16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Koronavirus

Etusivu Foorumit Yleistä Koronavirus

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 292)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Olisiko golfliiton syytä ensi kesänä kieltää rangaistuksen uhalla kättely ennen ja jälkeen golfkierroksen? Suurin osa golfareista kuuluu koronaviruksen suurimpaan riskiryhmään (monet vielä maksavia omistajia).

  KL1

  Mikähän olisi tuo rangaistus? Käsi poikki? Vai pelkkä vasemman käden peukalo? Entä kuka tuon rangaistuksen panee toimeen? Klubin virallistettu pyöveli, toimitusjohtaja vai klubiravintolan pääkokki?

  Liitolla kriisikokouksen paikka ja uusi työryhmä täytyy perustaa käsittelemään ongelmaa seuraavalla lähtökohdalla (Eagles: Hotel California):

  Last thing I remember, I was
  Running for the door
  I had to find the passage back to the place I was before
  ’Relax’ said the night man,
  ’We are programmed to receive.
  You can check out any time you like,
  But you can never leave!’

  KL: Mikähän olisi tuo rangaistus? Käsi poikki? Vai pelkkä vasemman käden peukalo? Entä kuka tuon rangaistuksen panee toimeen? Klubin virallistettu pyöveli, toimitusjohtaja vai klubiravintolan pääkokki?

  Rangaistuksia olisi kolmenlaisia
  1. Pelikielto eli karanteeni 2 viikoksi
  2. Koronavirus, josta selviää
  3. Koronavirus, josta ei selviä

  Mutta siis tämä kättelytapa on ongelmallinen viruksen leviämistä ajatellen ja ”kyynärpääkosketus” on syytä ottaa käyttöön. Tämä pätee myös flunssakaudella ja maissa, joissa bakteerikanta ja hygienia on paljon heikompi (Pohjois-Afrikka, Intia, jne). Voi perustellusti kysyä, miksi pitäisi kätellä, kun ystävällisyyttä ja huomiota voi osoittaa monella muullakin tavalla.

  Nimetön

  Hanskakädellä.. Tai hanskat molempiin käsiin.

  KL1

  Hanskakädellä.. Tai hanskat molempiin käsiin.

  Hyvä idea! Tai voisihan bägiin laittaa roikkumaan pelkästään kättelemistä varten tarkoitetun karvavuorillisen lammasnahkarukkasen, joka desinfioidaan jokaisen kierroksen jälkeen. Samaan koukkuun voi laittaa muutaman hengityssuojaimen ja kahden litran kannun käsidesiä ynnä ’Pysy loitolla!’ -kyltin.

  Golfin sosiaalisuus saa näköjään aivan uusia muotoja mokoman viruksen takia…

  Näistä voi tietysti vitsailla, varsinkin jos on alle 50 v.

  Meillä hieman vanhemmilla (60+) tilanne on vähän totisempi ja jos ikää sattuisi olemaan vielä kymmenen vuotta enemmän, niin huoli olisi jo aika konkreettinen.

  Omalla kohdalla on mietinnässä, mitä tehdä parin viikon Andalusiaan suuntautuvan golfmatkan suhteen (ks viikko sitten laittamani viesti matkailuosioon). Vaikka Andalusian ja Suomen koronatiehyes (sairastuneita/asukkaita) on samaa luokkaa, jotenkin tuntuisi mukavammalata sairastaa Suomessa, jos kohdalle osuu.

  Vielä on aikaa 10 päivää, minkä jälkeen airbnb -peruutuksesta tuleva kustannus nousee €1800 – > €3300 (lennot, greenfeet ja autonvuokran voi peruuttaa vielä viikkoa myöhemmin kuluitta). Jos reisuun tulee lopulta lähdettyä, voin kertoa, että yhtäkään pelikaveria en aio kätellä ja golfautokin joutunee pienen desinfointikäsittleyn kohteeksi.

