27.7.–3.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista

Green Card vai jäsenkortti

Etusivu Foorumit Säännöt Green Card vai jäsenkortti

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 61)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #182899 Ilmoita asiaton viesti

  Heitänpä tämän viestin myös uuteen ketjuun, koska osa palstalaisista välttää kaikkia Paloheinä-ketjuja: Jos kentän tasoitusvaatimuksena on Green Card, niin tarkoittaako se sitä, ettei pelaajalla tarvitse olla minkään seuran jäsenkorttia vaan jollain kurssilla suoritettu Green Card riittää. Eli ko. pelaajan ei tarvitse maksaa jäsenmaksuja mihinkään seuraan. Tämähän poistaa myös kaukojäsenten ongelman, kun ei tarvitse olla jäsenenä missään. Pitää vain aina taskussaan Green Cardin. Jos taas tasoitusvaatimus on 54, niin silloin pitää olla jäsenkortti, jossa on ko. tasoitus. Olenko ymmärtänyt asian oikein ?

  #298646 Ilmoita asiaton viesti

  Pelkällä riinkaardilla ei oo sitten vakuutukset voimassa…

  #298647 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  Elikkäns:

  Green Card kortti on vain ja ainoastaan golftaidon suorituskortti. Sen myöntäjä allekirjoituksellaan kertoo, että kortin haltijalla on golfin pelaamiseen tarvittava pelitaito kortissa mainittujen kriteerien mukaisesti.

  Jäsenkortti on kotiseurasta annettava kortti, joka vaatii jäsenyyden ja yleensä tuon todistuksen golftaidon suorittamisesta.

  Jäsenkortti on todistus siten golftaidon suorittamisesta sekä seuran ja sitä kautta liiton jäsenyydestä. Yleisesti golfkentille pääsevät pelaamaan vain golfliiton jäsenseurojen jäsenet, eli tuo jälkimmäinen kortti on se ratkaiseva.

  Green Card suorituskortilla ei ole mitään tekemistä pelaamisoikeuden kanssa.

  #298648 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Paloheinä Golfin sivuilla lukee:

  ’Pelivaatimuksena on, että vähintään yhdellä pelaajalla ryhmässä on golfetiketin ja turvasääntöjen osaamisen takaava green card. ’

  Eli tuon mukaan tasoitusta eli jäsenyyttä EI tarvita kellekään, ainoastaan yksi GC. Toisaalla samalla sivustolla taas lukee:

  ’[…] ryhmissä ei uuden käytännön mukaan saisi olla kuin korkeintaan kolme (pelaajaa). […] Ryhmässä voi olla neljä pelaajaa, mikäli tasoitusten yhteissumma on pienempi kuin 140.’

  Eli kolme pelaajaa tai alle, niin yksi GC riittää, muuten pitää olla tasoituksia? Aika sekavaa… Saisivat muutenkin panostaa sivujensa luettavuuteen.

  Mutta, on siis ihan varmuudella kenttiä, joilla voi pelata GC:lla ilman jäsenyyttä tai jopa ilman GC:a. Kentät ovat Luukki ja Lakisto Espoossa (Suur-Helsingin Golf). En tiedä, onko muita vastaavia 18-reikäisiä.

  #298649 Ilmoita asiaton viesti

  Runsaat 15 vuotta pelanneena tiedän kyllä greencardin ja jäsenkortin eron. Kysymys olikin tietävätkö kaikki ja miten kentät toimivat.

  Nopeasti selaillen kenttäoppaasta löytyy ainakin 60 kenttää, joissa tasoitusvaatimus on greencard. Lisäksi on lukuisia kenttiä, joissa tasoitusvaatimus on 54. Miten nämä eroavat toisistaan? Eli pääseekö pelaamaan, jos on kädessä greencard vai pitääkö olla myös tasoitus-/jäsenkortti?

  Ehkäpä jonkin kentän cädimasteri tietäisi oman kenttänsä polittiikan.

  Itseäni tämä asia ei siis koske, tulipa vain mieleen tuota Paloheinä-ketjua lueskellessa.

  #298650 Ilmoita asiaton viesti

  Mielenkiintoinen huomio Madelta. Viestinnässä on oltava tarkka. Kyllä tarkkaan ottaen tuo pääsyvaatimus ’Green card’ minusta tarkottaisi ettei jäsen-/tasoituskorttia tarvita.

