26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Kytäjän kunto 2019

Etusivu Foorumit Yleistä Kytäjän kunto 2019

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 46)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Millainen on Kytäjän kenttien kunto? Hevosmiesten tietotoimiston mukaan griinit eivät pari viikkoa sitten olleet parhaimmassa kunnossa…

    Ei ole lähelläkään maineensa veroisessa kunnossa. Tosin eipä ole ollu enää muutamaan vuoteen…

    Tänään pelattu Kytäjä NW ja kentän layouthan on hieno kuten Sw myös, mutta griinien kunto on kyllä ala-arvoinen. Ilmattu 18.6 mutta ei selvästikään jyrätty, joten pallo menee lyhyissä puteissa mihin sattuu ja kaupan päälle erittäin hitaat 🤬. Pokeria on kyllä pyytää täysi greenfee 92€. Valitettavasti muiden kenttien merkittävästi parempi kunto griinien osalta vie voiton ja ei tarvitse miettiä, miksi pelaajia ei kentällä juurikaan näy – harmi!

    Ei se ole ainoastaan Kytäjä, ainakin Itä-Uudellamaalla on useampi kenttä mitä olen tänä vuonna pelannut, niin näkee että kentänhoidosta on alettu säästämään.

    Väitän että yleinen ilmiö tällä hetkellä Suomessa, kustannussäästöt ovat syynä.

    Taitaa perussyynä olla Suomeen hankala ruoholajike. Huhun mukaan se olisi vaihtumassa.

    Onko nykyinen 1 vuotinen laji?

    Nykyinen lajike kytäjän griineillä on luhtarölli, joka ei ole yksivuotinen. Varsin hyvä griiniheinä hyvin hoidettuna. Vaatii melkoista tasapainoilua ravinteiden ja veden kanssa. Tuppaa myös olemaan pirun agressiivinen kuidun tuottaja. Pitäisi siis pystyleikata/ilmastaa/hiekoittaa usein, jotta kuitu pysyisi kurissa.

    Kytäjä ei ole ollut enään vuosiin kunnossa ja tuntuu, että joka vuosi tehdään uusi harppaus huonompaan.
    Tänä vuonna poikkeuksena on, että kumpikin kenttä on aivan surkeassa kunnossa (ei mitään uutta) ja näyttää siltä, että nurmi olisi tapettu. Nurmi ja alusta on kuollutta griineillä, väylillä ja muuallakin kentällä. Tämä voi olla syy miksi selittelevät nurmen vaihtoa. Todennäköisesti jo olematon kentänhoito on onnistunut tuhoamaan kentän kunnolla.
    Asiat joita Älli mainitsi niin ei kyllä Kytäjällä tapahdu ei ainakaan näy jäsenien suuntaan eikä kentällä näy toimenpiteitä.
    Surullista kuinka yksi meidän maan parhaista paikoista on tuhottu aivan kokonaan.
    Henkilökohtaisesti en suosittele kenellekään siellä pelaamista, etenkään jos joutuu itse ostamaan greenfeen.
    Nyt Kytäjällä on aika monella sormet ristissä ja toivotaan, että vihdoinkin tapahtunut vaihto johdossa muuttaisi kurssia taas parempaa ja jatkuva tason lasku ja rimojen alitus loppuisi.

    KL1

    Kytäjä ei ole ollut enään vuosiin kunnossa ja tuntuu, että joka vuosi tehdään uusi harppaus huonompaan.

    Outoa. Kävelin viime syyskesällä kaksi päivää SE:llä reikäpeliparien mukana eikä kentän kunto ainakaan tuolloin ollut millään muotoa huono.

    Viime vuonna SE griinit oli aivan järkyttävät ja väylällä 5 greeni ei ollut ollenkaan pelattava koko kaudella https://www.instagram.com/p/BjKQrvOAeds/?igshid=j5jxi6qn0nig (greeni oli kauden aikana paljon hurjemmassa kunnossa, kuin kuvissa) Kenttä oli saatu ok kuntoon vasta elokuun /syyskuun taitteeseen ja silloinkin kunto oli ok.
    NW oli paljon hurjemmassa kunnossa koko kauden.
    Tuosta kunnosta oli viime vuonna useampia kirjoituksia ja kannanottoja alan lehdissä ja keskusteluissa.
    Henkilökohtaisesti toivon, että kentät saataisiin kuntoon ja vanhaan loistoon, koska Kytäjällä tulee pelattua ylivoimaisesti suurin osa omista kierroksiata.

