Aihe: Honorit - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

Honorit

Etusivu Foorumit Yleistä Honorit

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 40)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #189326 Ilmoita asiaton viesti
  JJP

  Mitä palstalla ollaan yleensä mieltä siitä että honorin voi antaa toiselle/toisille jos tällä/näillä on lyhyempi lyönti tai lyö mailalla, jolla ei voi yltää edessä olevaan joukkioon…. Vai pidetäänkö tiukasti kiinni saavutetusta ’edusta’ 😉 muuallakin kuin vain clubitalon välittömässä läheisyydessä 😉

  #505297 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  jos kenttä on tukossa niin antaa niiden lyödä joiden lyönti ei kanna edessä olevan ryhmän niskaan, sillä voi saada pelirytmin tasasisemmaksi.

  Itse tulee sovellettua käytäntöä toisinaan. Niin joudun siis aina antamaan honöörin jollekin, sillä mullahan se on aina ja koska olen näillä listoilla lyön niin hel***tin pikiä lyöntejä!

  #505298 Ilmoita asiaton viesti

  Mielestäni honorin voi antaa sujuvasti toiselle, mikäli se nopeuttaa/jouduttaa peliä. Muutenkin kaikenlainen joustavuus kentällä on mielestäni sallittua ja suotavaakin, antaahan se eväät rennompaan ja viihtyisämpään kierrokseenkin.

  #505299 Ilmoita asiaton viesti

  itselläni ei harkka kieroksilla ole niinkään merkitystä kuka lyö ekana, pelitähän on sitten asia erikseen.

  #505300 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tämä on ihan hyvä tapa hieman nopeuttaa avauksien suorittamista. Muistaakseni ’väärällä’ vuorolla lyömisestä ei voi saada rankkujakaan eli senkään puolesta tälle ei ole estettä.

  Voisi muuten tuon tavan muuttaa sellaiseksi että parhaan tuloksen edellisellä väylällä lyönyt saa lyödä seuraavalla tiillä viimeisenä, nyt hän joutuu mahdollisesti kiirehtimään avaamaan ja usein on hyötyä nähdä ensin toisten lyönnit ennen omaa avaustaan.

  #505301 Ilmoita asiaton viesti

  Vielä honoreista yleensä jos ryhmässä on ollut nainen/naisia ja miesten tiiaus paikka on ollut kauempa. Olemme sanoneet naisille että avaavat sinä aikana kun me kävelemme tiiaus paikalle, myös tämä järjestely joudutaa huomattavasti kentän vetämistä.

  #505302 Ilmoita asiaton viesti

  Jos ryhmä 1 lähtee klo 14.00 ja pelaa neljän tunnin kierroksen ja ryhmä 2 lähtee 10 minuuttia sen perässä eikä ohita edellä pelaavaa ryhmää, kuinka paljon nopeammin jälkimmäinen ryhmä kiertää kierroksensa, jos honori määräytyy avauksen pituuden eikä edellisen reiän tuloksen perusteella? Kuka lyö ensin 120 m par-3:lla? Entä 200 m par-3:lla, jolla luultavasti kukaan ei kuitenkaan pääse avauksella päälle? Edellä pelaavat varmasti tulevat kiittämään nopeasta pelistä putattuaan joka greenillä avausten ja lähestymisten ropistessa ympärillä.
  Tiesitkö, että pistebogia pelattaessa honorin määrää edellisen reiän pisteet eikä bruttotulos?
  Kun golfia on pelattu sentään satoja vuosia nykyisellä honorisäännöllä, on suoranainen ihme, miten joka ukko keksii paremman systeemin parin viikon kuluessa siitä kun on mailan ensi kertaa käteensä ottanut.

  #505303 Ilmoita asiaton viesti

  Pistebogia ei ole kyllä pelattu satoja vuosia.

  #505304 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Ei tietenkään honoorin luovutus peliä nopeuta, ellei kaikki ryhmät kentällä noudata samaa tapaa. Mutta pelirytmiä se parantaa, kun pääsee lyömään tasaisemmin. Tosin tästä on etua vain jos joku on reilusti lyhyempi lyöntinen kuin muut.

  Toki ymmärrän sen, että huonolla itsetunnolla varustetut golffarit ja perinteisiin jämähtäneet reliikit eivät raaski luovuttaa hunööriä muille…

  #505305 Ilmoita asiaton viesti

  Tuo honorien luovuttaminen jne pitäisi oikeastaan nähdä keinona vähentää peliä hidastavia tekijöitä kuin suoranaisesti peliä nopeuttavana keinona. Tavoitehan on olla edellisen ryhmän perässä eikä seuraavan ryhmän edessä.

