuntui tosi hölmöltä kun viime keväänä ostin kerralla 30 kpl 20 teen pusseja…

  #509281 Ilmoita asiaton viesti

  Jatkoa talvella olleeseen niksunurkka -osastoon, jos on ongelmia katkeavien tikkujen kanssa:

  Työnnä tii ihan normaalisti turpeeseen joko pallon kanssa tai ilman. Sitten pyöräytä / nitkuta sitä vähäsen niin että se istuu (seisoo, makaa jne…) ’löysästi’ siinä maassa, (kuitenkin siis niin että pysyy vielä pystyssä… tietty.)

  Niin äläkä osta vihreitä tiitä.

  #509282 Ilmoita asiaton viesti

  Lauttasaaren Nevada Bobissa oli taannoin lattialla julmetun iso kori missä oli kyljessä pieniä muovipusseja ja lappu ’B-luokan Tiit 4 snt/g’. Lappasin niitä pari isoa kourallista pussiin, ja vein kassalle punnittavakksi: n 8 euroa. Niitä oli vajaat pari sataa jälkeenpäin nopeasti laskien, eli yhden tiin hinnaksi tuli n 5 snt. B-luokka tässä tarkoitti maalusvirheitä, oksankohtia varressa ja pieniä lohkeamia päässä.

  Ja tosiaan, kyseessä _ei_ ole mikään kustannuskysymys, vaan se, että tii’den ei pitäisi olla yksittäin (tai kymmenen paketeissa) myytävää kappaletavaraa vaan kunnon rehellistä kilogramma-bulkkikamaa. Niiden pikkupussien kanssa nysvääminen on ärsyttävää, helpompi kouraista kotona olevasta kasasta aina kourallinen bägiin jos ovat päässeet loppumaan. Ei bensaakaan osteta desilitran erissä.

  Onko kukaan muu kuullut sitä tarinaa (urb legendaa) Keimolasta, missä kaveri käveli 200 m päästä takaisin par4:n tiiauspaikalle hakemaan unohtunutta tiitänsä?

  #509283 Ilmoita asiaton viesti

  Nyt ollan päästy asiaan.

  minun periaatteenani on etten osta tiitä laisinkaan, sillä niitä saa kutsukilpailuista/ löytää. Siitä säästyneillä centeillä ostan itselleni uusia mailoja.

  enkä muuten ole ostanut tiin tiitä.

  faktaa 😉

  #509284 Ilmoita asiaton viesti
  llk

  Hauska tietää, että on oikeasti olemassa pelaajia, jotka ostavat omat tiit. Itse olen nimittäin kovasti ihmetellyt, mistä ne tiit oikein ilmestyvät. Golfia olen pelannut lähemmäs 15 vuotta, enkä ole kuullut kenenkään niitä ostavan. Päinvastoin, kun olen aiheesta jutellut vuosien myötä lukuisten eri pelaajien kanssa, ei kukaan ole myöntänyt ostaneen näitä arvokkaita tikkuja. Tästä treadistä voimme siis päätellä, että on olemassa on pikku aktiiviporukka, jotka viljelevät kentät tiillä ja joiden ansiosta niitä on aina tarjolla myös meille muille. Joten kiitos teille!

  #509285 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kirjoitit kuin minun kynälläni, parahin Aktiivi. On kuitenkin lisättävä, että me pieni vähemmistö kylvämme myös maastoon ne pallot, joiden uudelleenkäyttäjät eivät myöskään koskaan ole ostaneet itse yhtään omaa palloa.

  Tänään kierros 54 hcp-juniorin kanssa – 20 palloa löysi taas uuden äveriään kodin.

  #509286 Ilmoita asiaton viesti

  On se kumma, kun kukaan ei ole maininnut MUOVITIITÄ. Ei tarvitse kuin yhden ja kestää helposti yhden golfuran…perskeles kestäähän se varmaan vielä isältä pojalle/isältä tyttärelle/äidiltä pojalle/äidiltä tyttärelle. (nyt ei syrjitty naisgolfareita) ;D

  Joskus muistan kuulleeni, että muovitiit ovat haitaksi ruohonleikkureille. Itse kyllä muistan ottaa sen muovitiin mukaani. Tosin en ole muovitiitä tänä vuonna kovin montaakaan kertaa käyttänyt. Enkä myöskään osta tiitä, keräilen niitä, kuten monet muutkin.

  Ziisös…

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 76)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Mistä halvalla tiit?