  Toisaalta kait kentän omistaja päättää aina edellytykset pelaamiselle.

  Luulisin, että Golfliiton jäsenseurojen (Paloheinässä sellaista ei ole) kentille ei pääse ellei ole tasoitus-/jäsenkorttia kaikilla pelaajilla.

  Kun Paloheinässä pääsee, nyt ymmärrän kyltit, että ’Pelaat täällä omalla vastuullasi’.

  #298651 Ilmoita asiaton viesti

  Hattulassa pääsi alkuun pelaamaan pelkällä green cardilla. Tämä käytäntö poistui hyvin nopeaan. Onko ’Pelaat täällä omalla vastuullasi’ -kyltit liian kalliita vai mahtoiko olla joku muu syy rajoittaa tasoituskortittomien pelaamista?

  Viisnelosella pääsee muuten edelleen pelaamaan Hattulaan, tosin mä huidon siellä usein silviisiin ettei ees viisneljä riitä. Ai eikö sitä kysytty?

  #298652 Ilmoita asiaton viesti

  Yleensä kentän ilmoitus ’greencard’ tarkoittaa että tasoitusvaatimus on 36 ja pelaajalla on näyttää liiton/seuran tasoituskortti. Voi olla että pääsee jopa 54 tasoituksella pelaamaan, kunhan on näyttää liiton tasoitus-/jäsenkortti.

  Muualla maailmassa ei juurikaan ole käytössä yli 36 tasoituksia.

  Joillain ulkomaisilla kentillä, jopa Espanjassakin, saatetaan kysyä tasoitusta. Silloin on hyvä näyttää meikäläinen jäsenkortti/ ’greencard’.

  Eräillä kentillä esim. bäkäriltä pelaaminen on luvallista vain alle 10 tasoituksella. Tässäkin tapauksessa saattaa riittää pelkkä ilmoitus sinkkutasurista. Mutta voipi käydä että marshall jossain välissä seurailee, miten ne draivit oikein aukeaa.

  Jenkeissä on golf-auton käyttö usein pakollista ja sisältyy greenfeen hintaan. Kävellen kentälle pääsee harjoittelemaan vain kilpapelaajat. Siinäkin lienee eduksi esittää jotain dokumenttia. Greenfeen hintaan kävelemisellä tuskin on vaikutusta. Kenties nimim. ’Golffin’ tietää enemmän näistä systeemeistä.

  Mutta eikähän asiat selviä jo siinä vaiheessa kun soittaa ja varaa lähtöajat kentältä.

  #298653 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  ’Silloin on hyvä näyttää meikäläinen jäsenkortti/ ’greencard’.’

  Siis häh. En ehkä ymmärtänyt lainausmerkkejä, mutta Green Card ei ole jäsenkortti yhä edelleenkään. Niillä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa (paitsi että GC tarvitaan jos jäseneksi haluaa liittyä).

  Jos tasoitusvaatimus on ’green card’, eihän se millään voi tarkoittaa 36:ta? Yleensä se tarkoittaa joko sitä, että jäsenyyttä ei tarvita, ainoastaan Green Card – loogista. Joskus se taas tarkoittaa, että jasenyys vaaditaan (jolloin tietysti pelaaja on suorittanut green cardin), mutta tasoitus saa olla mikä tahansa. Tällöin kentän pitäisi ilmoittaa tasoitusvaatimukseksi tietenkin 54, eikä ’green card’ epäselvyyksien välttämiseksi.

  #298654 Ilmoita asiaton viesti

  No käytännössä se greencard on juuri se sama golfliitolta saatava jäsen- tai tasoituskortti, sitä ne ’hipsukatkin’ edellisessä meilissäni ikäänkuin markkeeraa.

  Ja edelleen kun edellytettään kentälle pääsyn vaatimuksena greencard’ia, niin se tarkoittaa yleensä että pitäisi olla ’virallinen’ tasoitus, siis max 36

  Joillan kentillä ilmoitetaan myös tarkka tasoitusraja, joskus pienempi tai suurempi kuin em. 36.

