Aihe: Lisää urbaanilegendoja ? - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

Lisää urbaanilegendoja ?

Etusivu Foorumit Säännöt Lisää urbaanilegendoja ?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 50)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #181241 Ilmoita asiaton viesti
    KL

    Männä viikolla kuulin tämmöisen tarinan. Eräs liittotuomari oli seuratuomarikoulutusta pitäessään sanonut, että jos korjauksenalaiseksi maaksi merkityllä alueella on vaikkapa isoja kiviä, joiden väliin pallo menee pelaamattomaan paikkaan, niin sieltä ei voi vapautua rangaistuksetta, koska muutenkaan ei semmoisesta paikasta saa rangaistuksetta vapautua. Toisen tarinan kuulin pari viikkoa sitten, kun eräs kotiseurani tuomareista oli ollut toisen seuran kisassa tuomarina ja sattumalta seurannut vierestä, kun pelaaja löi avauksensa mahd. kadoksiin ja mitään sanomatta löi perään toisen pallon. Ryhdyttyään tyynesti jatkamaan sillä ensiksi lyödyllä pallolla, tuomari loihe kysymään, että miksikä näin, kun pelaaja ei ollut millään lailla ilmoittanut lyövänsä varapalloa. Siihenpä pelaaja, että ’uusien sääntöjen mukaan varapallon lyömistä ei tarvitse ilmoittaa, vaan erikseen pitää ilmoittaa, jos EI lyö varapalloa.’ Tuomarin ällistys sen kuin kasvoi, kun pelaaja ilmoitti olevansa ko. seuran kapteeni ja opettaneensa tätä sääntöä lukuisissa koulutustilaisuuksissa omassa seurassaan. Että sillai tällä kertaa. Aina ei mene putkeen.

    #291818 Ilmoita asiaton viesti
    ts

    Kyllä ihmetyttää mistä näitä sikiää jatkuvasti.

    Tuo ensimmäinen casehan pitää paikkansa esim kiinteän haitan vaikuttaessa, mutta ei toki sinisten paalujen seassa.

    #291819 Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Niin ja Mulliganin saa lyödä,jos range on kiinni.

    #291820 Ilmoita asiaton viesti
    KL

    ts kirjoitti: (19.10.2008 20:02:41)
    Kyllä ihmetyttää mistä näitä sikiää jatkuvasti.

    Tuo ensimmäinen casehan pitää paikkansa esim kiinteän haitan vaikuttaessa, mutta ei toki sinisten paalujen seassa.

    Nk. asiaan vihkiytyneitten suusta syntyvät legendat uskoakseni johtuvat siitä, että opetustilanteessa kaikki asiat pitäisi aina tarkistaa painetusta sanasta, ulkomuistista vedettäessä näitä ankkoja syntyy. Se ei ole kenenkään osalta mikään puolustus, mutta kumminkin syy.

    Itsekin ajattelin tuota kiinteän haitan/perusteettoman lyöntisuunnan juttua,eli ko. kouluttaja oli ajatuksissaan ollut muualla. Muutoin on aika vaikea käsittää moista erhettä. Tekevälle sattuu, kuten eräs taannoinen ystäväni tapasi sanoa.

    #291821 Ilmoita asiaton viesti

    KL kirjoitti: (19.10.2008 21:54:21)
    Tekevälle sattuu, kuten eräs taannoinen ystäväni tapasi sanoa.

    Löysitkö kaverin omasta makuuhuoneestasi? 😉

    #291822 Ilmoita asiaton viesti
    KL

    januz kirjoitti: (20.10.2008 9:16:17)

    KL kirjoitti: (19.10.2008 21:54:21)
    Tekevälle sattuu, kuten eräs taannoinen ystäväni tapasi sanoa.

    Löysitkö kaverin omasta makuuhuoneestasi? 😉

    Ei sentään mitään noin dramaattista, ei vain olla tavattu melkein kolmeenkymmeneen vuoteen. Tuossa 70- ja 80-lukujen taitteessa puuhailtiin kaikennäköistä Teekkarikylän humussa, ko. kaveri kun asusteli siellä. Sitten tapasi tulevan vaimonsa ja yhteydenpito hiipui. Taisi päätyä tossun alle….

