23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Kova tulos

Esillä 22 viestiä, 1 - 22 (kaikkiaan 22)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Eilen NRG:ssa pelatussa kaksi mailaa + putteri -kisassa vei scr-sarjan voiton yli 65-vuotiaissa pelaava TG:n Erkki Ripatti tuloksella 79 (par 73). Ja tämä oli koko kisan, kaikenikäiset mukaan lukien, paras tulos. Itse tein 94 mikä ei ole ihan vieras luku tätä nykyä täydellä setilläkään. Kuinka paljon turhia mailoja raahaammekaan mukanamme. Jos olisin saanut ottaa neljänneksi mailaksi SW:n, olisi tulos ollut aika tarkkaan 85. Miten muilla?

    On kyllä kova tulos. Mitkä kaksi mailaa kaverilla oli mukana?

    Varmaankin kaksi rautaa? Pidempi ja lyhkäsempi.

    Kotikentälläni Oulussa pärjäisi hienosti rauta-8/Driveri/Putteri yhdistelmällä. Jos laskisin että lyönnit onnistuisi hyvin, niin par-4 8 on niin lyhyttä, että mitan puolesta pääsisi hyvinkin päälle. Par-5 ja Par-3 joutuisi hieman soveltamaan.

    Kerran nain The Golf Channelilta kun nelja PGA Tourin pelaajaa (en muista kun Azingerin) pelas kolme reikaa yhdella vapaavalintaisella mailalla. Voittajan tulos oli 1 alle, kaksi oli par:ssa ja yksi oli yksi yli.

    Muuten tuo 2-4 mailaa plus putteri on mita mainioin tapa harjoitella ja loytaa sita omaa pelia. Tulee improvisoitua ja ajateltua vahan enemman.

    Kevaalla tuli pelattua lahikentan 9 reikaa valkosilta (teidan keltaset) varustuksella i5, i7, i9, PW, SW ja putteri. Tulos oli 40.

    ’Itse tein 94… Jos olisin saanut ottaa neljänneksi mailaksi SW:n, olisi tulos ollut aika tarkkaan 85.’

    aika hurja väite, että yhdellä lisämailalla olisit pudottanut tuloksesta 9 lyöntiä, eli lyönnin joka toisella väylällä – mihin tuo arvio perustuu?!

    Itse olen joskus pelannut ysin bogey-tahtia pelkällä rauta-6:lla – siis ilman putteria

    Perustuu siihen samaan golfarin klubipuheeseen, etta ’kun ois putit uponneet niin ois lahtenyt helposti 5-6 lyontia pois kortista’ 😉

    joskus viis vuotta sitten pelattiin kaverin kanssa masterin etuysi pelkällä putterilla illalla, lyötiin jokainen lyönti tiin päältä ja pelattiin 2 yli bogin. putterilla lentää hyvällä slaissilla yllättävän pitkiä! takaysiä ei voitu vetää kun putteri katkesi duffin seurauksena

    Kaveri teki kerran pelkällä putterilla pelaten lyhyellä par4-väylällä parin. Puttas viel birkkua..

    mäpäs oonki pelannu 360 metrisen par nelosen (RuG 9) paariin pelkällä putterilla..! Putteri tosin oli hiukan vääntynyt (loft 6-7 astetta) joten pallo otti kiitettävästi happea myös väylältä.. Noh. kolmella päälle ja viismetrinen mukiin. Jäi hiukan epätodellinen olo, kun kaveri väänsi vieressä bogia täydellä setillä..

    senior viisaita puhut mie åpellaan11 mailalla, mutta puolisetii on ihan hyvä monelle pitkän aika.

    Kesällä kahdenmailankisassa pelasin 81 puu 4:lla ja pitserillä. Harkkakierros meni 79 lyönnillä.

    Joskus vuosia sitten olimme pienellä porukalla majoittuneet Ahvenanmaalla 6. reiän / 7. tiin lähellä oleviin mökkeihin. Bägit jätettiin aina klubille ja illalla pelattiin 6 reikää pelkillä rauta 5:illa ja aamulla vastaavasti kolme reikää (7-9).

    Tulostaso ei juurikaan heittänyt myöhemmin päivällä pelatuista kierroksista.

    mie pelasi 2003 Salon ekaa kertaa putteri ja kaks mailla kisasa 83 – bväsyin lopuusa. en kahteen vuoten pässy ole 14 maillal yltäny moiseen.

    Olen tuonut näillä palstoilla aikaisemminkin ilmi sitä näkemystä, että mailojen runsas määrä on varsin outo ilmiö tässä pelissä, koska vähemmälläkin voi pelata nautittavaa golfia. Silloin tarvitaan hiukan improvisointia mekaanisen lyöntisuorituksen asemesta.

    Huomaan käyttäneeni tämän kesän pelikierroksilla oikeastaan vain seuraavia mailoja: w1, h3, w7, r8, pw, sw, putteri. Muut mailat ovat olleet pääasiassa turhana painolastina bägissä.

