7.7.–14.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

Miksi Suomen golfammattilaiset eivät menesty maailmalla?

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Miksi Suomen golfammattilaiset eivät menesty maailmalla?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 32)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1299617 Ilmoita asiaton viesti

  Jokainen voisi kertoa oman näkemyksensä siitä miksi Suomen golfammatilaiset eivät menesty kilpagolfin kovimmassa kärjessä? Ei yhtään majorvoittoa. Ei yhtään PGA-tourin voittoa.

  Noin yleensä ihmettelen, miksi täältä ei lähdetä PGA-tourille pelaamaan? Aasian ja Euroopan kiertueella alkaa olla kokeilijoita, mutta nehän on on ihan eri luokassa kuin PGA-tour.

  Ruotsalaisilla riittää pelaajia rankingin top-10:n ja majorvoittajakin löytyy. Heillä on Henrin Stenson. Meillä ei ole ketään joka olisi lähelläkään huippua.

  #1299633 Ilmoita asiaton viesti

  Miksi Suomen juoksijat eivät menesty?
  Miksi Suomen keihäänheittäjät eivät menesty?
  Miksi Suomen hiihtäjät eivät menesty?
  Vain kiekkoilijat menestyy.

  Onko vika valmennuksessa?
  Missä muussa? Laiskuudessa harjoitella.

  #1299634 Ilmoita asiaton viesti

  Ainakin suomalaiset miesgolfammattilaiset menestyvät hirvittävän paljon paremmin kuin aiemmin. Tänä vuonna kolme suomalaispelaajaa uusii ET-korttinsa normaalisti eli kauden ET-menestysten perusteella eikä mistään karsinnoista tms. Vielä kaksi vuotta sitten tällaisia pelaajia löytyi koko Suomen golfhistoriasta vain kaksi henkilöä.

  #1299635 Ilmoita asiaton viesti

  Miksi Japanin golfammattilaiset eivät menesty maailmalla? Ei yhtään Major -voittoa.

  #1299637 Ilmoita asiaton viesti

  Brooks Koepka aloitti CT:llä, sitten ET:lle ja lopulta PGA:lle ja maailman ykköseksi. Ei menestykseen ole mitään oikotietä, ei PGA:lle ’mennä’, niinkuin ei CT:llekään.
  Sille joka luulee, että kilpagolf on helppoa, suosittelen Ian Poulterin elämänkertaa.
  Nyt on todella menty iso harppaus eteenpäin. Ei siis yhtäkkiä (kuten Koivu, joka kuitenkin nyt joutuu aloittamaan matkan uudestaan) vaan hiljalleen, tasoa ja kokemusta kasvattaen. Jos rahkeet riittävät huipulle, hienoa, mutta kyllä me nautimme Ilosenkin urasta, vaikka se ei PGA:n tasolle riittänytkään.
  Sitäpaitsi – muissakin lajeissa Euroopan mestaruuksista kilpaillaan tosissaan ja kisoja ja kilpailjoita arvostetaan. On syytä olla iloinen suomalaisten ET/CT-panostuksesta.

  #1299639 Ilmoita asiaton viesti

  Miksi Japanin golfammattilaiset eivät menesty maailmalla? Ei yhtään Major -voittoa.

  Äläs nyt, on niitä kaksikin pelaajaa. Viimeisin voitto on elokuusta British Openissa.

  #1299640 Ilmoita asiaton viesti

  Oli tänä kesänä tilaisuus seurata ET-tourilla pelaavan lyömistä rangella ja yleisö sai välissä kysellä vapaasti. Yksi kysymys oli, että onko haaveena majorvoitto joskus tai mahdollinen PGA-tourille pääsy. Piti oikein miettiä että kuulinko oikein, kun ei kuulemma ollut. Siis mitä? Selityksenä oli että PGA-tourilla on niin ”oma sisäpiiri” ja tekemisensä, että ei kiinnosta edes yrittää sinne.

  Olisiko nyt kysymys kuitenkin motivaation puutteesta, jos tavoitteet on ET-tourilla pysymisessä, niin ei sillä kyllä pitkälle mennä. Joku CT-tourhan nyt ei juuri eroa jostain paikallisen seuran kinkku- tai viiniskabasta.

  #1299647 Ilmoita asiaton viesti

  Raha.

