23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Kokemuksia puttiharjoittelusta

Etusivu Foorumit Yleistä Kokemuksia puttiharjoittelusta

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 44)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Kertokaa, kuinka aktiivinen puttiharjoittelu talven aikana on vaikuttanut seuraavan kesän peliinne. Jos puttailulla on ollut selkeästi positiivinen vaikutus peliin, millaisia ovat olleet harjoitusmäärät? Oletteko vain puttailleet vai oletteko käyttäneet jotain erilaisia harjoitteita?

    Nimetön

    Hain Sulle vähän mutkan takaa viestin ’Helmiä klubilehdistä’, jossa puhutaan aiheesta.

    Jos et vielä ole singelipelaaja, niin asia on aika helppo. Opettele puttaamaan suoraan. Voima tulee siinä itsestään, kun panet jonkin merkin johon yrität pallon pysäyttää. Voit hyvin harjoitella tavallisella matolla tai lattialla. Joka viikko ainakin parina päivänä 100 puttia. Kun sen osaat, voit keskittyä greenin ’lukemiseen’. Se onkin jo toinen juttu… Siinä taas useimmat lyövät hiljaa ja greenin kaltevuuksia myötäillen, singelit ’kovaa’ ja keskelle. Toki pitkissä puteissa hekin lukevat myös greeniä.

    Syystä tai toisesta en menneenä talvena harjoitellut juuri muuta kuin chippiä, ja se olikin sitten mun VAHVIN LENKKI. Oli aika upeaa chipata aina lipulle niin, että sai siitä upotettua helposti.

    Jospa toivoisin Joulupukilta puttimattoa, niin puttikin kulkisi yhtä hienosti.

    Rehellisyyden nimissä singeliin on vielä pitkä matka

    Parin viikonloppupäivän kokemuksella tuo 500 puttia/vko ei näytä ongelmalliselta. Eri asia on miltä tuntuu ensi lauantaihin mennessä, maanantaista perjantaihin kun joutuu käymään töissä. Jos intoa vielä lauantaina riittää, taidan lisätä ohjelmaan nuo metrisetkin.

    Ensi kaudelle ajattelin parantaa chippi+putti osuutta niin että se on lähempänä kahta kuin kolmea, eli tuota chippiä pitäis kanssa alkaa treenailemaan. Tähän ei kylläkään ole mahdollisuutta kuin korkeintaan kerran viikossa.

    Niin, viime kaudella chippi+putti oli järkyttävästi enemmän kuin kolme.

    Nimetön

    Baarimestarin kirjassa on tarina biljardin maailmanmestarista, joka ensimmäistä kertaa elämässään tuli katsomaan golfkilpailua.

    – Minkä ihmeen takia he, hän kysyi, eivät lyö palloa reikään heti ensimmäisellä putilla?

    Niin, kysehän on vain yhdestä pallosta…

    Itselläni on ennen puttia yleensä yksi ajatus: Keskeltä sisään. Putin jälkeen tosin täytyy joskus todeta, että hyvä putti, vain suunta ja pituus pielessä.

    Eihän siihen muuta tapaa olekaan. Tosin sisäharjoittelu vääristää asioita (ainakin kotikutoisissa olosuhteissa) sillä kentällä tuo osuman keskikohta on yleensä haettava mutkan kautta (onkos tässä jotain analogiaa bilikseen päin?)

    Kunhan et käytä vallina kaverin jalkaa;o).

    Tottakai mä mainitsen että viitsistitkö painua.. siis siirtyisitkö sivuun;)

    Muistaisin että pitkälle viime vuosisataa tämän suhteen oli olemassa joku sotkeva sääntö, mutta ei kaverin jalan vaan hänen pallon suhteen?

    Nyt lähden tökkimään seuraavat 200 puttia…

    Näin täällä keskusteluissa vilauksen TG-newsissä olleesta puttivinkistäni.

