26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

HIFK Golfin jokamieskenttä asetti seuramestaruuskisoihin hcp rajaksi 15!

Etusivu Foorumit Yleistä HIFK Golfin jokamieskenttä asetti seuramestaruuskisoihin hcp rajaksi 15!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 32)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • HIFK Golf on halunnut profiloitua helppona paikkana aloittaa golf ja sen kotikenttänä toimiva Paloheinän golfkenttä on kaupungin vuokraehtojen mukaisesti ns. jokamieskenttä, jossa kaikki saavat pelata, maksua vastaan tietenkin.

    Hifk Golfin seuramestaruuskisat ovat aiemmin olleet 3 päiväiset ja ehdottomasti vuoden isoin ja odotetuin tapahtuma, joka on yhdistänyt seuran pelaajia ja upea kokemus kaikille. Mestisviikonloppu on ollut tunnelmaltaan aivan erityinen. Nyt Hifk on kuitenkin päättänyt asettaa (oletettavasti) Suomen tiukimmat hcp-rajat mestiksiin, mikä on todella erikoista jokamieskentälle. Kaikki jäsenmaksunsa maksaneet eivät enää kelpaa mukaan, vaan nyt rajat ovat miehet hcp alle 15 (cut 12 parasta) ja naiset hcp alle 20 (cut 9 parasta). Ei siis edes erikseen ikäluokkia, pelkästään naiset ja miehet!

    Tällä tavalla toimimalla seura tuhoaa mestiksien hengen ja riistää peli-ilon suurimmalta osalta saman jäsenmaksun maksaneilta jäseniltään. Mitään muuta selitystä tälle toiminnalle en keksi kuin, että nyt saadaan kutistettua ns. ilmaistapahtuma kaksi päiväiseksi ja sunnuntain finaalikierroksillekaan ei tarvitse montaa lähtöä varata, joten seura voi myydä lähtöjä enemmän vieraspelaajille, eli raha ratkaisee.

    Jäsenet ovat yrittäneet olla seuran päättäjiin yhteydessä, mutta se ei ole tuottanut tulosta eikä seuran päättäjää tunnu koko asia edes kiinnostavan. Uusia jäseniä ja heidän rahansa kyllä halutaan, mutta siihen se sitten jääkin ja tämä on siitä hyvä osoitus.

    Kiinnostaisi tietää mitkä ovat muiden seurojan hcp-rajat, jos niitä on ja onko ikäsarjat lopetettu myöskin muualla?

    Miksi händäriraja kun seurojen mestiksiin osallistuu nykypäivänä vain muutama hassu pelaaja ja ikäluokkasarjoja yhdistetään & jne.

    Meillä on miehille kaksi sarjaa:
    * A-sarja
    * B-sarja, tasoitus 12.0-36.0
    Koko ohjelma löytyy sivulta https://www.lahdengolf.fi/lg-mestaruus/

    Kerhon mestaruudesta pelaavat parhaat pelaajat ilman tasoituksia. Mikä tuossa on niin ihmeellistä. HCP-kisat ovat sitten erikseen, eikä niissä voi mielestäni pelata mestaruuksista. Voittaja on niissä se, jonka tasoitus on kisassa eniten pielessä.

    Kyllä kentillä otetaan mestiksiin ennakkoon ilmoitettu määrä pelaajia. Joe ilmoittautuu enempi. niin tasoituksen mukaan mwennään, ketkä pääsevät pelaamaaan.

    Varsinkin kerhon mestaruudesta pelatatessa lasketaan ainoastaan lyönnit niin kuin aina pelaillessa kun silloin huomaan ainakin itse kuinka surkea pelailija olen.

    Nimetön

    HIFK Golf Mestikat pelataan kuten kisainfossa pitääkin ja luonnollisesti normi lyöntipelinä / scratch.
    Kilpailijat jotka ei pääse kisoihin johtuen liian korkeasta tasoituksesta on oma Pistebogey sarja. Sen pelimuodon jättää jokainen omaan arvoonsa.
    Kuten Chip Greensidekin kirjoittaa on yleensä palkintosijat tasoa n 45 pistettä molemmin puolin.

    Herne nenään tässä on tullut monella jäsenellä kun aikaisemmin ei ole ollut seurassa tapana pitää HCP rajoituksia Mestaruuskisoissa.

    Tasoitusraja ”Jokamieskentälle” on kohtuuttoman alhainen tai sitä ei pitäisi olla ollenkaan.

