16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Hyvää Joulua

Etusivu Foorumit Yleistä Hyvää Joulua

Esillä 25 viestiä, 26 - 50 (kaikkiaan 71)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #449435 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Rauskille: niin tein mäkin erehdyksessä muutama vuosi sitten. Sitten harsittiin homma uudelleen kasaan ylimääräisillä naruilla. Se olikin aikamoinne operaatio.

    KL: tuo sulatettu kinkku teoria on uskottava ja selittää asian ja digi mittari on tosiaan kätevä (nyt 3,5 tuntia ja 54 astetta)

    Ballmarker: Sen puttimaton otankin esiin, mutta nuo lihaskunto hommat jätän kyllä väliin. PS. putti oli yllättäen mun menneen kauden paras osaalue

    #449436 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Kinkku on täälläkin uunissa. Taidanpa pitää tänä vuonna pikkuisen ylikypsäksi. Silleen, että se murenee leikatessa, tiättekste.

    Taitaa olla ensimmäinen joulu pariinkymmeneen vuoteen, kun en ole syönyt yhtään jouluateriaa ennen jouluaattoa. Yleensä on aina erehtynyt syömään jouluruuat jossain pikkujouluissa tai lounasbaarissa.

    #449437 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Ja Henkalle iloiset terveiset, meikäläisen mittarissa pienin lukema on 55 astetta.

    #449438 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL

    Rauski kirjoitti: (23.12.2010 21:25:49)
    Mä olen kerran paistanut kinkun ja se meni vähänpieleen kun otin siitä jotain naruja pois ettei ne sula uuniin. No ei se makua pilannut mutta ulkonäkö oli kenties hieman räjähtäneen näköinen eikä siitä siivuja saanut oikein enää leikattua. mutta oli kuitenkin keskeltä kypsä. No tänä vuonna kinkun on syytä olla hyvää, ensinnäkin mä en sitä paista ja toiseksi se oli ihan sikakallis (kuinkas sopikaan), vain tuollaiset 18,75€/kg. Ostettiin nääs yhdestä porvoolaisesta luomukaupasta (hemmetti jos on suolatonta) scramblessä voitetulla 140€ lahjakortilla.

    Ainakin hyvä haju tuolta uunista tulee.

    Vuoden Uusavuttoman titteli menee sitten Rauskille (ja Falconille varjotitteli). Voi viteli sentään teitin kanssanne, että otitte luuttomasta kinkkurullasta verkon pois ennen paistamista!!! Kukkuu…

    On muuten aika hintava tuo porvoolainen luomukinkku! Ettei vain olisi salakaadettua villisikaa Berliinin eläintarhasta…? Mietipäs vain, kuka olisi markka-aikana ostanut 10 kilon kinkun yli tonnilla????

    #449439 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL

    Kualeppi kirjoitti: (23.12.2010 21:40:46)
    Kinkku on täälläkin uunissa. Taidanpa pitää tänä vuonna pikkuisen ylikypsäksi. Silleen, että se murenee leikatessa, tiättekste.

    Tiämme. Toimii hyvin luullisen kinkun tapauksessa ja on hyvää. Potkallinen kinkku murenee palasiksi, viipaleita siitä on vaikea saada. Hyvää se on silti maultaan.

    #449440 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Juhlakinkku potkalla on kyseessä ja oli silloinkin , mistä tuon varjotittelin ansaitsin
    (sitä muuten ei saaanut harittua kasaan enää kahdella kädellä vaan piti odottaa vaimonkin saapumista paikalle sitomishommiin – ja voi sitä marmatusta)

    Mutta kohta päästään maistelemaan yöpalaksi lämmintä kinkkua!

    #449441 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    KL kirjoitti: (23.12.2010 21:45:54)

    Rauski kirjoitti: (23.12.2010 21:25:49)
    Mä olen kerran paistanut kinkun ja se meni vähänpieleen kun otin siitä jotain naruja pois ettei ne sula uuniin. No ei se makua pilannut mutta ulkonäkö oli kenties hieman räjähtäneen näköinen eikä siitä siivuja saanut oikein enää leikattua. mutta oli kuitenkin keskeltä kypsä. No tänä vuonna kinkun on syytä olla hyvää, ensinnäkin mä en sitä paista ja toiseksi se oli ihan sikakallis (kuinkas sopikaan), vain tuollaiset 18,75€/kg. Ostettiin nääs yhdestä porvoolaisesta luomukaupasta (hemmetti jos on suolatonta) scramblessä voitetulla 140€ lahjakortilla.

