Aihe: Hiekkaharju Golf - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

Hiekkaharju Golf

Etusivu Foorumit Yleistä Hiekkaharju Golf

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 417)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Mikähän kentän tilanne on pelataanko ensi keväänä vai ei? Harmi vaan kun golfpiste on alkanut sensuroimaan Hiegissä pelaavien aiheita. Kuten edellistä keskustelua. Pienosakkaat tuskin saa enää missään keskusteltua aiheesta ja toimihenkilöiltä tulee yksipuolista ja puolueellista viestiä kuten kotisivulta HieG Ry tiedottaa: http://www.hieg.fi

  MOD Q8
  Moderaattori

  Jos haluat keskustella moderoinnista niin ole yhteydessä meihin suoraan, täällä siitä ei keskustella.

  Pienosakkaat tuskin saa enää missään keskusteltua aiheesta

  Saa keskustella, mutta täällä ei keskustella esimerkiksi hallituksen kokousten sisäisistä asioista.

  Kysymykseesi ensi kevään peleistä en tiedä vastausta.


  MOD Q8

  Hiekkaharjun hankalin ongelma lienee tänään oman väen keskinäinen epäluottamus. Se ei auta, jos pitäisi ajatella jotain yhteisiä operaatioita, vaan päinvastoin. Se on tuhon tie. Luin tänään ry:n tiedotteen ja totean edelleen, että hallituksella ei ole liioin sana eivätkä asiat hallussaan, vaan pallo hukassa. Tietävätkö missä he oikeasti missä ovat omaisuutensa eli kentän suhteen.

  Ongelmat hallituksessa ovat henkilöongelmia, mutta kentän suhteen tarvitaan täysin toisenlaista otetta, kuin mitä tiedote kertoo rivien välistä. Olen ollut pahemmissakin paikoissa muutaman kymmenen vuoden aikana lähinnä keskisuurissa ja suurissa yhtiöissä ja saanut varsin hyviä tuloksia. Siksi haluan ravistella teitä unesta.

  Emoyhttiö UGG Oy on konkurssissa ja isoissa veloissa. Mielenkiintoista on nähdä saako pesänhoitaja Hiekkaharjun myytyä. Hiekkiskin on veloissa. Sillä on velat pankille, 70k€+370k€ eli 440k€. Lisätään vastikkeellisten osakkeitten vastuu 147k€ niin summa on 587k€.

  Pelaajaosakkaat omistavat edelleenkin osakkeensa, vaikka yhtiön pääomistaja on muuttunut, mutta miten on jatkossa? Pankki ei ole innostunut osakkeista ja tuskin koko kentästä, ainoastaan siitä, että se saa rahansa. Summat täällä ovat suuntaa antavia, lähinnä eri ketjuista saatuja.

  Seuraavaksi, jollei löydy ostajaa pesänhoitaja laittaa ilmeisesti myös Hiekkiksen Kenttä Oy:n konkkaan. Löytyykö sitten joku, joka hankkii kentän itselleen? Hankkijalla olisi hyvä olla laittaa kentän lisäksi rahaa myös korjausvelan hoitoon jokunen sata tonnia. Hiekkaharjun hinta voi nousta niin kovaksi, että se on liian kallis sitä yksin havittelevalle.

  Jo nyt olisi hyvä, jos löytyisi puhemies tai ryhmä, joka ottaisi kentän asiat omakseen ja lähtisi kasaamaan joukkoja sekä keinoja, joilla pelastaa kentän jatkoelämä. Ensimmäinen asia olisi käydä läpi taloushistoria, sitoumukset ja sopimukset, mahdollisuus muuttaa niitä jne. jne. Pankkikin voisi tulla taloudelliseen apuun, mutta siihen tarvittaisiin henkilövakuuden antajia. Mitään muita vakuuksia Kenttä Oy:llä ei ole. Henkilövakuuksien lisäksi voisi Vantaa tulla jollain osuudella ja ehdoilla mukaan hommaan jne. Suunnitelkaa ja miettikää muutenkin kuin jokainen erikseen, muuten kenttä ei elä uutta kautta!