  Vaikka todennäköisyydet eivän kovin suuria olekaan, minusta on hieman mautonta laskea tästä leikkiä. Euroopassakin tämän seurauksena on kuollut 300+ henkilöä ja kriittisessä tilass aon toinen mokoma.

  Minusta muutenkin flunssaisena tai siitä juuri toipuneena on syytä jättää kättely väliin, siitä voi ilmoittaa ja tuskin siitä kukaan mieltänsä pahoittaa tai sosiaalisuus kärsii. Sama pätee nyt tähän koronaan, kohtelias ilmoitus ja kenenkään ei pitäisi loukkaantua asiasta.

  Sitähän emme tiedä onko tämä korona sen vakavampi kuin normaalit influenssat. Hieman ihmetellyt näitä karenteeneja ja niiden mittakaavaa, tiedetäänkö taudista jotain mitä ei kerrota julkisuuteen vai onko kyse siitä että taudista ei vielä tiedetä tarpeeksi, veikkaan jälkimmäistä, parempi liioitella kuin jättää asioita tekemättä.

  Pari viikkoa sitten olin itse Belekissä; ei mitään ongelmaa.

  Jos nyt olisi matka; miettisin kahdesti… RISK-REWARD?

  Nimetön

  Ai Belekiin? Turkki ja Bulgaria on toistaiseksi säästyneet hyvin. Itsellä on 43 vrk Belekin matkaan. Jos tilanne ei muutu niin sinne sitten.

  KL1

  Vaikka todennäköisyydet eivän kovin suuria olekaan, minusta on hieman mautonta laskea tästä leikkiä. Euroopassakin tämän seurauksena on kuollut 300+ henkilöä ja kriittisessä tilass aon toinen mokoma.

  Ohoh, onko noin moni jo kuollut? Sehän on melkein kolmannes siitä määrästä, joka kuolee Euroopassa pienhiukkasten aiheuttamiin sairauksiin joka ikinen päivä. Tavallinen kausi-influenssakin tappaa toimivista rokotteista huolimatta Euroopassa keskimäärin 15000 ihmistä vuodessa, joten tällä uudella viruksella on vielä pikkaisen kirittävää.

  Ja Papalle tiedoksi: kyllä meilläkin pohditaan jo maksetun matkan peruuttamista ihan käytännön syistä, ei kuitenkaan kuolemanpelko silmistä kajastaen.

  Minusta meidän kaikkien pitää suhtautua koronavirukseen vakavasti eikä ainakaan levittää ”hällä väliä” välinpitämättömyyttä. Tänään olemme kuulleet uutisista Italiasta, Ruotsista ja Norjasta, mitä seurannaisvaikutuksia koronasta on. Esimerkiksi suojavarusteet ovat loppuneet ja tehohoitopaikat ovat lopussa, mikä aiheuttaa ongelmia mm. muiden sairauksien hoidolle. Samoin hoitohenkilökunta tekee 14 tuntista viikkoa 7 päivänä viikossa.

  Jos me tavalliset kansalaiset (ja golfarit) samalla suhtaudumme välinpitämättömästi esim matkustamiseen ja menemme töihin lievien oireiden kanssa, edesautamme taudin leviämistä ja aiheutamme riskin niille, joilla on jo valmiiksi sairauksia.

  Siten, kehotan jokaista meistä pohtimaan mielessään haluanko estää tai edistää taudin leviämistä vai helpottaa terveydenhuollon kriittistä tilannetta sillä, että pyrin omin keinoin vähentämään taudin leviämistä. Tämä ei tarkoita panikointia, mutta omia oireita on syytä tarkkailla ja reagoida tavallista nopeammin, esim jäämällä kotiin sekä erityisesti tilanteissa, kun on tullut matkalta. Myös pienet asiat: käsihygienia, aivastelu, kättely ovat seikkoja, joihin on syytä kiinnittää huomiota yleensäkin, mutta erityisesti juuri nyt.

