23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Irlanti…päivitetyt vinkit?

Etusivu Foorumit Matkailu Irlanti…päivitetyt vinkit?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 35)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Tervehdys pitkästä aikaa. On ollut ns. muuta tekemistä viime aikoina 😀

    Olis taas tarkoitus lähteä reissuun keväällä kaveriporukalla. Tällä kertaa suuntana Irlanti. Alustavasti kahdella alueella pyöritään yhteensä viikko. Ajankohta 20. – 27.4.2006

    ’Ballybunion & Lahinch alue’ + Dublinin ympäristö ovat varmaan kohteemme. Olisiko päivitettyjä vinkkejä tuolle suunnalle? Entiset vinkit on hakusanalla Irlanti jo luettu. Kiitokset aiemmille kirjoittajille.

    Nimikenttiä = kalliita kenttiä kierretään varmaan fifty-sixty suhteessa, joten varsinkin helmet sieltä evukkaammasta päästä kiinnostaa.

    Lisäksi vinkkejä B&B majoituksista ko. alueilta lueskelemme mielellään.

    Kiitokset jo etukäteen vinkeistä.

    Tämä Eddie Hackett’in suunnittelema Hollystown’in puistokenttä kannattaa käydä kiertämässä. Paikka henkii aitoa Irlantilaista goftunnelmaa. Ei mitään luksusta mutta kaikki on kohdillaan, edullista greenfee’tä myöten. Klubilla on ystävällinen palvelu ja ihan kohtuullista ruokaa. Helposti pääsee myös juttuun paikallisten pelaajien kanssa, kivaa porukkaa.

    Satunnaisten vieraiden kannattaa pelata ensiksi Eddie Hackett’in suunnittelema alkuperäinen 18 väylän kokonaisuus. Sitten lounaan päälle ikäänkuin jälkiruuaksi uudet 9 väylää. Kenttä sijaitsee noin 15-20 minuutin taksimatkan päässä keskustasta.

    Hollystown ei ole mikään ylihinnoiteltu turistipyydys vaan mukava ja aito paikallisten pelimiesten kenttä. Suosittelen…

    Lue lisää: Hollystown Golf Club

    Aloitin itse viime kauden Irlannissa pääsiäisen aikaan ja pelattiin muutama todella hyvä links-kenttä länsirannikolla. Voin todella suositella Carnea ja Enniscronea, joista varsinkin Carne on todella ikimuistoisella paikalla keskellä ei mitään.

    Molemmat kentät olen nähnyt UK:n sadan parhaan kentän listalla ja Carne mahtuu jopa maailman sadan parhaan kentän joukkoon monien listausten mukaan. Majapaikaksi suosittelen mitä tahansa pientä idyllistä b&b:tä maaseudulla. Näiden kenttien lisäksi länsirannikolta löytyy kymmeniä muita hyviä ja kohtuuhintaisia tai halpoja kenttiä, jotka varmasti ovat pelaamisen arvoisia. Nyrkkisääntö voi kai sanoa, että mitä lähempänä kentät ovat Dublinia, sitä kalliimpia ne ovat.

    Istuin viikko sitten Hotelli Arinan ravintolassa odotellen alkuruokaani, etanoita valkosipulivoissa, kun satuin vilkaisemaan ulos Isokadun vilinään. Kulman takaa sukelsi esiin mies ilman paitaa, oli näkyvillä hetken ja katosi taas ihmisten joukkoon. Zapal! – tuli ensin mieleeni. Hänestä ei aikoihin ole kuultu mitään ja nyt hän juoksee ilmeisen häiriintyneenä yläruumis paljaana talvi-iltoina pitkin Oulun katuja ja kujia.

    Nyt huomaan, että onneksi tämä ei ole asioiden oikea tola, vaan mies on palannut cosa nostran pariin ja on menossa keväällä Vihreälle Saarelle!

    No sinnehän minäkin. Tosin viikkoa, paria aikaisemmin.

    Olen kaikille Irlantiin menijöille, kysyttiin sitä tai ei, korostanut ainakin yhden links-kentän pelaamisen välttämättömyyttä. Hän, joka ei ole lyönyt linksillä 125 metristä par-3:sta vastatuuleen rautakolmosella, ei tiedä golfia pelanneensa.

    Lähinnä Dublinin keskustaa on St. Anne Golf Club joka on mielestäni varteenotettava vaihtoehto paitsi sijaintinsa, myös hintansa puolesta. Kallishan se on ( n. 70 €) muttei sikakallis kuten esim. Royal Dublin jne.