  Toivon Hiekkaharjulaisten puolesta, että jatko menee myönteisesti. Kentän tappio olisi pelaajien ja Vantaan tappio.

  Voihan sitä jatkaa pelaamista jossain toisessa paikassa? Seurasta voi erota ja liittyä toiseen. Onhan noita mestoja.

  KL1

  Voihan sitä jatkaa pelaamista jossain toisessa paikassa? Seurasta voi erota ja liittyä toiseen. Onhan noita mestoja.

  Totta, onhan noita mestoja muitakin.

  Sillähän ei ole mitään väliä, että matka pitenee 10-kertaiseksi ja matka-aika viisinkertaiseksi.

  Ihan vain esimerkin vuoksi.

  Älä saivartele. On siinä lyhyen ajomatkan päässä useampi kenttä.

  Svingikeisari
  Älä saivartele. On siinä lyhyen ajomatkan päässä useampi kenttä.

  Väliäkö sillä jos matka-aika viisinkertaistuu – meneehän siinä sit kymmenen minuuttia, paljonko vaikuttaa nykyaikaisessa maailmassa..

  KL1

  Svingikeisarilla kun on millä mällätä ja autolla huristelee, niin saattaapi jäädä ymmärtämättä semmoinenkin (useiden muiden muassa…) seikka, että lähikenttä on erinomainen asia junioreille. Ei ole mitenkään yhdentekevää heille kuinka kaukana on lähin kenttä, fillarilla tai mopolla kun ei kovin kauas pääse.

  Jos nyt ryhdytään miettimään kuinka lähellä HieGiä niitä kenttiä on, niin vaikkapa Itä-Vantaan keskuksesta Tikkurilasta katsottuna seuraavaksi lähin kenttä taitaa olla Paloheinä ja sitten pitääkin jo mennä Tuusulaan, Keimolaan tai Talmaan. Yksikään juniori ei kulje noille kentille omin avuin.

  Tuossa tiedotteessa onkin asiavirheitä enemmänkin ja muutenkaan Hallituksen ei kannattaisi alkaa spekuloimaan konkurssin jälkeisestä pelaamisesta. Sillä se meni pahasti väärin. Kenttä onkin mennyt aikaisemmin jo konkurssiin 80 luvun lopussa. Ja niin vaan pelaaminen jatkui entisä paremmin.
  Kenttä onkin jo pitkään ollut pystyssä tulorahoituksella, niin tulot loppuikin nyt reiluksi puoleksi vuodeksi niin toivottavaa olisi ettei suurempia laskuja enää kasaantuisi tämän vuoden puolella. Vai tuleeko maavuokrat miten usein?
  Vastikevelvoitteiden eroon pääsy kommentti on myös virheellinen. Mitään työn pysähtymistä kun ei ollut, vaan UGG nimenomaan luopui koko asiasta.
  Omituisia tulkintoja näiltä osin…

  Niin golfiin tarvitaan henkilöauto ja junioreiden kohdalla yleensä vanhemmat kuljettaa. En minä ainakaan tietä ketään golfia harrastavaa jolle kuljetukset olisi joku ongelma. Siinä on 50 kilometrin säteellä useita kymmeniä kenttiä, enemmän kuin muualla maassa yhteensä. Tuskin esim. jääkiekkoa harrastava vaatii että asuu jäähallin naapurissa tai jalkapalloa harrastava asuu jalkapallokentän vieressä.

  Helsingin puolella on ainakin Vuosaari Golf ihan kohtuullisen matkan päässä. Vantaan puolella Keimola.

  Golfosakkeiden arvo on mitä on, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. On niitä isompiakin ongelmia tässä maailmassa, kuin yhden huonokuntoisen golfkentän kohtalo.

  Aihe täällä on ”Hiekkaharju Golf”, ei ”maailman ongelmat” tai ”golfosakkeiden arvo”, jotka nekin tietysti ansaitsisivat omat aiheensa.