  Golfin täysipainoinen harjoittelu kysyy rahaa. Moni mahdollisesti lahjakas ei koskaan edes kokeile golfia koska se ei ole taloudellisesti mahdollista. Kaikille ei pappa maksa opiskelua ulkomailla, jossa golfin peluu ympäri vuoden on mahdollista. Maailmalla vain on enemmän lahjakkaita ja motivoituneita pelaajia, joilla on rahaa lajin täysipäiväiseen harjoitteluun.

  Pelkästään 4h päivässä golf hallissa maksaa sen 60€, sata päivää 6000€, siihen sitten kaikki muut elämisen kulut, fysioterapiat, valmentajat etc. Riittäisikö 80000€ Vuodessa jotta voisi treenata golfia ammatikseen?

  #1299648 Ilmoita asiaton viesti

  Kallelle naureskelu lisätty Svingikeisarin pitkään rötösten listaan.

  #1299649 Ilmoita asiaton viesti

  Jokainen voisi kertoa oman näkemyksensä siitä miksi Suomen golfammatilaiset eivät menesty kilpagolfin kovimmassa kärjessä? Ei yhtään majorvoittoa. Ei yhtään PGA-tourin voittoa.

  Draivit jäävät alle 300 metrin ja viheriön ympärillä chippaaminen ja bunkkerilyönnit ei päädy alle metriin.

  Joku CT-tourhan nyt ei juuri eroa jostain paikallisen seuran kinkku- tai viiniskabasta.

  Missä päin svingikeisari teidän seuran kinkkuskaba pelataan? Olisi ilo tulla katsomaan.

  #1299650 Ilmoita asiaton viesti

  Ei minua kyllä naurattanut, lähinnä ihmettelin. Mukava tyyppi kyllä.

  #1299676 Ilmoita asiaton viesti

  Miksi Japanin golfammattilaiset eivät menesty maailmalla? Ei yhtään Major -voittoa.

  Äläs nyt, on niitä kaksikin pelaajaa. Viimeisin voitto on elokuusta British Openissa.

  Mielenkiintoista, siellä on varmaan tehty jokin tuloslistan päivitys jälkeen päin, kun onkin yhtäkkiä japanilainen voittaja. Ja The Openin ajankohtakin lienee samalla muuttunut heinäkuulta elokuulle.

  #1299678 Ilmoita asiaton viesti

  Miksi Japanin golfammattilaiset eivät menesty maailmalla? Ei yhtään Major -voittoa.
  Äläs nyt, on niitä kaksikin pelaajaa. Viimeisin voitto on elokuusta British Openissa.
  Mielenkiintoista, siellä on varmaan tehty jokin tuloslistan päivitys jälkeen päin, kun onkin yhtäkkiä japanilainen voittaja. Ja The Openin ajankohtakin lienee samalla muuttunut heinäkuulta elokuulle.

  Puhuttiinko tässä ketjussa VAIN miehistä, eikö naisia lasketa golfammatilaisiksi?

  #1299683 Ilmoita asiaton viesti

  Lasketaan kyllä, kerro toki kuka naispelaaja Suomesta on voittanut majorturnauksen? Tai menestynyt LPGA:lla? Ruotsillahan on useampi menestynyt naispelaaja.

  #1299684 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Et tainnut ymmärtää. Range viittasi japanilaisiin naispelaajiin vastineena aakoon viestiin.

  Jotain meriittiä on toki meilläkin naisrintamalta. Minnin kierrostulos 62 taitaa edelleen olla naisten majorien kierrostulosennätys.

  #1299685 Ilmoita asiaton viesti

  Oma analyysi on myös että lyöntipituus ei riitä ja sitten lähipeli ei ole samalla tasolla muiden kanssa. Mikä siihen on syy, lienee valmennus? Se että kukaan ei viitsi/rohkene yrittää PGA-tourille, on myös kansallinen ”ominaisuus”. Ei itseluottamus riitä, kuten länsinaapurilla.

  #1299686 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Sen verran tähän kommentoin, että ET:llä pelaa ja on pelannut kymmeniä maailmanhuippuja, jotka olisivat heittämällä menneet PGA Tourille, vaan eivät ole halunneet. Syitä on varmaankin yhtä monta kuin noita pelaajiakin eikä yhdenkään syy ole kunnianhimon tai menestymisen halun puute. Jenkkilässä asuminen, eläminen ja ammatin harrastaminen ei vain yksinkertaisesti kiinnosta kaikkia enkä sitä lainkaan ihmettele.

