23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Miesten suhtautuminen naisgolfareihin?

Etusivu Foorumit Yleistä Miesten suhtautuminen naisgolfareihin?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 77)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Minua kiinnostaa: Kuinka te miehet klubillanne suhtaudutte naispelaajiin? Naiset, miten koette miesten suhtautumisen teihin, vetäydyttekö vain naisjaoston / toimikunnan viikkokisoihin tms? Onko Suomessa kenttiä joilla naiset eivät saa halutessaan pelata keltaisilta tai valkoisilta,( siis klubipelaajat, en puhu ammattilaisista tai muuten erikoisen hyvistä amatööreistä)? Onko jotain tasoitusrajaa keltaisille (naisille) virallisesti olemassa? Onko eroa jos kyseessä on kilpailu tai pelkkä normaali harjoituskierros? Pelaavatko naiset klubillanne muilta kuin punaisilta? Mitä olette asiasta mieltä? Jos nainen haluaa kilpailussa pelata keltaisilta tai valkoisilta, onko siihen estettä? Mitä slope-tasoitusta käytetään, otetaanko slope naisten vai miesten keltaisen/valkoisen tiin taulukosta jos nainen pelaa keltaisilta? Joillain kentillä saattaa slopessa olla todella iso ero vaikka punaisen ja keltaisen välillä kun puhutaan naisista, tosilla ei taas niin huomattava. Oletuksena tässä pun/kelt/valk teet. Mitä naiset / miehet voisivat mielestänne tehdä toisin golfiin / pelaamiseen / klubitoimintaan liittyen, mikä asia ärsyttää? Pelaatteko muiden kuin vakkarikavereiden /miehen tai vaimon kanssa: -ei koskaan – harvoin- jonkun verran – usein? Oletteko miettineet miksi? :-)

    Naiset saavat puolestani pelata miltä tiiltä ikinä haluavat kunhan riittää lyöntien pituus siihen, ettei tarvi eturaffista kokoajan jatkaa.

    Pelaan suurimman osan kierroksista ihan sattumanvaraisten ihmisten kanssa jotka ovat lähdössä siihen aikaan kun mulle sopii. vähemmän idiootteja naisia on tullut matkalla vastaan kuin itseään täynnä olevia äijiä joiden ego ei tunnu samaan tiiboksiin mahtuvan.

    Minä suhtaudun naispelaajiin ihan samalla tavalla kuin mies-, tai junioripelaajiin, ei eroa.

    Minulla ei ole aavistustakaan, onko meillä klubeja, jotka rajoittavat naispelaajien tiivalintaa. Ihan yksi ja sama, miltä kukin pelaa. Pääosin naiset pelaavat meillä punaisilta.

    Pelaan kaikenlaisessa seurassa, usein ja mielelläni. Naisseura kiinnostaa erityisesti.

    Mitään valitettavaa minulla myöskään ei ole. Homma toimii hyvin näin. Suomessa on paljon viehättäviä golfladyjä.

    Tuota viimeistä kysymystä en ymmärrä. Onko kysymyksenasettelussasi joku tarkoituksenhakuisuus?

    Kohtalaisen aloittelevana alle kolmikymppisenä naisena koen, että peliseuraa on melko vaikeaa löytää. Suurin osa naisista pelaa vain oman miehen/perheen tai korkeintaan tuttavapariskunnan kanssa. Naistoimikunta on jokseenkin +60 mummokerho, joten sielläkään ei oikein tunnu olo kotoisalta.

    Näyttää siltä, että miesten on paljon helpompi hypätä mukaan outoonkin äijäporukkaan ja kohta siellä ollaankin sitten jo parhaita kavereita. Musta tuntuu, että jos mä yrittäisin jutustella kohtalaisen omanikäisten kundien kanssa ja ehdotella pelikierrosta, ne menee vaikeaksi ja kuvittelee, että olisin jotenkin ’kiinnostunut’, että se pelikierros olisi melkein kuin treffit tms.