    Iltaa arvon kerholaiset! Ja hyvää lauantaita ja hyväö Leenan ja Lenitan nimipäivää. On pari tullut nautittua ja kuuluuhan se kun tänään saatiin yksi suomen ensimmäisistä tuplaholareista midien turnajaisissa. Onnittelut! Mutta asiaan! Mielestäni mestaruuskisoissa kilpaillaan siis lyöntipelimuodossa ja etsitään klubin ’mestaria, joten epäilen että kukaan 54 tasoituksellinen voisi tätä voittaa. Mielestäni on siis hyvä että raja onkin tuo 15hcp paloheinässä sillä heillä varsin laaja-alainen tuo pelaajakatras ja peliveikkoja voi osallistua mistä pelitasosta lähtien jolloin vaikkapa tämä 54 tasoituksellinen peluri voisi viedä +4 hcp paikan, näin ollen hyvä että paikat jätämme pelaajillle joilla oikeasti realistiset mahdollisuudet selviytyä katista ja päästä viikonlopun kierroksille. Ok, tiedän, solidaarisuus ja ”kaikki pelaa” henki ei toteudu tässä, mutta eikös koko vuosi ole täynnä kaiken maailman Sandels Openeita ja kinkkukisoja joten näihin pääsette muutkin pelaamaan. Ja mikä parasta tässähän pn hyvää porkkanaa parantaa tasoitusta suuren tasoituksen omaaville. Podetään kilpailuhenki korkealla ja jokainen on oman onnensa seppä. Jos kaikille taataan samanlainen pääsy kaikkiin kisoihin niin tässähän käy hyvät herrat kuin kommunismissa, ahkeruus ja kunnianhimo viedään pois yksilöltä. Eihän se näin voi mennä, johan tästä jo meitä viisaammat huastoi ja Jeltsiniin nekin päätyi. Olen puhunut, nyt kuuntelen Zztop Legsiä ja nauttikaat illlasta!

    Kommenttia HIFK Golf ry:n mestaruuskilpailusta. Tämä tasoitusrajan laittaminen mestaruuskilpailuihin on vain myrsky vesilastissa.
    Seurassahan on mestaruuskilpailut ainakin yli 15 vuotta pelattu seuraavissa sarjoissa sekä miehille että naisille. Sarjat ovat
    olleet yleinen, 50 v ja 65 v. Sarjat on tietysti pelattu ilman tasoituksia. Myös junioreille on ollut viime vuosina omat sarjat.
    65 sarjalaiset ja juniorit ovat pelanneet perjantaisin ja muut sarjat la-su. Mitään osallistujien tasoitusrajoja ei ole ollut.
    Lauantaina pelatun 18 reiän kilpailun jälkeen on ollut cut, jolloin parhaiten pelanneet ovat jatkaneet 18 reiän kisaa sunnuntaina.

    Se, mikä on aiheuttanut erittäin suurta hämminkiä ja parran pärinää terassiparlamentissa ei ole tuo tasoitusrajan asettaminen
    yleiseen rajaan vaan se, että nyt pelataan vain yksi sarja eli yleinen ja unohdetaan kaikki muut.
    Tosin muille pelaajille on järjestetty 9 reiän pistebgoey kisa elokuun lopulla!

    Toivottavasti HIFK Golf ry:n johtokunta ja kilpailutoimikunta pohtivat uudelleen tehtyä päätöstä ja palattaisiin seuramme
    useita vuosia olleeseen tapaan järjestää mestaruuskilpailut.

    Nyt on kyse yleisen sarjan mestaruudesta. Ikäkausimestikset on eri asia.

    Meillä ei enään ole HCP rajaa, mutta kisaan otetaan 72 pelaajaa tasoitusjärjestyksessä. Tämä ratkaisee tämän HCP ongelman. Lauantaina pelataan 36r ja 36 parasta ja tasatulokset menevät jatkoon. Sitten sunnuntaina pelataan näiden kesken 36r.

    Meidän seurassa tuollainen tasoitukseton kisa aiheuttaisi pelaajakadon jo ilmankin vaisuksi menneisiin mestiksiin.
    Siitä kyllä samaa mieltä, että vähimmällä lyöntimäärällä 72 reikää pelannut pelaaja on kisan paras.

    PG

    Kiinnostaisi tietää mitkä ovat muiden seurojan hcp-rajat, jos niitä on ja onko ikäsarjat lopetettu myöskin muualla?