  #1299687 Ilmoita asiaton viesti

  Mihin tuon ”heittämällä PGA-tourille” perustuu? Veikkaan että sinun mielikuvitukseen. Samasta syystä varmaan jätti majorvoitotkin väliin, ”kun ei kiinnostanut”:)

  Suomen pelaajat näyttää viihtyvän ET-karsinnoissa, kun eivät saa edes korttejaan uusittua. ET-tourillekin pääsy näyttää olevan tiukassa.

  Hyvin näyttää esim. NHL-tähdet viihtyvän Yhdysvalloissa, ei mitään ongelmaa. Eli ei ole uskottava selitys. Kysykää vaikka Teemu Selänteeltä.

  #1299688 Ilmoita asiaton viesti

  Ensimmäiseksi veikkaisin että kysymys on pelkästään siitä että Suomi on golfmaana vielä pieni ja nuori.
  – maailman mittakaavassa meillä on harrastajia suhteellisen vähän joten lienee aika luonnollista ettei niitä lahjakkuuksiakaan nouse samassa määrin kuin monissa muissa maissa.

  Toisekseen meidän olosuhteemme ovat sellaiset että golf’ia päästään kotimaassa pelaamaan vain vajaa puolivuotta.
  – tämä vaikuttaa erityisesti nuoremmissa ikäluokissa (esim. 10-16 vuotiaat) joiden olisi tärkeää päästä pelaamaan golf’ia kokovuotisesti (toki muiden lajien ja koulunkäynnin ohessa)
  – enkä tarkoita että kouluikäisen harrastajan tulisi valita lajinsa lopullisesti, mutta golf’ista kiinnostuneen ja motivoituneen nuoren olisi hyvä saada sopivasti sekä säännöllisesti tuntumaa lajiin jo em. ikäisenä.

  Kolmanneksi olemme suhteellisen köyhiä sekä muutenkin hieman muusta maailmasta syrjässä. Liian vähän nuoria (vanhempineen) kykenee/pääsee muuttamaan ulkomaille (esim. jenkkilään) jossa opiskelun ja urheilun voi yhdistää sopivalla tavalla.
  – Varsin moni kansainvälinen (ja tietysti jenkkilän nuoret itsessään) nuori golflahjakkuus on noussut ammattilaistasolle USA:n yliopistojen nuoriso-ohjelmasta.
  – eikä kysymys ole pelkästään noususta USPGA-Tour’ille vaan kaikille alemman tason kiertueille.
  – jokuset nuoret lahjakkuudet kiertävät myös European Tourilla hakemassa kokemusta ja oppia (esim. Koepkan veljekset, Uihlain jne.)
  – toki muutamia suomalaisia esimerkkejä (jenkkilässä yliopistojoukkueissa pelanneita) löytyy nuoremmista ammattilaisistamme.

  Yllämainittuja rakenteellisia asioita/valmiuksia pitäisin keskeisinä syinä siihen ettei suomalaisia nuoria pelaajia ole riittästi tavoittelemassa pääsystä ”ammattilaisputkeen”.
  – vain muutama pelaaja on oikeasti päässyt kolkuttelemaan maailman huipputasoa..Mikko Ilonen parhaana esimerkkinä.
  – suomalainen ongelma korostuu siinä että näitä ”mikko ilosia” pitäisi syntyä paljon enemmän.

  Mutta ei kannata heittää ”kirvestä kaivoon”. Onneksi sentään muutama pelaaja on noussut Euroopan huipputasolle.
  – Mikko Rantanen on vain pienen askeleen päässä maailman ehdottomasta huipusta.
  – minä uskon että hänellä on mahdollisuudet kokemuksen myötä nousta hieman pysyvämmin maailman 100. parhaan joukkoon.
  – pelitaidoista ei ole enää kysymys. Hieman varmuutta ja tasaisuutta lisää niin homma on hanskassa.
  – ja aivan varmasti hän tietää itse parhaiten mitkä asiat pitää vielä kliksahtaa paikoilleen.

  Samoojalla on vähän sama juttu kuin Mikolla. Nuoret, Pulkkanen ja Koivu ovat kärkkymässä seuraavina. Ja taustalla on monta muuta. Toivotaan että mahdollisimman moni onnistuu.