    Hieman tarkennan etten kuule sitten ensi syksynä moitteita lupauksestani. Eli, 500 palloa 2 metrin puttia viikossa ja kierroskeskiarvosi tipahtaa, siitä olen varma. Mutta se 5 lyönnin tiputus ei ehkä päde sellaiseen pelaajaan joka pelaa n. 80 lyönnin kierroksia. Jos pelaat n. 100 ja harjoittelet talvella puttia säännöllisesti alkavat tuloksesi kesällä pääasiassa ysillä.

    Talvella on erinomainen tilaisuus opetella puttaamaan suora putti. Kentällä greenillä on kallistuksia mutta hyvän puttaamisen edellytys on osata putata suora putti. Jos et osaa putata suoraa puttia et saa palloasi kentällä halutulle linjalle josta se sitten voi kallistua reikään, JOS vauhti ja ennakko ovat arvioitu oikein. Tämä on minun mielipiteeni, se ei tarkoita sitä että se olisi ainoa oikea mielipide.

    Ja vielä lisäys. Suoran putin aikaansaaminen edellyttää mailan lavan suoruutta osumahetkellä sekä suoraa lavan liikettä haluttua linjaasi pitkin

    Pieni selvennys: onko tehtävä harjoitteena 500 kahden metrin puttia vai upotettava 500 kahden metrin puttia? Paljonko tää harjoite vaikuttaa kierrostuloksiin jos ne on lähempänä 130;-?

    Saldo tältä viikonlopulta on kaksimetristen osalta 118/300…

    Puttaa 500 puttia ja seuraa onnistumisprosenttisi kehittymistä kevättä kohti. 130 tulokset tulevat olemaan n.120.

    Kuulostaa hyvältä. Kannattavaa myös siinä valossa, että golfissahan putataan aina suoraan. Välillä otetaan vaan ’ennakkoa’ rinteistä.

    Eli voidaanko puttaaminen jakaa tuohon tekniseen perussuoritukseen, pituuden hallintaan pidemmissä puteissa sekä griinien lukuun/päättelyyn?

    Nuo jälimmäiset taitavatkin olla kesäjuttuja…

    En tiedä yhtään sisäharjoituspaikkaa jossa ’griiniä’ voisi lukea. Kotioloissakin tämä lienee vaikea (joskaan ei mahdoton) toteuttaa…

    Suoria putteja:)

    Etpä ole tainut Antti käydä Kivenlahden hallissa. Siellä voi mainiosti harjoitella erilaisten kallistusten huomioon ottamista. Valitettavasti pinta ei hiekasta huolimatta vastaa täysin oikeata greeniä. No, erilaisten kenttien greenitkin ovat kovasti erilaisia ja varsinkin ennen kisoja pitäisi aina huolellisesti tutustua eri kenttien tapaan hoitaa greenäjään.

    Puttien harjoittelu ei ole pelkkää sarjojen takomista. Perusasioiden, asennon, suuntaamisen ja lyöntitekniikankin pitää olla kunnossa. Itse harjoittelin viime talvena (ensimmäinen talveni) ahkerasti kotona puttimatolla. Tuhansien puttien jälkeen olin mielestäni keväällä kohtuullisen hyvä puttaaja. Peräkkäisten kaksimetristen puttien ennätys oli kivunnut jo 30:een.

    Karu totuus alkukesällä oli, että putti oli ajoittain täysin hukassa. Onneksi pelasin varsin paljon proystäväni kanssa. Hän korjasi puolenkymmentä virhettä puttaamisestani. Pääsin juonesta kiinni. Puttaaaminen alkoi sujua myös tositilanteissa. Pääsin muutaman kerran kierroksella jo selvästi alle 30 putin.

    Puttimatolla kotona tuntui toisinaan, että tätä voi jatkaa loputtomiin. Kerran kokeilin, montako kertaa saa pallon parista metristä peräkkäin sisään. 99 kertaa se onnistui, sadannen söhrin ohitse.