  Niin ei pienen golfseuran keskinäiset kokousriitelyt nyt kyllä oikein ketään ulkopuolista kiinnosta. Pitäisi olla jotain mehevämpää, enemmän tarttumapintaa jos tarkoituksena on uutiskynnyksen ylittäminen. Ottakaa mallia vaikka Kotojärvestä, siitä oli aika paljon tarinaa mediassa. Medialle pitää antaa syöttö suoraan lapaan, jos haluaa otsikoita.

  Ketjun alkupäässä ehdotin, että joku tai jotkut ottaisivat ja lähtisivät tosissaan viemään asioita eteenpäin. Sivullisena (en ole jäsen) näen, että esim. pro tekee työtä ja luo näin kuvaa aktiivisuudesta. Kaikilla, pienilläkin teoilla voi olla suuri vaikutus.

  Kuitenkin näkee henkilöitä, joille esillä olo, oma itse tai vain arvosteleminen on tärkeämpää kuin aito tulevaisuuden pohtiminen. Tilannetta tulee pohtia eri kanteilta, tarkastella nykytilannetta esim. talouden kannalta ja mm. sitä millainen tulovirta voisi olla mahdollinen. Samoin voisi keskittyä siihen millaisia tukijalkoja olisi mahdollista löytää toiminnan kannalta. Miettiä voisi myös nykypelaajien sitoutumisastetta ja halukkuutta lähteä mukaan erilaisiin ratkaisuihin. Löytyykö kentästä aidosti kiinnostuneita ja ketkä voisivat uusina tulla mukaan, vaikuttaa aivan merkittävästi tulevaisuuteen. Sen ei tarvitse merkitä rahan sijoittamista, mutta halua ja vakuutta kumminkin.

  Ratkaisuvaihtoehtoja tulee miettiä etukäteen, jotta niitä voi esitellä. Niiden ei tarvitse olla vielä valmiita, ne voivat olla ideatasolla, mutta kuitenkin niin, että niistä voi jäsen saada kuvan mihin voitaisi mennä. Esitellessä saataisi lisää mielipiteitä sekä ideoita ynnä voisi löytyä mahdollisia reittejä tukijoihin, jotka voisivat tulla mukaan avuksi jne.

  Oman väen tämä suma on selvitettävä. En usko, että pesänhoitaja kykenee asiaa selvittämään myönteisesti mm. nykyisten jäsenten kannalta. Ketkä ovat ne, jotka lähtevät tätä ristiretkeä vetämään?

  Mahdoton tilanne ei ole, se ei ole sen kummempi, kuin mitä Nikkanen aikanaan lunasti pienen lilliputin par kolmen ja velkaisen kentän ja sai sen nykyiseen kokoon. Kun nykyiset pelaajat pysyvät ja uusia löytyy, tulee myös tuloja. Kaikki asiat on aina saatu aikaan työtä tekemällä.

  J.K. Julkisuutta Hiekkaharju on toistaiseksi saanut jo liikaakin. Sitten kun on uutta, positiivista kerrottava, asia on toinen.

  Joo kyllä kaikki positiivisuus on kentän osalta kaukana. Kaikki kehitys ehdotukset on toki varteenotettavia tässä vaiheessa, mutta vuokramaalle rakentuen ne jää aika nopeasti mahdottomiksi. Tulovirtoja on vain rajallinen määrä ja menovirtoihin ei voi vaikuttaa kuin suurilla investoinneilla ja tällä hetkellä niihin ei taida olla kentän osakkailla varaa. Mitään konkreettista omaisuutta kun ei toiminnalla kerry. Niin voi olla että rahoitusta tuolle on vaikeaa ellei peräti mahdotonta saada.
  Kenttä kun meni konkurssiin 80 luvun lopulla niin silloin se lähti tosiaan uuteen lentoon…
  Ja niin kuin edellinen mainitsi ”Ketjun alkupäässä ehdotin, että joku tai jotkut ottaisivat ja lähtisivät tosissaan viemään asioita eteenpäin” Tätähän yritti edellinen Hallituksen puheenjohtaja lähteä selvittämään, mutta se kun ei hallitukselle sopinut, niin puheenjohtaja sai väistyä. Eli yritetty on jo sitäkin…

  KL1

  Niin golfiin tarvitaan henkilöauto ja junioreiden kohdalla yleensä vanhemmat kuljettaa. En minä ainakaan tietä ketään golfia harrastavaa jolle kuljetukset olisi joku ongelma.