    #291823 Ilmoita asiaton viesti

    Mitas tammonen menee oikeasti. Pelaaja lyo pallon kaksi kertaa perakkain outtiin.
    Tulkinta A: Seuraava lyonti on viides. (1. lyonti + rangasitus + 2. lyonti + rangaistus + 3. lyonti.) Eli jokaisesta outtiin menevasta saa rangaistuksen.
    Tulkinta B: Seuraava lyonti on neljas. (1. lyonti + rangasitus + 2. lyonti + 3. lyonti.) Vain ensimmaisesta outtiin menevasta saa rangaistuksen.

    Taa on tietysti saantoguruille ihan tyhma kysymys mutta aloittelevana pelaajana olen mennyt tasta nyt sekaisin koska molemmille tulkinnoille loytyy vankka kannattajajoukko riippuen siita mista porukassa pelaa. Tilasin oikein saantokirjankin taman vuoksi mutta ei ole viela saapunut postissa.

    #291824 Ilmoita asiaton viesti
    ts

    perttierkki kirjoitti: (20.10.2008 12:01:20)
    Mitas tammonen menee oikeasti. Pelaaja lyo pallon kaksi kertaa perakkain outtiin.
    Tulkinta A: Seuraava lyonti on viides. (1. lyonti + rangasitus + 2. lyonti + rangaistus + 3. lyonti.) Eli jokaisesta outtiin menevasta saa rangaistuksen.
    Tulkinta B: Seuraava lyonti on neljas. (1. lyonti + rangasitus + 2. lyonti + 3. lyonti.) Vain ensimmaisesta outtiin menevasta saa rangaistuksen.

    Taa on tietysti saantoguruille ihan tyhma kysymys mutta aloittelevana pelaajana olen mennyt tasta nyt sekaisin koska molemmille tulkinnoille loytyy vankka kannattajajoukko riippuen siita mista porukassa pelaa. Tilasin oikein saantokirjankin taman vuoksi mutta ei ole viela saapunut postissa.

    Kulttuurimme tila alkaa valkenemaan kaikessa kauheudessaan.

    Siis mikä ihme vapauttaisi penalteista tuossa toisessa out lyödyssä pallossa?????

    #291825 Ilmoita asiaton viesti

    Ilmeisesti voin nyt uskoa etta tulkinta A on sitten oikea.

    #291826 Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    perttierkki kirjoitti: (20.10.2008 12:14:04)
    Ilmeisesti voin nyt uskoa etta tulkinta A on sitten oikea.

    Aivan oikein. Tulkinta A on oikein.

    #291827 Ilmoita asiaton viesti

    ts kirjoitti: (19.10.2008 20:02:41)
    Kyllä ihmetyttää mistä näitä sikiää jatkuvasti.

    Tuo ensimmäinen casehan pitää paikkansa esim kiinteän haitan vaikuttaessa, mutta ei toki sinisten paalujen seassa.

    Tai tilapäisen veden vaikutuksesta.

    #291828 Ilmoita asiaton viesti
    ts

    BayStream kirjoitti: (20.10.2008 13:25:06)

    ts kirjoitti: (19.10.2008 20:02:41)
    Kyllä ihmetyttää mistä näitä sikiää jatkuvasti.

    Tuo ensimmäinen casehan pitää paikkansa esim kiinteän haitan vaikuttaessa, mutta ei toki sinisten paalujen seassa.

    Tai tilapäisen veden vaikutuksesta.

    Ehkäpä jopa paremmin ja yleisemmin tulee vastaan (yritys) tuossa minkä mainitsit.

    #291829 Ilmoita asiaton viesti

    BayStream kirjoitti: (20.10.2008 13:25:06)

    ts kirjoitti: (19.10.2008 20:02:41)
    Kyllä ihmetyttää mistä näitä sikiää jatkuvasti.

    Tuo ensimmäinen casehan pitää paikkansa esim kiinteän haitan vaikuttaessa, mutta ei toki sinisten paalujen seassa.

