Aihe: Golfpisteen täysin asiaton juttu golfkengistä! - Golfpiste.com

6.12.–13.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista

Golfpisteen täysin asiaton juttu golfkengistä!

Etusivu Foorumit Välineet Golfpisteen täysin asiaton juttu golfkengistä!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 125)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1374336 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Olipahan melkoisen törkeä mainosjuttu golfpisteeltä tänään ja vielä naamioitu tavalliseksi artikkeliksi, mitäköhän julkisen sanan neuvosto asiasta tuumisi? Väittävät ihan pokkana että ruusukkeeton kenkä muka pitää hyvin, voin kertoa että ei pidä raavaan miespelaajan alla (yli 90kg ja mailanpään nopeus 120mph). Päinvastoin, ovat vaaraksi kun jalka luistaa alta ja voi johtaa jopa loukkantumisiin.

  Toinen fakta on että PGA-kiertueella pelaavat käyttävät kengissään metallinastoja, joita ei myydä tavallisissa liikkeissä. Ne ovat sallittuja vain ammattilaiskäytössä. Tämänkin olisi jutussa voinut mainita, mutta ei sopinut golfpisteen mainosjuttuun.

  Esim. Justin Thomas ja Bryson Dechambeau käyttävät nastakenkiä (siis metallinastoja huomio):

  https://golf.com/gear/golf-accessories/metal-spikes-pro-golf-fully-equipped-mailbag/

  #1374338 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Tässä vielä artikkeli, josta puuttuu merkintä ”kaupallinen yhteistyö”, saa julkisen sanan neuvosto pureskeltavaksi:

  Ensin golfkengistä katosivat piikit, kohta niissä ei ole enää edes ruusukkeita

  #1374358 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Minkä yrityksen mainos tarkalleen tuo juttu oli? Minusta se oli varsin asiallinen, joskin toki tarkoitushakuinen, kuten monet artikkelit monissa eri medioissa ovat.

  Muistan muuten kun ensimmäisen kerran jouduin lyömään ruusukkeilla metallipiikkien sijaan lyöntimatolta. Tämä tapahtui Kurkissa joskus 90-luvun lopussa, siellä kun ihan ensimmäisten joukossa kiellettiin metallipiikkien käyttö kentällä. En ollut lyödessäni pysyä pystyssä niillä ruusukkeilla!! Sittemmin painonsiirto on kehittynyt siinä määrin, että jalkaterien karmea vääntö lyöntisuuntaan on poistunut ja tilalla on järkevä kierto. Ei ole ollut pito ongelmana ruusukkeettomillakaan kengillä, joita olen nyt muutaman vuoden ajan käyttänyt enkä enää pois vaihda.

  #1374374 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Sinä oletkin melko hintelä kaveri pienellä kengännumerolla, mutta jos on pitkä ja raavas kaveri, niin ei pysy pystyssä, varsinkaan jos ei ole kuiva keli. Puhumattakaan nyt jostain PGA-tason pelaajista, joilla on mailanpään nopeudet yli 120 mph.

  Nuo ilman nastoja tai ruusukkeita olevat kengät sopivat lähinnä käsillä lyöville keveille tyypeille, joiden jalkatyöskentely on olematonta.

  #1374377 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Meitä on niin monenlaisia pallonlyöjiä. Läheskään kaikki eivät tarvitse tai käytä 120 mailanopeuksia. Ainakaan kaikilla mailoilla ja kaikissa lyönneissä. Eikä ainakaan greeneillä, joilla ruusukekenkäiset laahustajat vahingoittavat ruohopintaa jne.

  Mutta tulkoon jokainen onnelliseksi omalla tavallaan

  #1374378 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Tuo että ruusukkeet vahingoittavat viheriöitä on täyttä hölynpölyä ja trollausta. Katso nyt vaikka PGA-kiertueen viheriöitä, näyttävätkö ne mielestäsi siellä jotenkin huonoilta?

  #1374381 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Ammattilaiset osaavat nostaa jalkojaan kävellessään eivätkä kierrä niitä putatessaan, toisin kuin valitettavan monet klubipelaajat.

  Mistä tämä alituinen vertailu ammattilaisten ja klubipelaajien välillä oikein kumpuaa?? Sama kuin vertaisi juuri ajokortin saanutta hemmoa rallin maailmanmestariin ajotaidon osalta. Aivan pöllöä hommaa.

  #1374382 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Sinä oletkin melko hintelä kaveri pienellä kengännumerolla,

  Juu, vähän alle 190 senttiä ja päälle 100 kiloa, kengännumero 45. Hintelämpi olisin mielelläni, mutta kengännumeroani en suostu pienentämään, menee käveleminen kivuliaaksi…

  Nuo ilman nastoja tai ruusukkeita olevat kengät sopivat lähinnä käsillä lyöville keveille tyypeille, joiden jalkatyöskentely on olematonta.

  Kuten Fred Couples..?