  Kaveriporukassamme on so*******, että avauksissa noudatamme (yleensä) honooreja, mutta muuten se joka ehtii ensin pallolle, saa lyödä sen. Samoin putatessa putataan pallo kuppiin asti, jos se on järkevää ja pelaaja niin haluaa. Nopeuttaa peliä huomattavasti, kun jättää 40 cm puttien merkkaamiset pois..

  Mielenkiintoista, että keskustelussa taas palattiin pelinopeuteen..

  #505306 Ilmoita asiaton viesti

  Johan sen nyt järkikin sanoo että harkkakierroksella se lyö ensin joka on siihen valmis. Ja hanuri vaihtaa tilapäisesti omistaa jos kyse on siitä että hanurin oikea omistaja yltää kantapäille ja joku toinen ei. Kyse on kentän rullaamisesta.

  Vieraspalaaja on kyllä väärässä tuossa pistebogy-asiassa – kyllä se hanuri määräytyy niiden bruttolyöntien mukaan, ei suinkaan pisteiden.

  #505307 Ilmoita asiaton viesti

  hyvä kun huomasit, stableford-pisteitä on laskettu vasta vuodesta 1898..

  Säännöt lähtevät siitä, että edellisen reiän voittaja avaa ensin, etiketti edellyttää, että se tapahtuu vasta sitten kun se on turvallista. Tämä on hyin yksinkertaista ja selkeätä.
  Se, että näin on tehty jo kauan, ei tee siitä vanhanaikaista, koska parempaa ei ole keksitty. Ihanko oikeasti luulet, että muita tapoja ei olisi kokeiltu?
  Peli ei nopeudu eikä tule joustavaksi sillä, että odotusaika jaetaan useampiin pienempiin pätkiin. On selvästi parempi odottaa tiillä vähän pidempään ja pelata sitten yhtäjaksoisesti reikä loppuun kuin seisoskella kentällä lyöntivuoroa odotellen. Jos et itse usko, kysy niiltä, joiden kentillä lähdöt tapahtyvat 7/8 minuutin välein, ja koko kenttä seisoo koko ajan…

  Lyhimmän avauksen periaate ei ole ollenkaan ongelmaton. Kuka mittaa avaukset ja laittaa ne järjestykseen? Miksi saman pelaajan pitäisi aina avata ensin, onko se tasapuolista? Pitäisikö pelin nopeuttamiseksi häiritä edellä pelaavia ja avata muutamaa sekuntia ennen kuin sen voisi tehdä turvallisesti? Jos punaisilta avataan ensin, eikö keltaisilta/valkoisilta pelaavien tarvitsekaan odottaa että punaisilta lyöneet pääsevät joko jonnekin suojaan tai kiipeävät keltaisille katsomaan ehkä ainoan sieltä lyövän lyönnin perään? Eikö tähänkin kulu aikaa? Voiko nopeasti kehittyvää nuorta pelaajaa koskaan laskea lyömään ensimmäisenä?

  #505308 Ilmoita asiaton viesti

  kyllä se valitettavasti menee pb-pisteiden mukaan. Kun et kuitenkaan usko, kehotan katsomaan siitä isosta kirjasta, joka löytyy kyllä netistäkin..

  #505309 Ilmoita asiaton viesti

  Niin hunöörihan on voimassa tiillä, kentällähän on kyse pelijärjestyksestä. Mielestäni tuosta pelijärjestyksestä voi joustaa silloin kun se on mielekästä. Tiihonooreja ei ole syytä muutella pelin näennäisen nopeuttamisen vuoksi.

  #505310 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä tietenkin tiihunööristäkin voi joustaa siiloin kun se on erityisesti tarpeen eli esim jos sokkoväylällä joku aikoo lyödä suoraan griinille ja tarvitaan ’tähystäjää’.

  #505311 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Järkevimmältä käytännöltä tuntuu, että se lyö joka on ensimmäisenä valmis. Kilpailut on tietty eri juttu.

  Kieltämättä joskus ärsyttää ylenmääärinen puttien merkintä ja mielestäni puttauksessa voi soveltaa myös ’ensimmäisenä valmiina’ -puttaa. Riippumatta etäisyydestä. Tosin onhan noista puttien hätäisestä loppuunpelaamisesta kitkeriä kokemuksia, kun menee hätäisesti sohimaan pallon ohi puolesta metristä.

  #505312 Ilmoita asiaton viesti

  Omassa vakituisessa peliporukassani honooreja voidaan vaihtaa ihan käytännön syistä, enkä tässä juurikaan näe ongelmaa. Jos on tarpeen vessassa käynti tai joku haluaa koettaa suoraan griinille par-nelosella niin on ihan paikallaan vaihtaa järjestystä koska porukan kaikki pelaajat vieläpä hierovat avauksiaan välillä aika pitkäänkin.