    Ainakin hyvä haju tuolta uunista tulee.

    Vuoden Uusavuttoman titteli menee sitten Rauskille (ja Falconille varjotitteli). Voi viteli sentään teitin kanssanne, että otitte luuttomasta kinkkurullasta verkon pois ennen paistamista!!! Kukkuu…

    On muuten aika hintava tuo porvoolainen luomukinkku! Ettei vain olisi salakaadettua villisikaa Berliinin eläintarhasta…? Mietipäs vain, kuka olisi markka-aikana ostanut 10 kilon kinkun yli tonnilla????

    No toi nyt on liioittelua, mistä hitosta siitä kinkusta olisi voinut edes tietää että se on joku luuton rullamöhkäle emmä sitä ruvennut leikkelemään ja tutkimaan. Otetaanhan muutenkin lahjoista yleensä narut pois ennen käyttöä. Eihän nyt piru vie missään paistinpalassakaan oo mitään snaroja ympärillä, kun uunipaistia tehdään. Lisäks kun on aika vahva tekninen tausta niin kai se nyt on selvää että kinkku lämpiää ulkoa sisäänpäin eikä päinvastoin, kaiken järjen mukaan sen ei siis pitäisi edes räjähtää ellei sitä mikroon laita paistumaan. Tietty olis siinä tilanteessa pitänyt muistaa, että PV=nRT, mutta ei tullut mieleen siinä olotilassa. Toki mä laskin että sen kuoren pitäisi pieni paineen nousu kestää, jos se poksahdus nyt edes siitä riippu. Ja sitä paitsi siitä on aikaa reilut 20 vuotta kun vaimon kanssa ensimmäitsä kinkkua paistettiin omassa kodissa ekaa kertaa, tosin se soitti jostain kaupasta, että laita kinkku uuniin eikä kertonut että niitä naruja ei saa poistaa. Tosin se kesti aika pitkkään ennenkuin levähti, muistaakseni jotain 3-4 tuntia siitä kun sen paisto aloitettiin. Kokeile vaikka ite jos et usko.

    #449442 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mjaha. Kinkun paisto on edennyt siihen pisteeseen että kinkun lämpö on alle 50 astetta.

    Rauskin puhumasta tuoksusta muuten ,notta kinkku vuosimallia 2010 tosiaan uunissa tuoksuu jo hyvältä. Ja ihan erinlaiselta mitä viimeiset 26 kinkkua. Johtunee siitä että olen ensimmäistä kertaa kahteenkymmeneenseitsemään vuoteen haistellut sitä pari viikkoa tupakoimattomana. Onhan tuossa tuoksussa eroa. Yksi parhaista joululahjoista mitä olen koskaan saanut. Ellei jopa paras.

    #449443 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL

    Rauski kirjoitti: (23.12.2010 22:14:49)

    KL kirjoitti: (23.12.2010 21:45:54)

    Rauski kirjoitti: (23.12.2010 21:25:49)
    Mä olen kerran paistanut kinkun ja se meni vähänpieleen kun otin siitä jotain naruja pois ettei ne sula uuniin. No ei se makua pilannut mutta ulkonäkö oli kenties hieman räjähtäneen näköinen eikä siitä siivuja saanut oikein enää leikattua. mutta oli kuitenkin keskeltä kypsä. No tänä vuonna kinkun on syytä olla hyvää, ensinnäkin mä en sitä paista ja toiseksi se oli ihan sikakallis (kuinkas sopikaan), vain tuollaiset 18,75€/kg. Ostettiin nääs yhdestä porvoolaisesta luomukaupasta (hemmetti jos on suolatonta) scramblessä voitetulla 140€ lahjakortilla.

    Ainakin hyvä haju tuolta uunista tulee.

    Vuoden Uusavuttoman titteli menee sitten Rauskille (ja Falconille varjotitteli). Voi viteli sentään teitin kanssanne, että otitte luuttomasta kinkkurullasta verkon pois ennen paistamista!!! Kukkuu…

    On muuten aika hintava tuo porvoolainen luomukinkku! Ettei vain olisi salakaadettua villisikaa Berliinin eläintarhasta…? Mietipäs vain, kuka olisi markka-aikana ostanut 10 kilon kinkun yli tonnilla????

