26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Hyvää Joulua

Etusivu Foorumit Yleistä Hyvää Joulua

Esillä 21 viestiä, 51 - 71 (kaikkiaan 71)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #449460 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    KL kirjoitti: (23.12.2010 22:44:04)

    Parti kirjoitti: (23.12.2010 22:33:46)
    Nyt räpsähti paistomittarista pohja näkyviin. Toinen possu pois uunista lepäämään keittiön pöydällä ja toinen tänne sohvalle.

    KL kirjoitti: (23.12.2010 21:05:59)
    Kinkkupussin etuna on uunin puhtauden lisäksi maittava kinkunpaistoliemi, jota voi hyödyntää niin keitoissa, kastikkeissa kuin uunivuoissakin. Sen voi myös pakastaa.

    Todelliset herkkusuut sipaisevat jäähdytetyn kinkunpaistoliemen päälle noussutta kinkunrasvaa näkki-, ruis- tai varrasleivän päälle ja nauttivat huikaisevasta makuelämyksestä. Kolesterolista viis, nyt on joulu!!!

    Tästä tulee lapsuus mieleen. Silloin kun joulu alkoi ”tirri-leivän” syömisellä. Maalaiskinkussa oli kunnon kerros läskiä pinnassa ja osa siitä suli kinkunpaisto-astiaan lihasnesteen kanssa. Siihen kun uittaa tuoreeltaan ruisleipää niin tietää miten hyvältä elämä voi suussa maistua.

    Parti, my MAN!! Miltei samaan pääsee lämäämällä kamaran alla olevaa läskiä ohuen siivun leivän päälle… NAM NAM!

    Kokeilunhaluisille annan vinkin: Poistettuasi kinkun nahan (= kamara) leikkaa se ohuiksi viipaleiksi ja laita uuniin leivinpaperin päälle paistumaan 225-250°C kunnes viipaleet ovat ruskeita ja rapeita. Nahan alta ei kannata poistaa rasvaa ennen paistamista. Tuloksena on peritanskalaista HERKKUA.

    Kai ne narut pitää kuitenkin poistaa ennen nahan poistamista, menee muuten aika nyppimiseksi.

    #449461 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Jos lähtis maate. Eiköhän se kinkku siellä uunissa yksinkin pärjää. Toivottavasti lapset ei laula aamulla: Tuli kinkusta rusina, tuli kinkusta rusina….

    #449462 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Maate mennään kanssa täällä. Mutta sitä ennen kiitos KL:lle ’tanskalaisvihjeestä’. Oli tosi hyvää, vaikka olisi pitänyt vielä malttaa vähän kauemmin pitää uunissa.

    Ja puttimattokin tuli viriteltyä ja harjoiteltua niin, että kun veljenpojat tulee huomenna, niin niillä ei ole mitään jakoa.

    #449463 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Joo vit*n kinkku, nostettiin pois pelliltä ja eikös tanan pussi revennyt ja rasvat pitkin hellaa, keittiön lattiaa jne. No nyt niitä on siivottu, kiva odotella kun rasva alkaa härskiintymään joissain rakosissa ja haju leviää pitkin kämppää. Onneks ei kellään palanut jalat.

    #449464 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    EFC

    Täällä kinkku jo valmis. Mittarina laatikkopunkun lisäksi uuniin integroitu anturi. Maistiaissiivut leikattu ja hyväksi todettu.

    #449465 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    EFC kirjoitti: (24.12.2010 0:23:36)
    Täällä kinkku jo valmis. Mittarina laatikkopunkun lisäksi uuniin integroitu anturi. Maistiaissiivut leikattu ja hyväksi todettu.

    Niin siis Kiitokset kaikille, jotka nähdessään “nimim” Lipulle tunkeutuneen palstalle, eivät tunteneet kommenttejani hyökkääviksi.
    Oikeastaan oma “fiilis” on, että itselle paras paikka saada palautetta on ollut tämä FOORUMI.