    Meillä ei ole hcp-rajoja, eikä ikäsarjoja ole lopetettu – päinvastoin niitä on tullut viime vuosina lisää. Nyt M- ja N – sarjojen lisäksi seitsemän eri ikäsarjaa.

    Miksi händäriraja kun seurojen mestiksiin osallistuu nykypäivänä vain muutama hassu pelaaja

    Monessa seurassa mestiksiin osallistujien määrä saattaa olla aika isokin.

    Händäriraja on tarpeen ainakin silloin, jos on vaarana, että ilmoittautuneiden määrä nousee liian suureksi käytettävissä oleviin resursseihin nähden. Meillä ei tässä suhteessa ole ollut ongelmia, vaikka mestiksiin osallistujien määrä on noussut peräti 15%:iin seuran jäsenmäärästä. HIFK Golfissa noin suuri prosentuaalinen osuus taitaisi olla turhan haastava. (Meillä nelinkertainen määrä reikiä HIFK Golfin kenttään verrattuna, mutta jäsenmäärä vain vajaa 30% HIFK Golfin jäsenmäärästä).

    P.S.
    Huomasin, että Talman jäsenmäärä on samaa luokkaa kuin HIFK Golfin (n.2500). Viime vuonna miesten ja naisten sarjaan ilmoittautui Talmassa yhteensä 148 pelaajaa. Kaikki pääsivät mukaan (max 174 ilman tasoitusrajaa). Miesten sarjan 132 pelaajasta viidenkymmenen tasoitus oli korkeintaan 3,8 ja sadan korkeintaan 7,5. Vain kahden ilmoittautuneen tasoitus oli yli 15. Jos HIFK Golfin miehet ovat yhtä hyviä, niin…

    Ei silti, kyllä ikäsarjat ovat ehdottomasti tarpeen (ja 9-reikäinen hcp-mestaruuskilpailu golf-kilpailujen irvikuva).

    Pari tarkennusta asiaan. Eli pelimuotona on aina ollut ja on nytkin tasoitukseton lyöntipeli, se ei ole ongelma vaan noin sen kuuluukin olla. Suuttumusta aiheuttaa:
    – Mestikset kutistettu 2 päiväisiksi
    – Ei ikämies- eikä juniorisarjoja
    – Osallistumisoikeus vain max hcp 15 pelaajilla, jokamieskentällä
    – Cutista läpi vain 12 parasta ja samassa tuloksessa olevat
    – Yli hpc 15 pelaajille ei tasoituksetonta lyöntipeliä, vaan pistebogi kilpailu, joka ei edes ole mestisviikonloppuna
    – Useat jäsenet ovat pyytäneet perinteisiä mestiksiä takaisin, mutta seuraa ei perinteisesti jäsenten palaute ole kiinnostanut
    – Kisaan ilmoittautunut tällä hetkellä vain 4 pelaajaa, koska moni on vetänyt herneen nenään

    Kisat ovat olleet aikaisemmin upea vuoden päätapahtuma, jossa on paljon porukkaa seuraamassa kisoja klubilla, myöskin sunnuntaina. Nyt seura tuhoaa tämän tapahtuman ja jäsenet ovat eriarvoisessa asemassa kentällä, joka on siis kaikille avoin jokamieskenttä. Tällä tavalla seura saa myytyä enemmän peliaikoja, kun mestikset eivät enää vie viikonlopulta tilaa.

    Paloheinä nyt on jokamieskenttä ja meno on sen mukaista, jos sieltä pääsee ilman vahinkoja pois, niin on jo asiat hyvin.

    Viime kesänä 2021 koronan luomista varjoista huolimatta osallistui miesten +50v ja +60v sarjoihin 70 pelaajaa. Tämän lisäksi miesten ns. yleiseen sarjaan osallistui 52 pelaajaa. Kysyntää kyllä olisi.

    Eikö enää ’Punchers chancheen’ uskota? Olettaisin että 30 tasoituksellinen voi kerran kesästä peitota 5 tasotuksellisen jos toisella elämänsä paras peli ja toisella huonoin. Näin ollen on mielestäni absurdia että suurempitasoituksellisia syrjitään. Itse en paloheinässä pelaa enkä pelaa jatkossakaan sillä tämä politiikka ei kuvasta sitä golfmaailmaa mikä minulla on korvien välissä näiden vuosien sikana muodstunut.

    KL1

    Olettaisin että 30 tasoituksellinen voi kerran kesästä peitota 5 tasotuksellisen jos toisella elämänsä paras peli ja toisella huonoin.