    No toi nyt on liioittelua, mistä hitosta siitä kinkusta olisi voinut edes tietää että se on joku luuton rullamöhkäle emmä sitä ruvennut leikkelemään ja tutkimaan.

    Niin… paitsi että siinä narukerän ympärillä olevaan muovikalvoon on liimattu semmoinen paperilappu, jossa nimenomaisesti kielletään poistamasta niitä naruja ennen paistamista… varmaankin ihan syystä…

    Muuuutta ymmärrettävä tuommoinen virhe toki on, kinkkua kun tekee mieli, niin kaikki äidin ohjeet unohtuvat…

    #449444 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    KL kirjoitti: (23.12.2010 21:05:59)
    … Todelliset herkkusuut sipaisevat jäähdytetyn kinkunpaistoliemen päälle noussutta kinkunrasvaa näkki-, ruis- tai varrasleivän päälle ja nauttivat huikaisevasta makuelämyksestä. Kolesterolista viis, nyt on joulu!!!

    Saanko kysyä yhden jutun? Meinaan että mihin sitä ruisleipää tarvitaan? Ja mulle ei tartte sitä uusavuttomuuskorttia kyllä vilauttaa. Tai no, käyhän sekin, nyt on joulu!!1

    #449445 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mulla se levisi siinä saman tien käsiin. Tai alkoi levitä ja en näin ollen leikannut ihan koko verkkoa heti pois.

    #449446 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL

    Henkka kirjoitti: (23.12.2010 22:17:18)
    Johtunee siitä että olen ensimmäistä kertaa kahteenkymmeneenseitsemään vuoteen haistellut sitä pari viikkoa tupakoimattomana.

    Tarkoittaakos tuo sitä, ettei meidän tarvitse tapanina odotella simussa, kun sinä käyt hermosavuilla kuplan ulkopuolella???

    #449447 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    ts

    KL kirjoitti: (23.12.2010 22:22:04)

    Niin… paitsi että siinä narukerän ympärillä olevaan muovikalvoon on liimattu semmoinen paperilappu, jossa nimenomaisesti kielletään poistamasta niitä naruja ennen paistamista… varmaankin ihan syystä…

    Muuuutta ymmärrettävä tuommoinen virhe toki on, kinkkua kun tekee mieli, niin kaikki äidin ohjeet unohtuvat…

    Toki on hienoa, että muistat 20 vuotta sitten jo tuollaiset laput niissä olleen. Itse kun en enää tahdo muistaa omaa nimeäni.

    #449448 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL

    kebax kirjoitti: (23.12.2010 22:23:22)

    KL kirjoitti: (23.12.2010 21:05:59)
    … Todelliset herkkusuut sipaisevat jäähdytetyn kinkunpaistoliemen päälle noussutta kinkunrasvaa näkki-, ruis- tai varrasleivän päälle ja nauttivat huikaisevasta makuelämyksestä. Kolesterolista viis, nyt on joulu!!!

    Saanko kysyä yhden jutun? Meinaan että mihin sitä ruisleipää tarvitaan? Ja mulle ei tartte sitä uusavuttomuuskorttia kyllä vilauttaa. Tai no, käyhän sekin, nyt on joulu!!1

    Tietty kyseessä on makuasia, mutta voimakkaan makuinen eläinrasva maistuu parhaalta voimakkaan makuisen leivän päällä. Tosin juutit levittelevät hanhenpaistorasvaa vaaleankin leivän päälle, mutta siinähän ei ole mitään outoa vanhan sananlaskun mukaan: ’jotain mätää Tanskanmaalla’.

    #449449 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Muistaakseni siinä ei ollut tuollaista ohjetta, mutta toisaalta mä kyllä kuulun niihin, jotka eivät yleensä mitään ohjeita ryhdy lukemaan.

    Mutta nyt levitän sen puttimaton!

