Aihe: Kuluttajansuoja kausimaksussa - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

Kuluttajansuoja kausimaksussa

Etusivu Foorumit Yleistä Kuluttajansuoja kausimaksussa

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 34)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1312639 Ilmoita asiaton viesti

  Ensimmäinen kierros pelattu ja kivaa oli. Nyt harkinnassa taas kausimaksun kautta pelioikeus koko kesälle. Entäs jos maksun jälkeen kenttä joudutaan sulkemaan viranomaismääräyksen takia tai jostakin muusta syystä, saako pelimaksun tai osan siitä takaisin? Onko yhtenevää lainsäädäntöä joka pätee kaikkiin kentiin, vai onko jokaisella kentällä omat säännöt/ohjeet näihin mahdollisiin tilanteisiin?

  #1312643 Ilmoita asiaton viesti

  Tuskin saa mitään takaisin, eli jättäisin kyllä sen pelioikeuden ostamatta. Moni menetti nyt keväällä jo paljon rahaa kun kalliita pelimatkoja oli maksettu etukäteen.

  #1312672 Ilmoita asiaton viesti

  En nyt vastaa ikävä kyllä itse kysymykseen, mutta kuten varmaan tiedät, varmin tapa on kysyä asiaa sähköpostilla kyseiseltä yhtiöltä.

  Kysehän on kai nyt lähinnä riskien hallinnasta. Jos et osta ja kenttä on auki normaalisti, maksat enemmän. Jos ostat maksat vähemmän paitsi jos kenttä suljetaan.

  Golfkenttien totaalisulkeminen valtiotason päätöksellä on mielestäni pieni riski. Tarkoittaisi käytännössä ulkonaliikkumiskieltoa.
  Ulkonaliikkumiskielto ei väijy aivan nurkantakana koska valtiolla ei ole varaa odottaa rokotetta täysin suljettuna. Enemmänkin rajoitusten purkamista näköpiirissä, eli on ilmeisesti aika lurauttaa laumaimmuniteettiä paremmaksi.

  Tilanteessa on huonoja ja hyvin huonoja vaihtoehtoja, silti pitää valita.

  #1312674 Ilmoita asiaton viesti

  Juuri nyt on paras mahdollinen hetki osakkeen hankinnalle. Varsinkin jos haluttu kenttä on tiedossa/selvillä.
  – eräissä tapauksissa kauden vastikkeet on maksettuna ja osakkeen voi saada jopa ilmaiseksi.
  – pitää tietenkin selvittää ettei osakkeeseen sitoudu yhtiövelkoja ja hoitovastike (minkä joutuu itse maksamaan tulevina vuosina) on kohtuullinen

  Kun löytää omaan tarpeeseen sopivan kenttäyhtiön niin osakkaana pelaten saa parhaat edut edullisimpaan hintaan.
  – kun selvittää (ja ymmärtää) mitä on hankkimassa niin osakkeen omistamiseen ei liity mitään riskiä.

  #1312681 Ilmoita asiaton viesti

  Tilanne on hyvinkin verrattavissa hiihtokeskusten hissilippuihin. Jos olet osanut kausikortin ja hiihtokeskus on ollut tänä keväänä auki vain satunnaisesti, voitko saada kausikortin hinnan takaisin. Hiihtokeskusten kohdalla on yleiset toimitusehdot, joissa on aika selkeät kriteerit tällaisia tilanteita varten (erityisesti kohta 6):
  https://www.ski.fi/info/sopimusehdot/hiihtokeskuspalveluiden-sopimusehdot/

  Minulle kävi ulkomailla hieman samalla tavoin, eli olin varannut/maksanut lähtöajan sekä toiselta kentältä ostanut 4 kierroksen paketin, joka oli voimassa 2 viikkoa ja josta ehdin käyttää yhden (eli 3 jäi käyttämättä). Kentät menivät hallituksen päätöksellä kiinni ja vaadin takaisinmaksua molemmista:
  – online varatun gf:n sain takaisin hyvityksenä luottokortille
  – 4 gf paketista en saanut hyvitystä, mutta pidensivät käyttöaikaa 2 viikosta 1 vuoteen

  #1312711 Ilmoita asiaton viesti

  En edelleenkään usko että golffarit/golfinharrastajat on toiseksi älykkäämpiä urheilijoita/harrastajia.