    Teoriassa näin, käytännössä erittäin epätodennäköistä. Täysin mahdotonta sen sijaan on, että hcp 30 peittoaisi ne kaikki muut 20 kappaletta hcp <5 pelaajaa. Siis jos tuo hcp 30 on edes etäisesti kohdallaan.

    Näin ollen on mielestäni absurdia että suurempitasoituksellisia syrjitään.

    On yleinen käytäntö, että jos ilmoittautuneita on enemmän kuin kisaan mahtuu, niin mukaan pääsee tasoitus- eikä ilmoittautumisjärjestyksessä. Onko sekin suurempitasoituksellisten syrjimistä?

    Eikös tämä ole aika reilu systeemi kun pelkästään omilla ansioilla pääsee taistelemaan mestaruudesta? Onhan niitä urheilulajeja, joissa vain ”kutsutut” pääsevät mukaan kamppailemaan mestaruudesta…

    Hifk Golfin seuramestaruuskisat ovat aiemmin olleet 3 päiväiset ja ehdottomasti vuoden isoin ja odotetuin tapahtuma, joka on yhdistänyt seuran pelaajia ja upea kokemus kaikille. Mestisviikonloppu on ollut tunnelmaltaan aivan erityinen.

    Ihme juttu tosiaan että noin haluttuun tapahtumaan eivät maailmantähtipelaajat tule sankoin joukoin yksityislentokoneineen.

    Ensinnäkin, iso kiitos kaikille asiallisesti kommentoineille. Oli hienoa saada tietoa muiden seurojen mestiksistä yms.

    Toiseksi täytyy todeta, etten uskoisi lukevani golf forumilta tällaisia vittuilu viestejä kuin ketjun loppupäässä on. Golffarit ovat useimmiten hyvin käyttäytyviä ja toisiaan huomioivia, mutta tänne on näköjään eksynyt joitakin itseään muita parempina pitäviä henkilöitä.

    Tässä kuitenkin päivitystä tilanteeseen Paloheinän mestiksiin liittyen, seuramme poisti hcp rajat mestiksistä jäsenien rajun vastarinnan ja boikottien ansiosta. Nyt kisaan osallistuu 53 miestä ja cut on edelleenkin 12 pelaajaa, joka on mielestäni käsittämättömän pieni raja. Tai siis tietysti myytyjen peliaikojen kautta ajatellen tilanne ei ole käsittämätön vaan raha ratkaisee.

    HIFK Golf siis onnistui tuhoamaan jäsenilleen tärkeän kauden kohokohdan rahanahneuksissaan ja nyt pelaajat eivät enää osallistu tähän tapahtumaan. Tämä on mielestäni käsittämätön teko kentältä, joka haluaa markkinoida itseään mukavaksi paikaksi aloittaa golf ja suoltaa greencardeja liukuhihnalta.

    Olen muutenkin erittäin pettynyt seuran ”johtajaan” joka jatkuvasti valehtelee ja väittää, ettei ole mistään tietoinen vaikka kukaan työntekijöistä ei saa päättää mistään ilman hänen lupaansa. On erittäin huonon johtajan merkki, jos väistelee vastuuta ja heittää duunarinsa bussin alle.

    Ensi vuonna minä ja moni muukin pelaa eri kentällä, jossa maksavaa asiakasta kuunnellaan.

    Olipa harvinaisen typerä kommentti.

    KL1

    Kas kun en ymmärrä mitä tarkoittaa duunarin heittäminen bussin alle, jollei se sitä tarkoita. Haluatko kenties selittää mitä oikeasti tarkoitit?

    Talmasta löytyy paljon ihan täyspäisiäkin ja hyviä fiksujankin pelilailijoita ja hyvää peliseuraa ja erittäin hienoa osaavaa henkilökuntaa niin toimaria kuin toimistosta ja osaavasta kenttähenkilökunnasta ja kentän ja hallituksen uudistusten jälkeen kokonaisuus paranee entisestään joten ,,,

    Sen verran lisään että Talmasta löytyy ehkä joku toinenkin ”tupauuno”yhden juuri pelailun aloittaneen harrastelijan lisäksi.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 32)
Vastaa aiheeseen: HIFK Golfin jokamieskenttä asetti seuramestaruuskisoihin hcp rajaksi 15!

Etusivu Foorumit Yleistä HIFK Golfin jokamieskenttä asetti seuramestaruuskisoihin hcp rajaksi 15!