19.9.–26.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][14]
KilpailuaSuomalaista

Kenttäranking 2022

Etusivu Foorumit Yleistä Kenttäranking 2022

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 91)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Mitä ajatuksia tulokset herättävät? Linna on edelleen 1.

  Nimetön

  Tosi suosittu Ringside ei pääse edes 100:n listalle. Olisko sitten niin että vierailijat ei tykkää? Miks käydä jos ei pidä?

  Kaikki nämä on aika epämääräisiä mittareita mutta ilmapiiri on ehkä oudoin. Minusta tätä parempi olisi jatkuva nettiarviointi jossa kentällä pelannut saisi kyselyn ja niistä tehtäisiin ranking. Kenttäkin voisi parantaa sijoitusta heti eikä vasta 2 vuoden päästä. Kyllä kai tälläkin tavalla löytyy 30 parasta johonkin järjestykseen. Tosin suuret vaihtelut voivat kertoa myös mittauksen heikkoudesta, ei välttämättä kentällä ole mitään suurta tapahtunut, edes verrattuna muihin.

  Slottsbanan varmaankin noussut rankingissa melkoisesti. Luulisi myös, että Kytäjän mittava griiniremontti näkyisi rankingissa – edellisvuosien luokattomat griinit eivät kylläkään näkyneet, kumma kyllä.

  Slottsbana nousi odotetusti mutta on ”vasta” 3. Nordcenterin Freamin 2. sija on kyllä iso tai jopa hieman epäilyttävä yllätys kun kenttä ei ainakaan suurta yleisöä miellytä juuri millään tavalla.

  Kytäjä ei näytä tässä kisassa pääsevän millään kärkisijoille.

  Nuo taitavat olla mielipiteitä, joista jokainen voi olla sitten samaa tai eri mieltä. Itse ainakin ihmettelen useita kärkipäähän sijoittuneita kenttiä ja niiden saamia arvioita. Listaus on 7265 vastaajan näkemys, eli noin 5% golfaajista on tuon listan esittämää mieltä.

  Parhain pelaamani kenttä historiassa on Linna Golf.
  Golf Resort Linna Golf tarjoaa tasokkaan 18-reikäisen golfkentän lisäksi huippuluokan hotelli- ja ravintolapalvelut yhteistyössä Vanajanlinnan kanssa.

  Vanajanlinnan vieressä oleva Linna Golf on jokaisen golfarin unelma. Kansainvälisen tason kenttä, erinomaisesti varustettu klubitalo ja huippulaadukkaat golfsuitet takaavat Linna Golfin osakkaille, vierailijoille ja yritystapahtumien järjestäjille eväät täydelliseen golfelämykseen. Audi Center Peltomäki Golf School palvelee kaiken tasoisia pelaajia huipputason harjoitusalueilla. Linna Golfissa on järjestetty menestyksekkäästi monia suuria kansainvälisiä golfkisoja mm. Finnish Open 2007, SK Golf Challenge 2009, European Amateur Championships 2010 ja European Amateur Team Championship 2014.

  Mielestäni nämä meriitit tekevät Linna Golfista ehdottoman ykkösen Suomi Golfin virstanpylväällä. Hyvänä kakkosena tulee Tavast Golf, jossa on miellyttävät saunatilat.

  Äärettömän pieni otanta isosta joukosta. Lisäksi en usko, että ns. Hyvien kenttien pelaajat vaivautuvat liiemmälti asiaa kommentoimaan. Itse pääkaupungin kenttien käyttäjänä ihmettelen varsinkin Hirsalan, Vuosaaren huonoa sijoitusta, koska molemmat kentät erinomaisessa kunnossa aina. Linna on mielestäni yliarvostettu muuten kuin griinien osalta, jotka kieltämättä loistavat.

  Ei tullut kyselyä ollenkaan. Johtuneeko siittä kun kirjoitin joskus Linna golfista negatiivisesti.

  Tavastissa hyvä sauna

  Varsinaista linkkiä ei taida olla missään? https://golfpiste.com/kenttaranking/

  Arvioinnissa iso painoarvo varsinaisen golfpelin (kentän kunto, layout, pelattavuus) ulkopuolisille asioille. Onhan tällainen tulos loistava piristysruiske maakuntamatkailulle, mitään pois ottamatta Eerikkalalta, Kuortaneelta tai vaikka Pielis-Golfilta. Hyvä suomalainen golf!

  KL1

  Tosi suosittu Ringside ei pääse edes 100:n listalle. Olisko sitten niin että vierailijat ei tykkää? Miks käydä jos ei pidä?