    Muistan erityisesti neuvot saada “rauta 3, ns. airbourne kaari.
    Siis ei sellaista ”kuperaa kaarta rulleilla”, vaan poraavaa lentorataa – stoppi muutamalla pikku pompulla griinille. Siis 3- iron.

    Olen kiitollinen, että sain pelata ja harjoitella tämäkin kauden ilman loukkaantumisia.

    Iso asia on, että työnantaja on katsonut ns. läpi sormien tätä monivuotista ”vääntöä”.

    Miten muilla?
    Uusi vuosi silti vääjäämättä tulossa taasen – vieläkö vanhoilla ideoilla vai “askel” eteenpäin?

    Siis, MITEN KEHITÄN OMAA GOLF- PELIÄNI VUONNA 2011?

    #449466 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Rauhallista Joulua kaikille linnuille ja omistajille, sitoutuneille ja sitoutumattomille sekä noin yleiaseti kaikille golfareille !!!

    PS Näin se ilmastomuutos etenee. Muutama vuosi sitten pelasin täyden kierroksen Vuosaaressa ja tänään taitaa olla hiihtolenkki edessä !

    #449467 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL

    Rauski kirjoitti: (24.12.2010 0:11:33)
    Joo vit*n kinkku, nostettiin pois pelliltä ja eikös tanan pussi revennyt ja rasvat pitkin hellaa, keittiön lattiaa jne. No nyt niitä on siivottu, kiva odotella kun rasva alkaa härskiintymään joissain rakosissa ja haju leviää pitkin kämppää. Onneks ei kellään palanut jalat.

    Laita kinkku pusseineen ensi kerralla paistumaan uunipellin sijaan uunipannulle (= semmoinen syvä pelti). Liemen saa siitä kätevämmin talteen leikkaamalla pussista kulman auki ja kallistamalla peltiä kinkkuineen. Se on yhden kokeneen tai kahden vähemmän kokeneen homma (toinen voi pitää kinkusta vähän kiinni toisen kallistaessa peltiä, jolloin kinkku ei pääse valumaan pellillä). Muista laittaa tiskihanskat patakintaiden alle, niin pahakaan roiske ei tunnu missään.

    HYVÄÄ JOULUA!!!

    #449468 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Jotta kaikki säästyvät näistä kinkun paistoon liittyvistä kommelluksista ja alituisesta stressistä tulevina jouluina, ehdotan, että KL julkaisee ensi vuonna jo muutama päivä ennen joulua palstalaisille kootut ohjeet kinkun paistoon ja jälkikäsittelyyn.

    Sopiiko näin?

    ja vielä kerran

    Rauhallista joulua kaikille!

    #449469 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tuossa kuusta koristellessa heräsi lyhytmuotoinen keskustelu entisajoista kun ei vielä ollut sähkökynttilöitä. Mahtoi ne aidot kuusenkynttilät olla vaarallisia vempeleitä. Minä en ole enää kovin nuori, mutta sen verran kuitenkin, etten muista meillä niitä koskaan käytetyn. Joulukoristelaatikossa juniorina kyllä nähnyt olen, mutta en kuusessa. Koskakohan sähkökynttilät suomessa yleistyivät?

    Muistaako kukaan lapsuudestaan minkämoiset turvajärjestelyt noihin aitoihin kuusenkynttilöihin liittyi? Lapset käsiraudoilla sohvanjalkoihin, humalaiset miehet pihalle pakkaseen, vahtivuorot Jouluillaksi? Kävikö koskaan likipiti tilanteita. On tuo kuusi sen verran kuiva että sytkärillä jos vähän reunaan näyttäisi, aika hätäseen saisi lattialta kerätä koristeet harjalla takaisin laatikoon.