    Luin hiljattain Hufvustadsbladetista kahden sivun artikkelin edullisesta golfaamisesta Dublinin suunnalla ja siinä esiteltiin kunnallinen links jonka gf oli 20 €. Kuulemma enemmän kuin hintansa väärti. Pahaksi onneksi vaimoperkele on hävittänyt lehden mutta aion setviä tuon kentän nimen julkisuuteen.

    Olen suunnitellut peruuttaa perheen Joulun ja säästyneillä rahoilla kustantaa itselleni rundin K-klubilla. Lasketaanko sinne turisteja huhtikuussa kuokkimaan, on vielä selvittämättä. Siinä on lähistöllä myös City West jossa ajattelin yöpyä ja pelata kohtuu puistokenttiä kohtuu hintaan. Sinne nyt ainakin. Myöskään ei pidä unohtaa St Margaretia joka on puistokenttä kauneimmillaan.

    Dublinin keskustassa on Conolly Stationin lähistöllä pikkuhotelleja joissa yöpyy 50 eurolla yön. Siitä on hyvä ampaista yöelämään ja kaupungin kymmenille kentille.

    Tervetuloa takaisin, Zapal, ja hyvää matkaa!

    Marraskuussa vedettiin tälläinen setti:

    Su aamu Adare Manor

    Ma aamu Waterville

    Ma i-päivä Tralee

    Ti aamu Ballybunion Cashen

    Ti i-päivä Ballybunion Old

    Ke aamu Lahinch Old

    Ke i-päivä Lahinch Castle

    To aamu The Hertitage

    To i-päivä PGA National

    Eli samalla suunnalla oltiin mitä suunnittelette.

    Omia komentteja:

    -Ballybunion Old ei ole hintansa väärti. Odotukset olivat itsellä hurjat ja pettymys oli karu. Taasen mielestäni Cashen edustaa pelaamistani kentistä parhaimmistoa.

    -Lahincin Castele kannattaa myös jättää väliin, sillä se on hyvin vaatimaton linksi.

    -Jos vaan Waterville mahtuu settiinne, niin suosittelen sitä ihan kypällä. Jo pelkästään pikku tie Watervilleen tarjoaa huimia maisemia.

    Samoihin aikoihin ollaan itsekikin taas lähdössä. Liput on varattu 23.4-28.4 Finskiltä meno-paluu hintaan 225,17. On lentäminen halpaa! Oma kohteemme rakentuu tällä kertaa pohjoiseen Royal Portrushin ympärille ja matkan aikana pelataan kahdeksan kenttää.

    Minusta ei oo apua kertomaan minne kannattaa mennä ja minne ei – mut toi Old Head Golf Links kiinnostaa kovasti. Onks kukaan täällä päässyt kyseistä kenttää pelaamaan? Mahtavalla paikalla näyttää olevan ja kentän nettisivujen kuvat ainakin ovat päätä huimaavat – kuten on green fee:kin ’The headline rate for 18 holes is €250 for this season’.

    Lue lisää: Old Head Golf Links

    dr

    Zapalille en osaa vinkkejä antaa, mutta jeijeille kylläkin.

    Vietin itse vajaan viikon pohjois-irlannissa lokakuun alussa pelireissulla.

    kentistä tietenkään Royal Portrushia ei voi jättää väliin, vaikka Dunluce kentän £95 gf viikolla vähän suolainen onkin. Portrushissa kannattaa ehdottomasti pelata molemmat kentät (= dunluce + valley). Suosittelen myös lämpimästi caddietä Dunlucelle, etenkin jos satut saamaan Dessien. kaveri oli ihan käsittämätön putinlukija eikä strokesaveriakaan tarvinnut vilkuilla. Dunluce kentästä jäi mieleen muutama mahtava reikä, esim 5 & 6 joista ensimmäinen pelattiin suoraan merta päin ja jälkimmäinen takaisin sekä tietysti 14 Calamity 210yds par3 hurjan rotkon yli dyynin huipulla.

    Royal Portrushin kakkoskenttä Valley on myös ehdottomasti pelaamisen arvoinen, gf taisi olla £32 tai £ 15 jos pelasit sen samana päivänä dunlucen kanssa. Valley ei hävennyt yhtään dunlucella, itse pidin sitä jopa mielestäni yhtenäisempänä kokonaisuutena kuin dunlucea. Erityismainintana pitää muistaa Curran Point, 237yds pitkä par3 🙂

    Toinen vierailun arvoinen links alueella on Castlerock, jossa käydessä kannattaa myös pelata ’relief nine’, eli ylimääräinen ysi joka lähtee vähän kauempaa klubilta. Kenttä oli tosi kiva satakunta vuotta vanha perus links joka oli hinta laatu suhteeltaan mitä parhain (GF taisi olla £50 mutta minut niputettiin brittiseurueeseen ja veloitettiin vain £20) Golfdigestin pohjois-irlanti jutussa oleva kuva on muuten 9. reikä juuri castlerockista http://golfdigest.com/newsandtour/index.ssf?/newsandtour/gw20051014travel.html