  Et varmaankaan, mutta se ei todista yhtään mitään. Olen aivan varma, että useampi nuori pelaisi golfia, jos kenttä olisi kävely- tai pyörämatkan päässä. Oman esikoiseni kohdalla homma kaatui juurikin tuohon etäisyyteen.

  Tämä voi tulla sinulle yllätyksenä, mutta jotkut ihmiset kulkevat julkisilla kulkuvälineillä golfkentälle pelaamaan. Jotkut kuskaavat bäginsä mukanaan, mutta useimmilla sellaisilla lienee bägikaappi klubilla. Voisin kuvitella, että hekin mieluummin kävelisivät tai pyöräilisivät sinne kentälle.

  Tuskin esim. jääkiekkoa harrastava vaatii että asuu jäähallin naapurissa tai jalkapalloa harrastava asuu jalkapallokentän vieressä.

  Ei tässä ole kukaan mitään vaatimassa, mutta harrastaminen on pirun paljon helpompaa, jos matka harrastuspaikalle on lyhyt.

  Totta on, että potkittu ja nyt paljon hallituksen parjaamaksi jäänyt ex-puheenjohtaja olis ollut ainoa riittävän tarmokas kaveri viemään asioita eteenpäin, mutta se ei käynyt pesänhoitajalle, entiselle UGG-leirille ja heidän muutamalle mukaan hölmöilyyn saamaansa hallituksen jäsenelle. Ex-puheenjohtajahan piti tämän info-tilaisuuden ja sen jälkeen teetti vielä kyselyn osakkaille, joten hän varmaan tietää nyt parhaiten mikä on osakkaiden halu ja tahto. Olisi mielenkiintoista kuulla noista enemmän tällä foorumilla. Kuulin, että eilen oli pidetty paikallisen ravintolan oma golfkisa ja sen päälle illan vietto ko.raflassa. Tämä jyrän alle heitetty ex-puheenjohtaja oli siellä vielä jaksanut valaa uskoa ihmisiin ja jopa heittänyt musakeikan. Tule meille Talmaan, täällä on tilaa tekijöille! Pahaa tekee tästä vierestä katsoa Hiekkaharjun ihmisten tuskaa kun tulee itse käytyä siellä rangella useemman kerran viikossa, kiitos uusien hienojen mattojen!

  Unohtakaa vuokramaa. Vain seurakunnan kanssa on sovittava. Kysymys on ennen muuta operatiivisesta ja tavoitteellisesta toiminnasta. Ajatelkaa askel kerrallaan ja välttäkää negatiivisia asioita. Vaikka jotain olisi jo kerran kokeiltu, voi se silti yhdessä jonkin toisen asian kanssa olla käytökelpoinen ratkaisu jne. Yrittäkää löytää itsellenne ”Pomo”.

  Tuntuu oikeastaan hupalta kirjoitella tänne. Asiakaskantani on useampia yrityksiä sekä yksi kaupunki ja kokonaisvaihto on useampi miljardi ja siellä kaikkialla on aivan samoja ongelmia. Viimeksi hankimme pankin pantiksi ottamat toimitilat n. 400 hengen yrityksessä takaisin pankilta. Aivan samoilla lääkkeillä joista olen täällä puhunut. Kysymys on uskalluksesta ja osin jopa röyhkeydestä uskaltaa yrittää.

  Miljardi on paljon, monta miljardia on luvattoman paljon.

  Teen nyt jauhelihakastiketta, seuraan luonnollisesti teidän edesottamuksianne.

  KL1

  Jauhelihakastike on hyvää. Laitatko sipulia ja kermaa myös? Pieni tujaus sinappia tekee gutaa, suolan sijaan voi käyttää soijaa.