    #449450 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL

    ts kirjoitti: (23.12.2010 22:26:46)

    KL kirjoitti: (23.12.2010 22:22:04)

    Niin… paitsi että siinä narukerän ympärillä olevaan muovikalvoon on liimattu semmoinen paperilappu, jossa nimenomaisesti kielletään poistamasta niitä naruja ennen paistamista… varmaankin ihan syystä…

    Muuuutta ymmärrettävä tuommoinen virhe toki on, kinkkua kun tekee mieli, niin kaikki äidin ohjeet unohtuvat…

    Toki on hienoa, että muistat 20 vuotta sitten jo tuollaiset laput niissä olleen. Itse kun en enää tahdo muistaa omaa nimeäni.

    Ehkä tuolloin ei vielä lappuja ollut, olihan uusavuttomuus siihen aikaan vielä nouseva trendi. Aika kauan niitä kuitenkin on ollut, mahdollisesti yhtä kauan kuin narukinkkujakin.

    #449451 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    voi voi. no, kyllähän mäki kakarana laitoin kielen lumikolan rautaiseen kehikkoon ja opin jotain. mutta ottaa verkko pois ennen paistoa? tuskin edes turkulainen insinööri tekis mitään näin uusavutonta. mutta mites se ny olikaa: kaikkea pitää kokeilla paitsi kansantanhuja ja…
    olihan se kinkku sen paiston jälkeen edes hyvän makuinen?

    #449452 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Täällä uunin paistovahti herätti aamulla klo. 6:41. Maistettu on ja hyvää tuli.
    Toi korruptio Cabernet Sauvignon täälläkin illan hitti.
    Hyvää Joulua kaikille.

    #449453 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    KL kirjoitti: (23.12.2010 22:26:56)

    kebax kirjoitti: (23.12.2010 22:23:22)

    KL kirjoitti: (23.12.2010 21:05:59)
    … Todelliset herkkusuut sipaisevat jäähdytetyn kinkunpaistoliemen päälle noussutta kinkunrasvaa näkki-, ruis- tai varrasleivän päälle ja nauttivat huikaisevasta makuelämyksestä. Kolesterolista viis, nyt on joulu!!!

    Saanko kysyä yhden jutun? Meinaan että mihin sitä ruisleipää tarvitaan? Ja mulle ei tartte sitä uusavuttomuuskorttia kyllä vilauttaa. Tai no, käyhän sekin, nyt on joulu!!1

    Tietty kyseessä on makuasia, mutta voimakkaan makuinen eläinrasva maistuu parhaalta voimakkaan makuisen leivän päällä. Tosin juutit levittelevät hanhenpaistorasvaa vaaleankin leivän päälle, mutta siinähän ei ole mitään outoa vanhan sananlaskun mukaan: ’jotain mätää Tanskanmaalla’.

    Muotoillaanpa kysymys uudestaan: mihin sitä leipää ylipäätään tarvitaan?

    #449454 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Nyt räpsähti paistomittarista pohja näkyviin. Toinen possu pois uunista lepäämään keittiön pöydällä ja toinen tänne sohvalle.

    KL kirjoitti: (23.12.2010 21:05:59)
    Kinkkupussin etuna on uunin puhtauden lisäksi maittava kinkunpaistoliemi, jota voi hyödyntää niin keitoissa, kastikkeissa kuin uunivuoissakin. Sen voi myös pakastaa.

    Todelliset herkkusuut sipaisevat jäähdytetyn kinkunpaistoliemen päälle noussutta kinkunrasvaa näkki-, ruis- tai varrasleivän päälle ja nauttivat huikaisevasta makuelämyksestä. Kolesterolista viis, nyt on joulu!!!

    Tästä tulee lapsuus mieleen. Silloin kun joulu alkoi ”tirri-leivän” syömisellä. Maalaiskinkussa oli kunnon kerros läskiä pinnassa ja osa siitä suli kinkunpaisto-astiaan lihasnesteen kanssa. Siihen kun uittaa tuoreeltaan ruisleipää niin tietää miten hyvältä elämä voi suussa maistua.

    #449455 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    kebax kirjoitti: (23.12.2010 22:23:22)

    KL kirjoitti: (23.12.2010 21:05:59)
    … Todelliset herkkusuut sipaisevat jäähdytetyn kinkunpaistoliemen päälle noussutta kinkunrasvaa näkki-, ruis- tai varrasleivän päälle ja nauttivat huikaisevasta makuelämyksestä. Kolesterolista viis, nyt on joulu!!!

