Aihe: Kykenemätön merkitsijä - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

Kykenemätön merkitsijä

Etusivu Foorumit Säännöt Kykenemätön merkitsijä

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 53)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1344234 Ilmoita asiaton viesti

  On tullut eteen sellaista kilpailuissa että osallistujista osa ovat kykenemättömiä eri syistä kirjaamaan tuloksia sähköiseen tulospalveluun. Kun kilpailussa tätä kuitenkin odotetaan niin tämä olisi mielestäni hyvä sanktioida.

  Olisiko mahdollista golf sääntöjen/ kilpailu määräysten puitteissa?

  Esim:
  2 lyöntiä rangaistusta jos ilmoittaa kykenemättömyytensä.
  Jos ilmoittaa vasta tiin heiton/arvonnan jälkeen niin 2+2 koska oli myös epärehellinen ennen arvontaa kykenemättömyytensä osalta.

  Vai mieltä ollaan?

  #1344264 Ilmoita asiaton viesti

  Puhelin ei kuulu golf kentällä, jokaisen pitää niin halutessaan saada toimia paperikortilla.

  #1344265 Ilmoita asiaton viesti

  Paperinen kortti on ainoa oikea ja varmasti koko kierroksen toimiva ratkaisu, koska puhelimen näprääminen vie liikaa aikaa.

  #1344266 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  On tullut eteen sellaista kilpailuissa että osallistujista osa ovat kykenemättömiä eri syistä kirjaamaan tuloksia sähköiseen tulospalveluun. Kun kilpailussa tätä kuitenkin odotetaan niin tämä olisi mielestäni hyvä sanktioida.

  Sähköistä tulostensyöttöä käytetään yhä enenevässä määrin, mutta ainakaan toistaiseksi pelaajaa ei käsittääkseni voi sääntöjen perusteella pakottaa pitämään sähköistä tuloskorttia. Asia tuli osaltani esille aivan hiljattain eräiden SM-kisojen järjestelyissä. On pelaajia, jotka eivät erilaisista aivan ymmärrettävistä syistä halua pitää sähköistä tuloskorttia, mutta tähän asti on hyvin pärjätty siten, että joku ryhmästä syöttää kaikki tulokset. On kuulemma joskus ollut jopa kiistaa siitä kuka saa sen tehdä!

  Tuo, että sähköistä tuloskorttia kilpailuissa odotetaan voisi olla argumentti sellaisissa kilpailuissa, joissa reaaliaikainen tulosseuranta on merkittävä osa kilpailutapahtumaa. Suomessa ei sellaisia kisoja juurikaan ole, ja toisaalta voidaan perustellusti kysyä kenen vastuulla moisen seurannan järjestäminen on, pelaajan vai kilpailun järjestäjän.

  Jos unohdetaan tulosseuranta, niin en aivan heti keksi mitään syytä miksei pelaaja voisi kirjata tulostansa sähköiseen järjestelmään vasta Scoring Arealla, jossa tulokset on joka tapauksessa tavalla tai toisella varmennettava peliryhmän kesken. Minkään valtakunnan syytä rangaistusten jakamiseen tässä asiassa en näe enkä myöskään kannata.

  #1344267 Ilmoita asiaton viesti

  Sääntöjen perusteella ei voi määrätä, ok.
  Tuloskortti ja käteistä mukaan.

  Onhan se kiva leaderboerdista kattella miten kavereilla menee…

  #1344274 Ilmoita asiaton viesti

  Sennujen SM-kisoissa oli pari ryhmää, joissa kahden ryhmässä toisella ei ollut sellaista älykännykkää, jossa sovellus olisi pelittänyt ja toisella heikko lukunäkö, ettei nähnyt käyttää golfboxia. He sitten käyttivät pahvista korttia ja vasta scoring-alueella kirjattiin tulos sovellukseen.

  #1344298 Ilmoita asiaton viesti

  Paperikortti on ainoa oikea ja hyväksi havaittu keino. Se että miksi tavallisen klubipelaajan pitäisi osallistua seurojen mitä erilaisempiin ”kilpailuihin” joilla ei ole mitään merkitystä, on toinen keskustelu. Niillähän vain kerätään lisää rahaa kenttäyhtiöiden kassaan, ei mitään muuta.