    Ja kun alueella on, niin kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa Dunlucen linna, Giant’s Causeway (ihan käsittämätön paikka!) ja tietenkin Bushmillsin tislaamo 🙂

    sanohan reissulla sitten terveisiä Guinnesille

    on antosampaa sukeltaa kolohvin irkku historiaan kuin Bhuketin tulevaisuuteen,

    Tuo Sam Hoganin mainitsema Old Head Of Kinsale niminen kenttä aivan Irlannin eteläkärjessä on todellakin käymisen arvoinen paikka, joskin kohtuu matkan päässä Ballybunionin seudulta. Mutta kenttänä upea, ja toisaalta näkymät myös vertaansa vailla. Ja kun sieltä löydät kyltin jossa varoitetaan menemästä etsimään palloa kyltin takaa, kannattanee uskoa, pudotusta tulee mereen asti varmaan 100 metriä. Siellä löytyy niitä väyliä, jossa lyödä pallo kohti merta ja antaa tuulen kuljettaa se kohti griiniä, tiiboksin ja griinin väli on siis pudotusta ja merta.

    #640510 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Isot kiitokset kaikille vinkeistä. Täytyy ottaa reissuporukan kanssa tarkempaa surffailua vinkkien perusteella.

    ’Korkea vitonen’ myös Jäsen XXL:lle 😀 Hervotonta menoa sulla ruokapöydässä 🙂

    ’Paluu’ oli sitten vähän nihkeä, sillä vasta nyt luin seuraavan kerran palstaa. Jospa helpottaa, kun saa tönön valmiiksi. Vielä about 3-4kk jäljellä. Jospa kuitenkin just ennen matkaa. Kamat sisään ja karkuun (pikku kepponen vaimolle). Jospa tavarat olisi paikoillaan, kun palaa Irlannista 😉

    #640511 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Suosittelen vakavaa harkintaa tuon pikku kepposen kanssa. Voipi käydä niin, että vaimo yhtyy leikkiin ja tekee sinulle vastaavan jäynän: tavarat on paikoillaan mutta ulko-oven lukko on vaihdettu!

    #640512 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Waterville on ehdoton must. Se on haastava ja hieno kenttä, jonne kentän kunniakapteeni Payne Stewart -vainaa aikanaan keksi viedä jenkkipelaajat haistelemaan paikallisia tuulia ennen The Openia. Mukaan lähtivät Tigerit ja O´Mearat. Ensimmäisen reiän nimi on enteellisesti ’Last Easy’. Aivan kentän vieressä on edullinen ravintola-pubi-majoitus, jossa vaihdoin ajatuksia Jenkkien tuoreen amatöörimestarin kanssa. O´Mearaan taas törmäsi Traleessa. Watervillen rauhallisessa kylässä asusteli pitkään piilossa julkisuudelta muuan Charlie Chaplin. Kun siellä päin heiluu, kannattaa ehdottomasti pelata perinteikäs ja edullinen Dukes, jonka väylillä aistii, millaisiin maisemiin ensimmäiset kentät syntyivät kuin itsestään. Toinen mukava links lähistöllä on Palmerin suunnittelema Tralee. Mitä mieltä sitten ollaan Bullybunionista, jonka tärkeimmät golflehdet rankkaavat pääsääntöisesti kymmenen sakkiin? Mielestäni jokaisen on muodostettava oma mielipiteensä, pelaamalla. Tunnelma heti ykkösväylällä on kieltämättä erilainen. Ehkäpä syynä on väylän oikeaa laitaa miehittävä hautausmaa, jossa moni golfari lepää mielestään parhaalla mahdollisella paikalla saattelemalla golfareita kierrokselleen.

    Suosittelisin kiertämään puistokentät kaukaa, sillä niitä saa pelata riittävästi muuallakin. Linksiä varten sinne mennään ja nauttimaan haasteista.

    Hyviä reissuja!

    #640513 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tämän päivän sanomalehdessä on Finskin iso ilmoitus: kahden hengen edestakaisia lentoja sinne sun tänne, eräs kohteista Dublin, hinta 300 €.

    Laskin tossa äkkiä taskulaskimella että se tekee yhdelle hengelle 150 €! Se ei, pojat ja tytöt, tuosta enää halpene; matka varataan nyt!

    #640514 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Viime syksyn reissun lippuja ei varattu ajoissa, kun toivottiin hinnan laskua ja loppujen lopuksi kävi juuri toistepäin. Sas sai toista sataa egeä enemmän per nuppi. Ja kaljastakin joutu koneessa maksamaan 3 € / kipale.

