23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

KANNAT VAI VEDÄT?

Etusivu Foorumit Yleistä KANNAT VAI VEDÄT?

Esillä 24 viestiä, 1 - 24 (kaikkiaan 24)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Itse hankin kantobägin tätä kautta varten (toivottavasti kestää pitempään). On mielestäni kehittyneet viimeaikoina, kevyitä, kantoremelit ok ym. Onko talven aikana uskollisia vetäjiä siirtynyt toiseen leiriin? Kumpaa teet? Lyhyet perustelut mukaan.

    Nimetön

    Vedin – kannoin ja nyt taas vedän.

    Ensin vedin kärryä kun 90 -luvun alussa kantobägit olivat vielä mitä olivat.

    Sitten joskus viisi vuotta sitten ostin kantobägin. Ajattelin että se tekee lajista hiukan urheilullisemman ja muutenkin kovat jätkät…

    Ja kyllä, täyssetin kantaminen voi helteellä olla kovaa hommaa eli siinä mielessä tavoite täyttyi. Jalkani kuitenkin kipeytyivät usein, siis jalkapöytä ja nilkat. Tuttu lääkärismies sanoikin että toi on varma tapa hankkia itselleen lättäjalat ja mahdollisesti vielä selkävaivojakin vanhemmiten.

    Nyt vedän kärryjä aina enkä enää kantaisi bägiäni mistään hinnasta. Vetämälläkin ehtii!

    Yritin viime kesänä kantaa, mutta polvet meinasivat brakata … siis nyt vedän !

    Tuo bägistä aiheutuva 10-15 kg rasittaa jalkoja, varsinkin nilkkoja ja polvia. Jos kärsit näistä vaivoista, niin vältä bägin kantamista.

    dr

    Kannan. kerran otin clubilta kärryt mukaan mutta ennen ykköstiille ehtimistä muutin mieleni ja kärryt jäivät rangelle.

    kantaminen vain tuntuu luontevammalta, mutta ymmärrän toki kärryjen käytönkin.

    Nimetön

    Ihmisen luonnon mukaisesti tässäkin asiassa syntyy erimielipiteitä/tapoja. Itse vedän, mm. sen takia ettei kuntoni ole huippu luokkaa, ja haluan kaiken käyttää kaiken energiani golfin pelaamiseen, siis lyömiseen ja keskittymiseen. Alla on ainakin vanhemmalle iälle hyviä syitä ottaa kärry mukaan. Onhan se bägin kanto kovaa puuhaa. Toisaalta kantamisessa on myös hyvät puolensa. Saa mennä mistä haluaa, etenkin griinin ympärillä ja peruskuntokin kohenee, siis jos pystyy kantamaan.

    Ennen vedin nyt kannan pätee myös täällä… Nopeuttaa kun voi nuuska pallon pyöräyttää kävellessä, vetäessä ei onnistu… =)

    Kannan pääsääntöisesti, mutta jos on sadekeli niin vedän kärryjä. Sadekelillä kantaminen on hirveetä säätämistä, kun pitäisi pitää gripit kuivina jne. Ymmärän hyvin jos vanhat ihmiset eivät jaksa kantaa bägejään, mutta ei se nuorelle pitäisi iso vaiva olla, jos on, niin sitten kunto ei ole kohdallaan.

    Nimetön

    Ei se monellakaan kunnosta ole kiinni jos he eivät jaksa kantaa bägejään. Se on henkimaailman juttuja, kuten esim. itselläni: ei vaan viitsi lähteä kiertämään kenttää kantaen bägiä. Jotenkin se ajatus vain hirvittää, eikä sitä lähde kantamaan vaikka jaksaisikin.

    llk

    Olen kantanut alusta alkaen ja siitä on jo tullut niin luonteva osa minun golfia, ettei kärryjen vetäminen tunnu luontevalta. Kantaen pääsee kulkemaan helpommin, eikä tarvitse miettiä mistä saa kulkea.

    Molempi parempi… kannan, jos mukaan otan putterin/ysiraudan ja wizardin kevyttä ja lyhyttä 9reikäistä kierrosta varten. Mutta vedän aina kärryjä, kun pelaan ’täyspitkää’ kenttää. Lääkärisetä kielsi kantamisen, kun selässä on pieni rakenteellinen vika (löytyi magnettikuvauksessa). Nopeaan peliin pystyy kärryjen vetämisen kanssakin, jos hieman pohtii mistä menee minne. Sitäpaitsi ainahan voi swingata pallon suoraan tiiauspaikalta pitkin väylää lippulle/reikään:)

    Nimetön

    Vedän ja kannan.. Normaalikelillä kannan sillä onhan se helpompaa liikkua siellä greenejen lähelläkin jne mutta jos on oikein kova helle niin parempi mielestäni laittaa bägi kärryyn.