  On päivänselvää että saat rahasi takaisin pelioikeudestasi jos hallitus määrää ulkonaliikkumiskiellon tai sulkee golfkentät. Pelioikeusmaksustasi hyvitetään lisäksi osittain sadepäivät (jos sataa paljon) sekä aamupakkasten aiheuttamat kentän sulkemiset. Sekä jos kausi jää aikaisen lumentulon takia keskimääräistä lyhyemmäksi (FMI).

  #1312712 Ilmoita asiaton viesti

  Juuri nyt on paras mahdollinen hetki osakkeen hankinnalle. Varsinkin jos haluttu kenttä on tiedossa/selvillä.
  – eräissä tapauksissa kauden vastikkeet on maksettuna ja osakkeen voi saada jopa ilmaiseksi.
  – pitää tietenkin selvittää ettei osakkeeseen sitoudu yhtiövelkoja ja hoitovastike (minkä joutuu itse maksamaan tulevina vuosina) on kohtuullinen

  Kun löytää omaan tarpeeseen sopivan kenttäyhtiön niin osakkaana pelaten saa parhaat edut edullisimpaan hintaan.
  – kun selvittää (ja ymmärtää) mitä on hankkimassa niin osakkeen omistamiseen ei liity mitään riskiä.

  Tämä on kyllä taas täyttä potaskaa eikä liity aiheeseen millään tavoin. Mikähän tästä hetkestä tekee taas paremman kuin viime vuonna… Tai sitä edellisenä vuonna… jne.? Ja mikä takaa ettei ensi vuonna ole taas on paras hetki hankkia osake?

  Asia on puitu ja laskettu vaikka miten päin niin osakkeen omistamisessa nykymalleilla ei ole millään kentällä mitään järkeä. Vuokrapelioikeus on edullisin tapa varsinkin kun sillä saa useimmilla kentillä lähes osakkeenomistajan edut, muttei tarvitse sitoutua velvoitteisiin.

  On täysin vastuutonta toistuvasti tuoda esiin tätä vaihtoehtoista totuuttasi, sillä joku tänne palstalle vahingossa eksyvä nomadi saattaa sen pohjalta tehdä sijoituspäätöksiä, joita hänen jälkikasvunsa kiroavat. Mietippä siltä osin vastuutasi kun kiroavat että jäi musta pekka kouraan.

  #1312714 Ilmoita asiaton viesti

  Tuossa aiemmassa omassa viestissäni käy hyvin ilmi osakkeen omistuksen edullisuus, Hyvässä tapauksessa pääsee pelaamaan tämän tulevan kauden ns. ilmaiseksi. Sen jälkeen kauden pelaaminen kustantaa vain ja ainoastaan hoitovastikkeen/kausi (kentästä riippuen tyypillisesti noin 400-800 €/kausi).
  – se on halpaa kuin nakki.
  – toisekseen taloudellisesti vaikeat ajat tarjoaa aina mahdollisuuksia edulliseen hankintaan.

  Ymmärrettävästi noin 150.000 suomalaisen harrastajan joukkoon mahtuu monenlaisia mielipiteitä, koskien toki kaikkea muutakin elämää.
  – osa elää ikuisesti vuokralla, jokuset hankkii osakeasunnon ja eräille oma tupa on paras vaihtohto.
  – näistäkin on vaikea sanoa mikä on halpaa tai kallista..
  – joku käyttää ns. yleisiä liikennepalveluita..joku toinen haluaa ajella vapaasti omalla autollaan (ja niitäkin löytyy erilaisia jokaisen mieltymyksen mukaan)

  Hyvin suuri (ellei edelleenkin enemmistö) osa suomalaisista golfharrastajista pelaa tyytyväisenä omistamansa osakkeen pelioikeudella.
  – omistamisen myötä saadut edulliset ja hyvät edut herättävät joidenkin mielissä kateutta.
  – joskus henkinen pahoinvointi nousee esille ilkeinä ja valheellisina väitteinä sekä yleisenä katkeruutena.
  – joidenkin kohdalla viha osakeyhtiöitä kohtaan voi perustua siihen että Suomessa on (edelleenkin) muutamia erittäin huonosti perustettuja sekä hoidettuja osakeyhtiöitä. Näissä ikävissä tapauksissa osakkaat ovat joutuneet ikävästi ”grynderien” ottamien yhtiölainojen maksumiehiksi.
  – tällaisen konkurssikypsän yhtiön osakkaaksi ei tietenkään kannata lähteä..