  Miten kenttä voi olla tosi suosittu, jos vierailijat eivät siitä tykkää? Tässä siis vittaan omaan kirjoitukseesi.

  KL1

  Itse pääkaupungin kenttien käyttäjänä ihmettelen varsinkin Hirsalan, Vuosaaren huonoa sijoitusta, koska molemmat kentät erinomaisessa kunnossa aina. Linna on mielestäni yliarvostettu muuten kuin griinien osalta, jotka kieltämättä loistavat.

  Jos lähdetään pikkaisen vertailemaan Vuokin ja Linnan layoutia ja pelattavuutta ylipäätään, niin ollaan aivan eri tasolla.

  KL1

  Nordcenterin Freamin 2. sija on kyllä iso tai jopa hieman epäilyttävä yllätys kun kenttä ei ainakaan suurta yleisöä miellytä juuri millään tavalla.

  Samaa mieltä. Onhan Fream layoutinsa puolesta hyvinkin mielenkiintoinen, mutta tuskin suuren yleisön mieleen. Tosin eihän tässä suuri yleisö äänestänytkään, vaan pieni ja aktiivinen porukka.

  Samaa mieltä. Onhan Fream layoutinsa puolesta hyvinkin mielenkiintoinen, mutta tuskin suuren yleisön mieleen. Tosin eihän tässä suuri yleisö äänestänytkään, vaan pieni ja aktiivinen porukka.

  Mikä on suuri yleisö? Nyt reilut 7000 aktiivista vieraspelaajaa antoi äänensä kuulua.

  Fream, Kytäjä, Linna (ja remontin jälkeen varmasti myös Slottsbanan) ovat ne ainoat kansainvälisesti tunnustetut ns. laatukentät. Freamin ”huonona” puolena on se, että kenttä vaatii kentän kiertäjältään myös golftaitoja.

  En ole vakuuttunut tutkimusmenetelmästä enkä siten oikein tuloksistakaan. Tällä kertaa löysin kyselyn roskapostistani liian myöhään, joten jäi vastaamatta. Kaksi vuotta sitten vastasin. Muistaakseni siinä annettiin kaikki arvosanat yhdelle kentälle ja sitten seuraavalle. Eli yritettiin muistella kokemuksia kahtena edellisenä kesänä pelatulta kentältä. En minä ainakaan usko pystyneeni laittamaan 15 kentän kutakin ominaisuutta oikeasti edes oman muistini mukaiseen paremmuusjärjestykseen. Mutulla ruksattiin. Jonkinlainen jatkuva on-line -raportointi heti pelikokemuksen jälkeen antaisi tarkemman tuloksen.

  Nyt kauden nro 38 alkaessa on mukava huomata, että suosikkikenttäni Linna on rankingin ykkönen. Vuosien varrella olen pelannut kenttää 158 kierrosta ja pidän sen layouttia parhaana koskaan pelaamistani kentistä, ulkomaiset mukaan lukien. Yksi ainoa hieman sokko avaus, muuten näkee mihin on menossa. Tarjoaa monia pelivaihtoehtoja lähes kaikilla rei’illä – suunnittelun merktiys suuri. Ehkä sellaiset 70 kierrosta tarvittiin, että pelikirja ”valmistui”.

  Haastetta on riittänyt sopivasti ja riittää vielä seuraaville 100 kierrokselle.

  Hinta-laatusuhteesta olen eri mieltä. Olen pelannut vuosittain 15-20 kierrosta Linnaa ja maksanut noin 35 €/kierros (30 kerran kortti, jolla voi viedä kavereitakin pelaamaan), mikä on mielestäni varsin kohtuullista…

  Muutenkin tuo ranking vastaa aika lailla omia arvostuksiani niiltä 20-30 kentältä millä olen viime vuosina pelannut. Mutta minä vastasinkin kyselyyn 😉

  Suomessa on ainoastaan yksi upea kenttä ja sekin sekin sijaitsee mannersuomen ulkopuolella. Slottsbanan! Ja sielläkin tuntuu kesällä siltä, että olisi ulkomailla.

  Ja sitten on semihyviä, hyviä ja surkeita kenttiä. Enkä rankkaa omia suosikkeja oman tuloskortin mukaan.

  KL1

  Fream, Kytäjä, Linna (ja remontin jälkeen varmasti myös Slottsbanan) ovat ne ainoat kansainvälisesti tunnustetut ns. laatukentät.