    Itseasiassa mä ole aina kiinnostunut että mitä-missä-milloin eli kuinkahan monessa sisäharjoittelupaikassa on mahdollista kiikaroida putteja – Kivenlahden lisäksi, siis…

    Putti ei ole ollut koskaan suurin ongelmani, mitä pitempi putti sen mielenkiintoisempi tai kaltevuus jees.

    Mutta 7 ensimmäistä vuottani 1988 – 1996 – pidin

    olohuoneen nurkassa putteria ja aina ohimennessäni puttasin 8 x 1-7 putin sarjoja sellaiseen metallialustaan , joka markeeraa reikää siinä on pienet kevytmetalliläpät, jotka nousevat ja laskevat pallon keskellä,jos se on sopivan vauhtinen putti. Läpi keskeltämeneväkään putti ei ole paha ,, koska luonnossakin puttaan usein takareunan kautta.

    Kesällä on kiva kikkailla kaltevuuta tosinipolla LUUKKU ( 8) greeneillä kaltevuutta. Ja aina, jos jää aikaa pelatessa, niin mielenkiintoisen puttilinjan voi kokeilla uudestaan jopa kilapilussa, jos se ei hidasta tai muuten häiritse kisaa tai kierrosta .

    Joskus on kiva kiertä’ä yksinään ihan putti- ja pitchharkkarein takia.

    Tänä talvena puttailentaas koska aion yrittää singelitasoa.

    Yhdellä harjoitusleirillä putattiin aamupäivisin 2 tuntia 2 metrin putteja ja yritettiin kasvattaa kolohvireikää suurmmaksi – kyllä se sillai kasvaa – pelko vähenee kuin hypätessä.

    Helsingissä Kivenlahti on ainoa jossa voi harjoitella myös greenin lukua.

    Voin olla väärässäkin, mutta minulle on jostain syystä jäänyt sellainen mielikuva, ettet asu Helsingissä ??? Jos asut Turun suunnilla niin käsittääkseni uudessa Kaarinan kuplahallissa on myös kallistuksilla varustettu harjoitusgreeni.

    Näin arvelinkin… ja mitä Turkuun tulee; jos sitä ei olisi, me Hämeenlinnassa asuttaisiin suomen tylsimmässä kaupungissa;)

    Sitten jäi vielä kalvamaan nämä kotona luettavat breikit: onkohan kellään kokemusta esmes autotalliin rakennetusta kallistetusta, usealta suunnalta putattavasta puttimatosta (ja rikkaimurin pitkästä johdosta – vai pattereillako?)

    Loppukaneettina knoppi: Miksi on on vallan erinomaista että Turku on olemassa? (alkukaneetti EI käy!)

    Nimetön

    Myös Ellivuoressa on hyvä, kallistuksilla varustettu puttigreeni. Niinikään bunkkeri löytyy. Ja tietysti aika hyvät lyöntipaikat. Järjestävät samantyylisiä viikonloppu-leirejä kuin Vierumäkikin.

    Missähän mahtaa olla Ellivaara?

    [tämän päivän saldo muuten: 53/80]

    #498174 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    kokeileppas kanssa paineen alla puttausta…

    3-5 palloa kolmelta etäisyydeltä peräkkäin reikään (esim 1m, 1,5m ja 2m) aina kun missaat yhden ni aloitat alusta.

    tee tätä joka päivä… joskus voi mennä aika kauankin harjoitteen tekemisessä..

    mm. riikka hakkarainen käyttää tätä

    #498175 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Hyvää treeniä arvatenkin… jotenkin vaan on sellainen kutina että tuollainen hienosäätö kuuluu kesän kuvioihin.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 44)
Vastaa aiheeseen: Kokemuksia puttiharjoittelusta

Etusivu Foorumit Yleistä Kokemuksia puttiharjoittelusta