  #1344299 Ilmoita asiaton viesti

  että miksi tavallisen klubipelaajan pitäisi osallistua seurojen mitä erilaisempiin ”kilpailuihin” joilla ei ole mitään merkitystä, on toinen keskustelu. Niillähän vain kerätään lisää rahaa kenttäyhtiöiden kassaan, ei mitään muuta.

  Hauska provo ;-D
  – ei kai klubipelaajan pidä osallistua mihinkään… ihan yhtä hyvin voi istua yksikseen kotona, ihan ilmaiseksi
  – sitä paitsi onko millään kilpailulla merkitystä? Tuskin laajemmin, kuin pelaajan omassa mielessä
  – seurojen järjestämät kilpailut eivät taida kerryttää rahaa, ei ry:n eikä oy:n kassaan yhtään enempää kuin normi-gf

  #1344300 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Onhan se kiva leaderboerdista kattella miten kavereilla menee…

  Jos tuo on se tärkeä asia, niin GameBook on ratkaisu.

  #1344314 Ilmoita asiaton viesti
  PG

  Onhan se kiva leaderboerdista kattella miten kavereilla menee…

  Itse käytän mieluummin pahvista tuloskorttia. Tosin seurani mestiksissä olisi kyllä ollut ilo katella iigeleiden ja birkkujen ilmestymistä kaverini tuloskorttiin. Valitettavasti seuraavana päivänä ennen toisen kilpailukierroksen alkua eaglet ja birdiet olivat kadonneet. (Pelaaja oli ilmoittanut cm:lle merkinneensä vahingossa reikätuloksensa väärille rei’ille ja asia oli korjattu). Kilpailuhan oli vielä kesken ja bruttotulos oli ollut oikea, joten tuossa tasoituksettomassa kilpailuissa virheestä ei sinänsä koitunut ongelmaa. Kuitenkin kaverini oli toiminut kolmen pelaajan ryhmässä itsensä merkkarina. Ei tainnut mennä ihan säännön 3.3b mukaisesti.

  Tuloskortti (Scorecard)

  Dokumentti, johon lyöntipelissä kirjataan pelaajan reikäkohtaiset tulokset.

  Tuloskortti voi olla mikä tahansa paperi tai sähköinen lomake, jonka toimikunta on hyväksynyt ja joka mahdollistaa:
  • Pelaajan tulosten kirjaamisen jokaiselle reiälle,
  • Pelaajan pelitasoituksen kirjaamisen, jos kyseessä on tasoituksellinen kilpailu,
  ja
  Merkitsijän ja pelaajan vahvistaa tuloksen, ja pelaajan vahvistaa
  pelitasoituksensa tasoituksellisessa kilpailussa joko fyysisellä allekirjoituksella tai toimikunnan hyväksymällä sähköisellä vahvistuksella.

  Miten tuloksen vahvistaminen menee Gamebookin tai Golfboxin sovelluksia käyttäen? (’Huudellaan’ ja tarvittaessa muutellaan, kuten pahvikorttia käytettäessä? Mutta ne allekirjoitukset?)

  #1344315 Ilmoita asiaton viesti

  – ei kai klubipelaajan pidä osallistua mihinkään… ihan yhtä hyvin voi istua yksikseen kotona, ihan ilmaiseksi
  – sitä paitsi onko millään kilpailulla merkitystä? Tuskin laajemmin, kuin pelaajan omassa mielessä
  – seurojen järjestämät kilpailut eivät taida kerryttää rahaa, ei ry:n eikä oy:n kassaan yhtään enempää kuin normi-gf

  Niin erilaisia ”kilpailuja” järjestetään tässäkin maassa kymmeniä tuhansia erilaisia joka vuosi. Sponsorina on yleensä joku paikallinen Pärnäsen Korjaamo Oy ja sitten seuran omilta jäseniltä nyhdetään vielä lisää rahaa. Ei noilla ole mitään muuta tarkoitusta kun nyhtää lisää rahaa kassaan.

