26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Golfvalmennuksen hinnat taivaissa clubipelaajalle.

Etusivu Foorumit Yleistä Golfvalmennuksen hinnat taivaissa clubipelaajalle.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 30)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Tuntiveloitus 40 euroa ilman kuittia! Mitä auttaa yksi tunti opetusta. ei mitään. Opetuksen (valmennuksen) tulee olla jatkuvaa toimintaa, jotta siitä olisi edes jotain hyötyä myös pelaajalle. Hinnat opetuksesta ovat kuitenkin sitä luokkaa, että tavallisen kuolevaisen on tunteja mahdoton ottaa. Lyhyemmät ja edullisemmat 15 – 20 min. ’tarkistusjaksot’ jo oman svingin omaavalle pelaajalle voisivat olla yksi ratkaisu. Miksi clubiproot eivät muuten koskaan anna vinkkejä rangella ohi kävellessään, vaikka näkevät aivan kaameita svingejä jatkuvasti. Järkeä tavallisen pelaajan valmennukseen, hänkin tarvitsisi sitä. Nykymenolla siihen ei ole mahdollisuuksia.

    Don´t give any information unless the student wants it!

    dr

    Pro puhuu asiaa. uskoisin että varsin moni pyytämättä neuvoa saava voi ottaa neuvon vastaan varsin agressiivisestikin.

    Hinnat toki ovat yläkanttiin minunkin mielestä, mutta eihän se tyhmä ole joka pyytää, vaan se joka maksaa. Eli markkinahinta se pro:n tunneillakin on, ja se nyt vain sattumalta asettuu tuonne 40:n kieppeille.

    Mistä saa pro tunnin 40 eurolla?? Mä oon maksanu useempaan otteeseen 50 euroo. Tosin opetus on kyllä ollut sitä luokkaa että EN VALITA.

    Itse olen maksanut noin 50 erkkiä / tunti pari kertaa alkaneen kauden aikana. Ja aion maksaa vielä muutamasta lisää. Pitkän etsinnän jälkeen osui kohdalle valmentaja joka puhuu mun kanssa samaa kieltä. Kyllä siitä voi sitten vähän maksaakin.

    ns. tavallinen klubipelaaja ei missään tapauksessa halua minkäänlaista opetusta, saati maksaa siitä mitään; saattaisi omatekemä svingi mennä sekaisin, ja jos on juuri sijoittanut useamman sata euroa uuteen draiveriin, koko sijoitus menee hukkaan jos kuulee, että lyö edelleen yhtä pahasti kainaloon kuin ennenkin, ellei jopa pahemmin.
    Jotain oppiakseen pitäisi myös tehdä vähän töitä, eihän sellainen kuulu golfiin, kun kerran tunnista on jo maksettu..

    Paras keino saada hyvä teho koulutuksesta ja hinnat sopivaksi on sopia kerralla isommasta paketista, jos rahkeet vaan riittävät. Kun olimme vaimoni kanssa löytäneet meille sopivan pron, sovimme ja maksoimme etukäteen kuuden session paketin molemmille. Hinta oli passeli ja jälki näkyi.

    Hinta 40-50 euroa on ihan kohdallaan ja maksan sen ihan mielelläni kunnon prolle.

    Mutta asia joka närästää ainakin meidän kentällämme, ettei niitä tunteja tahdo saada järkevään aikaan kohtuullisen ajan kuluttua (siis parin viikon sisälle). Ylipäänsä pron tavoittaminen on jo vaikeata. Pro on ilmeisen ylityöllistetty, joten minkäänlaista asiakaspalvelua (kuten esim. soittopyyntöihin vastaamista) on turha odottaa. On myyjän markkinat. Itse en pariin vuoteen ole enää yrittänytkään, vaan olen suosiolla käynyt toisen klubin prolla kesämökkipaikkakunnalla.

    Millainen käytäntö muualla on, ovatko prot yleensä seuran palkkalistoilla vaiko yksityisyrittäjinä? Meille tarvittaisiin ehdottamasti toinenkin…

    Proffien hinnat ovat aivan kohdallaan, ne voisivat olla korkeammatkin kuin tällä hetkellä ovat.

    Proffat ovat yksityisyrittäjiä ja varmaankin suurimmalla osilla kentistä maksavat kentälle siitä että saavat siellä ammattiaan harjoittaa. Jollain kentällä proffalta peritään jopa maksu palloista joita oppilaat lyövät ?