    Parasta ennestään tuntematonta peliseuraa on olleet pari eläkeläismiestä. Ne on sopivan leppoisia papparaisia, eivätkä kuvittele mitään tai käyttäydy kuin hihittelevät teinit biologian tunnilla…

    Miten noiden sattumanvaraisten ihmisten kanssa päädytään samalle kierrokselle? Mulle on aina ollut melko vaikeaa tunkea itseni kutsumatta kenenkään seuraan missään tilanteessa…

    Pelaisin paljon enemmän, jos olisi enemmän pelaavia kavereita.

    Mä voin lähtee sun kaa pelaa, nais-seura kelpaa aina ja peli sujuu paremmin ku ei tarvi yrittää liikaa ja kisata äijien kanssa.

    Entäs jos nainen lyö pidemmälle samalta tiiltä pelatessa? 🙂 About 230 – 250 metriä?Onko ongelmaa?

    Seitsemäs kausi on just startannut samalla klubilla ja minusta miehet suhtautuvat meihin naispelaajiin ihan kivasti, joitakin erittäin harvinaisia poikkeuksia lukuunottamatta. Tiedän, että miehet tykkää pelata välillä keskenään ja se ei minua häiritse. Minäkin tykkään välillä pelata naisporukassa.

    Olen pelannut punaisilta, sinisiltä ja keltaisilta. Yleensä pelaan keltaisilta, jos olen porukan ainoa nainen. Valkoisille en ole vielä uskaltautunut. Kaikki midikisat pelataan yleensä naiset sinisiltä ja miehet valkoisilta. Mestaruuskisoja varten harjoitellaan yhdessä naisten peli-illassa kaikki sinisiltä pelaamista ja osanotto on ollut ihan hyvä.

    Meidän naistoimikunnan keski-ikä on muuten paljon alle 60 vee.

    Minä pelaan usein tuttujen kanssa, mutta usein myös ihan vieraiden kanssa. Sehän on tämän pelin suola ;o).

    Mukavaa kauden alkua kaikille.

    Pinni, jos voit varata pelivuoron netistä, ota aina ihan summittaisesti sellainen aika mikä sinulle sopii, älä edes katso keitä siellä pelaa. Mene rohkeasti mukaan, löydät varmasti lisää hauskoja pelikavereita, niin minä ainakin olen löytänyt! Vaikka mieheni pelaa myös me pelaamme harvemmin yhdessä paitsi lomareissuilla. Pyrimme pelaamaan suurimman osan erillämme vaikkakin peräkkäisissä flighteissa logistiikan vuoksi. Aina oppii jotain uusilta ihmisiltä.
    Kunhan muistat että sinun ei tarvitse olla seuran mestari jotta voisit mennä porukoihin, pelaat vain omaa peliäsi ja etenet jouheasti niinkuin naiset yleensä, tulet saamaan paljon uusia ystäviä ilmoittautumalla reippaasti vieraisiin peliporukoihin ja nimenomaan kilpailuihin. Kevyt flirttikään ei ole pahasta jos kyseessä on poikamies… 🙂 Muille voi laittaa luun kurkkuun suoraan kertomalla että nyt on peli kyseessä. Miehet neuvovat ja opettavat mielellään, hivelee egoa kun saa auttaa joten kysy rohkeasti vinkkejä!

    Naiset, herätkää ja vaihtakaa välillä peliseuraa, tekee teille hyvää!

    Ainakin minuun miehet, niin vanhat kuin nuoretkin ovat suhtautuneet aina hyvin. Pelaan kahdeksatta kautta ja olen kyllä alusta asti ollut innokas pelaamaan myös ventovieraiden kanssa. Itseasiassa se on minusta tämän lajin suola! Yleensä aina on peliseura ollut miellyttävää.

    Niillä kentillä, joilla itse pelaan, niin tiin väreillä ei ole ollut merkitystä. Peliseura ei ole valittanut, vaikka olen pelannut keltaisilta, joskus ovat miehet voineet pilke silmäkulmassa valittaa, kun olen pelannut punaisilta.

    Eli viimeiseen kysymykseen vastaus on, että pelaan vieraiden kanssa usein, oman miehen kanssa aivan liian harvoin johtuen ’logistisista seikoista’ (pienestä pojasta :).