    Pelasin kaksi edellistä kautta Kytäjällä ja griinien kunto oli kestopuheenaihe kierroksilla. Viime kesästä jäi mieleen se että griinit tulivat pelikuntoon vasta heinäkuun lopulla. Huomattavasti myöhemmin kuin kuin muiden kenttien griinit.
    Ikävää jos tuosta on tullut jatkuva ilmiö.

    KL1

    Kenttä oli saatu ok kuntoon vasta elokuun /syyskuun taitteeseen

    Ilmankos. Jacques Leglise Trophy pelattiin juurikin 31.8.-1.9.

    Itse ollut kentältä poissa usamman vuoden (pelitaukoa) ja silloin aikanaan kentänhoito oli vielä hyvää… Nyt kun olen taas palannut lajin pariin ajattelin että kytäjähän se on ehdoton valinta pelioikeuskentäksi… Kentän kunto 6.7.19 on kohtalainen (ei siis totuttua kytäjä tasoa) mutta pelattavissa… Kentänhoidon asenteen näkee muummuassa pieninä ”lipsumisina” mm. holkituksen jätteet on levitelty pelialueelle hyvin kasvavan nurmikon päälle jne… en ymmärrä!? Kentänhoidon rahoitushan tulee OSAKKEENOMISTAJIEN TASKUSTA joten rahan ei pitäisi olla ongelma, vai!?

    92€ greenfee on kyllä liikaa mistä tahansa kentästä… enkä usko että ne 10% kansasta jolla rahaa on, käy niin tiheään pelaamassa greenfeellä =) Joten raha tulee kuluttajilta ja vapaiden aikojen tehokas hinnoittelu on taiteenlaji… tyhjät ajat on hukattuja euroja.

    Ja kun golf kentillä alkaa menemään huonosti on se ollut aina ensi singnaali taantuman alkamisesta… tää ”lama” voikin olla melkoisen syvä!!!!

    92€ greenfee on kyllä liikaa mistä tahansa kentästä… enkä usko että ne 10% kansasta jolla rahaa on, käy niin tiheään pelaamassa greenfeellä.

    Minä en tuollaista hintaa maksaisi, vaikka olisi kuinka hyvässä kunnossa kenttä. Mitä olen palautteita lukenut, niin ei ole kummoisessa kunnossa greenit.

    Kävin ihan uteliaisuudesta pelaamassa viime viikolla Kytäjällä. Mielestäni SE-kenttä oli erittäin hyvässä kunnossa. Tiiboxit ja väylät olivat leikattu asianmukaiseen korkeuteensa. Greenit olivat hitaampia kuin normaalisti mutta ei niissä mitään erityistä vikaa ollut. Keväällä taisi olla vaikeuksia kasvuunlähdössä ja sen vuoksi on annettu greeneille aikaa uusiutua. Myös raffit oli leikattu lyhyemmiksi kuin aiemmin..

    Menen ensiviikolla todennäköisesti uudelleen ja saa nähdä josko ovat päässeet leikkaamaan ja virittmään greenit entisiin vauhteihin. Kytäjän kentät ovat kokonaisuudessaan ylivertaisia muihin kotimaan kenttiin verrattuna. Ehkä Suomessa ei ymmärretä riittävästi kenttien päälle (tai ammattilaiset toki tietää asian). Ulkomailla joutuu maksamaan huomattavasti kalliimpia gf-hintoja paljon huonommillekin kentille.

    Mutta, tulkoon jokainen onnelliseksi omalla tavallaan..

    Kytäjän kentät ovat kokonaisuudessaan ylivertaisia muihin kotimaan kenttiin verrattuna

    Hauska näkemys.