    Kannan, vedän ja työnnän=)

    ’Isosta’bägistä luovuin muutama vuosi sitten ja nykyään käytän vain kantobägiä, kun muuta en omista enkä haluakaan.Kantobägi sopii vaan mulle jotenkin paremmin?

    Harjotellessa ja yhdeksää reikää pelatessa kannan, muulloin vedän ja työnnän.

    Kannan. Tosta kunnon kohotuksesta vaan sen verran että peruskunto täyätyy olla aika surkea jos kantamalla sitä saa kohotettua, enemmänki tommonen pieni painonvartiointi onnistuu ku kantaa bägiään!

    Ja helteellä se kantaminenhan on tehokkainta, jos vaan fyysinen- ja psyykkinenkunto kestää!

    Kun kiertelen kenttää liikunnan nimissä pelaillen itseäni vastaan heitän bägin selkään mutta jos on kilpailu otan kärryn.Kyllä se kantaminen loppureikiä pelatessa rupeaa näkymään tuloksissa.

    Eipä noi tourituupparitkaan mailojaan kantele kun on panosta pelissä.

    Kannan enimmäkseen, ei tartte kierrellä ’kärrypolkuja’ mutta joskus käytän kärryjä ja silloin työnnän niitä edelläni.

    Nimetön

    Molempi pahempi. Itseasiassa energiankulutukseltaan mäkisessä maastossa joks samanarvoisia, vai mitä insinöörit? Lähinnä valintaan vaikuttaa sää, kierroksen luonne ja oma fiilis.

    esim: Jos helle, mutta iltapv-kuurojen mahdollisuus 48% eli varmasti sataa, ehkä vedän ja otan mukaan ne pari l vettä ja sadeasun, sateenvarjon ja ukkosenjohtimen. ja sadekierrokset mieluummin lepuuttaa bägiä sadehupun alla kärryssä…

    KANNAN! Olen SHG:n pelureita ja pelaan lakistossa paljon. Kaikki jotka on käyneet siellä ymmärtävän kantobägin idean.

    Olen aina vain kantanut bägiäni (3. vuosi käynnistymässä). En ole mikään iso mies (170 cm) ja ikääkin on ’jo’ yli 30 vuoden, mutta ei tuo kantaminen ole koskaan tuntunut rasittavalta – vaikka mailoja bägissä täydet 14 ja raudoissakin on teräsvarret. Ja golf on työmatkapyöräilyn lisäksi ainoa kuntoiluharrasteeni.

    Eräs tuttavani kiersi kenttää sykemittarin kanssa ja yllättävää oli, että syke oli korkeammalla vedettäessä kuin kannettaessa. Itse kannan keväällä ja syksyllä, keskikesällä vedän. Sateella tietysti (jos nyt on pakko pelata, kisa tmv.) on parempi vetää, sateenvarjon kanssa räpeltäminen kannettaessa saa hiljaisenkin miehen syttymään.

    Kannan.

    Ennen vedin kärryjä, mutta minulla se aiheutti hartiaan jännitystä. Loppuvaiheessa kierrosta hartiat olivat niin jumissa, ettei lyönnistä meinannut tulla mitään.

    Kantobagi auttoi asiaan, ei tunnu raskaalta, ei edes loppurei’illä.

    Ennen kannoin aina. Nykyään on tavaksi tullut ottaa kärryt kisakierroksille. Liekö joku henkinen juttu, mutta kierroksen lopulla tuntuu olevan enemmän virtaa kun puskee kärryn kera.

    Vedän. Aluksi vedin ja sitten siirryin kantamaan, koska se on ’urheilullisempaa’ ja ’kovempaa’. Mutta kyllä kävi sen verran raskaaksi (vaikka olenkin nuori ja hyväkuntoinen), että mielestäni tulokset kärsivät kantohommasta.

    Kantobägien suosioon vaikuttanee sekin, että hyvän kantobägin saa halvemmalla kuin hyvän kärrybägin…

    Mutta jos peli ei siitä kärsi, niin mikä ettei…

    JJP

    Kannan. Jos päivässä kaksi rundia, niin eka kannetaan ja sitten pyritään toinen rundi vetämään.

    Ne uskolliset muutkin bägin kantajat, kiinnittäkää huomiota siihen kuinka nostatte kantobägin. Itselläni tuli hieman murheita olkapäähän kun nostin tuon bägin aina samalla tavalla väärin. No, sitten tietenkin tulee kysymys kuinka se pitäisi nostaa. En minä tiedä.

    Pääsääntöisesti kannan. Sateella tai jos on sateen uhkaa niin vedän, sateellä tavarat pysyy paremmin kuivana kärryssä kun bägin päälle saa helposti vedettyä sen sadehupun. Myös kilpailuissa ehkä mielummin vedän.

Esillä 24 viestiä, 1 - 24 (kaikkiaan 24)
Vastaa aiheeseen: KANNAT VAI VEDÄT?

Etusivu Foorumit Yleistä KANNAT VAI VEDÄT?