    Ai se on siis ihan normaalia, että vaan varataan mikä tahansa lähtöaika, jos ryhmässä on tilaa?? Mä oon tollona aina vaan kuvitellu, että kaikki vaan pelaa tuttujensa kanssa ja itsekin pelannut lähes tulkoon vain tuttujen kanssa.

    Tänä kesänä vaihtuu kenttä, joten nyt onkin hyvä aika ottaa uudet kuviot käyttöön 😉

    Olisko lisää vinkkejä osastolla ’golfin käytössäännöt for dummies, rautalankaversio superidiooteille’ 😉

    Tää on melkein samaa kuin se että kaverini luulivat, että alkeiskurssilla pitää olla omat mailat.

    pinni kirjoitti: (22.4.2009 20:03:07)
    Ai se on siis ihan normaalia, että vaan varataan mikä tahansa lähtöaika, jos ryhmässä on tilaa?? Mä oon tollona aina vaan kuvitellu, että kaikki vaan pelaa tuttujensa kanssa ja itsekin pelannut lähes tulkoon vain tuttujen kanssa.

    Tänä kesänä vaihtuu kenttä, joten nyt onkin hyvä aika ottaa uudet kuviot käyttöön 😉

    Olisko lisää vinkkejä osastolla ’golfin käytössäännöt for dummies, rautalankaversio superidiooteille’ 😉

    Tää on melkein samaa kuin se että kaverini luulivat, että alkeiskurssilla pitää olla omat mailat.

    Ehdottomasti naisten pitää mennä rohkeasti mukaan miesryhmiinkin. En ole koskaan havainnut, että naisia mitenkään karsastettaisiin miespelaajien keskuudessa, pikemminkin päinvastoin. Se, että naiset eivät useinkaan pelaa miesten (paitsi oman) kanssa, johtuu nähdäkseni yksinomaan naisista. Mielestäni naiset ovat arempia lähtemään mukaan tuntemattomien tai puolituttujen miesten flight’eihin (ei ole yleistys).

    Minä pelaan ihan mielelläni naisseurassa. Paljon rennompi meininki yleensä kun kundien kesken.

    Aika usein pelaan naisten kanssa samalta tiiltä, useimmiten punaisilta, Tämä tuo mielestäni hyvää vaihtelua peliin ja hyvää harjoitusta varsinkin silloin jos pelaa pelkillä raudoilla. Muutaman kerran meinannut tilanne ’riistäytyä’ kun joku kuvitellut että olen lähtenyt samalta tiiltä ikään kuin ’elvistelemään’. Eivät vaan voineet tajuta miks ihmeessä haluaisin pelata punaisilta.

    Mutta olen myös pelannut pitkälyöntisten naisten kanssa muiltakin tiiltä, jos lyövät pidemälle, no problem, päinvastoin yritän ottaa oppia.

    pinni kirjoitti: (22.4.2009 20:03:07)
    … Tää on melkein samaa kuin se että kaverini luulivat, että alkeiskurssilla pitää olla omat mailat.

    Oisko siitä suurikin haitta?

    Luulosta on se haitta, että eivät voi edes harkita lähtevänsä kurssille ’kun pitäis ostaa monen sadan euron mailat jonku parin päivän takia’.

    Nysse kirjoitti: (22.4.2009 18:11:48)
    Minua kiinnostaa:
    Kuinka te miehet klubillanne suhtaudutte naispelaajiin? Naiset, miten koette miesten suhtautumisen teihin, vetäydyttekö vain naisjaoston / toimikunnan viikkokisoihin tms?

    Onko Suomessa kenttiä joilla naiset eivät saa halutessaan pelata keltaisilta tai valkoisilta,( siis klubipelaajat, en puhu ammattilaisista tai muuten erikoisen hyvistä amatööreistä)? Onko jotain tasoitusrajaa keltaisille (naisille) virallisesti olemassa? Onko eroa jos kyseessä on kilpailu tai pelkkä normaali harjoituskierros?

    Pelaavatko naiset klubillanne muilta kuin punaisilta? Mitä olette asiasta mieltä?