  Oma lähtökohta kaikessa on altistuminen; laita itsesi alttiiksi kaikelle ja vahvat voittaa – luonnon laki. Toki hiiret menee piiloon ja luulee olevansa turvassa- maailmassa se ei vain mene näin…

  KL1

  Minusta meidän kaikkien pitää suhtautua koronavirukseen vakavasti eikä ainakaan levittää ”hällä väliä” välinpitämättömyyttä.

  Tiedätkös, Putti-Possu, että sen hysterian ja hällävälin välimaastossa on monta eri asennetta, ja siellä suunnilleen keskellä on semmoinen kuin järkevä suhtautuminen? Se tarkoittaa tismalleen sitä, järkevää suhtautumista.

  Mitä tulee kättelemiseen, niin useimpien ihmisten kädet ovat monin verroin puhtaammat kuin ne pinnat, joita ihmiset koskettelevat päivittäin ja monta kertaa. Etenkin nyt, kun on rummutettu käsien pesemisen tärkeyttä. Mutta kuka pesee ja desinfioi ne kaikki ovenkahvat ja lukemattomat muut pinnat, joita työssä käyvät ihmiset hipelöivät työpaikoillaan, metrossa, bussissa, junassa tai ratikassa? Eipä kukaan, vaan niillä pinnoilla ne virukset vaanivat pahimmillaan toista viikkoa pahaa-aavistamattomia ihmisiä, jotka eivät ole muistaneet laittaa nitriilikäsineitä käsiinsä kotoa lähdettyään…

  Niin että, jäitä hattuun taas, Possu.

  Ongelmallisinta – sairastumisen lisäksi – on myös mahdollinen karanteeni, joka voi kevään aikana kohdistua keneen vain. Ja mieluiten olen kyllä karanteenissa Suomessa. Itse peruin juuri Irlannin reissun, olen kuunnellut aika monia terveysalan asiantuntijoita jotka kehottavat meitä senioreita olemaan lentämättä, välttämään ihmisjoukkoja, käymään ostoksilla hiljaisina aikoina – ja risteilyille ei missään nimessä saa mennä. Itseäni huvittavat Vikingin ja Siljan vakuuttelut siitä että sairastuneet kyllä viedään maihin esim Ahvenanmaalle ja laiva jatkaa normaalisti……jaa-a, mites jos viranomaiset ovat eri mieltä?
  Eli kunhan säät lämpiävät niin tehdään tästä kaikkien aikojen golfkesä Suomessa, ilman kättelyitä, jos terveystilanne ja säät suosivat. Viroon tekisi kyllä mieli, mutta katellaan…..

  Huomasin että Eurotourin Qatarin turnauksessa jotkut ryhmät kuittasivat kättelyn ”nyrkkikosketuksella” – sillä samalla ”jätkätervehdyksellä”, josta aikoinaan Sipilä, Soini & Stubb (”Kolme Ässää”) saivat kovasti kritiikkiä. Corona vai joku muu syy?
  Jos tämä Corona-kohu jatkuu golf-kauden alkuun saakka, niin ehdotan eräänlaista ”Karjalan poikii/tyttöi” tervehdystä, jossa kyynärpäät koskettavat toisiaan. Kuka muistaa vielä ”Karjalan Olut” logon? Että sillä viissiin.
  Vakava asiahan toki tämä Corona-virus on, mutta kyllä elämää on Coronan jälkeenkin ja elettävä sitä on epidemian aikanakin.
  Yleensä huumori ja golf pidentävät ikää.

  KL1

  Vakava asiahan toki tämä Corona-virus on, mutta kyllä elämää on Coronan jälkeenkin ja elettävä sitä on epidemian aikanakin.
  Yleensä huumori ja golf pidentävät ikää.

  Juuri näin!

  KL1

  Ongelmallisinta – sairastumisen lisäksi – on myös mahdollinen karanteeni, joka voi kevään aikana kohdistua keneen vain. Ja mieluiten olen kyllä karanteenissa Suomessa.