    #449470 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Wikistä ei tietoa löytynyt, mutta tällaiseen törmäsin:

    Kuusenkynttilöistä on tietoja jo 1600-luvun Saksasta, joulukuusen kotimaasta. Suomenkin joulukuusissa ovat alusta asti tuikkineet kynttilät, aluksi elävät kynttilät, nykyään useimmin paloturvallisuuden takia sähkökynttilät. Sähkökynttilät alkoivat yleistyä 1950-luvulla, mutta niistä on vanhempiakin mainintoja: esimerkiksi jo vuonna 1905 koristeltiin pietarsaarelainen ulkokuusi sähkölampuin.

    Eli monella meistä niistä varmaan lapsuuden muistikuvia on, koska -60 luvullakin niitä lienee yleisesti viellä käytetyn.

    #449471 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    ts

    Henkka kirjoitti: (24.12.2010 12:14:18)

    Eli monella meistä niistä varmaan lapsuuden muistikuvia on, koska -60 luvullakin niitä lienee yleisesti viellä käytetyn.

    70-luvun alusta muistan vielä oikeita kynttilöitä kuusessa käytetyn meillä. Saattaa olla jossain jopa tallessa niitä jalkoja joihin kynttilät laitettiin

    #449472 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kävin aamulla Stockalta hakemassa valmiiksi paistetun kinkun. Näyttää herkulliselta. Oli väljää liikkua kaupungilla, kun toukobyysat ovat häipyneet kotikonnuille mummolaan pyhän viettoon. Ainoastaan sitoutuneita stadilaisia oli paikalla.

    #449473 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL

    Henkka kirjoitti: (24.12.2010 12:07:16)
    Tuossa kuusta koristellessa heräsi lyhytmuotoinen keskustelu entisajoista kun ei vielä ollut sähkökynttilöitä. Mahtoi ne aidot kuusenkynttilät olla vaarallisia vempeleitä. Minä en ole enää kovin nuori, mutta sen verran kuitenkin, etten muista meillä niitä koskaan käytetyn. Joulukoristelaatikossa juniorina kyllä nähnyt olen, mutta en kuusessa. Koskakohan sähkökynttilät suomessa yleistyivät?

    Muistaako kukaan lapsuudestaan minkämoiset turvajärjestelyt noihin aitoihin kuusenkynttilöihin liittyi? Lapset käsiraudoilla sohvanjalkoihin, humalaiset miehet pihalle pakkaseen, vahtivuorot Jouluillaksi? Kävikö koskaan likipiti tilanteita. On tuo kuusi sen verran kuiva että sytkärillä jos vähän reunaan näyttäisi, aika hätäseen saisi lattialta kerätä koristeet harjalla takaisin laatikoon.

    Muistan meillä kuusen syttyneen noista kynttilöistä ainakin kahdesti. Normaalisti meillä olikin sangollinen vettä kuusen vieressä ihan varmuuden vuoksi.

    Kynttilöiden sijoittelu kuuseen oli tarkkaa hommaa. Ensinnäkin niiden tuli pysyä pystyssä ja vielä asetettuna semmoiseen kohtaan, ettei kuuma liekki sytyttänyt yläpuolella olevia oksia. Eikä niitä poltettu koskaan vahtimatta ja aattonakin vain jonkin aikaa. Komean näköinen oli elävillä kynttilöillä koristeltu kuusi!

    Meille sähkökynttilät tulivat 70-luvun alkupuolella.

    P.S. Vielä noin 20 vuotta sitten saimme rapulyhdyn syttymään palamaan. Se on semmoinen pyöreä paperinen pallo, jossa on kynttilä sisällä. Hyvin paloi. Muutenkin runsasmuistoiset rapujuhlat oli kyseessä…

    #449474 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL

    Falcon kirjoitti: (24.12.2010 12:06:59)
    Jotta kaikki säästyvät näistä kinkun paistoon liittyvistä kommelluksista ja alituisesta stressistä tulevina jouluina, ehdotan, että KL julkaisee ensi vuonna jo muutama päivä ennen joulua palstalaisille kootut ohjeet kinkun paistoon ja jälkikäsittelyyn.