    Saanko kysyä yhden jutun? Meinaan että mihin sitä ruisleipää tarvitaan? Ja mulle ei tartte sitä uusavuttomuuskorttia kyllä vilauttaa. Tai no, käyhän sekin, nyt on joulu!!1

    Ei niin perinteistä kinkunpaisto- musaa.

    Ryhmä uusavuttomia..

    #449456 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL

    Parti kirjoitti: (23.12.2010 22:33:46)
    Nyt räpsähti paistomittarista pohja näkyviin. Toinen possu pois uunista lepäämään keittiön pöydällä ja toinen tänne sohvalle.

    KL kirjoitti: (23.12.2010 21:05:59)
    Kinkkupussin etuna on uunin puhtauden lisäksi maittava kinkunpaistoliemi, jota voi hyödyntää niin keitoissa, kastikkeissa kuin uunivuoissakin. Sen voi myös pakastaa.

    Todelliset herkkusuut sipaisevat jäähdytetyn kinkunpaistoliemen päälle noussutta kinkunrasvaa näkki-, ruis- tai varrasleivän päälle ja nauttivat huikaisevasta makuelämyksestä. Kolesterolista viis, nyt on joulu!!!

    Tästä tulee lapsuus mieleen. Silloin kun joulu alkoi ”tirri-leivän” syömisellä. Maalaiskinkussa oli kunnon kerros läskiä pinnassa ja osa siitä suli kinkunpaisto-astiaan lihasnesteen kanssa. Siihen kun uittaa tuoreeltaan ruisleipää niin tietää miten hyvältä elämä voi suussa maistua.

    Parti, my MAN!! Miltei samaan pääsee lämäämällä kamaran alla olevaa läskiä ohuen siivun leivän päälle… NAM NAM!

    Kokeilunhaluisille annan vinkin: Poistettuasi kinkun nahan (= kamara) leikkaa se ohuiksi viipaleiksi ja laita uuniin leivinpaperin päälle paistumaan 225-250°C kunnes viipaleet ovat ruskeita ja rapeita. Nahan alta ei kannata poistaa rasvaa ennen paistamista. Tuloksena on peritanskalaista HERKKUA.

    #449457 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KTK

    Kinkku sulatetaan rauhassa. Vein kellariin paripäivää sitten.( Sielä mulla on puttimattokin.)
    Nyt illalla keskeltä digimittarilla 1 aste (plussalla).
    Laitoin just uuniin ja aamulla on kypsä. (ei tartte joka tunnille kytätä)

    Minulle sopii espanjalainen, huomenna Sangre de Toro 2005.

    Hyvää Joulua varsinkin teille vaki-inttäjille toivoo:

    #449458 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    KL kirjoitti: (23.12.2010 22:24:19)

    Henkka kirjoitti: (23.12.2010 22:17:18)
    Johtunee siitä että olen ensimmäistä kertaa kahteenkymmeneenseitsemään vuoteen haistellut sitä pari viikkoa tupakoimattomana.

    Tarkoittaakos tuo sitä, ettei meidän tarvitse tapanina odotella simussa, kun sinä käyt hermosavuilla kuplan ulkopuolella???

    Hermot ovat aina olleet teräksisempiä mitä kunto ja liha, mutta näin niinkuin pääpiirteittäin, tällainen pahan pelon varjo sunnuntain päälle kyllä lankeaa. Ja ellette ole itse alkaneet polttamaan ei tarvitse ketään muutakaan tuon asian takia odotella.

    Kinkkumittari näyttää jo alle viittäkytä astetta. Jei o/

    #449459 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    KL kirjoitti: (23.12.2010 22:44:04)

    Kokeilunhaluisille annan vinkin: Poistettuasi kinkun nahan (= kamara) leikkaa se ohuiksi viipaleiksi ja laita uuniin leivinpaperin päälle paistumaan 225-250°C kunnes viipaleet ovat ruskeita ja rapeita. Nahan alta ei kannata poistaa rasvaa ennen paistamista. Tuloksena on peritanskalaista HERKKUA.

    Vitsi! Tuota pitää kokeilla. On muuten jäänyt Tanskanmaaalla mieleen tuo herkku. Vastine meikäläisten läskisoossiile.

Esillä 25 viestiä, 26 - 50 (kaikkiaan 71)
Vastaa aiheeseen: Hyvää Joulua

Etusivu Foorumit Yleistä Hyvää Joulua