  Kansainväliseen ’tunnustamiseen’ vaikuttanee kansainvälisesti tunnetun kenttäsuunnittelijan nimi. Laatua ei nimi valitettavasti aina takaa, mikä on helposti todettavissa Suomen tunnetuimman kenttäsuunnittelijan töistä.

  Suomessa on vain kaksi oikeasti kansainvälisellä tasolla arvioiden huippuluokan kenttää – siis molemmat Kytäjän kentät.
  – niiden osalta ei tarvitse selittää mitään, eikä kenellekään.

  Kytäjän jälkeen tulee noin 15-20 kaikin puolin hyvää kenttää joilla on ilo pelata koska tahansa.
  – tähän luokkaan kuuluu linna, Slottsbana ja monet muut.
  – kokonaisuus ei kuitenkaan riitä huipulle.

  Ja, uskoisin että loput noin sata kappaletta täysin kelvollisia harrastuspaikkoja.
  – näissäkin olen aika monella pelannut.

  Kaikki kentät ovat pelaamisen arvoisia.

  – Parhain pelaamani kenttä historiassa on Linna Golf.
  – Suomessa on vain kaksi oikeasti kansainvälisellä tasolla arvioiden huippuluokan kenttää – siis molemmat Kytäjän kentät.
  – Onhan Fream layoutinsa puolesta hyvinkin mielenkiintoinen, mutta tuskin suuren yleisön mieleen.
  – Tavastissa hyvä sauna

  Ihan hauskoja kommentteja ja niiden esittäjät ajattelevat varmaan olevansa oikeassa. Kenttäranking kuitenkin perustuu 7265 vieraspelaajan mielipiteeseen, joista jokainen on arvokas (vaikka se poikkeaisi em. asiantuntijoiden mielipiteestä). On hyvä huomata, että vaikka kentän pelaamiseen liittyvillä kohdilla on isompi painoarvo, myös viihtyvyys, ravintola, palvelu, yms vaikuttavat kokonaiselämykseen.

  Esimerkiksi minä pelasin kahtena peräkkäisenä vuonna Vanajanlinnassa sateisen kelin jälkeen ja väylät olivat heikossa pelikunnossa. Samoin useana vuonna Kytäjän griinit olivat luokattomat, jolloin oma kokemukseni näiden perusteella oli negatiivinen. Yksittäisten ihmisten mielipiteet (omanikin) ovat vain kuriositeetteja, kun suuri vieraspelaajien joukko on merkitsevä.

  On kuitenkin lähinnä hymyilyttävää, jos joku väittää Vanajanlinnan olevan huippuluokkaa maailmaassa (tosin voi väittää paras pelaamani missään, jos on pelannut vain muutamassa). Jos esimerkiksi verrataan Eurooppalaisiin huippukenttiin, kuten Valderramaan tai Royal County Down -kenttään tai parhaisiin Skotlannin kenttiin, ei kai kenelläkään ole otsaa väittää Linnagolfia ”parhaaksi”

  PG

  Kaikki kentät ovat pelaamisen arvoisia.

  Tästä täysin samaa mieltä, mutta niistä muista gloffaren mielipiteistä olen – vain samaa mieltä 🙂

  PG

  Ilahduttavaa todeta, että Vanajanlinna Golf & Country Clubin menestyminen kenttärankingeissa on alkanut näkyä myös Linna Golf Oy:n osakkeiden hintapyynnöissä. Pörssin keskiarvohintapyyntö B-osakkeesta oli v. 2018 vain 133 € (8 ilmoitusta), mutta tänä vuonna jo 167 €! (9 ilmoitusta). Vai pitäisikö tuo laittaa koronan piikkiin…?

  Linnan kehuminen oli siis minun *mielipiteeni*. Kun puhuin pelaamistani ulkomaisista kentistä – se on tietysti vaatimaton otos eli lienee noin 70 kenttää. Kovin merkittäviä kenttiä – kuten Valderramaa – joukossa ei ole; tosin St Andrews’n kentät olen pelannut ja sitten esim Finca Cortesinin.

  Omissa arvioinneissa merkitsevät design ja kunto; esteettisyys hieman ja muut arviointikriteerit eivät lainkaan. Hinta-laatu -suhde ei ole merkittävä, mutta hinnan suhteen raja menee noin 300 €:ssa.