  Minä olisin mieluiten siellä paratiisisaarella, jossa juuri nyt on joitakin suomalaisia ja kasa ruotsalaisia. Tai no, mieluiten ilman niitä ruotsalaisia…

  McTqavis: Jos tämä Corona-kohu jatkuu golf-kauden alkuun saakka, niin ehdotan eräänlaista ”Karjalan poikii/tyttöi” tervehdystä, jossa kyynärpäät koskettavat toisiaan. Kuka muistaa vielä ”Karjalan Olut” logon? Että sillä viissiin.

  Ja eaglen/birdien onnistuessa ”ilma-yläviitonen”.

  Radiossa äsken todettiin, että ”perinteinen Suomalainen jurottaminen ja metrin etäisyys kanssaihmisiin otetaan käyttöön myös muualla maailmassa”

  Taitaa elämä potkia KL1 nimimerkkiä päähän. En ollut kuullut/nähnyt että flunssan takia eristetään maa euroopassa, tai että urheilutapahtumat/ yleisötapahtumat kielletään, lentoja vähennetään tuhansia. Kouluja suljetaan jne. Sarkastiset vastaukset saisit lopettaa KL1. Toivottavasti reissuasi ei peruta. Jos lähdet niin älä tule takaisin, voi olla että monella golfarilla on samanlainen toivomus. Repeämistä odotellessa, taidan pistää kahvit tulemaan.

  Arskalla samat aatokset kuin itsellä,miljoonat ihmiset karanteenissa,öljy ja pörssikurssit reippaassa laskussa.

  Eilen iltaan mennessä Italiassa 10.149 todettua coronavirus-tapausta ja 631 tautiin kuollutta. Kuolleisuus Italiassa 6 % ! Joku voi leikitellä sillä, että kuolleiden keski-ikä on 65 vuotta ja yhtään alle 40 vuotiasta ei Italiassa ole kuollut tautiin. HS:n mukaan moni Italialainen ja erityisesti nuori on vähät välittänyt taudin leviämisestä – mikä on ollut omiaan levittämään tautia entisestään. Myös moni vakavasti sairas on jäänyt hoitoa vaille, kun terveydenhuollon on ollut pakko keskittää resursseja (mm. tehohoitopaikkoja) corona-virukseen. Siten välilliset kuolemantapaukset lisäävät edelleen em. kuolleisuutta.

  Siten kaikenlainen leikinlasku ja asian vähättely on minusta asiatonta. Sen sijaan meidän on syytä korostaa kaikessa – erityisesti omassa toiminnassa – toimenpiteitä, joilla saadaan taudin leviämistä estettyä. Sen johdosta asialliset kirjoitukset mediassa ja myös täällä foorumissa toivon mukaan edistävät toimia, joilla meistä jokainen voi omalta osaltaan auttaa tilannetta. Olivatpa toimet sitten kättelyn välttämistä, käsihygienian korostamista, influenssarokotteen ottamista tai oireisena kotona pysymistä. Varsinkin nuoret (esim Italiaa koskevan artikkelin mukaan) ammentavat ajankohtaiset tietonsa usein sosiaalisen median kautta, joihin luen myös tämän forumin. Siten harhaanjohtavat tai vähättelevät kannanotot eivät mielestäni yhtään auta tässä erittäin vakavassa tilanteessa.

  Tässä mielestäni erinomainen artikkeli siitä, mitä yhteisötasolla pitäisi tehdä ja miksi (yhteenvetona, hyvällä valmistautumisella ja vahvoilla toimenpiteillä kuolleisuus putoaa 5% -> 0.5%). Yksilötasolla voi tietysti toimia myös samassa hengessä.

  https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-act-today-or-people-will-die-f4d3d9cd99ca

  PG

  Kaunis ainakin on koronavirus

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 292)
Vastaa aiheeseen: Koronavirus

Etusivu Foorumit Yleistä Koronavirus