  #1374389 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Sittemmin painonsiirto on kehittynyt siinä määrin, että jalkaterien karmea vääntö lyöntisuuntaan on poistunut ja tilalla on järkevä kierto.

  Painonsiirto on golfissa ihan eri asia kuin jalkatyöskentely, olet kyllä ihan pihalla koko aiheesta.

  #1374391 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Ammattilaiset osaavat nostaa jalkojaan kävellessään eivätkä kierrä niitä putatessaan, toisin kuin valitettavan monet klubipelaajat.

  Tämä nyt oli huvittavin kommentti sinulta pitkään aikaan. Tulee muuten mieleen eräs pro-golfopettaja, joka kursseillaan kehoitti aloittelijoita hankkimaan kunnon golfkengät. On nimittäin tämän lajin yksi tärkeimmistä välineisiin liittyvistä asioista…

  #1374393 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Painonsiirto on golfissa ihan eri asia kuin jalkatyöskentely, olet kyllä ihan pihalla koko aiheesta.

  En minä puhunut jalkatyöskentelystä, se olit sinä. Minä puhuin painonsiirrosta. Yritä ymmärtää lukemasi.

  Jotain olen ehkä kuitenkin painonsiirrosta ja kenties jalkatyöskentelystäkin oppinut, tasoitukseni oli alimmillaan 3,1. Ajatella miten alas se olisikaan pudonnut, jos en olisi niin pihalla aiheesta 😀

  #1374401 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Piikit, ruusukkeet vai ”nypypohja”. Pitoa ei voi täysin verrata kaikissa olosuhteissa. Minulla ainakin kokemusta, että
  – nypypohjat (ainakin sellaiset Eccon kovamuoviset) pitävät erittäin erittäin huonosti märällä kivellä
  – metallipiikit ovat myös huonot kovalla kivellä (kivipäällystetyt tiet ja kalliot)
  – uutana monet pitävät suht hyvin, mutta kuluneena niin ruusukket kuin nypypohjat ovat aika liukkaita

  Itse tykkään pelata ruusukkeilla, joita pitää uusia aika ajoin, erityisesti kevät- ja syyskierroksille. Silti pitää olla tosi varovainen kun kävelee kivetyksiä pitkin tai esim. märällä kalliolla.

  #1374402 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Onhan keskustelua josta ei intohimoa puutu!

  Laitan minäkin lus… eikun näppäimistön peliin.

  Olen 199 pitkä ja 95 kg massaltani. Minulla oli 80 luvun lopulta alkaen ongelmia piikki kenkien kanssa. Kävellessä kantapään piikit tuppas töksäyttämään maahan ja aina sattui alaselkään. 90-luvun alkupuoliskolla San Franciscossa löysin ja aluksi ihmettelin piikittömiä ruusukkeellisia kenkiä. Omat kun olivat jääneet matkasta pois ostin nuo kokeeksi. Ihastuin niihin heti ekalla väylällä! Ruusukkeet silloin olivat nykyisiä korkeammat mutta pito lyödessä samaa kuin piikeillä. Toisen kierroksen jälkeen menin uudestaan ko shoppiin. Ostin toisenkin parin ja myyjä sanoi että et Euroopasta vielä löydä sopia ruusukkeita joten ostin niitäkin useamman paketin. Vuosi lienee ollut välillä 93-95. Tuosta alkaen en ole teräspiikkikenkiä käyttänyt. En ole palloa lyödessä kertaakaan liukastunut tai pito loppunut saati kaatunut. Muutaman kerran olen rinteessä kävellessä liukastunut mut niistä selvitty henkisillä vaurioilla 😉 niin ja se hcp nyt alle 7 ja mailanpään vauhtia stiffivarrelle sopiva, bagissä on neljä mailaa joilla 200 ylittyy.

  Nykyisin kenkiä minulla on kolmea laatua: streetpohjaiset rutikuivalle kelille, pikkuruusukkeelliset ja tai kuviolliset pohjat välikelille kun voi olla kentällä kosteutta ja isompiruusukkeelliset joissa pitoa enemmän vesi- ja märälle kelille.

  Jos joku ei piikittömien kenkien kanssa lyödessä pysy pystyssä niin kannattaa swingiä tarkastella.

  Jos greenille jää kengistä jälkiä se ei johdu kengistä vaan ihan jostain muusta!

  #1374404 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Jotain olen ehkä kuitenkin painonsiirrosta ja kenties jalkatyöskentelystäkin oppinut, tasoitukseni oli alimmillaan 3,1.

  Eiköhän esim. Justin Thomas ja Bryson Dechambeau tiedä enemmän pallon lyömisestä ja esim. hyvistä golfkengistä enemmän kuin sinä. On sinulla vielä matkaa PGA-kiertueelle…

  #1374414 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Jos joku ei piikittömien kenkien kanssa lyödessä pysy pystyssä niin kannattaa swingiä tarkastella.

  Samaa mieltä.