  Kenttää voi arvioida myös siltä pohjalta, käykö kentän pelaamassa vain kerran tai pari vs että kenttää pelaa kymmeniä kertoja. Minulle golf on ensisijaisesti suunnittelupeli. Jos pelaan kenttää kymmeniä kertoja, arvostan eityisesti sitä, kuinka monimutkainen suunniteltava kenttä on. Tämän vuoksi arvostan Linnaa. Toisaalta kenttärankingin idea taitaa olla se, kuinka satunnainen once-in-a-lifetime pelaaja kentän kokee.

  Linnan osaketta en koskaan ostaisi, mutta se on taloudellinen, ei kentän pelaamiseen liittyvä päätös. ja osaketta ostamattakin olen siellä pelannut keskimäärin hintaan 35 e / kierros ja niin alkavallakin kaudella.

  KL1

  Ihan hauskoja kommentteja ja niiden esittäjät ajattelevat varmaan olevansa oikeassa.

  Ymmärsin noiden kommenttien olevan esittäjiensä mielipiteitä, joten kyse ei ole oikeassa tai väärässä olemisesta. Myöskään kenttäranking ei tee kenttien sijoituksista yhtään sen enempää oikeita tai vääriä, ainoastaan kertoo sen millä kentällä kuinkakin suuri osuus sen kentän pelanneista on viihtynyt hyvin tai huonosti. Lisäksi, kuten itsekin kirjoitit, kokemukseen liittyy moni muukin asia kuin pelkkä kentän kunto tai layout. Joku saattaa arvostaa ruoan laadun, palvelun tai vaikkapa saunan hyvinkin korkealle arviota tehdessään, kun taas joku toinen ei syö eikä sauno ao. kentällä eikä siksi laita niille mitään painoarvoakaan. Niinpä kukaan ei voi sanoa jonkun henkilön itselleen muodostaman mielipiteen olevan väärä tai oikea.

  PG

  Möllikkä: Tosin suuret vaihtelut voivat kertoa myös mittauksen heikkoudesta, ei välttämättä kentällä ole mitään suurta tapahtunut, edes verrattuna muihin.

  Aivan. On monia tekijöitä, joita mittauksessa ei ole voitu ottaa huomioon. Esim. pelaaja x on arvioinut kentät a, b ja c ja pelaaja y kentät d, e ja f sekä pelaaja z kentät g, h ja i. Näiden arvioiden perusteella kenttien paremmuusjärjestys on jokin.
  Onko paremmuusjärjestys sama, jos x olisi arvioinut kentät [d,e,f], y [g,h,i] ja z [a,b,c] tai x[g,h,i],y[a,b,c] ja z[d,e,f]? Tuskin.

  Pappa Tykki: Hinta-laatusuhteesta olen eri mieltä.

  Samaa mieltä. (Siis eri mieltä). Vaikuttaa siltä, että arvioijat ovat käyttäneet greenfee-hintana Linnan ”normaalihintaa” (120 €), kuten myös Kytäjällä (120€) ja Sarfvikssa (200 €). Kuinka moni arvioija sen on omasta pussistaan maksanut? Veikkaan, että suurin osa itse maksavista on pelannut jonkinlaisella edulla tai tarjouksella. Tässä mielessä hinta-laatusuhde arviointiperusteena on hieman ongelmallinen. Mielestäni vääristymien välttämiseksi siitä tulisi luopua kokonaan, sisältäähän ne muut kriteerit jo laadun. (Tai yhtä hyvin kriteeriksi voisi ottaa pelkän listahinnan. Miksei myös sijainnin: jos kenttä on pitkän matkan päässä kotoa, niin hintaa tulee merkittävästi myös matkustamisesta.)

  Kentän eri osa-alueilta saamat pisteet ovat (kai) arvioijien antamien pisteiden keskiarvoja. Jos toisesta kentästä on annettu 250 arviota ja toisesta vain 25, niin jälkimmäisen kentän arvio on paljon epäluotettavampi kuin edellisen. Ehkä – kaikki epävarmuustekijät huomioiden – yhteispisteet tulisi pyöristää kokonaisluvuiksi?

  PT: osaketta ostamattakin olen siellä [Linnassa] pelannut keskimäärin hintaan 35 e / kierros ja niin alkavallakin kaudella.

  Linnan hinta-laatusuhde on erittäin hyvä minullekin. Viime kaudella pelasin siellä vieraspelaajana hintaan 30 €/kierros. Alkavalla kaudella aion pelata siellä (edelleen vieraspelaajana) alle 10 € per kierros, ellei matkakustannuksia huomioida.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 91)
Vastaa aiheeseen: Kenttäranking 2022

Etusivu Foorumit Yleistä Kenttäranking 2022