    Täytyy myös muistaa että he huolehtivat itse eläketurvastaan ja muista kuluista joita heille toiminnasta syntyy. Lisäksi kun toiminta on erittäin kausiluonteista, ei näillä hinnoilla proffat rikastumaan pääse, hyvä kun itsensä hommalla elättävät.

    Maksaahan parturissa käyntikin n. 75 e / tunti. Itse maksan 25 e leikkuusta ja siihen kuluu aikaa n. 20 min. Taksilla ajaminen on suunnilleen saman hintaista, putkimiehistä puhumattakaan…

    Niin, ja pitää muistaa että tälle vuodelle ( kuulemma ) valtiovalta otti asiakseen korottaa ALVia, oiskohan ollut 8 % -> 17 %. Siinäkin on proffilla makselemista. Oma proffa olikin korottanut hintaa neljästä kympistä viiteen kymppiin. Viisikymppää ei sinällään ole liikaa hyvästä tunnista, mutta kyllä se alkaa siinä kipukynnyksellä olla.

    Eipä ole eteeni tullut toista ’urheilulajia’, jossa seuran jäsenten perehdyttäminen lajin saloihin olisi tiukasti rajoitettu vain harvojen (=pro) oikeudeksi ja vain rahaa vastaan.

    Normaaleissa urheilulajeissa seuran jäsenmaksuun kuuluu nimen omaan perehdyttäminen suoritukseen jne. Itse olen johdattanut lukemattomia untuvikkoja erään toisen lajin saloihin ja vastapainoksi seura on osallistunut valmentajakoulutukseni maksamiseen.

    Tämänkin viestiketjun aiempien vastausten perusteella näyttää turvatulta nykysysteemin jatkuminen. No, saahan sitä karjaa kusettaa ja tyhmä ei ole pyytäjä vaan jne.

    Itse en ole prolta tunteja ottanut, paitsi green card

    kurssin suorittanut. Olen sitä mieltä että kaiken taustalla on kuitenkin business ja pitäähän sen pron

    jollakin tapaa leipänsä saada. Kyllähän 40-50 euroa

    tunnin tai kolmenvartin työstä on kohtuullinen korvaus. Tietysti pitää ottaa huomioon että prokin on itsensä kouluttanut ja kurssittanut, en kylläkään

    tiedä maksaako seura kurssit vai kuka? Itse noudatan kaikissa ostoksissani periaatetta, EI SE

    OLE HULLU JOKA PYYTÄÄ VAAN SE JOKA MAKSAA !!

    Southpaw, ei kai missään ole kielletty golf-tuntien antamista. Minullekin ensimmäiset lyöntiopetustunnit antoi isäni, joka ei suinkaan ole mikään golf-pro. Eli jos haluat helppoja euroja, pistä lehteen ilmoitus ja ala antamaan golf-tunteja. Ei sinua kukaan kiellä.

    Kokonaan toinen juttu on se, että montako oppilasta saat ja moniko heistä tulee toistamiseen tunnillesi. Golfin opettaminen ei tiemmä ole ihan helpoimpia hommia, vaan vaatii perehtymistä asiaan.

    6*50 min sessio 240 €. Joka tunnilta pääasiat kuvataan ja ne saa mukana CD-rompulla. On helpompi itsekin seurata miten asiat kehittyy vai kehittyykö mitenkään.. Hinta on kohtuullinen toiminnan laatuun nähden.

    Golf ei ole halpa laji, ei se tule koskaan sitä olemaan. Pelaajat maksavat ’kaiken’ itse ja tulevat jatkossakin maksamaan. Tämä tuntuu olevan vaikeaa ihmisten hyväksyä saati ymmärtää. Aina pitäisi olla ’se’ tai ’ne’ joka antaisi vastikkeetta rahaa ja sponssia joka lähtöön. Valitettavasti kyseessä on kuitenkin ’vain märkä’ uni josta on pakko hetätä.

    Kotiseurassani on viikoittain maksuttomia junnuvalmennuksia ’urheiluseuramalliin’ se on hieno juttu, maksan mielelläni kausi- ja jäsenmaksussa pienen siivun tuota tärkeää työtä varten.