    Hauska näkemys todellakin. Taitaa golffarella olla aika vähän kotimaisia kenttiä pelattuna tälle kesälle tai sitten arvostamme täysin eri asioita?
    Itse kävin SE:llä viime viikolla ja mikään ei ole Kytäjällä enää (tänäkään vuonna) ylivertaista muihin kenttiin verrattuna, ehkä ainoastaan green feen hinta. Greenit aika hitaat ja greeneillä paljon huonokuntoisia alueita joiden takia nopeudet hyvin erilaisia, bunkkereissa kasvaa jotain ylimääräistä kasvustoa ja tiiboxit heikohkossa kunnossa. Mielestäni oikea leikkuukorkeus ei tee huonosti kasvavaa tiiboxin ruohoa hyväksi. Väylät ihan ok, mutta Suomesta löytyy tällä hetkellä useita parempikuntoisia kenttiä.

    Ei näistä kenttien paremmuuksista kannata kiistellä, jokaisella on omat mieltymyksensä. Niin on hyvä.

    Sinällään Kytäjän kentät ovat ainutlaatuisia Suomessa ja oikeastaan koko Euroopassa. Ne edustavat ns. Pohjois-Amerikkalaista golfkenttäarkkitehtuuria parhaimmillaan. Vastaavaa ei löydy muilta kentillä, ei ainakaan Suomesta.
    – jokainen yksittäinen väylä on suunniteltu ja asemoitu maastoon siten että ne muodostaa visuaalisesti ja pelillisesti optimaalisen kokonaisuuden.
    – kentillä ei löydy yhtään sokkoväylää, jokaisesta teeboksista väylät aukeaa kokonaisuudessa. Lyönnin kohdealueet, esteet, greenit ovat yhtenä kokonaisuutena pelaajan edessä nähtävissä. suurin osa greeneistä on nostettuja ja lipunpaikat helposti esillä. Bunkkereita on paljon ja niitä on käytetty sekä maisemallisina että lyöntien suuntakohteina jne.
    – bäkäriltä riittää mittaa ja haastetta ammattilaisillekin, samalla on huomioita että kentät sopii mainiosti myös tavan tuuppareiden pelaamiseen. Driveria pääsee käyttämään lähes kaikilla väylillä.

    Tällaisen väyläkohtainen kenttäsuunnittelun haittapuoli on usein siinä että siirtymät reikien välillä muodostuvat totuttua pidemmiksi. Muutamassa paikassa näin on myös Kytäjällä. Kävellen pelaava saattaa kokea nämä haittana vaikkei Kytäjällä olekaan mitään ylipitkiä, satojen metrien, siirtymisiä peliväylien välillä. Ne ovat lisäksi helppokulkuisia ja päällystettyjä. Toisekseen tällainen kenttäarkkitehtuuri ja peliväylien sijoittelu edellyttää huomattavasti tavanomaista suurempaa maa-aluetta. Varsinkin kun Kytäjällä on panostettu keskimääräistä enemmän myös harjoittelualueisiin.
    – kentän suunnittelijan ansiota on että kentät ovat suhteellisen helppoja kiertää kävellen.
    – silti lienee ymmärrettävää että olosuhteet suosii jossain määrin autolla pelaamista. Siihenkin Kytäjällä on varauduttu
    – golfauton käyttöä huomioiden peliväyliä kiertaa yli 20 kilometriä päällystettyjä ajoteitä. Toki samalla siirtymätiet ovat myös hoitokoneiden käytössä. Siirtotiet on otettu huomioitu kentän visuaalisessa suunnittelussa, ne eivät juurikaan haittaa/häiritse näkymää teebokseista.

    Kytäjän viimevuosien hoitotasoa on kritisoitu ja varmasti osittain aiheestakin. Kasvuston uusiutuminen on ollut merkillisen hidasta alkukaudesta. Syistä en tiedä mutta toivotaan että kentänhoitoon liittyvät ongelmat saada jossain vaiheessa korjattua. Uskon että näin myös tapahtuu.