    Sopiiko näin?

    Huono ajatus, muutenhan jäisimme kaikkia kommelluksista kumpuavia hersyviä nauruja vaille!

    Sen sijaan voisimme koota semmoisen 50 hengen iskuryhmän, joka paistaa kinkkunsa vanhassa kyläkoulussa yhtäaikaa. Samalla voisimme polttaa eläviä kuusenkynttilöitä ja muutaman kuusen, ja lopuksi sen kyläkoulun. Kyllä Pohjoisen Jugi suunnittelee nopeasti uuden ja varmaan rakentaakin sen.

    Tapahtuman nimeksi voisi vaikka antaa Wintertime GPI ! Sopivat puttikisat ja taitolyönteiden esittelykilvoittelut sopisivat kinkunpaiston lomaan viihdykkeeksi paitsi itse kilpailjoille niin myös katselijoille, ja väistämättä jossakin vaiheessa myös kylän vallesmannille. Sopivan erikoinen kisa voisi olla vaikkapa pallon lyöminen yhdestä ikkunasta ulos ja toisesta sisään. Tämä suoritettaisiin wapaasti walitulla wedgellä ja suopursumättäältä lyöden. Vaihtoehtoisesti voisi käyttää raakaa tahi karrelle palanutta kinkkua lyöntialustana.

    Kisajuomana olisi tietenkin vaalea ja suomalaiseen makuun soveltuva glögi, vaikkapa Koskenkorvavodka tai Tapio-viina. Absolutistit voisivat juoda pontikkaan keitettyä vispipuuroa.

    #449475 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    KL kirjoitti: (24.12.2010 12:33:23)

    Huono ajatus, muutenhan jäisimme kaikkia kommelluksista kumpuavia hersyviä nauruja vaille!

    Totta toisaalta, vedän ehdotukseni takaisin.

    KL kirjoitti: (24.12.2010 12:33:23)
    Sopivan erikoinen kisa voisi olla vaikkapa pallon lyöminen yhdestä ikkunasta ulos ja toisesta sisään. Tämä suoritettaisiin wapaasti walitulla wedgellä ja suopursumättäältä lyöden. Vaihtoehtoisesti voisi käyttää raakaa tahi karrelle palanutta kinkkua lyöntialustana.

    Tämä sopii. Olen tähän mentaalisesti valmentautunut. On meinaan tyypillinen golfpainajaisteni aihe – tuota kinkkua lukuunottamatta. On meinaan erinäisistä paikoista joutunut availemaan ja palloa tiin päälle sijoittamaan (ikkunasta lyönti ihan rutiinia)

    #449476 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    KL kirjoitti: (24.12.2010 11:26:58)

    Rauski kirjoitti: (24.12.2010 0:11:33)
    Joo vit*n kinkku, nostettiin pois pelliltä ja eikös tanan pussi revennyt ja rasvat pitkin hellaa, keittiön lattiaa jne. No nyt niitä on siivottu, kiva odotella kun rasva alkaa härskiintymään joissain rakosissa ja haju leviää pitkin kämppää. Onneks ei kellään palanut jalat.

    Laita kinkku pusseineen ensi kerralla paistumaan uunipellin sijaan uunipannulle (= semmoinen syvä pelti). Liemen saa siitä kätevämmin talteen leikkaamalla pussista kulman auki ja kallistamalla peltiä kinkkuineen. Se on yhden kokeneen tai kahden vähemmän kokeneen homma (toinen voi pitää kinkusta vähän kiinni toisen kallistaessa peltiä, jolloin kinkku ei pääse valumaan pellillä). Muista laittaa tiskihanskat patakintaiden alle, niin pahakaan roiske ei tunnu missään.

    HYVÄÄ JOULUA!!!