    Sinällään mielenkiintosta, että joku ei käytä lähes ikinä kaikkia mukanaan olevia mailoja. Mistä se sitten johtuu… ollaanko aina samoilla etäisyyksillä, jolloin väylät ovat kaiketi saman mittaisia tai aloitusmailaa valitsemalla osataan päätyä aina samalle etäisyydelle? Itse en näin osaa lyödä vaan päädyn mitä kummallisimpiin paikkoIHin ja kaikille mailoille löytyy lähes joka kierroksella käyttöä. Se tuleeko näin paras mahdollinen tulos onkin sitten eri tarina. ilon kautta 🙂

    Tiedän, että w1:llä lyön 190-210 m, h3:lla 160-180 m, w7:llä 140-160 m, r8:lla 80-110 m (lyönnin voimakkuutta hieman säädellen). Silloin tällöin olen myös käytellyt väylältä r6:ta, kun matkaa on 120-140 m. Alle 80-metriset menevät sitten pw:llä tai sw:llä tilanteesta riippuen. Kyllä näillä mailoilla pääsee riittävään tarkkuuteen, jos etäisyyden arviointi on kohdallaan ja ottaa lyönnin säätelyssä huomioon sen miten ja missä pallo makaa.

    Nimetön

    Jep, kyllähän tulosta tekee vain muutamalla mailalla ja se tuo eri näkökulman peliin. Itse tykkään kuitenkin miettiä peliä juuri mailavalintojen kautta. Tuulet, pallon, lipun jne sijainti huomioon ottaen. Hyvä esimerkki eiliseltä; Väylän pituus 475 par5. Avaus joku 220 raffissa, makaa hyvin.. Matkaa lipulle about 255. Kaikki mailat I5:sta spooniin olisivat olleet mahdollisia mailoja millä suorittaa seuraava lyönti. I5 150 m ja jää I9 lipulle. Vai hyökätäkö vähän rohkeammin ja wedgellä lipulle. No, valitsin I3. Lyönnin jälkeen lipulle joku 60m seuraava lyönti lobbywedgellä ja 2 puttia, par.

    Toisaalta olisin voinut avata I3 seuraava taas I3 ja taas I9 lipulle.

    Nimetön

    Väitteessä ei ole juuri mitään hurjaa jos tuntee River Coursen – se on erittäin, erittäin bunkkeroitu. Mailoinani olivat draiveri ja wood-iron 7 loftilla 25.

    Rescuella greenibunkkerista lyöminen on taiteenlaji sinänsä: kovaa pallon alle lyömällä pallo kyllä nousee runsaan hiekan saattelemana, mutta löytyy yleensä greenin toiselta puolelta raffista – tai toisesta bunkkerista.No, selityksiä, selityksiä.

    Voittajan mailoja en kysynyt, mutta ryhmässäni pelasi yksi kaveri tuloksen 81 aseinaan r4 + wedge. Niin olisi minunkin pitänyt tehdä.

    Mielenkiintoista, w3, w5, 24-asteinen hybridi ovat pääasiallisesti käytössä. PW+putteri lähipelissä.

    Luulisin pelkästään noilla viidellä mailalla tekeväni yhtä hyviä (=huonoja) tuloksia kuin koko valikoimalla (w3, w5,w7, hybridit 19 ja 24-ast, raudat 5 (turhan panttina),7-9, pw ja sw ynnä putteri).

    Eniten mieltä lämmittänyt reikä EGS:ssa (birdie 490 m par 5/väylä 11), syntyi yhdistelmällä w3+w5+w5+putti.

    Nimetön

    Kävin itsekkin Nokialla kaksi mailaa ja putteri -kisassa yrittämässä tulosta aseina raudat vitonen ja ysi, jotka toimi moitteettomasti muuten paitsi bunkkerissa. Etuysi 1 yli takaysi 7 yli, greeniosumia 12 eli kohtuullisesti, mutta putteja kertyi silti 35. Eli joku w1 r3 r6 r9 lw ja 9 putteria vois olla toimiva setti itselle. Niin ja yksi putteri vois olla chippiputteri

    Salossa mulla oli kaksi maillaa ja putteri kisaas r 3 ja r7 ja putteri tais sitten ei ollut putteriakkan – siis 83 ja sen jälkheen en oo parempaa lyönhy.

    no nyt ymmärrän väitteesi paremmin kun kerroit mitä mailoja olit valinnut..

    sillä taas, tunnenko kentän vai ei, ei ollut mitään merkitystä, sillä jos olisin tuntenut niin ei varmaan olisi tullut mieleenkään, että joku lähtee vahvasti bunkkeroidulle kentälle ilman wedgeä/nostavaa mailaa – mitä oikein ajattelit?!

    tuo ’jos’ aina kalahtaa korviin, varsinkin JOS sillä pudottaa 9 lyöntiä.. JOS et olisi lyönyt bunkkereihin olisit varmasti pelannut vielä paremmin?

    Nimetön

    Just oikke. Se on sanomattakin selvää.

Esillä 22 viestiä, 1 - 22 (kaikkiaan 22)
Vastaa aiheeseen: Kova tulos