    Joka kerta kun käyn pelaamassa Kytäjällä ihailen kenttäarkkitehdin kädenjälkeä. Pelillisesti ajatellen kentät tarjoaa kaiken tasoisille pelaajille erinomaisen ja reilun haasteen. Kenttien väylät itsessään eivät muodosta minkäänlaisia rajoitteita (kuten sokkoväyliä,-lyöntejä, piilossa olevia esteitä jne.). Varsinkin takatiiltä pelaavat pääsevät oikeasti vertailemaan osaamistaan siihen millaista pelaaminen on maailman huipun tasolla.

    Jokainen saa olla mitä mieltä haluaa mutta minulle Kytäjän kokonaisuus on omalla tavallaan ainutlatuinen ja ylivertainen verrattuna mihin tahansa kotimaan kenttiin. Tämä ei silti tarkoita sitä että pitäisin muita kenttiä huonoina. Ne ovat vain erilaisia.

    Ja, kuten jo sanottu, saa vapaasti olla erimieltä.

    Gloffaren kanssa on paljosta samaa mieltä. Omien kokemusten pohjalta totean että Kytäjä on ollut upea kokonaisuus ja on ollut ’etuoikeus’ pelata siellä. Todella harmittaa että näin hienojen kenttien kunto on päästetty huonoksi, (’Pay and Play’ tasolle). Vilpittömästi toivon että kenttien kunto saadaan samalle tasolle kuin maine ja muistot edellyttää.

    Yleisesti vielä, kun vertaillaan kettiä, varsinkin niiden kuntoa, olisi hyvä tehdä vertailut toukokuussa ja lokakuussa. Silloin nähdään mitkä kentät on oikeasti hyvin hoidettu ja missä kannattaa pelata meidän lyhyellä pelikaudella.

    Yleisesti vielä, kun vertaillaan kettiä, varsinkin niiden kuntoa, olisi hyvä tehdä vertailut toukokuussa ja lokakuussa. Silloin nähdään mitkä kentät on oikeasti hyvin hoidettu ja missä kannattaa pelata meidän lyhyellä pelikaudella

    … niin ja sadepäivän jälkeen tai jopa sateella, jolloin osa kentistä muuttuu ihan pelikelvottomiksi. Esimerkiksi Kytäjällä ei ole lainkaan sadevesikaivoja väylillä ja veden poisto alkujaan perustui siihen, että vesi valuu kohti Kytäjärveä … mutta vuosien saatossa väylien maa on elänyt ja nykyisin vesi jää väylille lammikoiksi. Sääli.

    Kait aika harvalla kentällä kaivoja väylillä on? Kyllä Kytäjälläkin kaivoja karheikon puolelta löytyy. Ja muutamalla väylällä on aina ollut kosteita kohtia sateiden jälkeen (SE15 esim).

    KL1

    Tässä keskustelussa minua kummastuttaa muuan asia. Miksi mennä pelaamaan sellaiselle vieraskentälle, jonka layout, kunto tai pelimaksu eivät vastaa omia toiveita?

    Usein kentän kunto selviää vasta kun itse pelaa, siis meille, jotka eivät tiedä kaikkea kaikesta.

    Vierumäen Cookella on väylillä kaivoja, toimivat hyvin ja kenttä pysyy kuivana.

    KL1

    Usein kentän kunto selviää vasta kun itse pelaa, siis meille, jotka eivät tiedä kaikkea kaikesta.

    Kentän kuntoa voi tiedustella ihmisiltä, jotka ovat ko. kentällä aikaisemmin pelanneet. Myös täällä Golfpisteen forumilla voi kenttien kuntoa tiedustella, kuten nähdäkseni usein ovat ihmiset tehneetkin.

    Tässä keskustelussa korvaani särähti ’kun väylillä ei ole edes kaivoja, niin ne ovat sateen jäljiltä märät’. Tällainen asia ei mitenkään liity kentän sen hetkiseen kuntoon, vaan on kentän ominaisuus. Jos ja kun asia on tiedossa, niin kuka kumma lähtee ehdoin tahdoin pahoittamaan mielensä pelaamalla märällä kentällä?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 46)
Vastaa aiheeseen: Kytäjän kunto 2019

Etusivu Foorumit Yleistä Kytäjän kunto 2019