26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Lyönnit ruohottomalta pinnalta

Etusivu Foorumit Yleistä Lyönnit ruohottomalta pinnalta

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Kaikki valittavat nyt vaan isoon ääneen kenttien kunnosta, mutta jospa välillä tässä ketjussa hyväksytään maailma sellaisena kuin se on ja koitetaan selvitä kentistä niinkuin ne ovat. Siis: Kertokaapa vinkkejä miten kaljulta pinnalta saa varmimmin onnistuneen lyönnin. Pitkät mailat toimivat ainakin itselläni ihan niinkuin normaalisti, mutta mitä lyhyempi matka/maila sen varmemmin tulee tunaroitua. Kylkkärit ja duffit vuorottelee ja varsinkin 10-30 metrin chippi/lobi yrityksistä on jo kauhea pelko päällä. Jos ei talvisäännöllä löydy ruohotupsua ja pallo pitäisi saada pysähtymään nopeasti, niin alkaa itkettää jo mailaa miettiessä. Tähän ei kerrota vinkkejä etelän miesten oppikirjoissa, joten ratkotaanpa asia täällä!

    Erittäin hyvä kysymys, joka on itsellänikin tullut vastaan viime viikkojen aikana jokaisella kierroksella useaan otteeseen. Itse olen paremman idean puutteessa pyrkinyt lyömään jyrkästi alaspäin pallon taakse maahan ilman saattoa. Joskus se on onnistunut, usein ei.

    Parhaan lopputuloksen saat kun muistat pitää kädet pehmeinä ja pallon edellä osumassa. kaikki yritykset nostaa palloa väkisin johtavat enemmän tai vähemmän katastrofeihin.

    Tiikerillä on myös pari hyvää vinkkiä:
    How to get it close off hardpan

    Nimetön

    Ei siinä ruohottomalta pinnalta lyönnissä mitään erityistä tekniikkaa tarvita. Helpompi se on käytännössä lyödä kuin nurmen sisältä. Pääasia on, että maila osuu ensin palloon ja menee osuman jälkeen turpeen läpi eli tekee divotin (rautamailoilla) kuten kuuluukin. Esim. ammattilaiskisojen väylät ovat usein niin matalaksi ajettu, että ei siinä paljoa ruohoa pallon ympärille/alle kerry.

    P.S. Ymmärtääkseni ns. hardpan on aivan eri juttu kun meidän tämän hetken kaljut väylät. Sellaisella kovalla pinnalla lyöntitekniikkaa on jo syytä muuttaa tai tulee varmasti ongelmia 😉

    Eipä nämä kuolleet väylät kai aivan ’hardpania’ ole mutta samoja ongelmia tuntuvat aiheuttavan. Chipeissä ja pitcheissä moni ei lyö kunnolla läpi ja kaikenlainen jarruttelu tai nykäisyt aiheuttavat juuri noita duffeja ja toppeja.

    Kyse nimenomaan on siitä, etä osutaan ensiksi palloon, mitä nuo vinkit myös edesauttavat.

    Tikru myös toteaa tuossa lopussa:’This shot is also effective from lies off tight fairways.’

    Samaa mieltä edellisten kanssa. Se miksi esitän saman kannanoton vielä kerran, johtuu siitä, että pelaamme samalla händärillä. Itse pidän kovasta alustasta jopa enemmän kuin nurmelta lyötäessä. Minun roo opetti minut talvella chippaamaan alaspäin ranteet edellä ja vasta viime talvena opettelin hallissa muutenkin lyömään kunnolla alaspäin, joten kovalta alustalta on kyllä mukava prässätä pallo.

    Myöskin par kolmosilla olen ensimmäistä kertaa pelihistoriani aikana alkanut tiiaamaan pallon ihan maan tasalle ja lyömään kunnolla alaspäin. Pitkillä kyllä vieläkin lyön mielummin korkeampaa, mutta lyhyillä siis.

    Itseasiassa tuon alaspäin lyömisen seurauksena lyöntimittakin piteni mailan pari, matalemman kaaren ja myöhäisemmän releasen ansiosta… Josta muuten tulikin mieleeni seuraava kysmys mistä olen jo jonkin aikaa halunnut aloittaa topicin ja saada siihen pelimiehiltä ja ammattilaisilta, joita täällä parveilee, apua.

    Hmh, sekavia nämä lauseenrakenteluni :-/

    Mulla nämä kaljut kohdat ei tuota mitään erityistoimenpiteitä; IHan samaan tyyliin se lähtee tai ei kuin siitä kunnolla kasvaneestakin kohasta. Sitten kun ruohoa on kasvanut runsaanlaisesti ja sitä ei ole kunnolla leikattu, jostain kumman syystä, miksi IHmeessä kun kerran sinne olen lyönyt niin pitäishän ruoho olla hoidettu, onkin jo, sanoisinpa, melkolailla vaikeuksia, mistä pitäisi selvitä levottoman, kenties tiedätte mitä tarkoitan, löysin rantein. Raffista, melko matalastakin, selviytyminen on kuitenkin melko hankalaa edelleenkin.
    Kirjoittelin tämän siitäkin huolimati että häntärini on täysin eri kiertoradalla kuin tähän asti kirjuuttaneitten arvoisien tuuppareiden.

    Niin riippuu maan kovuudesta , mutta ruohon allakkin on usein kovaa maata –
    se että mun pää on hiuksinen tai kalju ei kauheesti muuta pääkuorta.
    ELI PERIAATTEESSA SAMALLA TEKNIIKALLA – VÄHÄN KOVEMPAA – ESIM SORATIELTÄ, JOS EI OO ILMAISTA DROPPIA . mAILAHAN SIIN Ä VÄHÄN KÄRSII.

    vERTAA MÄKIHYPYYS TUULI EI TUULI – TuULLELLA PANNAAN NILKKAA JÄYKEMMÄKSI – KIRISTETÄÄN SITEITÄ PARI LENkSUA – SILLOIN KU OLI VIELÄ bERGANSIST,.
    nYT NIIL ON NE KANTAPÄÄNAUHAT, MUTT HOMMA LIENE SAMA.

    Eli sama juttu mutt lujemppaa niin ku rinteesäkin lyö niin lujaa että maila haukkaa tasoittava palan vinosta rinteestä.

    Vaikea on paikka. Perusvirhe itsellä oli mailan valinta, käytin sw vaikka pitäisi valita ’teräväreunainen’ maila, esim. pw, i9. Helpotti ainakin mulla, samoja käytän myös paksusta raffista sekä lyöntijäljestä lyötäessä.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
Vastaa aiheeseen: Lyönnit ruohottomalta pinnalta

Etusivu Foorumit Yleistä Lyönnit ruohottomalta pinnalta