  Mutta kuten sanottu usein pääsee vieraskentille pelaamaan myös isommalla ns. klubi-tasoituksella ( siis hcp 36 – 54).

  Kaikki selviää viimeistään siinä kun soittaa varauksesta vieraskentän cädärille..

  #298655 Ilmoita asiaton viesti

  olen kyllä Ihmettelijän kanssa samoilla linjoilla eli eihän tuo tasuriraja Greencard voi olla, jos vasta 36:lla pääsee pelaamaan… Kyseessähän on tällöin selvä moka tiedotuksessa. Itse en yhtään tällaista kenttää tiedä, eipä toisaalta ole koskettanutkaan kuin muutaman juuri golfin aloittaneen kaverin kautta.

  Ja olisi varmaan selvempi, että kentät käyttäisivät 54:ää tasurirajana GC:n sijasta, jos kysymyksessä ei ole Paloheinän tapainen villi seura, jossa jäsenyyttä ei tarvita.

  SHG:ssä ei muuten saa pelata ilman GC:ta ja jäsenyyttä kuin maanantaisin Luukissa (ja oliko se heinäkuussa myös Lakistossa). Varmaan Golfliittokin puuttuisi asiaan, jos tämä olisi jatkuva käytäntö.

  #298656 Ilmoita asiaton viesti

  Äh. Koko GC idea roskikseen, jäseneksi kapteeninkierroksen perusteella ja korttiin 24. Koittakoon sit pelata siihen. Mitähän mää taas höpäjän?

  #298657 Ilmoita asiaton viesti

  Täytyy säestää Punaista Paronia. Vielä joku aika sitten, kun vaimon tasoitus oli välillä 36 – 54 tuli koluttua noita täysimittaisia ’greengard’-kenttiä. Hyväksyttävä pelitasoitus oli todellakin yli 36 ja varauksia tehtäessä kysyttiin seuraa. Sitä en tiedä, miten ’ei seuraa’-vastaukseen olisi suhtauduttu, vaimo oli kyllä ’oikean’ seuran jäsen.

  #298658 Ilmoita asiaton viesti

  Nyt kun asia tuli puheeksi:

  Onko tosiaan olemassa joku fyysinen kortti tai todistus, eli green card? Itse en ole 10 vuoden harrastamisen aikana sellaista nähnyt, eikä muutama muukaan vakio-pelikavereistani.

  Olen tullut siihen tulokseen, että ns green card on sama asia kuin tasoituskortti. Eikös näin olekaan?

  #298659 Ilmoita asiaton viesti

  Greencard on nimensä mukaan vihreä. keskeltä taittuva kortti. Etulehdellä on suorittajan nimi sekä piirros backswengistä jollaisen suorittaja haluais mutta ei kuitenkaan koskaan pysty. Sisäpuoleksella on ruksit suoritetuista kokeen osioista sekä suorituksen vastaanottajan nimi. Takpuolella on jotai ohjeksia.

  Mutta kysymykseen: Kanada!

  #298660 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Eikös asiat ole näin:

  – green card on pelkkä todistus pelitaitokokeen suorittamisesta. Sen läpäistyään saa tasoituksen 54, josta lähdetään liikkeelle. Eli tasoitusvaatimus GC on numeroin ilmaistuna yhtä kuin 54.

  – seuran jäsenyyskään ei vielä itsessään tarkoita, että pääsee pelaamaan, ei EDES omalle ’kotikentälleen’ . Siihen tarvitaan jäsen-/tasoituskortti, jonka saa, kun on PELIOIKEUS jollekin kentälle joko osakkuuden tai vuokrauksen kautta.

  – jäsen-/tasoituskortin saamiseksi pitää olla green card suoritettuna, mikä EI tarkoita teoriassa eikä edes käytännössä, että ne olisivat sama asia. Sopii testata vaikka lähimmän vieraskentän CM:llä, jos ette usko: iskette rahat tiskiin ja CM kysyessä korttia vilautatte green cardia, niin näette miten käy.

  – JOS Suomessa olisi ns. pay&play-kenttiä, niin pelaaminen onnistuisi ao. paikan mahdollisen tasoitusvaatimuksen täyttämällä ja heittämällä greenfee-rahat tiskiin. Jo aiemmin mainittu Luukki maanantaisin ja ehkä joku muu kenttä ovat sen suuntaisia poikkeuksia. Luukissa syy moiseen oli muistaakseni Hgin kaupungin SHG:lle asettama maanvuokrausehto, kun kenttä sattuu olemaan Hgin kaupungin omistamalla virkistysalueella (vaikka sijaitseekin Espoossa!?).