  Olen katsellut lähes kaikki viime aikojen US PGA kisat telkkarista ja niistä näkee selkeästi että uusi nuori sukupolvi on noussut/nousemassa maailman ehdottomalle huipulle.
  – nuorten yliopistopelaajien taitotaso ja henkinen kantti on armottoman korkealla.
  – pelkällä tuurilla ja sattumalla ei maailman huipulle päästä..yrittäjiä on paljon ja kilpailu äärimmäisen kovaa.

  #1299689 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Mihin tuon ”heittämällä PGA-tourille” perustuu? Veikkaan että sinun mielikuvitukseen. Samasta syystä varmaan jätti majorvoitotkin väliin, ”kun ei kiinnostanut”:)

  Tarkoitatko, että vain PGA Tourilla pelaavat pelaajat ovat voittaneet majoreita? Herätys, Svingikeisari!! Nyt ei ollut taaskaan kyse suomalaisista pelaajista, vaan ET:n pelaajista ylipäätään…

  Jos nyt pikkaisen selaat European Tourin kärkinimiä viimeisten 20 vuoden ajalta, niin helposti löydät sieltä sellaisia pelureita, joiden taidot olisivat mainiosti riittäneet hyvään ellei peräti erinomaiseen menestykseen myös PGA Tourilla. Pelkästään Ryder Cupin tuloksia pelaaja pelaajalta selaamalla voi helposti havaita, ettei PGA Tour sittenkään ole niin ylivertainen European Touriin verrattuna kuin sinun mielikuvituksesi väittää.

  Tästä en viitsi lähteä sen enempää vääntämään, siitä ei ole mitään hyötyä tai iloa kenellekään, kyse on kuitenkin paljolti mielipiteistä eikä niistä kannata kiistellä.

  #1299690 Ilmoita asiaton viesti

  Niin jätit KL1 ne esimerkit kertomatta, minulla kun ei ole aikaa selata jotain vanhoja ET-tourin tilastoja. Tosin ei niitä taida olla, joten se siitä.

  Kyllähän PGA-tour on se kovatasoisin, siitä on varmasti kaikki samaa mieltä. Jotkut sieltä käy pelaamassa muitakin yksittäisiä kilpailuja, jos on riittävästi palkintorahaa tarjolla. Ruotsin Henrik Stenson taitaa kai vieläkin pelata molempia kiertueita. Ainakin kiertueaikataulu näyttää siltä.

  Gloffare kirjoittaa ihan asiaa, tosin melko itsestään selviä faktoja. Ei kuitenkaan selitä isoa eroa Ruotsiin, väestöluvussa kun ei ole niin isoa eroa. Ilmasto on sama.

  Kyllä se suurin ero varmasti on valmennuspuolen osaaminen. Ruotsissa osataan sekin.

  #1299691 Ilmoita asiaton viesti

  ET:llä pelaaminen ja Euroopassa asuminen on joillekin oman ammatin valinta. Muussakin työelämässä tulee esiin tilanteita, joissa ulkomaille siirtyminen olisi merkinnyt sekä rahallisesti että ammatillisesti uutta askelta, mutta kaikille se vain ei sovi. Toisille oman elämän laatu on tärkeämpää kuin Major-voitot.

  PGA:n pelaajat, edes Major-voittajat, eivät ole pelanneet mitenkään loistokkaasti ET:n kisoissa.
  Jos he olisivat niin ylivertaisia olisivat tuloslistat ihan eri näköisiä.

  #1299692 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Golftintti on asian ytimessä. Joillekin tätä ei tarvitse selittää.

  #1299693 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Niin jätit KL1 ne esimerkit kertomatta, minulla kun ei ole aikaa selata jotain vanhoja ET-tourin tilastoja. Tosin ei niitä taida olla, joten se siitä.

  Vai onko niin, ettet osaa googlata..? Hei, ei se ole niin vaikeata, siitä vain!

  Ai mutta niin, sulla ei ole aikaa…

  Ei hätää, tämän löytämiseen meni alle 15 sekuntia:

  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_men%27s_major_championships_winning_golfers

  #1299704 Ilmoita asiaton viesti

  Svingikeisari: ”Oma analyysi on myös että lyöntipituus ei riitä ja sitten lähipeli ei ole samalla tasolla muiden kanssa.” Helppoa se on tehdä omaa analyysiä, kun A.P. on juuri valaissut, mikä suomalaisten pelistä puuttuu 🙂

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 32)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Miksi Suomen golfammattilaiset eivät menesty maailmalla?