  #1374425 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Tässä vanhassa videossa maailman tunnetuin golfpelaaja kehuu golfkenkiään, huomatkaa ruusukkeet ja metallinastat pohjissa. ”They feel stable and great” toteaa Tiger Woods:

  #1374427 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Ei nämä KL1:n höpinät voi jättää arvoonsa, jos haluaa mennä sileillä pohjilla pelaamaan, niin siitä vaan. Pitkälle lyövät harrastajat ja ammattilaiset tarvitsevat kuitenkin kengiltä pitoa, jotta jalkatyöskentely olisi maksimaalisen tehokasta.

  #1374430 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Pitkälle lyövät harrastajat ja ammattilaiset tarvitsevat kuitenkin kengiltä pitoa, jotta jalkatyöskentely olisi maksimaalisen tehokasta.

  Ja kuinkahan moni tällä foorumilla kuuluu ko. joukkoon? Oli täällä kerran yksi Svingikeisari, joka omien sanojensa mukaan löi yli 300 metrisiä rangepalloilla… Jsoo9 taitaa olla samanlainen… olisi mukava nähdä miten draivi lähtee ja erityisesti miten pysyy ladulla…

  Golferman hyvin kuvasikin miten normaaleilla pelaajilla homma toimii:

  Nykyisin kenkiä minulla on kolmea laatua: streetpohjaiset rutikuivalle kelille, pikkuruusukkeelliset ja tai kuviolliset pohjat välikelille kun voi olla kentällä kosteutta ja isompiruusukkeelliset joissa pitoa enemmän vesi- ja märälle kelille.

  #1374431 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Tiger tosiaan pelasi ennen onnettomuutta paljolti ”lenkkareissa”. Mietin vaan että miten paljon pidolla on merkitystä sellaisille pelaajille kuin Justin Thomas ja Bubba watson, joilla draivatessa molemmat jalat ovat osumahetkellä ilmassa. Muilla mailoilla tietenkin pysyvät maan pinnalla, mutta silloin eivät samalla tavalla revitäkään. En ymmärrä näistä, mutta ehkä joku foorumilainen osaa selittää tämänkin.

  #1374435 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Pian pitää rautalangasta selitää joillekin mitä on jalkatyöskentely… Siltä vaikuttaa.

  #1374437 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Js009
  Pistäs nyt vaikka draivisi keskimitta tänne, niin ja myös se tasuri niin nähdään mitenkä se jalkatyöskentely sujuu.

  #1374439 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Oman seuran mestaruus voitettiin tänä kesänä crocsit jalassa pelaten joten ilman ruusukkeitakin pärjää.

  #1374451 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Eiköhän esim. Justin Thomas ja Bryson Dechambeau tiedä enemmän pallon lyömisestä ja esim. hyvistä golfkengistä enemmän kuin sinä.


  @Js009
  : Minulle jäi tässä täysin hämäräksi miten Thomasin ja DeChambeaun kokemukset liittyvät sinun omiin väittämiisi tai minun osaamisiini, tuskinpa sinunkaan taitosi tai tietosi ovat ammattilaisten tasolla. Tuntuu enemmänkin siltä, ettei sinulla ole mitään asiallista lisättävää tähän ketjuun ja haluat vain haastaa riitaa. Siinä lyöt kirveesi kiveen, koska jätän tämän keskustelun kanssasi tähän.

  #1374456 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Tilasin nyt sitten metallinastat ja uudet golkengät jenkkiläisestä verkkokaupasta, tulihan noille kuluineen hintaa, mutta mikä ettei. Näiden käyttöä kun ei ole säännöissä kielletty ja harvalla kentällä mitään kieltotauluja on.

  Jos ei ole erikseen kielletty, se on sallittu.

  #1374459 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Eiköhän jokainen saa nykyään käyttää kentällä juuri sellaisia jalkineita mitkä parhaaksi näkee. Vaikka joskus takavuosina edellytettiin että kengät oli nimenomaan golf-käyttöön tarkoitettuja.
  – tai ehkä pitkät rautapiikit ovat jossain jopa kiellettyjä? En ole varma, eikä sellaisia enää missään näekään.
  – lienee silti selvää että golfkäyttöön suunnitellut kengät ovat hyvä valinta edelleenkin.

  Se ettei näitä rautanastoja tai piikkejä ole kielletty säännöissä tai kentällä ei automaattisesti tarkoita että niiden kanssa olisi suotavaa ”tessutella” esim. klubiravintolan parketilla.
  – tässä voi olla kysymys ns. ”kirjoittamattomista säännöistä” tai yleisesti ottaen hyvästä tai huonosta käytöksestä.

  Mukavia kierroksia kaikille ja kaikenlaisilla kengillä.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 125)
Vastaa aiheeseen: Golfpisteen täysin asiaton juttu golfkengistä!

Etusivu Foorumit Välineet Golfpisteen täysin asiaton juttu golfkengistä!