  #298661 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Täsmentäisitkö: millä tavoin Paloheinä Golf ry on seura, jossa ei tarvita jäsenyyttä? Minunkin aivovarustuksillani tuossa on silkkaa epäloogisuutta.

  #298662 Ilmoita asiaton viesti

  Kukaan ei sitten vielä ole antanut vastausta Maden alkuperäiseen kysymykseen.

  Jos kenttä ilmoittaa GC-vaatimuksen pelaamiselle, niin toimiiko se käytännössä, vai onko kyseessä käsitteiden sekoittaminen golfkentän päässä.

  #298663 Ilmoita asiaton viesti

  Veikkaisin käsitteiden sotkemista. Hassuinta on se että näin tuntuu käyvän liiton sivuilla kenttäosiossa kohdassa faktat.

  #298664 Ilmoita asiaton viesti
  hc

  Jollei kyseessä ole par-3 tai muu ’pikkukenttä’, on kyseessä käsitteiden sekoittaminen golfkentän päässä. Suomessa tosiaan Luukki/Lakisto on ainoa täysmittainen kenttä, jolle (rajoitetusti) päästetään ihan rehellisesti pelaamaan pelkällä green cardillakin.

  Jos par-3 kentän yhteydessä ilmoitetaan esim. , että yhdellä ryhmästä pitää olla Green Card, tarkoittaa se juurikin sitä, eikä jäsenkorttia tarvita.

  ————————————————–

  Mielestäni tasoitusvaatimus 54 taas ilmaisee paljon selkeämmin myös jäsenkorttivaatimuksen (verrattuna termiin GC, joka siis aiheuttaa sekaannusta), sillä eihän tasoitusta ole, ellei joku (seura) sitä ylläpidä.

  Enkä keksi mistä Jylan on saanut päähänsä, että GC tarkoittaisi tasoitusta 36, ainakaan suomessa. Täällä GC:n vastaama tasoitus on 54 ja sillä selvä. Olihan ennen se pienin tasoitus 18:kin, mutta ajat muuttuvat.

  Ja asioista selviää aina puhelinsoitolla caddiemasterille, jos ei seura ole sivuillaan kyennyt kriteereitään tarpeeksi selvästi ilmaisemaan.

  #298665 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Mielestäni kirjoitit lähes kaiken väärin 🙂

  1. Green Card EI missään nimessä anna tasoitusta 54, sillä pelaajalla ei voi olla mitään virallista tasoitusta, ellei hän ole Golfliiton alaisen seuran jäsen. Seurajäsenyys puolestaan antaa pelaajalle tasoituskortin, ja tasoitus on aluksi 54. Jäsenyyteen vaaditaan em. Green Card, joka siis on vain ja ainoastaan todiste Prolle suoritetun kokeen läpäisystä.

  (Tästä myös seuraa, että pelaaja, jolla on tasoitus/jäsenyys on AINA JA VARMASTI suorittanut green cardin. Toisinpäin homma ei kuitenkaan toimi.)

  2. Seuran jäsenyys TARKOITTAA, että pääsee pelaamaan, mikäli pelaajan tasoitus alittaa kenttäkohtaisen tasoitusvaatimuksen tai on sama. Pelata voi pelioikeudella tai pelkästään green feellä.

  3. Tasoituskortin saamiseksi, eli seurajäsenyyteen, EI vaadita pelioikeutta tai osakkuutta – poikkeuksena jotkut seurat, joihin ei pääse ns. etäjäseneksi (Esim. Salo Golf). Etäjäsenillähän on jäsenyys jostain seurasta, muttei pelioikeutta siellä, ja he pelaavat valitsemillaan kentillä pelkästään green feella (tai pelioikeudella jossain muualla). Tällainen seura on esim. suosittu Eerikkala Golf.

  Näyttää tämä olevan aika monimutkainen asia…

  #298666 Ilmoita asiaton viesti

  Meikäläisellä ei ole ikumaailmassa ollut mitään greencardia. Koskaan en ole suorittanut mitään pro’n tutkintoja tms.