  Ei muissa urheilulajeissa ole tällaista kulttuuria, esim. kävely tai hiihto. Ainakaan samassa mittakaavassa, saati että osallistujat joutuisivat maksamaan jotain.

  #1344316 Ilmoita asiaton viesti

  Olen Brittein saarilla pelannut todella monella sellaisella kentällä, jossa kännykän käyttö on ehdottomasti kielletty sekä kentällä että klubin yleisissä tiloissa. Esim. Muirfield, Birkdale, Lytham & St. Annes,…. Kyllä tulokset ehtii syöttää kierroksen jälkeenkin jossain rauhallisessa paikassa, jatkuva kännykän räplääminen kierroksen aikana häiritsee pelaamista. Omallakin klubillani Suomessa kännykän käyttö on kielletty klubin sisätiloissa, valitettavasti siinä on samanlaista lipsumista kuin lippiksen käytössä sisätiloissa.

  Sääntömuutoksen osalta kannattaa vähintään odotella aikaa, että R&A sallii kännykän käytön kierroksen aikana Old Coursella.

  Joku paikka maailmassa pitäisi vielä olla, jossa ihmisen ei ole pakko olla online.

  #1344318 Ilmoita asiaton viesti

  PG: Eikös sähköistä tuloskorttia käyttävät pelaaja ja merkitsijä vahvista tuloksen kirjautumalla pankkitunnuksilla tuloskortti-sovellukseen ja vahvistamalla sitten tulokse sähköisellä allekirjoituksella? Muutenhan kortti hylätään puuttuvien allekirjoitusten takia. Tämä sähköisen allekirjoituksen vaatimus voi toki saattaa pelaajat eriarvoiseen asemaan, kaikilla ei ole pankkitunnuksia. Esim alle 18-vuotiaat, henkilöt joilla ei ole suomalaista pankkitiliä,… mutta nämä voivat käyttää paperista tuloskorttia.

  #1344320 Ilmoita asiaton viesti

  Mistä Harmo olet tuon pankkitunnus jutun keksinyt?

  #1344321 Ilmoita asiaton viesti

  pirdie: Eikös sähköiseen allekirjoitukseen vaadita tunnistautuminen pankkitunnuksilla. Onko joku muu tapa allekirjoittaa sähköisiä asiakijoja? Esim sopimukset, viimeksi allekirjoitin sopimuksen sähköisesti vuokralaisen kanssa, vero-asiat vero.fi:ssä, erilainen viranomaisten kanssa käytävä kirjeenvaihto jne.
  Jos sähköinen tuloskortti pitää sääntöjen mukaan allekirjoittaa, millä muuulla tavalla sen voi tehdä. Muistaakseni suomi.fi-tunnukset poistuivat juuri käytöstä.

  #1344322 Ilmoita asiaton viesti

  Eikös sähköiseen allekirjoitukseen vaadita tunnistautuminen pankkitunnuksilla.

  Sähköisiä allekirjoituksia on vahvalla tunnistautumisella ja ei-vahvalla tunnistautumisella. Kun käytetään vahvaa tunnistautumista, vältetään erilaiset näyttökysymykset. Esim. Adobe Sign perustaa oman ei vahvalla tunnistautumisella tehtävän allekirjoituksensa sähköpostiosoitteen ja IP-osoitteen yhdistelmään, mutta selkeämpää on tuo vahvan tunnistautumisen polku.

  Itse asiassa perinteinen allekirjoitus on hyvin heikko tapa varmentaa allekirjoittaja. Mistä voit olla varma, että postin kautta tullut sopimus on juuri ko. henkilön allekirjoittama?

  #1344324 Ilmoita asiaton viesti

  Tämä koskee tasoituskierrosta,ilmeisesti vastaava toimii myös kilpailuissa.

  Allekirjoitus

  #1344329 Ilmoita asiaton viesti
  PG

  Olen saanut Golfboxilta tämän kauden kilpailukierroksilleni (kolme kilpailua, viisi kierrosta) sähköpostiviestin sisältäen linkin, jota klikkaamalla olisin päässyt syöttämään tuloksia klikkaamalla ”Syötä tulokset”.