    Jos nainen haluaa kilpailussa pelata keltaisilta tai valkoisilta, onko siihen estettä? Mitä slope-tasoitusta käytetään, otetaanko slope naisten vai miesten keltaisen/valkoisen tiin taulukosta jos nainen pelaa keltaisilta? Joillain kentillä saattaa slopessa olla todella iso ero vaikka punaisen ja keltaisen välillä kun puhutaan naisista, tosilla ei taas niin huomattava. Oletuksena tässä pun/kelt/valk teet.

    Mitä naiset / miehet voisivat mielestänne tehdä toisin golfiin / pelaamiseen / klubitoimintaan liittyen, mikä asia ärsyttää? Pelaatteko muiden kuin vakkarikavereiden /miehen tai vaimon kanssa:
    -ei koskaan – harvoin- jonkun verran – usein?

    Oletteko miettineet miksi? 🙂

    Naiset käytävät aina naisten slope-taulusta tasoitusta pelaamalleen tiille. Valitettavasti naiset eivät voi tasoituskilpailussa pelata valkoisilta, koska siitä ei ole slope-arvoja määritelty naisille.

    Nysse hyvä, ainakin minun kannan tiedät, että hyvinhän minä/me olemme teitä kohdelleet golfkentällä ja -kilpailuissa. Sinunkin kanssa olen pelannut niin kisoissa kuin harjoituskierroksella, ja aina on ollut hauskaa…

    😉

    HOAX?

    Ei tuollaista voi ottaa tosissaan jos Mr.Baystream itse vastaa tuntevansa henkilön..

    Ota pinni ihan relasti ja hyppää remmiin mukaan. Itse pelaan kaikista mieluiten ihan tuikituntemattomien kanssa, koska tunnen vaan muutaman kanssapelaajan. Kaudella 2009 tulen pelaamaan pääsääntöisesti Pickalassa, mutta onhan sitä kenttiä muuallakin.

    pinni kirjoitti: (22.4.2009 21:13:25)
    Luulosta on se haitta, että eivät voi edes harkita lähtevänsä kurssille ’kun pitäis ostaa monen sadan euron mailat jonku parin päivän takia’.

    Kannattaako niiden parin päivän takia sitten lähteä muutenkaan? Eli valkkaa kurssin joka kestää pirempään? Eikös niitä oo sellasii demoja missä pääsee haistelemaan lajia?

    Mun mielestä alkeiskurssille ei pitäis mennä ihan nii kevyin perustein etteikö vois jonkun mailasetin hommata. Tokihan oon Hekkasen mielestä väärässä mutta näin mä ite tulin toimineeksi.

    Harvoin törmää tilanteeseen, että miehet karsaistaisivat ’vieraita naisia’ – golfkentällä ;o). Joskus on toki saanut ykköstiillä hieman pitkiä katseita, kun ainoana naisena on tuppautunut vieraaseen miesporukkaan, mutta yleensä se jää on murtunut viimeistään parin väylän jälkeen, kun huomaavat, että eihän tuon mamman peli nyt ihan mahdotonta ole :D. Ja kun itsekään ei ole mikään ihan tuppisuu, niin juttu luistaa kyllä aika nopeasti.

    Mitä tulee eri tiiltä pelaamiseen, niin itse asiassa aika harvoin tulee pelattua muulta kuin punaiselta – enemmänkin pitäisi. Joskus on toki tullut syksyn viimeisellä kierroksella, kun vesiesteet on jo jäässä ja kentällä talvigriinit, pelattua myös valkoisilta, eikä se niin kamalaa ollut :D. Meillä tuo mies on se, joka tulee pääsääntöisesti aina punaisille, jos ryhmässä on pelkkiä ladyjä – pelimiesten kanssa pelaa sitten valkoisilta. Pelaamme paljon yhdessä ja erikseen, mutta kummallekin on yleensä aina pettymys, jos ryhmään ei ole tulossa muita eli emme halua pelata pelkästään kahdestaan pariskuntana.