  Pahaa tekee tästä vierestä katsoa Hiekkaharjun ihmisten tuskaa kun tulee itse käytyä siellä rangella useemman kerran viikossa, kiitos uusien hienojen mattojen!

  Noh, siellä on ehkä uudet matot, mutta ”saman konsernin” Golfparkissa ne matot oli laitettu muiden tarvikkeiden kanssa jo ”talviläjään”…. Viestinä oli että pallokone oli saanut ilkivallasta osumaa – ulospäin ei tosin kyllä näkynyt mitään. Sopivasti mattojen läjitys (sorry ilkivalta) oli nyt kuukauden vaihteessa. Golfparkin maanomistajalta loppu usko vuokrarahojen saantiin…. ei uutta sopimusta syntynyt tai…oikeasti oli ilkivalta, mutta kyllä se ”talviläjitykseltä” jo näytti.

  Range:

  tai…oikeasti oli ilkivalta, mutta kyllä se ”talviläjitykseltä” jo näytti.

  Tuossa kuvatus rikotusta pallokoneesta- kyllä se ihan oikeesti on joidenkin ylikehittyneiden ”kehityksenkohteena ”

  https://www.facebook.com/ContinentalGolfPark/photos/a.281737271988124/1036015429893634/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARDV1dp3aW8zjbseFz5GoMnA-d2bm2r9M-Fh0sxEfPpWuxw4iQTQfe_k21c8cJ97AON5b4ilqU_FN7mMU3cNGO3wGibcA__zVAPSeNxJpWsyJh0uCbOuC52DUmUsuwliAqyacwJbxxCTdnsIXaAYcNnQY-WkeNOjGztyK_s0pjPpPrhioXU6Nw&__tn__=EEHH-R

  Leppiksen rangea pyöritti konkurssipesä ja varmaan sen verran pientä ollut kaupankäynti viime aikoina, niin pesänhoitaja lienee laittanut sen ihan normaalisti kiinni. Aika perus bisneslogiikkaa! Sen tiedän, että Leppävaaran rangesta pesänhoitaja on jo saanut tarjouksen eli kyllä siellä taas ensi kesänä palloa lyödään!

  En ihan ymmärrä miten tämä Leppävaara luiskahti Hiekkaharju keskusteluun, niillähän ei ole mitään yhteyttä. Konkurssipesä myy Leppävaaraa ja tietyn kokoista osakepottia Tikkurilan Golfkeskus Oy:stä.

  Voi voi Leppävaaran Rangekin on kiinnostavampi kuin Hiekkaharju Golf. No on niillä ihan eri lähtökohdat ainakin korjausvelan osalta Leppävaaraan tuskin tarvitsee investoida mitään, kun Hiekkaharjuun ei taida useat sadat tuhannet olla kuin pieni alku satsaus. Kyllä tuo olisi jo myyty jos oikeaa kysyntää vuokramaalla olevalle kentälle olisi. Vai odottaako joku vaan ostoa konkpesältä, silloin saisi varmaankin halvemmalla. Varmaan pelaaminen jatkuu senkin jälkeen, kuten 80-luvun lopussa kun Hiekkis meni edellisen kerran konkurssiin.

  Mitä mahtanet tarkoittaa ”korjausvelalla”? Tikkurilan Golfkeskus Oy on käytännössä velaton yhtiö. Jos sun mielestä on mukavampi hakata rangella pari kymppiä palloja eteensä, kun samalla rahalla käydä kiertämässä kierros golfia ihan riittävän haastavalla kentällä lyhyen ajomatkan päässä, niin se on täysin jokaisen oma valinta! Olen nyt ostanu netistä lippuja Hiekkaharjuun edullisimmillaan 15€ zibale ja siihen rahaan toi on hyvä satsaus. Tohon rahaan olen toki tyytynyt kiertää sen 9 reikää, mutta se on viikolla ihan fine! Ja älä huoli, Hiekkaharju jatkaa elämäänsä, tulee UGG:n konkkapesälle ostaja tai ei. Nykyinen osakaspohja riittää ihan hyvin ja saavat sitten rangen ja kahvilatoiminnan itselle, jotka edellisen omistajan CGW Servicen tilinpäätöksessä oli luokkaa 80t€-100t€ joka vuosi. Ja kun toimintaa vähän kehittää, niin toi myynti on helppo tuplata. Ihmettelen tätä Hiekkaharjun rienaamisen määrää täällä, ihan kuullostaa kun joku jolla on oma lehmä ojassa täällä aiheuttaisi hämmennystä, ihan kuin entisten UGG-pötös ukkojen tai nyttemmin heidän ympärilleen ilmaantuneiden ”uusien tosi sijoittajien” suusta…