    Tai tilapäisen veden vaikutuksesta.

    Sori suomenkieleni, mutta tarkoittaako tuo yllä oleva samaa kuin tämä leikkaa-liimaa:

    Tuo ensimmäinen casehan pitää paikkansa esim kiinteän haitan vaikuttaessa, mutta ei tilapäisen veden vaikutuksesta.

    Vai tämä:

    Tuo ensimmäinen casehan pitää paikkansa tilapäisen veden vaikutuksesta, mutta ei sinisten paalujen seassa.

    Vai olenko kehittämässä U-legendaa?

    #291830 Ilmoita asiaton viesti
    ts

    Siis kummassakaan tapauksessa ei saa vapautua noiden pykälien perusteella jos pallo on paikassa mistä sitä ei kuitenkaan lyötäisi. Esim tilapäinen vesi kivenkolossa ei oikeuta vapaaseen droppiin. Sama tilanne on kiinteällä haitalla.

    Kunnostettava alue taas käsittää alueen jolta vapaudutaan ja silloin ei ole mitään väliä miten pallo siellä on.

    #291831 Ilmoita asiaton viesti
    KL

    ts kirjoitti: (20.10.2008 17:10:59)
    Siis kummassakaan tapauksessa ei saa vapautua noiden pykälien perusteella jos pallo on paikassa mistä sitä ei kuitenkaan lyötäisi. Esim tilapäinen vesi kivenkolossa ei oikeuta vapaaseen droppiin. Sama tilanne on kiinteällä haitalla.

    Kunnostettava alue taas käsittää alueen jolta vapaudutaan ja silloin ei ole mitään väliä miten pallo siellä on.

    Jottei asia jää ilmaan, niin tuo ts:n mainitsema lihavoitu teksti perustuu säännön 25-1 poikkeukseen:

    Exception: A player may not take relief under this Rule if (a) it is
    clearly unreasonable for him to make a stroke because of interference
    by anything other than an abnormal ground condition….

    #291832 Ilmoita asiaton viesti

    KL kirjoitti: (20.10.2008 18:52:44)
    Exception: A player may not take relief under this Rule if (a) it is
    clearly unreasonable for him to make a stroke because of interference
    by anything other than an abnormal ground condition….

    Mutta siis tuota että mitähäh? ’Ground under repair’ on määritelmän mukaan ’abnormal ground condition’:in alatapaus, joten mikä siinä liittotuomarin opastuksessa sitten meni metsään? Olettaen tietysti, että ne kivet olivat siellä repari-töistä riippumatta. Miten ne siniset (tai edes sinivalkoiset) tolpat kumoavat tuon exceptionin?

    #291833 Ilmoita asiaton viesti

    Auts … älkää nyt vaan kukaan kuitatko mitään tähän. Tajusin ja hävettää. Oon vaan niin täpinöissä niistä CT-rankingeista, ettei pää oikein pelitä …

    #291834 Ilmoita asiaton viesti

    Kuulemma joku kiinalainen mies on tehnyt kaikilla 18 reiällä hole in onet samalla kierroksella, varsinainen pelimies 😉

    #291835 Ilmoita asiaton viesti
    KL

    titleistjeppe kirjoitti: (21.10.2008 17:09:06)
    Kuulemma joku kiinalainen mies on tehnyt kaikilla 18 reiällä hole in onet samalla kierroksella, varsinainen pelimies 😉

    Vai olisiko tuo ollut pohjoiskorealainen….?

    #291836 Ilmoita asiaton viesti

    Taitaa olla nyt urbaania legendaa jeppe työntämässä.
    Kim Jong Il teki nyt kuitenkin vain 11 holaria kierroksellaan.
    Tosin tosin seuraavalla kierroksella petrasi ja pelasi 11 reikää 10 lyönnillä.