    Nyt sitten varattiin kun päätettiin reissun ajankohta.

    Ja näin kävi. Taas hävittiin Finskille 75 egeä per nuppi. No onneksi Finskin reitti koneessa on juomat ilmaisia.

    #640515 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Joopa joo, vai juomat ilmaisia…

    Koskas oot lentäny Finskin reittikoneella viimeksi? Et sä niillä lennoilla mitään hyviä ’pohjia’ tule enää vetämään.

    #640516 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    EFC

    Miedot juomat taitaa olla vielä ’ilmaisia’, mutta nekin vain pidemmillä euroopan reiteillä.

    #640517 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    En nyt saannut broidin vaimoa kiinni joka on finskillä lentoemo, mutta j-aattona oli kyllä asiasta puhetta ja olut/viini pitäisi olla ilmaista.

    Ja oluestahan oli puhe eikä mistään pohjista.

    Menopäivänä on heti peli joten ei ole aikaa eikä halua kännäilylle.

    #640518 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    ts

    Eikös Irlantiin mennä vasta syksyllä? Siellähän on sillon jotkut kisatkin.

    #640519 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    EFC

    Mielestäni mainitsin että MIEDOT ja heittomerkit siksi jotta kyllä ne lipun hinnassa mukana on !!!

    #640520 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Anna sen broidin vaimon olla. Kyllä tässä sen verran lennellään, että tiedetään mitä siellä nykyään saa. EFCn mainitsema politiikka on voimassa melkein joka lentoyhtiöllä (paitsi nää uudet kalakukko-airwaysit).

    Nätisti pyytämällä saattaa myös yhden konjakin saada. Lisää pyytäessä saa ensimmäiseksi mulkaisun. Eri asia on sitten, kun lennetään kauemmas.

    Säästele sinne Irkkuihin vaan. Siellä saat sitten kierroksen jälkeen hyvää Guinnessia ja kaikkea muuta hyvää. Taidan itsekin piipahtaa siellä helmi-maaliskuussa.

    #640521 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Päätimme muutama viikko sitten matkan ajankohdan katseltuamme halpoja lentoja Irlantiin. Silloin oli OULUSTA 300e ees taas hinta yhdelle + toimitusmaksu. Pari kaveria sitten otti pisteillä lennot ensin ja samalla netissä pomppas halvin hinta 122 euroa ylöspäin. Pikkusen harmitti, kun meikä oli se, jolta puuttu pisteitä ja piti homma hoitaa rahalla. No onneksi vetkuteltiin ja koetettiin löytää ratkaisua muuta kautta.

    Lueskelin sattumalta sitten eilen pikaisesti palstaa ja ketjuun oli tullut vinkki halvoista lennoista. Heti katsomaan Finskin sivuille. No tottahan se oli. Olis ollu 223e ees taas yhdelle, jos olisi kaksi jamppaa ostanut liput. Harmi kun vaan yksi lippu tarvittiin.

    Klikkailut etusivun kautta 1 henkilön hinta ja kappas taas oli hinta laskenut samaan 300e ees taas Oulusta. Äkkiä varaten ja hymy huulille. Kerrankin kävi tuuri.

    Kiitti taas vinkistä.

    #640522 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Surffailu kannattaa aina! Hyvää matkaa ja hyviä pelejä! Joko kentät on valittu?

    #640523 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Links-fanina Irlanti on ollut aina lähellä sydäntä ja mielessä itää orastava toive ensi kesän pelimatkasta sinne. Tämä ketju ja varsinkin tuon Watervillen kotisivut saavat aikaan poltteen nousemisen toiseen potenssiin.

    On aikas makean näköinen paikka. Vaikuttaa haastavalta; pituutta on melkoisesti (7309yds) eikä ainakaan kuvissa näytä kovin leveältä. Neljän mailan tuuli naamaa vasten niin 464 jaardisella par4:lllä on GIR kovassa.

    Missä päin Irkkuja tämä on? Hintoja ei vielä oltu julkaistu ensi kaudelle, mutta vaikuttaa hintavalta mestalta.

    Lue lisää: Waterville Links

    #640524 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Waterville on Kerryn provinssissa/maakunnassa/pitäjässä tai miksi ne näitä läänejä kutsuvatkaan. Kerry taas on aivan saaren luoteiskolkassa. Oheinen kartta selvittänee sijainnin. Alueella on muitakin hyviä ja helvetin hyvä kenttiä.

    Lue lisää: Kerry

    #640525 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    ..tietenkin Kerry on lounais-Irlannissa eikä missään luoteisessa. Silly me!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 35)
Vastaa aiheeseen: Irlanti…päivitetyt vinkit?

Etusivu Foorumit Matkailu Irlanti…päivitetyt vinkit?