  Eipä näitä nyt ehdoin tahdoin kannata vieraassa seurassa alkaa vaihtelemaan mutta satunnainen järjestyksen vaihtaminen ei varmastikaan haittaa ja joissain tilanteissa kyllä voidaan säästääkin aikaa.

  #505313 Ilmoita asiaton viesti

  Unohtuuko tässäkin asiassa maalaisjärki? Ei tästä nyt tarvitse mitään tiedettä vääntää. He, jotka ovat honöörinkipeitä, pitäkööt niistä kiinni. Rennommat tyypit sopivat keskenään haluamansa lyöntijärjestyksen.

  #505314 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Mulle on aivan yksi lysti, kukalyö ekana. Harkkakierroksella varsinkin. Joskus juon ja syön tiiauspaikalla, joten silloin tarjoan honorin jollekin.

  #505315 Ilmoita asiaton viesti

  Mitä jos kisa on pb/scr. Kumpi silloin saa hunöörin? Pistebogaaja vaiko lyöntipelaaja.

  Itse en tunnusta pb hunööriä, paitsi tasoituksellisessa reikäpelissä.

  #505316 Ilmoita asiaton viesti

  Vieraspelaaja periaatteessa puhuu asiaa;

  mielestäni ainoa syy esim. aloittelevan pelaajan ensiksi lyömään päästämiseksi on se, että pitkälyöntisen odottaessa tiin läheisyyteen voi ehtiä perässä tuleva ryhmä ja näin aloittelijan avaus todennäköisemmin epäonnistuu, kun paine kasvaa.

  Vastaavasti kehittyneemmällä pelaajalla paineessakin lyönti todennäköisesti onnistuu.

  Eli honooreiden vaihtamisella voi antaa rauhaa aloittelijalle, mikä sinänsä on hyvä juttu pelin sujumisenkin kannalta

  #505317 Ilmoita asiaton viesti

  Näyttää taas siltä että jollakulla on vaikeuksia nähdä metsää puilta…

  Ei kun laput silmille kuin ravihevosilla ja eteenpäin omaa väylää!

  #505318 Ilmoita asiaton viesti

  Pitää myös muistaa, että samantasoiset ja yhtä pitkälle lyövät kaveritkin saattavat pelata reikiä eri taktiikoilla. Joku lähtee par-vitosella yrittämään kahdella päälle ja joku toinen taas avaa raudalla.

  Kyllä silloin on ihan järkevää, että annetaan sen rautamailan avata 200 m eikä odoteta, että se 300m draivaava kaveri pääsee avaamaan ensimmäisenä. Saattaahan niistä lyönneistä joku mennä metsäänkin ja siihen pallon haeskeluun taas tuhlaantuu aikaa. Silloin tiillä saavutettu ajansäästö voi olla eduksikin.

  Tällainen ’honourinvaihto’ tapahtuu yleensä hyvässä porukassa sujuvassa yhteisymmärryksessä.

  #505319 Ilmoita asiaton viesti

  Eiköhän sovita niin, että se, joka lyö metsään, lyö viimeisenä. Silloin kaikki voivat keskittyä seuraamaan hänen lyöntiään ja lähteä suoraan palloa etsimään. Näin säästyy aikaa ja varmasti lyöntejäkin, kun oikea puu tai pensas on vielä tuoreessa muistissa. Jos useammat lyövtä metsään, voitaisiin sopia, että samalle puolelle, siinäkin säästyisi aikaa, kun voisi etsiä useampaa palloa samaan aikaan, eikä tarvitse kulkea väylää poikittain. Ensimmäisenä voisi lyödä se, joka lyö parhaan lyönnin, niin että muut voisivat siitä ottaa mallia. Mutta hei, sehän on todennäköisesti voittanut edellisen reiän, ei kai me niin voida …

  #505320 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Jos me kaikki seurattais vanhoja kirjoja eikä yhtään muutettaisi niiden sisältöä sopimaan paremmin nykypäivään niin naisen paikka on kuunnella ja oppia kun mies puhuu! Eikä nainen myöskään saa opettaa.

  Tämä eräästä vanhasta kirjasta. Eiköhän golf pelinä ole muuttunut aika paljon sen alku päivistä, ja muutamat viime vuodet suomessa on ollut tämä ruuhka murheena kun harrastajamäärät lisääntyvät ja kentät tulevat täyteen. Joustavuus kaikin puolin ja muut peliä nopettavat seikat olisi hyvä kaikkien ottaa huomioon sekä klubien opastaa pelaajiaan miten siinä onnistutaan.

  Voihan sitä peltoa kyntää vaikka paljain käsin mutta on se mukavampaa ilmastoidusta massikasta =)

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 40)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Honorit