    Pakko tunnustaa, että joitakin vuosia sitten aikoinaan aloittelevana golfarina kynnys lähteä sössimään ihan vieraaseen porukkaan oli yllättävän korkea. Onneksi oli GolfBot 😀 – vaikkei porukkaa oikeasti tuntenutkaan, niin puolitutussa porukassa oli jotenkin ’turvallisempaa’ lähteä kentälle ja peliseuraa sai aina.

    Pinni,
    jäi tuosta edellisessä viestissä mainitsematta, että on olemassa sinkkujen oma golfyhteisö eli GolfBot, joka järjestää erilaisia leikkimielisiä kilpailuja, illanviettoja, golfmatkoja, jne golfaaville sinkuille. Suljetuilla nettisivuillamme huhuillaan myös ahkerasti peliseuraa.

    GolfBojen ainoa pääsyvaatimus on, että liittymisvaiheessa olet sinkku. GolfBoissa on myös ’scramble -parejakin’ muodostunut ;o), mutta mahdollisen sinkkustatuksen muutoksen vuoksi ei tarvitse erota yhteisöstä, jos se vakituinen peliseura sattuu löytymään vaikka golf-kentältä ;o).

    GolfBojen nettisivut löytyvät osoitteesta http://www.golfbot.fi

    Uusi paikallissääntö, voimassa kaikkialla Suomessa. Jokaisessa seurassa täytyy jäsenistöstä olla vähintään 30% tavoitteellisesti harjoittelevia ja kilpailuhenkisiä naisia. Näiden tulee aktiivisesti ja säännöllisesti osallistua yhdessä miesten kanssa kahvi-, pelipallo-, skini yms. pelikierroksiin, klubikisoihin yms. kukin oman taitotasonsa mukaisesti.

    Nainen, haasta miehet heidän omalla kentällään. Huomaat miten suhtautuminen muuttuu dramaattisesti ja sinua soitellaan pelaamaan!

    Niin, aina välillä kuulee sitä älytöntä vikinää, jossa naisia morkataan esim. hitaasta pelinopeudesta ym. Naiset usein lyövät lyhyempiä lyöntejä, mutta enpä ole montaakaan kertaa etsinyt heidän pallojaan metsästä. En itse näe eroa pelaamisella miesten tai naisten kanssa. Ainahan sekaan mahtuu monenlaista sukupuoleen katsomatta. Rohkeasti vain aikoja varaamaan ja sitä myöten pelaamaan. Kun tutustuu useampiin ihmisiin omalla klubilla, saa harrastuksesta enemmän irti sosiaalisellakin puolella.

    elämä_on kirjoitti: (22.4.2009 22:22:14)
    HOAX?

    Ei tuollaista voi ottaa tosissaan jos Mr.Baystream itse vastaa tuntevansa henkilön..

    En todellakaan tiedä kuka Mr.Baystream nimimerkin taakse kätkeytyy tai edes miltä lähiklubilta… Aiheesta olen pitänyt polemiikkia omalla alueellamme vuosikausia joten monet varmaan tunnistavat minut sen sekä lempinimenkin takia. Myös parikymmentä vuotta pelanneena olen kiertänyt todella monien mukavien pelikavereiden kanssa.
    ***

    Loistavia kommentteja, kiitos kaikille!
    Laitoin ketjun alulle koska minulla ei ole koskaan ollut ongelmaa tunkea vieraisiin porukoihin mutta kuulemani mukaan monilla naisilla on. Haluankin rohkaista ladyjä etsimään uuttakin peliseuraa; Varsinkin itseään paljon parempien kanssa kannattaa pelata, siinä oppii eniten. On upeaa katsoa nuoria tiillä, lähettävät matkaan hirmu tällejä kovin helpon näköisesti…

    Toinen syy:

    Olen kilpailuhenkinen ja mielestäni on usein miellyttävämpää pelata keltaisilta kuin punaisilta, koska naisten tiiltä pelatessa tulee aina joku kapea kurkku, lampi tms draivin päähän jolloin joudun useat neloset avaamaan spoonilla tai pitkällä raudalla kun keltaisilta pääsen draivaamaan kuten miehetkin samalla väylällä. Tästä johtuen kilpailussa pelaamisenkin hoitaisin mieluummin keltaisilta, kun avaus on kuitenkin lyhyemmällä mailalla samassa paikassa kuin jos löisin driverilla keltaisilta, dvs en saa ’nais’etua punaisilta pelatessani. Meillä ei ole ’sinisiä’ naisten kilpatiitä klubilla, muutenhan ongelmaa ei olisikaan.