  Viesti on sisältänyt aina myös huomautuksen: ”Jos et ole PG? Kirjaudu välittömästi ulos kiitos!”

  Sähköinen allekirjoitus toteutunee omalta osaltani jatkamalla sovelluksen käyttöä (en ole jatkanut), mutta miten allekirjoitus merkitsijän osalta olisi hoitunut? (Ilmeisesti niin, kuin pirdien linkissä on kerrottu Golfboxia koskien).

  #1344344 Ilmoita asiaton viesti

  Maantiekiitäjä: Niin erilaisia ”kilpailuja” järjestetään tässäkin maassa kymmeniä tuhansia erilaisia joka vuosi. Sponsorina on yleensä joku paikallinen Pärnäsen Korjaamo Oy ja sitten seuran omilta jäseniltä nyhdetään vielä lisää rahaa. Ei noilla ole mitään muuta tarkoitusta kun nyhtää lisää rahaa kassaan.
  Ei muissa urheilulajeissa ole tällaista kulttuuria, esim. kävely tai hiihto. Ainakaan samassa mittakaavassa, saati että osallistujat joutuisivat maksamaan jotain.

  Maantiekiitäjä niputtaa iloisesti ry:n ja oy:n. Päinvastoin kuin hiihto tai kävely, Oy omistaa kentän ja perii sen käytöstä gf:n. Hiihdossa samalla tavoin, jos kisa järjestetään mutkamäessä – ei hiihtokeskuksetkaan ilmaisia ole. Kilpailimaksusta valtaosa menee siis Oy:n kassaan, jolla rahalla hoidetaan kenttää (vastike + gf + kilpailumaksut + autovuokra + jne). Ilman näitä tuloja, kenttä jäisi hoitamatta, mikä ei varmaankaan ilahduttaisi edes kiitäjää.

  Valtaosa kilpailuista on ry:n järjestämiä, jos jätetään laskuista pois yksityiset yritystapahtumat tai kaverien keskinäiset skinit yms. Ry:n budjetit ovat poikkeuksetta hyvin vaatimattomia, eikä kisamaksuista kerry ry:n kassaan kuin murusia (usein 5-10 €/kisa) ja joskus ruokailu 10€ päälle. Miksi maksut olisivatkaan suurempia, kun ry:n kulurakenne on yleensä hyvin pieni (pl ry-omisteiset kentät).

  #1344349 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Miten tuloksen vahvistaminen menee Gamebookin tai Golfboxin sovelluksia käyttäen?

  Liiton kilpailuissa pelaajat vahvistavat tuloksensa siellä Scoring Arealla aivan kuten ennenkin. Käytäntö vaihtelee tulosten luettelemisesta tulosten katselemiseen ruudulta. Oli menetelmä mikä tahansa, pelaaja (ja hänen merkkarinsa) vahvistaa kierrostuloksensa oikeellisuuden tavalla tai toisella ennen poistumistaan Scoring Arealta. Kun tulos on vahvistettu, hänen tunnuksillaan ei tuloksia enää voi muuttaa.

  GameBookia ei liiton kisoissa käytetä virallisena välineenä.

  #1344350 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Harmo kirjoitti:

  Omallakin klubillani Suomessa kännykän käyttö on kielletty klubin sisätiloissa

  Kännykän käyttö ylipäätään vai kännykkään puhuminen?

  Haluaisinpa nähdä sen päivän, kun omalla kotikentälläni yritetään viedä läpi moista ideaa. Loppuisi meinaten aika lyhyeen…

  Et varmaankaan Harmo uskalla kertoa mikä klubi on kyseessä..?

  #1344357 Ilmoita asiaton viesti

  Komppailen ”Harmoa”. Kännykkä (tai mikä se laite sitten lieneekään) tulisi jättää kentän parkkipaikalle autoon. Tai laittaa kokonaan virrattomaksi kentällä vierailun ajaksi.
  – toki sen voisin vielä ymmärtää jos poikkeuksellisesta tai erityisestä syystä pyytää CM:ltä luvan ottaa laite mukaan kierrokselle.
  – merkkaamisen voi mainiosti tehdä perinteiseen tapaan.