  Mikähän kortti minun pitää esittää jos kentällä vaaditaan greencard?

  Sen sijaan minulla on aina ollut liiton antama tasoituskortti ja itseasiassa kaksikin korttia, kun olen molempien seurojen jäsen.

  Tämän kyseisen kortin esittämällä olen päässyt kaikkialla pelaamaan. Jopa niillekin kentille joilla on vaatimuksena greencard.

  Joten, kyllä tämä nyt on käytännössä niin että se liiton tasoituskortti on juuri nk. greencard. Sitä vilauttamalla (ja tietenkin maksamalla greenfee’n) pääsee kaikkialle pelaamaan.

  Tiedän että kentillä olevat pro’t kirjoittavat kurssin ja hyväksytyn pelikokeen jälkeen todistuksen, jonka kannessa lukee hienosti että – greencard – . Uskon että sitä näyttämällä pääsee myös pelaamaan kaikkialle missä kyseistä korttia edellytetään. Suosittelen että käytte ensin kokeilemassa vaikkapa Talissa miten sen avulla pelaaminen järjestyy.

  Nyt on jokatapauksessa niinkin etten aio mennä pro’n kursseille tai kokeeseen jotta saisin itselleni tämän mainion greencard’in. Vastaisuudessakin näytän omaa tasoituskorttiani, kun cädärit kysyy greencardia (tai fiksuna miehenä näytän sitä kysymättäkin).

  #298667 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Jylan, kirjoitin tietenkin nykyisestä käytännöstä. Sitä en tiedä, jos ennen muinoin ei green cardia ole vaadittu jäsenyyteen. Nykyään kuitenkin vaaditaan (vai onko Golfliiton alaista seuraa, joka ei vaadi???). Tasoituskortti tietenkin kattaa green cardin (koska GC on jäsenyyden vaatimus nykyään), muttei toisinpäin, kuten miljoonasti on nyt jo todettu. Tasoituskortti kelpaa siis siinä, missä greencardkin, muttei toisinpäin. Greencardilainen ei ole välttämättä jäsen.

  Ja ei sinun tietenkään tarvitse green cardia suorittaa, kun kerran olet jo jäsen.

  Koska itse liityit golfseuraan ensimmäisen kerran?

  #298668 Ilmoita asiaton viesti

  Sama homma mulla kuin Jylanilla. Periaatteessa klubilla piti suorittaa jonkunnäköinen GC-koe, mikä tarkoitti sitä että pro antoi puolen tunnin opetussession ja sillä siisti. Sääntökoe kyllä oli.

  Vaimolla homma oli vielä helpompi. Aloittelijana päätti ottaa tunnin jotta pro kertoisi mitä ja kuinka paljon pitäisi treenata ennen GC-koetta. Tunnin jälkeen pro sitten yllättäen sanoikin, ettei tässä myöhemmin mitään kokeita aleta pitää, vaan kentälle vaan.

  Näin n 10 vuotta sitten. Mitään GC-todistuksia ei koskaan kirjoiteltu, vaan tasoituskortti klubilta kouraan.

  On muuten porsaanreikä: seuraa vaihtaessa harvoin kysellään mitään vanhempia kortteja ja muita papereita. Ainakin itse olen vaan maksanut pelioikeuden, jäsenmaksun, kertonut händärin puhelimessa ja sillä siisti. Joku härski aloittelija voisi käyttää tätä ehkä hyväkseen ja skipata kaikki kokeet 🙂

  #298669 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  Kenttien ilmoittama vaatimus Green Card on sama asia kuin 54 tasoitusvaatimus. Eli tuolla ilmaisulla tahdotaan kertoa, että ei vaadita sen parempaa tasoitusta.

  Nuo termit kieltämättä sotkevat hieman, eikä ole itselle tullut edes tuo tulkinnan mahdollisuus mieleen, minkä Made esitti.

  Nuo vaatimukset kun kulkevat hallinnollisesti kahden eri linjan alla. Toinen liittyy yhteisesti sovittuun SGL:n jäsenvelvoitteeseen ja toinen kentän vaatimaan pelitaitoon.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 61)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Green Card vai jäsenkortti