13.–20.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][30]
KilpailuaSuomalaista

Kysymys vesiesteen droppaukseen liittyen

Etusivu Foorumit Säännöt Kysymys vesiesteen droppaukseen liittyen

Esillä 13 viestiä, 26 - 38 (kaikkiaan 38)
  • Julkaisija
    Viestit
  • #1283218 Ilmoita asiaton viesti

    ”Tämä antaa aivan uusia mahdollisuuksia.”
    Kuten??
    En keksinyt näin aamutuimaan muuta uutta kuin lipun linjassa taaksepäin – mihin pöpelikköön mahtaisi viedä?

    Riippuen griinin muodosta ja sijainnista suhteessa estealueeseen, vertailulinja (siis lipun linjassa taaksepäin) voi johtaa droppiin esimerkiksi griinille tai esteen rajalle (ja sääntöjen mukaan siis tästä vertailupisteestä mailan mitta sivusuunnassa). Näissä tapauksissa droppipaikka ja -linja riippuu usein hyvin paljon lipun sijainnista griinillä.

    #1283223 Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Kuukkeli, jos se lätäkkö on viheriön vieressä eikä edessä, niin silloin kyseessä on punainen estealue eikä keltainen, jolloin mukaan kuvaan astuu lateraalinen droppi.

    #1283225 Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Riippuen griinin muodosta ja sijainnista suhteessa estealueeseen, vertailulinja (siis lipun linjassa taaksepäin) voi johtaa droppiin esimerkiksi griinille…

    No nyt on erikoisen muotoinen griini! Siis jos keltaisilla merkityltä estealueelta pääsee lipun suunnassa taaksepäin droppaamaan griinille…

    #1286725 Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Vihdoin ovat RBt saaneet asian paperille:

    Rule 17.1d(2)

    1. Reference Point for Back-On-the-Line Relief Must Be Outside Penalty Area

    http://www.usga.org/rules-hub/rulesarticles/clarifications-of-the-2019-rules-of-golf.html

    #1295584 Ilmoita asiaton viesti
    tph

    Entä jos tapahtuu näin: Pallo lyödään keltaisella merkityn veden ja sen takana olevan greenin yli. Palautus greenille menee pitkäksi, pallo vierii veteen ja häviää sinne.
    Onko muuta mahdollisuutta kuin dropata edellisen lyönnin paikalle?
    Voiko mennä pallon esteeseenmenokohdan ja lipun linjassa taaksepäin (tässä tapauksessa siis greenin puolelle)? Jos voi niin kuinka pitkälle pitää mennä?

    #1295585 Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Onko muuta mahdollisuutta kuin dropata edellisen lyönnin paikalle?

    On. Voi mennä taas sen keltaisen estealueen taakse pois päin reiästä.

    Voiko mennä pallon esteeseenmenokohdan ja lipun linjassa taaksepäin (tässä tapauksessa siis greenin puolelle)?

    Ei voi. Ethän sinä siinä tapauksessa menisi lipun linjassa taaksepäin (reiästä).

    #1295587 Ilmoita asiaton viesti
    tph

    Taaksepäin riippuu siitä mistä päin katsoo. Mutta selvisihän tämäkin. Säännössä lukee taaksepäin, jonka voisi tulkita lyöntisuunnasta taaksepäin (joka tässä tapauksessa siis poikkeaa 180 astetta kentänsuunnittelijan tarkoittamasta pelisuunnanta). Sääntökirjan kuvassa lukee pisteen X kautta reiästä poispäin, joka on yksiselitteisempi. Kirjan kuvat toimivat vapautumisasioissa muutenkin paremmin kuin pelkkä teksti.

    #1295588 Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Taaksepäin riippuu siitä mistä päin katsoo.

    Erittäin totta, mutta säännössä tarkoitetaan suuntaa siellä estealueen takana.

    Sääntökirjan kuvassa lukee pisteen X kautta reiästä poispäin, joka on yksiselitteisempi.

    Kenties. Mielestäni on aivan yhtä yksiselitteistä, kun käsketään mennä pelisuunnassa taaksepäin sen pisteen kautta, jossa pallo viimeksi ylitti estealueen rajan. Kuvailemassasi tilanteessa et mitenkään voi mennä pelisuunnassa taaksepäin ko. pisteen kautta menemättä estealueen taakse, siis lyömään palloa estealueen yli reikää kohti.

    Kirjan kuvat toimivat vapautumisasioissa muutenkin paremmin kuin pelkkä teksti.

    Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Kuvien lisääminen sääntökirjaan on ollut aivan tarkoitushakuinen toimenpide.

    #1295593 Ilmoita asiaton viesti
    tph

    Jumituin siihen vastakkaiseen lyöntisuuntaan. Eihän tässä ole mitään epäselvää. Kun kääntää rintamasuunnan pallon veteenmenokohdassa kohti reikää niin vaihtoehdot on vähissä. On siis aivan samantekevää mistä pallo estealueelle lyödään. Rajanylityskohta ratkaisee.

    #1295657 Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Juuri näin.

    #1295658 Ilmoita asiaton viesti

    Kun vesiesteen reuna on tuettu ratapölkyin, joka on pääsääntöisesti punaisten tolppien sisäpuolella. Jos se on kuitenkin joiltakin kohdilta tolppien kentän puolella, onko tuo kohta kiinteää haittaa (vai pitääkö tulkita vesiesteen raja menevän ratapölkkyjen mukaisesti, vaikka tolppien välinen linja poikkeaisikin tästä)?

    #1295685 Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Kun vesiesteen reuna on tuettu ratapölkyin, joka on pääsääntöisesti punaisten tolppien sisäpuolella. Jos se on kuitenkin joiltakin kohdilta tolppien kentän puolella, onko tuo kohta kiinteää haittaa (vai pitääkö tulkita vesiesteen raja menevän ratapölkkyjen mukaisesti, vaikka tolppien välinen linja poikkeaisikin tästä)?

    Tuo sinun tulee kysyä ao. kentän merkinnästä vastaavalta taholta. Tuon tahon tulee tietää pitääkö tukipuiden olla estealueella vai sen ulkopuolella. Usein nuo tukipuut on määritelty kentän oleellisiksi rakenteiksi, mikä on kätevä keino välttää kysymyksessä esitetty epäselvyys.

    P.S. Jos ne eivät ole kentän oleellisia rakenteita, ne ovat kiinteitä haittoja riippumatta niiden sijainnista. Kiinteästä haitasta ei kuitenkaan saa vapautusta, jos pallo on estealueella, muutoin kyllä. Pallon paikka ratkaisee, ei kiinteän haitan.

    #1295698 Ilmoita asiaton viesti

    P.S. Jos ne eivät ole kentän oleellisia rakenteita, ne ovat kiinteitä haittoja riippumatta niiden sijainnista. Kiinteästä haitasta ei kuitenkaan saa vapautusta, jos pallo on estealueella, muutoin kyllä. Pallon paikka ratkaisee, ei kiinteän haitan.

    Kiitos. Minä olen uskonut vanhaan hokemaan ”estealueella ei voi olla kiinteitä haittoja”, mikä siis pidäkään paikkaansa, jos siis kiinteä haitta in estealueella, mutta pallo on estealueen ulkopuolella.

Esillä 13 viestiä, 26 - 38 (kaikkiaan 38)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Kysymys vesiesteen droppaukseen liittyen