  Mutta, kokonaisuuden kannalta on hyvä että jokainen voi vapaasti valita millä tavoin järjestää omat harrastuksensa. Tulkoon kaikki onnellisiksi omalla tavallaan.

  #1312734 Ilmoita asiaton viesti

  Golfosakkeen merkitys muuttuu kriisitilanteissa, kuten nyt corona-aikaan:
  – epävarmuus pelaamisesta houkuttaa pay&play vaihtoehtoon sen sijaan että ostaisi osakkeen tai vuokraisi kausipelioikeuden
  – toisaalta peliaikojen rajallisuus antaa yhtiöille (osakkeenomistjille) mahdollisuuden priorisoida pelaajia – vain osakkeenomistajille riittää peliaikoja, muille vain rippeitä

  Vaikea sanoa, miten tilanne muuttuu kesän aikana tai seuraavina vuosina, mutta selvää on että jos peliaikojen ”niukkuus” jatkuu, osakkeen omistaminen muuttuu aikaisempaa houkuttelevammaksi

  #1312738 Ilmoita asiaton viesti

  Osaketta nyt ei pidä missään nimessä ostaa, ensi vuonna nousee vastikkeet niin että ei ole ikinä nähty vastaavaa korotusta. En sulkisi pois myös konkurssien mahdollisuutta.

  #1312777 Ilmoita asiaton viesti

  Maantiekiitäjä:

  Osaketta nyt ei pidä missään nimessä ostaa, ensi vuonna nousee vastikkeet niin että ei ole ikinä nähty vastaavaa korotusta. En sulkisi pois myös konkurssien mahdollisuutta.

  Mistä päättelet, että ensi vuonna tapahtuisi ennätysmäinen vastikkeiden nousu? Pelikausi on alkanut aiemmin kuin pitkään aikaan, ja kentät on ainakin etelässä hyvässä kunnossa. Pelioikeudet on tehneet kauppansa ja kentät on täynnä pelaajia. Ainoa tulonlähde, mikä tänä vuonna vähenee on yritystapahtumat. Tämä koskee ainoastaan niitä muutamaa kenttää, joissa tapahtumat on merkittävä tulonlähde.

  #1312781 Ilmoita asiaton viesti

  Gloffare please:
  1) tiivistä sanomasi ja lopeta toisto
  2) lopeta turha sulkujen ja kursiivin käyttö
  3) tarkista ainakin pilkku- ja heittomerkkisäännöt 😉

  #1312811 Ilmoita asiaton viesti

  Ei korona ainakaan laske yhtiövastiketta, mutta nostoa saattaa syntyä. Kuluttajansuoja ei kosketa yhtiövastikkeita, eikä yksityisiä pelioikeuden vuokrauksia. Lisäämällä rajusti osakkeen oikeuksia, niin osakkeille saadaan kysyntää. Varausaika, vaihtopelioikeuksia, poletteja, perhe-etuja, alennuksia vieraille, jne.

  #1312815 Ilmoita asiaton viesti

  Ei sitä pelioikeutta kannata ostaa, säästyy nekin rahat. Osakkeenomistajan pitää maksaa vastike, pelasi tai ei. Isoja korotuksia on tulossa, se on selvä.

  #1312823 Ilmoita asiaton viesti

  Isoja korotuksia on tulossa, se on selvä.

  Turha kiistellä Maantiekiitäjän kanssa. Perustelut on aukottomat kerta toisensa jälkeen.

  #1312824 Ilmoita asiaton viesti

  Yritystapahtumia ei ole – tulot vähenee – budjetti kusee – seuraavan kauden vastike nousee. Jos yritystapahtumat ovat olleet ilman tulosta niin kaava ei tosiaan päde ja vastike ei nouse tämän johdosta.

  #1312825 Ilmoita asiaton viesti

  Pitää myös muistaa, että ei se tulopuoli ole ainoa vaihtoehto budjetin hallussa pitämiseksi. Nyt kun tiedetään, että esim. yritystapahtumia ei tule, niin ei esim. palkata kenttätyöntekijöitä yhtä paljon kuin viime vuonna. Käytännössä sen vaikutus on se, että muun muassa väyliä ei ajeta niin usein kuin aiemmin, mutta ovat silti ihan pelattavassa kunnossa, vähemmällä kustannuksella.

