23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Golfkenttäsuositus Dublinissa?

Etusivu Foorumit Yleistä Golfkenttäsuositus Dublinissa?

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Olisiko kenelläkään klubitalon jäsenellä antaa suosituksia hinta/laatu-suhteeltaan järkevästä kentästä Dublinissa jossa yhtenä päivänä kannataisi vierailla? Mielelään vielä niin ettei tarvitsisi vuokrata autoa pelipäivää varten. kiitos. antti

    Jos haluat ehdottomasti mahtavan ja unohtumattoman golfkokemuksen ja budjetti ei ole rajallinen niin kokeile K-Clubia. Kenttä sijaitsee Killarneyssa noin 30-40 kilometriä Dublinista ja sen on suunnitellut Arnold Palmer. K-Clubia pidetään joissain piireissä euroopan Augustana Lay-Outinsa puolesta ja siellä pelataan Ryder Cup 2005!

    Green fee on jotain 200 euron kieppeillä, mutta kokemus on ikimuistoinen… Itse pelasin vaativan kentän karvan alle sata lyöntiä ja kierroksen aikana koin mahtavia elämyksiä. SUOSITTELEN

    … Irlannissa.

    Jos joku ehti jo buukata lentoja vuodelle 2005 niin äkkiä vaihtamaan 😉

    Hinta/laatusuhteeltaan järkevin pelaamani kenttä Dublinin liepeillä on Deer Park (http://deerpark-hotel.ie/). Vuonna 2000 greenfee oli vain n. 12 EUR. K-Club (Straffan, Co. Kildare) on hieno ja vaativa, mutta erittäin kallis kenttä. Killarney on muuten aivan toisaalla Irlannissa.

    Suosittelen, kuten SHANKER aikaisemmin K Clubia; se on mahtava kenttä ja elämyksenä varmasti ikimuistoinen. Olen pelannut siellä yhden kierroksen muutama vuosi sitten. Pelasin tuloksen 69 taaimmaisilta tiipaikoilta, joka ’suomalaisen turistin’ tekemänä herätti huomiota klubilla…;)

    Muita harkinnan arvoisia kenttiä ovat vanha Portmarnock, Druids Glen ja miksei St Margarets.

    Ehdottomasti linkseille! Niista voit valita Portmarnock,Portmarnoch Hotel and links, St. Annes,Royal Dublin, The Island,The European.

    Portmarnoch on kallein ja paras!

    Milloinka tulet tanne?

    Olen pelannut Portmarnock Links ja Royal Dublin kentät vuonna -98. Näistä ensimainittu jäi mieleen vaihtelevampana mutta molemmat ovat todellisia links kenttiä meren äärellä kumpuilevine väylineen ja syvine bunkkereineen. Erityisesti sai taistella kovan tuulen kanssa joka pakottaa pitämään lyönnit matalina.

    Molemmat aika kalliita n. 100 euron kenttiä.

    Onhan K Club ja Druids Glen omaa luokkaansa mutta jos budjetti on rajallinen, näissä on ainakin hinta/laatu hyvää tasoa:

    – Newlands (puisto)

    – Hollystown (puisto, 27 reikää)

    – Slade Valley (puisto/vuoristo)

    Vähän kauempana Dublinista tulee vastaan se aito vehreä Irlanti ja lisää edullisia kenttiä.

    Jos tarkoitat hinta/laatusuhteen järkevyydellä kohtuullista greenfeetä, niin valitse jo mainittu Deerpark. Se on Dublinin ja lentokentän puolessavälissä. Taksi Dublinista ei ole kallis. Tarjolla on kaksi 18-reikäistä kenttää, ja luultavasti reippaasti tuulta. -Jos nyt menet sinne, niin ota selvää ennen peliä, mitä paikallissäännöt sanovat out-ja muista paaluista!

    Kun Irlannissa on käymässä niin ehdottomasti tulee pelata links-kenttiä, joita Dublinin lähistöltä löytyy seuraavat:

    1 Island Golf Club on noin 20 km Dublinista pohjoiseen. Aitoja links-väyliä toinen toisensa perään. Philip Waltonin, joka on kotoisin kentän vierestä Malahidesta, kotikenttä. Mielestäni hienoin links Dublinissa.

    2 Portmarnock Golf Club on reitattu Irlannin kenttien kärkipaikoille. Tämä links on mielestäni yksitoikkoisempi kuin Island, mutta hieno kenttä. Sijaitsee noin 10-15 km keskustasta.

    3 Royal Dublin sijaitsee Bulls Islandilla kaupungin keskustan tuntumassa. Melko tasainen links. Christy O´Connorin (Sr.) ’kotikenttä’. Yhteen bunkkeriin mennään kuitenkin tikapuilla.

    4 St. Annes on Bulls Islandilla Royal Dublinin vieressä. Vaatimaton links.

    5. Corballis on public course links. Muistaakseni par 68. En ole pelannut, mutta minulle kehuttu pikkukenttä. Sijaitsee Donabatessa, 20-25 km keskustasta.

    6-8. European Golf Club sijaitsee tunnin matkan päässä etelään Dublinista. En ole pelannut, mutta kehuttu kenttä. Seapoint Golf Club ja County Louth Golf Club sijaitsevat noin tunnin matkan päässä pohjoiseen lentokentän ohi Droghedassa. Molemmat hienoja linksejä. Seapointissa muutama puistokenttäväylä.

    Yhteenveto: Suosittelen linksejä. Dublinin linksit noin 100 EUR/kierros. Seapoint on muistaakseni noin 30 EUR ja County Louth 60 EUR. Corballis noin 10 EUR ja St. Annes 30 EUR (?). Hinnat suuntaa-antavia.

    Hinta-laatusuhde on subjektiivinen käsite. Talviaikaan griinit eivät Dublininkaan kentillä aina ole aivan viimeisen päälle eli jos arvostaa rahaa Deer Park puistokenttänä 12 EURon greenfeellä voi olla hyvä vaihtoehto: kauniita maisemia, mutta tämän todella paljon pelatun public coursen väylien ja griinien kunto ei mitenkään ihmeellinen.

    EFC

    Severiano ehti juuri laittaa aika kattavan listan, mutta tässä kuitenkin linkki, jonka avulla voi hakea kenttiä

    Lue lisää: irlannin golf

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
Vastaa aiheeseen: Golfkenttäsuositus Dublinissa?

Etusivu Foorumit Yleistä Golfkenttäsuositus Dublinissa?