  Muutenkin ihmiset ovat nykyään ”nokka” kiinni laitteessaan. On oikeastaan huvittavaakin katsella kun ravintolassa tai missä tahansa kaikki samassa pöydässä istuvat näpelöivät jotain viestiä jne. Tai sitten kovaanb ääneen puhua kailottavat asioitaan.

  Mutta tulkoon jokainen onnelliseksi omalla tavallaan.

  P.S. Eiköhän se Harmon kotikenttä sijaitse siinä Espoon Kivenlahden vastakkaisella rannalla..Hyvä että jossain yritetään pitää kiinni perinteistä ja hyvistä käytöstavoista yleensäkin.

  #1344388 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Komppailen ”Harmoa”. Kännykkä (tai mikä se laite sitten lieneekään) tulisi jättää kentän parkkipaikalle autoon. Tai laittaa kokonaan virrattomaksi kentällä vierailun ajaksi.
  – toki sen voisin vielä ymmärtää jos poikkeuksellisesta tai erityisestä syystä pyytää CM:ltä luvan ottaa laite mukaan kierrokselle.

  Mitä se Gloffare nyt horisee?? Merkittävä osa golffareista pitää omasta tuloksestaan kirjaa nimenomaan sähköisesti, siis sillä kännykällä. Sen käyttäminen on kaiken lisäksi nopeampaa ja helpompaa kuin perinteisen pahvisen tuloskortin täyttäminen kynällä.

  Milläs muuten Gloffare hälyttäisit tarvittaessa apua kentälle ilman kännykkää? Savumerkeillä?

  Mitä tulee kännykän ’räpläämiseen’ tai siihen puhumiseen klubin tiloissa niin noihin pätevät samat kohteliaisuus- ja huomaavaisuussäännöt kuin mihin tahansa toimintaan yleisissä tiloissa. Kännykkään ei tarvitse huutaa sen enempää kuin keskustelukumppanille siinä pöydän toisella puolella, ja kännykkää saa ’räplätä’ aivan yhtä perustellusti kuin vaikkapa lukea Golf-lehteä. Vai kieltäisitkö Gloffare lehtien lukemisenkin?

  #1344439 Ilmoita asiaton viesti

  Kentilla alkaa olla pelaajilla mukanaan jo kaikenlaista laitetta ja muutakin härpäkettä. Toisekseen itse pelaamiseen on tullut erilaisia uusia muka ”hyödyllisiä?” maneereita jne.
  – itse skunkin voisi olla hyvä miettiä mitä ja ketä tällainen kehitys hyödyttää ja onko ne kaikki tosiaankin tarpeellisia.

  Ainakin sen verran niistä on jo aiheutunut pelaamisen hidastumista että vastikään jouduttiin sääntöjä muuttamaan jotta saataisiin keskimääräistä pelaamista joutuisammaksi..Enkä tällä tarkoita että kenenkään olisi tarpeen juosta tai muuten kiirehtiä aikaisempaan enemmän.
  – tottahan minä mielelläni hyväksyn sellaiset uudet jutut jotka oikeasti helpottaa ja nopeuittaa pelaamista sekä kentällä kulkemista jne..
  – toisekseen minua yleisesti ottaen miellyttää myös ystävällinen sekä toiset pelaajat huomioonottava käytös ja käyttäytyminen niin kentällä kuin klubillakin.

  Esimerkki:
  Arvostaisin jos joku ymmärtäisi kehittää tulosten kirjaamista varten järjestelmän joka olisi oikeasti helppo ja nopea käyttää.
  Sen pitäisi olla ääniohjautuva/-tunnistava järjestelmä, joka kirjaisi mahdollisimman automaattisesti muistiin laitteen otsensä tunnistamat sekä pelaajan ilmoittamat tiedot.
  – laitte osaisi ihan itsekseen tunnistaa millä kentällä pelataan ja mistä tii-boxista avaukset lyödään.
  – kirjata väylän tulos kun pelaaja sanoo_(esim.): väylä 3, tulos 4 lyöntiä. (tai pelkästään sana: (pelaajan nimi)tulos 4 lyöntiä) Ja tottakai realiaikainen tulos kirjaantuisi suoraan tuloskantaan ja tulostaulun näytöille jne.
  – mahdollisesti laite osaisi kertoa etäisyydet kun pelaaja kysyy väylällä: Matka lipulle? ja kone kertoo metrimäärän.