    Mitäs järkeä nyt tuollaisessa on, ei mitään jännitystä koko hommassa;)

    #449477 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Hyvää Joulua!

    #449478 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Reilut parikymmentä viimeistä joulua maalla vietettynä. Jaksossa on kaksi poikkeusta, yksi joulu Rukalla ja yksi Kanarialla. Siellä joulukirkko oli itapäivällä, aurinko paistoi kirkon ikkunoista ja toimituksen jälkeen nautittiin kirkkoviini vastapäisellä terassilla.

    Pakkasen kanssa on ollut puuhastelua. Ison hirsitalon patterit on säädetty peruslämmölle ja lämmitys hoidetaan takoilla, leivinuunilla ja hellalla. Aamulla seitsemältä rouva ilmoitti peiton alta, että kun menet ulos kuselle, laske koirat samalla, laita auto liekaan, anna koirille ruokakupit, sytytä leivari, hella ja takat. Mielellään sytyttikin, kun kämpän alakerrassa oli lämpöä 14 astetta. Rouva kävi autolla antamassa hevoselle sokerin.
    Nyt siellä leivarissa on kinkku. Tuommoisen uunin kanssa paistaessa on vielä muutamia muuttuja. Miten lämmin elisen jäljiltä, mitä puita ja kuinka paljon, ettei vaan peräti toista pesällistä, hoituiko alasajo ajallaan, riittääkö lämpö loppuun saakka?

    Saunan lämmityksessä ei riittänyt, että sai sinne 120 astetta enemmän kuin ulkona. Poistoputki oli puolen metrin matkalta jäässä ja peitetyssä avannossa pilkkimeistä kantava jää.

    Korruptioviinit annoin henkilökunnalle, tänne ostin pari laatikkoa Hewitsonin Baby Buschia ja 10 pulloa Freixenetin Brut Nature Vintage Reservaa. Tänään olen antanut vielä himon yltyä. Jos sitten saunan ja avannon jälkeen.

    Tavallisia kynttilöitä poltettiin ennen hartaudella, niiden sytyttäminen oli ohjelmanumero, jota koko sakki kerääntyi seuraamaan. Eikä niitä kynttilöitäkään ollut montaa satsia. Jossain vaiheessa tuli valumattomat kynttilät. Ensimmäiset sähkökynttilät muistelisin olleen Itä-Saksasta joskus 1970- luvun alkupuolella. Näyttää naapurissa olevan tavan kynttilät nytkin.

    Aikoinaan tämäkin talo oli talven kylmillään. Oli ’tasalämpöinen’ eli sama sisällä ja ulkona. Kerran tultiin rouvan kanssa jouluksi -5 asteiseen taloon. Talo lämpeni asteen tunnissa ja aamulla oli muutama plus aste.

    #449479 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    vaimon kanssa ensimmäitsä kinkkua paistettiin omassa kodissa ekaa kertaa, tosin se soitti jostain kaupasta, että laita kinkku uuniin eikä kertonut että niitä naruja ei saa poistaa. Tosin se kesti aika pitkkään ennenkuin levähti, muistaakseni jotain 3-4 tuntia siitä kun sen paisto aloitettiin
    Vahvaa miehistä oloa:) oikeasti jos et osaa kinkkua paistaa, niin älä tee esim. lapsia, autoja, polkupyöriä yms. pysy peräkammarissa ihan hiljaa ja ota mitä maailma antaa:)

    #449480 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    HAUSKAA JOULUA KAIKILLE GOLFAREILLE!! Tasoituksesta ja sitoutumisesta väilttämättä… Just tuli Evan McGregorin ja Charlie Boormanin dvd -’Long way round’ lahjaksi. Olin siis Kiltti!!! FORE!!!

Esillä 21 viestiä, 51 - 71 (kaikkiaan 71)
Vastaa aiheeseen: Hyvää Joulua

Etusivu Foorumit Yleistä Hyvää Joulua