    Tekisiköhän ’cece’ itse ilmaiseksi jotain?

    Todellakin jälleen yksi todella ’hieno’ keskustelun avaus.

    ts

    Missähän meinaat että kaveri alkaa opettaa. Seurojen ranget ovat sopimuksin rajttu siellä ammattiaan harjoittaville. Tietysti voi rakentaa vaikka oman rangen ja siellä tätä kultakaivosta pyörittää. Samalla voisi iltaisin suorittaa vaikka nielurisaleikkauksia. On se niin yksinkertainen homma, että turha siihen on lääkäriä vaivata.

    Niinpä niin, ts. Kuka tahansa voi tehdä itselleen rangen ja opettaa siellä golfia. Lääkärintointa ei saa tuosta noin vain aloittaa, siihen pitää olla luvat.

    Pointtini ilmeisesti karkasi sinulta tyystin? Mikään laki tai muu säädös ei Suomessa estä ketään opettamasta golfia. Se, että aloittava pro ei pääse jonnekin yksityisomisteiselle rangelle, ei estä häntä rakentamasta omaa rangea.

    Kuka tahansa saa pitää ATK-opetustunteja. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kuka tahansa saa tulla minun tietokoneelleni pitämään niitä tunteja.

    Oletko sitäpaitsi varma, että seurat eivät päästä opetusryhmää rangelle? Eiköhän se ole lähinnä rahakysymys. Kenen kanssa seura on sopinut, että se saa päästää vain yhden pron rangelleen?

    Koko jutun juoni on kuitenkin raha. Opetuspaikka maksaa rahaa, joten se näkyy pron hinnastossa. Toinen juttu on se, että prolla täytyy olla ammattitaitoa. Sen hankkiminen maksaa rahaa. Muissa lajeissa voi olla perinteenä se, että seurassa harjoitetaan ilmaista valmennusta. Golfissa ei Suomessa ole vastaavaa perinnettä, tosin junnutreenit ovat tiemmä monesti halpoja tai ilmaisia.

    Eiköhän kylmä fakta ole se, että jostain syystä golffiin on pesiintynyt pro-käytäntö, jonka etujen mukaista on rajoittaa golf-valmennustiedon saantia. Valmentajatutkintoon on ainakin muihin SLU:n lajeihin verrattuna kohtalaisen työläs päästä.

    ’Normaali’ valmentajaputki alkaa seuravalmentaja tasosta ja päätyy monien tasojen jälkeen ammattivalmentajatutkintoon. Tsekkaa vaikka fudis, ammunta tms.

    Golfista sen sijaan puuttuu tyystin perustietojen oppimismahdollisuus, johon kuka tahansa voisi omalla kustannukselllaan tai seuran lähettämän osallistua. Älkää edes ehdottako että nykyinen junnuohjaaja / junnupäällikkö opetus ajaisi samaa asiaa.

    Toisaalta tämähän on omiaan ylläpitämään tämän sivuston kaltaisia mutu-tiedon levittäjiä (noin niinkun snadina provona).

    Kerro minulle, missä (urheilu)lajissa olisi vastaava pro-käytäntö vallalla?

    Selitykseksi ei riitä se, että swingi on vaikea, koska erittäin monissa lajeissa suoritus vaatii vastaavaa koko vartalon koordinaatiota.

    Tottakai voit ryhtyä ’ammattilaiseksi’ ottamalla rahaa opetuksestasi.

    Se tarkoittaa kuitenkin sitä, että Suomen PGA:n jäseneksi pääset vasta suoritettuasi vaadittavat kurssit.

    Sen sijaan amatöörioikeutesi menetät välittömästi eli voit unohtaa kilpagolfin jos se on ollut sinulla harrastuksena.

    Olisiko niin, että ilmaisia lounaita ei ole? Kyllä joku tavalla tai toisella maksaa ne ’ilmaiset’ valmennuksetkin, joita jalkapalloseuroissa jaetaan. Hinta ei tietenkään ole kova, kun neuvotkin ovat vain vähän sinnepäin. Sitä paitsi, golf taitaa olla ainoa laji nykyään, jossa amatöörit ja ammattilaiset pidetään selkeästi erossa toisistaan niin, että ammattilaiset pelaavat keskenään rahasta ja amatöörit erilaisissa arpajaisissa, joita tasoituskilpailut oikeastaan ovat.