  Ei olisi sinällään kovin monimutkainen juttu yhdistää GPS, puheentunnistus ja hieman tietokannan realiaikaista käsittelyä ja prosessointia. Tottakai laite voisi samalla kerätä paljon muutakin tietoa pelaajan tekemisistä.
  – voisin toki itsekin kehitellä tällaisen laitteen/järjestelmän mutta mieluummin jätän koko idean vapaasti käytettäväksi.
  – kyseinen laite esim. bägin taskussa ja langattomalla korvanapilla/mikrofonilla olisi todellinen helpotus pelaajalle.
  – ja ennenkaikkea se olisi todellinen ja varsin huomaamaton parannus tuloslaskentaan sekä paljon muuhunkin.

  Laitteelle voisi antaa sopivan ja jollain tavoin toimintaa kuvaavan nimen: Golf@nator. Malleja olisi tietenkin useampia (Golf@nator+. Golf@nator Pro, ehkä myös naispelaajille oma, vaikkapa pink-värinen Nice Golf@nator tai Golf@nator Lady jne.)

  Olen varma että Golf@nator ripeyttäisi mukavasti pelaamista kun ei tarvitsisi pysähdellä näpylöimään laitetta (kuten nykyistä kännykkää) tai kiikaraoimaan etäisyysmittarilla jne.

  Mutta kuten jo alussa totesin uusien keksintöjen tulisi olla pelaajaa sekä pelaamista helpottavia..Eikä sellaisia jotka edellyttävät pelaajilta aikaisempaa enemmän/lisää tekemistä ja suorittamista.

  #1344469 Ilmoita asiaton viesti
  HAM

  Mitä se Gloffare nyt horisee?? Merkittävä osa golffareista pitää omasta tuloksestaan kirjaa nimenomaan sähköisesti, siis sillä kännykällä. Sen käyttäminen on kaiken lisäksi nopeampaa ja helpompaa kuin perinteisen pahvisen tuloskortin täyttäminen kynällä.

  Milläs muuten Gloffare hälyttäisit tarvittaessa apua kentälle ilman kännykkää? Savumerkeillä?

  Mitä tulee kännykän ’räpläämiseen’ tai siihen puhumiseen klubin tiloissa niin noihin pätevät samat kohteliaisuus- ja huomaavaisuussäännöt kuin mihin tahansa toimintaan yleisissä tiloissa. Kännykkään ei tarvitse huutaa sen enempää kuin keskustelukumppanille siinä pöydän toisella puolella, ja kännykkää saa ’räplätä’ aivan yhtä perustellusti kuin vaikkapa lukea Golf-lehteä. Vai kieltäisitkö Gloffare lehtien lukemisenkin?

  Kohtuullisen samaa mieltä KL1:n kanssa. Kännykkä (tietokone) pääasiallisena merkkausalustana ja väyläkarttana käyttävänä. Äänet ja värinät pois ja ”älä häiritse” -toiminto päällä takaa rauhan muillekin. Isokin kännykkä on pienempi kuin esim. tour-pelaajien käyttämät, juuri ja juuri taskuun mahtuvat, parin sentin paksuiset muistiinpanovälineet.

  Golfkentällä ollaan pelaamassa golfia ja nauttimassa kokonaisuudesta, ei hoitamassa puhelimitse mahdollisia liiketoimia tai parisuhdeongelmia. Kumpiakin olen kuullut hoidettavan (kisa)kierroksen aikana.Kännykkä muistiinpanovälineenä ja väyläkarttana helpottaa ainakin omaa, joskus niin raskasta etenemistä kentällä.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 53)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Kykenemätön merkitsijä