  #1312826 Ilmoita asiaton viesti

  Kaikki yhtiöt ei elä kädestä suuhun. Joillakin on kassassa bufferia millä kattaa tällaiset poikkeustilanteet. Ei kaikilla tietenkään.

  #1312831 Ilmoita asiaton viesti

  En tiedä yhtään kenttää jossa yritystapahtumien ja kentän hoidolla olisi jotain yhtäläisyyttä. Yritystapahtumien kentänhoidolliset toimenpiteet ovat perussettiä. Isot kisat ovat asia erikseen

  #1312834 Ilmoita asiaton viesti

  Noh, väännetään rautalangasta Gripperille. Jos tulot vähentyy (esim yritystapahtumat) niin vähennetään menoista (esim. kenttätyöntekijöistä).

  #1312836 Ilmoita asiaton viesti

  Tuskinpa kenttiä enää suljetaan, jos vaan noudatetaan annettuja ohjeita. Mutta jos näin kävisi, niin tuskinpa rahoja takaisin maksettaisi.

  Joku kommentoi, että rahat meni, kun ei päässyt matkalle. Suosittelen tutustumaan eri vakuutusyhtiöiden matkavakuutuksiin, Suomessa on kaksi yhtiöitä, joidenka uudempi matkustajavakuutus on korvannut niin matkan peruuntumiset, kuin ylimääräiset lentoliput, jotta on päässyt Suomeen.

  Itse pelaan omalla osakkeella ja totesin jo ennen kuin kausi alkoi, että maksan mielelläni niin vastikkeet kuin seuran jäsenmaksun, vaikka kenttä ei aukeaisi. Meillä kentän talous ei ole kiinni yritystapahtumista tai edes green fee tuloista, jos tiukka paikka olisi. Mutta miksi omalla toiminnallani vaikeuttaisin tilannetta, sillä kentän halutaan toimivan jatkossakin ja olen sitoutunut golfari ja osakkeenomistaja.

  Toki tällaiset tilanteet saattavat jatkossa aiheuttaa sen, että kentät kääntävätkin kelkkansa ja markkinaehtoisesta pelaamisesta palataankin vanhaan, osakkeenomistaja lähtöiseen malliin. Ken tietää….

  #1312845 Ilmoita asiaton viesti

  Noh. väännetään Rangelle rautalangasta. Ei palkattuja ja kiinteitä työntekijöitä Suomessa käsitellä kuin karjaa ! Voitko kertoa esimerkki kentän missä henkilökunta – yritystapahtumat korreloisi toisiaan ? Et voi !

  #1312846 Ilmoita asiaton viesti

  Suosittelen tutustumaan eri vakuutusyhtiöiden matkavakuutuksiin, Suomessa on kaksi yhtiöitä, joidenka uudempi matkustajavakuutus on korvannut niin matkan peruuntumiset, kuin ylimääräiset lentoliput, jotta on päässyt Suomeen.

  Ihan uteliaisuudesta, mitkä vakuutusyhtiöt korvaavat koronan takia peruuntuneen matkan osalta esim. jo maksetun hotellimajoituksen?

  #1312847 Ilmoita asiaton viesti

  Vain kaksi yhtiötä, Pohjola ja If, jos on uudempi matkustajavakuutus, jossa kriisiturva valittuna.

  #1312848 Ilmoita asiaton viesti

  Noh. väännetään Rangelle rautalangasta. Ei palkattuja ja kiinteitä työntekijöitä Suomessa käsitellä kuin karjaa ! Voitko kertoa esimerkki kentän missä henkilökunta – yritystapahtumat korreloisi toisiaan ? Et voi !

  Kaikki golfyhtiöt kärsivät jossain määrin ja yksi puuttuv tuloerä ovat yritystapahtumat. Yritysyhteistyö koostuu mainostuloista, gf-maksuista, ravintolapalveluista ja muista palveluista. Kun nämä tuloerät pienenevät, heijastuu se väistämättä kaikkiin näihin palveluihin ja niiden kustanniseriin. Esimerkiksi golfravintolalle yritystapahtumat ovat olleet iso osa.

  Kentänhoidosta varmasti joudutaan varmaan tinkimään myös ja se todenäköisesti heijastuu tilapaistyövoiman käyttöön sekä investointien lykkäämiseen. Eli golfarille muutos näkyy siinä, että esim koneen uusinta tai griinin korjaus siirtyy ensi vuoteen.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 34)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Kuluttajansuoja kausimaksussa