16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Mikä on sinun suosikkiääni golfissa?

Etusivu Foorumit Yleistä Mikä on sinun suosikkiääni golfissa?

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • llk

    Golfissa on lukuisa määrä pienoisia ääniä, jotka ovat tunnusomaisia vain golf-kentällä. Mailojen kilinä bägissä, piikkien kopina kovalla pinnalla, pallon tippuminen reikään, lipun napsuminen tuulessa, pallon kilahdus mailasta ym ym. Mutta mikä kaikista golf-äänistä on juuri sinun suosikki ja jos osaata sanoa, niin miksi? Oma suosikkini on kun pallo tömähtää griinille, kun kentällä illan hämärtyessä on muuten hiirenhiljaista. Syynä on varmaankin se, että tunnelma kentällä on kaikista herkimmillään juuri auringon jo painuessa taivaan rannan taakse.

    Olen samaa mieltä kanssasi illan hämärän tunnin lumoavasta voimasta.

    Hienoin ääni golfissa on eittämättä ennalta tuntemattoman pelikumppanin sanat kierroksen jälkeen: ’Oli mukavaa pelata kanssasi, kiitos’. Pelin pitäisi aina kuitenkin olla myös hauskaa. Ei siihen tietenkään aina pysty, varsinkin näin alkukaudesta se tuntuu ajoittain harmillisen vaikealta, mutta siihen pitäisi pyrkiä. Yleensä se vaikuttaa myös tulokseen.

    Tuntuu että on saavuttanut pelin hengen, jos ryhmällä on ollut hyvä fiilis ja pelitoverit sekä minä itse olemme kierroksen jälkeen hyvällä tuulella, meni peli tuloksellisesti miten vain.

    Jos ihan mekaanisia ääniä ajattelee, mikä oli varmaankin enemmän kysymyksesi ajatus, eniten antaa hyvän rautaosuman tuoma ’läpsähtävä’ soundi. Mitä pidempi maila, sitä mukavempi tunne. Mitä useampi ääni, sitä isompi mukavempi tunne.

    Tästä on helppo päätellä, mikä on heikko kohta #;=)

    T: Top Ten

    Suosikkiääneni on ehdottomasti tyynessä säässä ja hiljaisessa ympäristössä kuultu oman draiverilyönnin kilahdus ja se kuinka pallo tipahtaa KAAAAAUUUAAAAAAAAS 🙂

    Hyvä pallo-osuma on hiljainen-ei ääntä.Tämä on äänistä parhainta jolloin ei oikein tiedä mikä osui ja mihin mutta tulosta syntyy.

    Lue lisää: Pohjois-Portugali

    No kyllä siitä draiverista aina ääni lähtee… Mutta raudoilla tämä juttusi pitää kyllä hyvin paikkansa.. Tulisi jo ne kentät parempaan kuntoon.. 🙂

    Totta puhut draiverin osumasta,hieman ääntä hyvällä osumalla.Tietysti rautojenkin äänetön osuma saattaa koitua äänelliseksi huonon suunnon takia-koli-koli metsikössä,joka ei enää kuulu suosikkiääniin.

    Lue lisää: Pohjois-Portugali

    Tää saattaa jonkun mielestä kuulostaa vähän perverssiltä, mutta mun suosikkiääni on ehdottomasti pallon suhina kun pelikaveri lyö vaikka väyläpuulla ja itse on sopivasti linjan sivussa että ko. äänen voi kuulla.

    No okei… Kyllä draiverin kilahdus on myös ihan kiva ääni.

    Minulla tulee mieleen kaksi ääntä kentältä:

    Ensinnä tuo hyvän rautaosuman ääni – tai äänettömyys. Kai se on ääni, lavan, varren, käsien ja luuston kautta syntyvä mielihyväresonanssi.

    Toiseksi tulee mieleen se harvinainen ääni kun pallo kolahtaa lipputankoon. Siis siihen, joka seisoo keskellä reikää eikä siihen väylän vieressä olevan talon pihassa seisovaan 🙂

    Taitaa osa vastaajista olla sen verran nuoria, että eivät tunne draiverin äänistä kuin nykydraivereiden kilahduksen?

    Vielä jokunen vuosi sitten kun löi hyvän draivin oikein oikein oikein sillä sweet spotilla, niin ääni oli enemmänkin ’räsähdys’ kuin kilahdus. Vielä Titun 975D:lläkin sai sellaisen äänen syntymään, uudemmalla 975J:llä ei enää… Tosin pallotkin ovat muuttuneet, ehkä Pro V1:sestä ei lähde samanlaista ääntä kuin esim. Titun Proffasta??

    Samaa mieltä Tetsan kanssa, pallon suhina ilmassa. Tyynellä säällä hiljaisella rangella voi hyvin kuulla pallon suhinan ilmassa.

    JJP

    Nelosen master selostukset 😉

    No joo, eiköhän se ole minullakin tuo pallon ’suhina’.

    ME

    Metrisen birdie-putin uppoaminen reikään.

    Kun katse pysyy pitkän putin jälkeen paikallaan, eikä pää nouse seuraamaan palloa ja kuulee pallon putoavan reikään! Siinä vasta ääni! Kävi muuten eilen, kun tein elämäni ensimmäisen birdien.

    Linnun sirkutus

    Suosikkiääneni on se ontto kumahdus, joka kuuluu heti sen jälkeen kun pallo on kauniina drawna juuri kaartamassa kohti lippua ja osuu greenille marssineen kentänhoitajan otsaan = )

    Vitsi vitsinä!

    Kyllä ehdottomasti suosikkiääneni on pitkän putin onnistumisen jälkeen pallon ääni kun se putoaa kippoon.

    Pistitpä vaikean…

    Näitä en kuitenkaan haluaisi kuulla: molskahdus, flipperiäänet puissa, suhahtava pallo, supina lyöntini aikana, pärrääminen ylipäätään…

    Mieluista kuunneltavaa on: tuulen suhina puissa, lintujen laulu, veden solina, lipun lepatus, pallon putoamisääni, mailan kilahdus…

    Mutta jos se olisi kuitenkin ääni joka resonoituu kupista pallon pudotessa sinne:)

    Nimetön

    Kun pallo kilahtaa reiän perukoille lintujen visertäessä taustalla lämpöisenä kesäpäivänä.

    Nimetön

    Kun pitkä putti onnistuu sitä ei voita mikään! Eli ehdottomasti suosikkiääneni on pallon tippuminen reikään.. (Tai avomieheni kiroilu epäonnistuneen lyönnin jälkeen.. :)..)

    FOREEEEEE!!!! moniäänisenä… kaanonissa.. riittävän paljon ennen, kuin pallo tulee takaraivoon.

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
Vastaa aiheeseen: Mikä on sinun suosikkiääni golfissa?

Etusivu Foorumit Yleistä Mikä on sinun suosikkiääni golfissa?