    Klubillamme kuitenkin ollaan sitä mieltä, että kisassa keltaisilta pelatessa slopeni katsotaan miesten taulukosta, ei naisten…
    Haluaisinkin tietää onko asiaan mitään sääntöä olemassa vai onko asia klubin (miehisen kilpailutoimikunnan) päätettävissä? 🙂

    Nysse kirjoitti: (24.4.2009 9:33:59)

    En todellakaan tiedä kuka Mr.Baystream nimimerkin taakse kätkeytyy tai edes miltä lähiklubilta… Aiheesta olen pitänyt polemiikkia omalla alueellamme vuosikausia joten monet varmaan tunnistavat minut sen sekä lempinimenkin takia. Myös parikymmentä vuotta pelanneena olen kiertänyt todella monien mukavien pelikavereiden kanssa.
    ***

    Kyseessähän on tunnettu ’golvaikuttaja’ Lahtivirta.

    Nysse kirjoitti: (24.4.2009 9:33:59)
    Olen kilpailuhenkinen ja mielestäni on usein miellyttävämpää pelata keltaisilta kuin punaisilta, koska naisten tiiltä pelatessa tulee aina joku kapea kurkku, lampi tms draivin päähän jolloin joudun useat neloset avaamaan spoonilla tai pitkällä raudalla kun keltaisilta pääsen draivaamaan kuten miehetkin samalla väylällä. Tästä johtuen kilpailussa pelaamisenkin hoitaisin mieluummin keltaisilta, kun avaus on kuitenkin lyhyemmällä mailalla samassa paikassa kuin jos löisin driverilla keltaisilta, dvs en saa ’nais’etua punaisilta pelatessani. Meillä ei ole ’sinisiä’ naisten kilpatiitä klubilla, muutenhan ongelmaa ei olisikaan.

    Klubillamme kuitenkin ollaan sitä mieltä, että kisassa keltaisilta pelatessa slopeni katsotaan miesten taulukosta, ei naisten…
    Haluaisinkin tietää onko asiaan mitään sääntöä olemassa vai onko asia klubin (miehisen kilpailutoimikunnan) päätettävissä? 🙂

    Hmm, aika mielenkiintoista. Itse olen paremminkin sitä mieltä että miesten tiiltä pelatessa ongelmat tulevat peliin tyypillisesti siinä 180-210 m kohdalla. Tällöin draivin carryn ollessa 210++ välttää klubitiiltä monet ongelmat (voi alkaa oikoa doglegejä, eikä tarvitse huolehtia väyläbunkkereista tahi monista vesiesteistä). Sitten kun pakitetaan 20-30 metriä valkoisille joutuu hieman pitkälyöntisempikin kaveri miettimään näitä esteitä enempi tosissaan eikä voi vain roiskaista väylän geneeriseen suuntaan luottaen että kyllä se kantaa.

    Jos rutiininomaisesti pelaat keltaisilta ilman että joudut kaivamaan puukolmosta tai vast kaikkiin lähestymisiin, niin väittäisin että keskivertokentällä punaisilta tai jopa sinisiltä pääsisit raipalla kevyesti probleemien yli. Mutta ehkä Jyväs-golfin arkkitehti on päättänyt että hänen kentällään ei pommittajat juhli…

    Toi slopeasia onkin sit kyllä jännä. Periaatteessahan on selviö että naiset pelaa oman taulukkonsa mukaan keltaisilta, mutta jos kilpailumääräyksissä sanotaan että miehet keltaisilta ja naiset punaisilta niin näkisin että tätä on noudatettava. Ei klubikisoissa miehetkään lähde sooloilemaan valkoisilta tiiltä jollei kyseessä ole ihan oma sarja.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 77)
Vastaa aiheeseen: Miesten suhtautuminen naisgolfareihin?

Etusivu Foorumit Yleistä Miesten suhtautuminen naisgolfareihin?