Aihe: Huonoin pelaamasi kenttä 2022 - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

Huonoin pelaamasi kenttä 2022

Etusivu Foorumit Yleistä Huonoin pelaamasi kenttä 2022

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • OB

  Surkeuden huippu 2022 kaudella oli ylivoimaisesti Paloheinä. Väylät täynnä hanhen paskaa. Väylät pelikelvottomia. Griineillä tosi pitkä ”nurmikko”. Palvelu oli tiskillä täysi kymppi. Paikallisjäsenet myös yltiöpositiivisia.

  Yritin pelata vain hyviä kenttiä ja siksi etelässä vieraskentät jäi vähiin. Tapiola ja Kultaranta taisi olla huonoimmassa kunnossa. Huhuja kuulin monesta muustakin.

  Ei Nokia Riverin golin kentätkään missään loistokunnossa olleet. Seutukunnan huonoimmat selvästi.

  Gogolf Hills tai Porvoo golf. Aika tasan meni viime vuonna.

  Tuusula oli aivan karsee.

  Pirkanmaan Golf. Kumpikin kenttä läpikesän aivan kamalassa kunnossa ja oli sitä jo edellisenä kesänä. Kaiken lisäksi nykyinen omistaja on huhujen perusteella myymässä kenttää ja hintalappu hinattu miljoonaan euroon. Ei kukaan täysijärkinen tuota hintaa maksa. Yksi nolla pois niin sitten ehkä joku voisi jopa harkita. Siinä menee pelkkä milli kenttien remonttiin ja uuden klubitalon rakentamiseen.

  JTS

  Viime kaudella pelatuista kentistä tämä ääni menee Paloheinälle.

  Tämä aihe taitaa olla osittain vanhentunut mm kenttien poikkeuksellisen huonosta talvehtimisesta johtuen ainakin Etelä-Suomessa. Uusi kausi on jo ovella, voitaisiin hehkuttaa erityisen hyvässä kunnossa olevia kenttiä heti niiden auettua.

  Joku nörtti voisi koodata simppelin webbisovelluksen, johon voisi ilmoitella kenttien kuntotietoja puolueettomasti. Vähän kuin on noita hiihtolatujen kunnosta kertovia sivustoja.

  KL1

  Joku nörtti voisi koodata simppelin webbisovelluksen, johon voisi ilmoitella kenttien kuntotietoja puolueettomasti.

  Miten ajattelit, että tuo puolueettomuus todennettaisiin? Entä miten kentän kunnon arviointi ylipäätään arvioitaisiin ja millä standardilla?

  Kaunis ajatus, mutta nähdäkseni kuollut jo syntyessään. Edes kehittynein tekoäly ei kykene arvioimaan yhtään mitään, jos täsmällisesti määritellyt parametrit eivät ole selvillä.

  Miten ajattelit, että tuo puolueettomuus todennettaisiin? Entä miten kentän kunnon arviointi ylipäätään arvioitaisiin ja millä standardilla?

  Ei näissä mitään puolueettomuutta tai standardeja tarvita vaan ihan subjektiivinen kokemus riittää. Ihan vaikka yksinkertaisella 1-5 tähteä arvostelulla jaoteltuna vaikkapa a) griinit, b) väylät, c) muu pelialue. Ja avoin palaute tietty. Siellä voi kertoa että burger oli hyvä, mutta palvelu tökki. Ja kalja oli lämmintä.

  Kyllä näistä alkaisi hahmottua kokonaiskuva nopeasti. Tässä yksi esimerkki (tuotteen laatu / äänen laatu / käyttömukavuus): https://www.verkkokauppa.com/fi/product/756313/Jabra-Elite-4-Active-vastamelunappikuulokkeet-musta/reviews

  Olisi kätevää, että tämä palaute olisi eBirdiessä kunkin kentän niin saisi niillekin rahoille vastinetta. Kysely tulisi aina vieraspelikierroksen jälkeen. Ai mutta niinhän se taitaa jo nyt tulla.

  Joku nörtti voisi koodata simppelin webbisovelluksen, johon voisi ilmoitella kenttien kuntotietoja puolueettomasti. Vähän kuin on noita hiihtolatujen kunnosta kertovia sivustoja.

  Hiihtolatujen fb-ryhmä toimii minusta hyvin. Kun on useampi kommentoija ja kuvia kanssa, niin vedätykset jäävät vähemmälle. Kohtuuden nimissä pitäisi olla alueellinen, esim Uudenmaan kentät -ryhmä.