    #291837 Ilmoita asiaton viesti

    kebax kirjoitti: (21.10.2008 18:24:58)
    Taitaa olla nyt urbaania legendaa jeppe työntämässä.
    Kim Jong Il teki nyt kuitenkin vain 11 holaria kierroksellaan.
    Tosin tosin seuraavalla kierroksella petrasi ja pelasi 11 reikää 10 lyönnillä.

    http://www.worldtribune.com/worldtribune/WTARC/2004/ea_nkorea_06_16.html

    3-4 holaria…

    Nykyään pelailee vaatimattomammin 3-4 holaria per rundi.

    #291838 Ilmoita asiaton viesti

    kebax kirjoitti: (21.10.2008 18:24:58)
    Taitaa olla nyt urbaania legendaa jeppe työntämässä.
    Kim Jong Il teki nyt kuitenkin vain 11 holaria kierroksellaan.
    Tosin tosin seuraavalla kierroksella petrasi ja pelasi 11 reikää 10 lyönnillä.

    Ai 2004, ihmettelinkin kun fukke ja ts oli pari viikkoa kateissa yhtäaikaa tuona vuonna, nyt se selvisi missä ovat olleet RR:ää opettamassa:)

    #291839 Ilmoita asiaton viesti

    ts kirjoitti: (20.10.2008 17:10:59)
    Siis kummassakaan tapauksessa ei saa vapautua noiden pykälien perusteella jos pallo on paikassa mistä sitä ei kuitenkaan lyötäisi. Esim tilapäinen vesi kivenkolossa ei oikeuta vapaaseen droppiin.

    Entäs jos peluri toteekin että ’kyllä mä normaalisti aina lyön tollasista kivenkoloista vaikka mailoja meneekin pari settii kesässä’ ja alkaa ilman rankkareita droppaileen vaan. Eikös toi ny o kuitenkin vähä veteen piirretty viiva missä ei vapauduta rankkareita ja missä ei tä?

    #291840 Ilmoita asiaton viesti
    ts

    MakeeK kirjoitti: (8.11.2008 23:27:43)

    ts kirjoitti: (20.10.2008 17:10:59)
    Siis kummassakaan tapauksessa ei saa vapautua noiden pykälien perusteella jos pallo on paikassa mistä sitä ei kuitenkaan lyötäisi. Esim tilapäinen vesi kivenkolossa ei oikeuta vapaaseen droppiin.

    Entäs jos peluri toteekin että ’kyllä mä normaalisti aina lyön tollasista kivenkoloista vaikka mailoja meneekin pari settii kesässä’ ja alkaa ilman rankkareita droppaileen vaan. Eikös toi ny o kuitenkin vähä veteen piirretty viiva missä ei vapauduta rankkareita ja missä ei tä?

    Tuomarina ajattelisin niin, että voisiko pallo oikeesti lähteä sieltä pois lyömällä. Mailojen rikkontuminen ei tuossa piirrä rajaa, vaan olisiko pallo saatavissa liikkeelle lyömällä.

    #291841 Ilmoita asiaton viesti
    tgc

    No tässä ei ole urbaanilegendaa. Anteeksi.

    Osmo Saarinen on haastatellut Seniorigolfari -lehteen (2/08) PGA:n toiminnanjohtajaa Teemu Laaksoa ja liiton kilpailukoordinaattoria Mika Wikströmiä. Aiheena oli kulunut kausi uusin säännöin.

    Kuinka rehellisiä pelaajat ovat olleet?

    ’Kuluneella kilpailukaudella sääntövilppitapaukset olivat vähäisiä. Seuratason kilpailuissa esiintyi valitettavia ilmiöitä, jossa tuloskortin tulosta pyrittiin parantamaan merkitsijän allekirjoituksen jälkeen.
    Epäilyjä siitä, että pallo pudotettiin taskusta peliin metsässä, esiintyi myös alemmissa valtakunnallisissa sarjoissa.
    Tasoituksellisissa kilpailuissa eniten käytetty vilppi on tasoituksen tarkoituksella pitäminen korkealla kilpailuvoittojen toivossa. Tähän vilppiin auttaa seurojen tasoitustoimikuntien määrätietoiset ratkaisut.’

    Että ei tässä jokaisen tarvitse tuhkaa päälleen ripotella.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 50)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Lisää urbaanilegendoja ?