  Vuokramaa ei sellaisenaan ole mikään apina, jos sopimukset on kunnossa. Hiekkiksessa ainut eteen tuleva sopimuksen vahvistaminen on seurakuntayhtymän kanssa. Sekin on järjestettävissä. sen jälkeen kyllä tulee laskua, koska korjausvelkaa (kenttää pitää kunnostaa koska sitä ei ole jatkuvasti tehty) on ehtinyt kertyä melkoisesti, esim. greenit jotta ne olisivat kunnossa jatkossakin.. Sekään ei ole apina, vaan järkevällä suunittelulla hoidettava asia. Se voi viedä jonkin aikaa, mutta ei kuluna välttämättä merkitse kuin kierroksen verran rahaa vuodessa. Kaikki riippuu jaksotuksesta ja miten se suunnnitellaan.

  Eniten huolestuttava on miten pesänhoitaja saa hoidettua kentän kaupan. Ulkopuolista rahapussia kentän ostoon ei löydy. Pesänhoitaja voi ohjata asiaa niin että nykyjäsenillä on mahdollista neuvotellen ja nimivakuuksin saada pankki mukaan. Kaupungillakin voisi olla aitoa mielenkiintoa tulla vähintään takaamaan menoja. Vantaa haluaa pitää golfkentän ja vielä lähellä keskustaa. Kysymys on lähinnä siitä että porukka löytää jonkun joka osaa laskentahomman ja taloussuunnittelun sekä omaa vahvan halun saada Hiekkis pelittämään. Homma ei ole mahdoton. Se mikä on tehty kerran voidaan tehdä myös toisen kerran. Nikkanen kehitti konkurssikypsän pikkukentän käytännössä yksin nykyiselleen. Nyt on mahdollista tehdä sama temppu suuremmalla joukolla. Lisäksi, kaikkea ei tarvitse tehdä heti vaan ajan kanssa ja suunnitellen. Usein liika hätäily pilaa koko homman. Velkaakin voi hoitaa ja ottaa paloittain kun kaikki on jaksotettu oikein. Ainut ”heti” on saada kenttä omaan hallintaan ja se vaatii mm. talous- ja kehityssunnitelman jotta pankki antaa ”armonaikaa”. Työtä homma vaatii se on selvä. Hyvällä hallituksella on merkittävä rooli.

  Peruskysymys, löytyykö 150 – 200 aidosti Kenttä Oy:stä kiinnostunutta. Jos niin ei mitään hätää, jollei, niin sitten hukka perii.

  J.K. Kari44:lle kommentti, Tikkurilan Golfkeskus Oy ei ole velaton, vaan sillä on kohtuullisesti velkaa kannettavana. se tässä on yksi neuvoteltava asia. Lisäksi kassa kolisee käytännössä tyhjää, joka myös pitää ratkaista juoksevien menojen takia, niitä on ympäri vuoden. Kahvila kahvi ja pulla tai olut ei tällähaavaa juurikaan tuota, mutta range ja kutonen tuovat jonkin verran ekstraa.
  J.K. Googlaa mitä tarkoittaa korjausvelka ja mitä siihen voipi liittyä.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 417)
Vastaa aiheeseen: Hiekkaharju Golf

Etusivu Foorumit Yleistä Hiekkaharju Golf