  Tuollaisessa latutilanteen fb-sivujen kaltaisessa sivustossa saattaisi olla kyllä ideaa. Toki latutilanteessakin näkee, kuinka yhden erinomainen on toisen kehno ja tämä ilmiö ei varmastikaan olisi pienempi golfissa kun isolla osalla golfareista on vahva tunneside omistamaansa / pitkään käyttämäänsä kenttään. Eniten hyötyä olisi kaikkein surkeimmassa kunnossa olevien kenttien tunnistamisessa, mutta voi olla ainakin kunkin kentän kantapeikkoporukkalaiselle aika korkea kynnys omalla naamalla haukkua ”meidän kenttää”? Ja kun liiketoiminnastakin on kysymys niin ainakin gf-tuloista eniten riippuvaisilla kentillä olisi houkutus masinoida joukko bulvaaneja kirjoittamaan positiivisia arvioita omista kentistä hieman Googlen tai Tripadvisorin arvioiden tyyliin.

  Näistä varauksista huolimatta pidän ajatusta kokeilemisen arvoisena, jos joku taho löytyy tuollaista pyörittämään. Ja täydellisessä maalmassa tietysti sellaiselle alustalle, että siihen voisi tällainen facebookiin rekisteröitymätönkin kirjoittaa.

  KL1

  Oma kotikenttäni laittaa usein syksyisin tulemaan kyselyn, jossa kysytään mm. kentän kunnosta. Kysely tulee siinä loka-marraskuun aikana enkä ainakaan minä enää muista mikä osa-alue on ollut mihinkin aikaan kesästä missäkin kunnossa. Moista tietoa kannattaisi mielestäni kerätä siten, että kauden mittaan kierrokselle lähtijöille lyödään lappu kouraan ja pyydetään arvioimaan kentän kuntoa kierroksen aikana. Tulokset olisivat mitä todennäköisimmin merkittävästi validimpia kuin talven kynnyksellä muisteloiden perusteella arvioiminen.

  Meillä golffareilla on tapana varsin helposti arvioida kentän kunto paremmaksi kuin mitä se oikeasti on, jos pelaaminen ko. kentällä on ollut muuten miellyttävää ja erityisesti, jos peli on kulkenut. Sen vuoksi tuo puolueeton arviointi on vaikeaa erityisesti oman kotikentän osalta. Ehkä se onnistuisi esimerkiksi kuvailemallani lapputekniikalla.

  Mitä tulee hiihtoladun kunnon arvioimiseen, niin latu on latu, ei siinä ole erikseen viheriöitä, väyliä, karheikkoja, tiipaikkoja, bunkkereita tai estealueita. Ladun kunnon arvioiminen on sen vuoksi aika pirun paljon yksinkertaisempaa kuin golfkentän.

  Joku nörtti voisi koodata simppelin webbisovelluksen, johon voisi ilmoitella kenttien kuntotietoja puolueettomasti. Vähän kuin on noita hiihtolatujen kunnosta kertovia sivustoja.

  Erittäin hyvä idea! Voisi olla esim. päivän stimp-lukemat ja koska raffit on ajettu jne. Pitäisi olla vieraspelaajien näkemyksiä, nythän homma on niin että kaikki kehuvat omia kenttiään kuinka ovat ”huippukunnossa” ja ”nopeat greenit”. Tuon stimp-lukeman mittauksen voisi määrätä vaikka pakolliseksi, nyt niitä ilmoittaa satunnaisesti vain muutama kenttä koko maassa.

  KL1

  Tuon stimp-lukeman mittauksen voisi määrätä vaikka pakolliseksi, nyt niitä ilmoittaa satunnaisesti vain muutama kenttä koko maassa.

  Vielä kun saisi kentille viralliset stimpperit eikä niitä puutarhayhdistyksen aikanaan kentille myymiä väärennöksiä, jotka antavat liian suuria lukemia. Sen jälkeen enää tarvitsee opettaa pari henkilöä käyttämään niitä, nykyisellään kun käyttäjäkunta on perin heterogeeninen.

  Vieraspelaajille tulee useilta kentillä ”Pelaaja ensin” kysely. Taitaa tulla vain kesän ensimmäisestä vierailusta. Kysymykset ovat hyviä, mutta yhteenvetoa josta näkisi vastausten keskiarvot en löytänyt yhdeltäkään etelä-suomen kentältä. Niiltä pohjoisemmilta kentillä josta löysin ne olivat vuoden yhteenvetoja. Enemmän hyödyttäisi reaaliaikaisemmat tulokset. Kysely siis on, mutta tulosten julkaisu puuttuu ja kysely pitäisi tulla esim aina kuukauden ensimmäisestä vierailusta.
  Itse olen selvittänyt kentän tilannetta face bookista. Olen noteerannut lähinnä kehut, koska useilla kommentoijilla on pakonomainen tarve lytätä toisten positiiviset mielipiteet. Uskon silti huonotkin arviot, jos niitä on riittävästi, kuten oli entisistä suosikkikentistäni, joiden omistuspohja on muuttunut samalla tavalla.

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
Vastaa aiheeseen: Huonoin pelaamasi kenttä 2022

Etusivu Foorumit Yleistä Huonoin pelaamasi kenttä 2022