    Nyt kyllä haukkasit palan sköndää! Suomessa on fudiksessa erittäin ammattitaitoinen valmennuskaarti junnuja koulimassa. Ammaattimaisuus on ihan eri tasoa kuin golfissa, jossa ei edes tunnuta ymmärrettävän opettajan ja valmentajan eroa.

    Ei kannata uskoa palloliiton juhlapuheita, juniorijalkapallojoukkueen valmentajaksi saattaa joutua, kun on ensimmäistä kertaa viemässä lastaan treeneihin.
    Ammattivalmentajat on asia erikseen, valmentaminen on heidän työtään, ja sillä pitäisi myös jotain tienata, ainakin särpimeksi leivän päälle.

    Hinnat ovat kovat, mutta niin myös menot. Kaikkien mahdollisten maksujen ja verojen jälkeen ei valmentajalle miljoonia käteen jää. Rohkenen väittää että harva opettamisella rikastuu.

    Golf proksi aikovan pitää ennen pga koulutusta(varsinaista lajitutkintoa) käydä: golfohjaajan peruskurssi ja sen jälkeen suorittaa golfin seuravalmentajatutkinto. Nämäkin maksavat. Näiden jälkeen pitää vielä suorittaa golfin lajitutkinto, jonne ei niin helppo olekkaan päästä.

    Kuka tahansa voi aloittaa valmentamaan rahasta, mutta eri asia kuka tulee tunnille. Minä ainakin haluaisin opettajan tietävän mahdollisimman paljon golfista ja tietää hänen myös osaavan pelata. Luottamus kärsii jos open lyönti on kuin… noh kyllä te tiedätte. Amatöörioikeudet menettää saman tien, eikä niitä välttämättä heti takaisin saa.

    Hienoa kuitenkin pelaajien itsensä tuovan uusia harrastajia mukaan, mutta silloinkin toi opetuksen taso ei yleensä ole mielestäni riittävä, joskus jopa täysin väärä. Eli huonolla opetuksella voi tehdä hallaa kaikissa lajeissa.

    Eipä mulla oikeastaan mitään pointtia tässä ollut, kunhan kirjoittelin ajatuksiani.

    ps. muutamalla pron tunnilla voi säästää sen uuden mailasetin tai driverin hinnan

    En ole väittänytkään, että muissa lajeissa olisi sama pro-käytäntö kuin golfissa. Selkeästi golfista puuttuvat harrastusvalmentajat, joita muita lajeissa on. Kukin voi miettiä, mistä tämä johtuu. Minä pidän aikakin yhtenä syynä sitä, että huono opetus golfissa kostautuu rankasti. Ei kukaan lähde golftunnille, jos ei ole jotain takeita onnistumisesta.

    Yhtenä syynä nykyiseen käytäntöön pidän myös golfin luonnetta ja golf-kulttuuria Suomessa. Täällä on totuttu siihen, että golfista maksetaan. Siten tuntuu luonnolliselta, että myös opetuksesta maksetaan.

    Lopuksi otan esille vielä yhden asian, eli pelaajien iän. Kuinka moni puulaakissa jalkapalloa pelaava nelikymppinen ottaa yksityistunteja? On erittäin hyvä, että junnuja harjoitetaan ja opetetaan vaikka ilmaiseksi. Se on sijoitus tulevaisuuteen. Nelikymppisen klubituupparin opetus ei ole sijoitus mihinkään.

    Älkää nyt hyvät ihmiset koko ajan sekoittako termejä opettaja ja valmentaja.

    Golfin opettajan täytyy olla kurssit käynyt ja ammattilainen. Toisaalta valmentaminen sujuu helposti, jos takana on omaa kokemusta peilistä esim. singletasolta.

    Valmentaja (omassa määritelmässäni) tekee junnulle valmennus/harjoitteluohjelman, seuraa sen toteutumista ja huolehtii myös ’managerin’ tehtävistä, eli puitteiden ja mahdollisuuksien luomisesta.

    Siis valmentaja ei ole opettaja, vaan huolehtii, että valmennettava käy opettajalla!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 30)
Vastaa aiheeseen: Golfvalmennuksen hinnat taivaissa clubipelaajalle.

Etusivu Foorumit Yleistä Golfvalmennuksen hinnat taivaissa clubipelaajalle.